Kri ni voda: Hčerka propadlega politika Thalerja gre po ekosocialistični poti

Iza Thaler in Žana Radivo (printscreen: RTV Slovenija)

Te dni tudi po petkovem protestu ostaja še vedno aktualna tema “podnebni štrajk”, ki so ga pripravili v iniciativi Mladi za podnebno pravičnost. Na to temo sta v oddaji Studio City na RTV Slovenija spregovorili tudi mladi aktivistki Žana Radivo in hčerka obsojenega evroposlanca iz vrst SD Iza Thaler. Skupno obema so bili utopični, nerealni in nepoznavalski pogledi na probleme ekologije in ekonomije, celotna oddaja pa je bila zastavljena v obliki kritike kapitalizma, ki je po njihovem v osnovi umazan. Čeprav je bila socialistična težka industrija bistveno bolj okoljsko problematična, voditelj Marcel Štefančič in nadobudne gostje niso uspeli skupaj spraviti kakšno pametno in objektivno misel.

O iniciativi mladih za “podnebno pravičnost” in njihovem “podnebnem štrajku” je bilo povedano več kot dovolj. A izgleda, da tema nikakor ne zamre. Tako je Marcel Štefančič jr. v svojo oddajo na javni televiziji povabil tudi aktivistki, ki sta 15. marca stavkali za “podnebno pravičnost”.

“Kaj je slovenska politika naredila za boj proti podnebnim spremembam?” je naslovil Štefančič prvo vprašanje na Radivovo. “Pravijo, da dosti, kaže se bolj nič,” je bila v svoji oceni glede prizadevanj politike v zvezi z bojem proti podnebnim spremembam ostra Radivova.

Mešanje okoljevarstva in podnebnih sprememb
Štefančič je prvo vprašanje takoj podkrepil z naslednjim in hčerko Zorana Thalerja vprašal, kaj je ta ista politika naredila za Magno Steyer. Thalerjeva je pridno odvrnila, da je država naredila ogromno za Magno, “kar je pa res škoda glede na to, da bi morala vlagati v zelena delovna mesta, vlaga pa v umazano industrijo”. Problem z Magno Steyer ni zgolj vlaganje države v “umazano industrijo”, kakor trdi Thalerjeva. Veliko večji problem je, da je bila politika pod taktirko takratnega premierja Mira Cerarja pripravljena prezreti lastno zakonodajo in jo po potrebi prilagoditi do te mere, da so Avstrijci zgradili tovarno na vodovarstvenem območju.

Zoran Thaler, nekdanji evropski poslanec iz vrst SD, je bil obsojen zaradi jemanja podkupnine na dve leti in pol vikend zapora ter denarno kazen. (Foto: STA)

Na splošno ti veliki zagovorniki klimatskih sprememb, globalnega segrevanja in vseh ostalih fraz zelo radi mešajo dve različni temi. To je, enačijo globalno segrevanje in onesnaževanje. Te dni vedno bolj opuščajo globalno segrevanje in se sklicujejo na podnebne oziroma klimatske spremembe. Tu nastane problem, saj za upravičevanje svojega boja z mlini na veter uporabljajo težave, za katere bi se večina strinjala, da so potrebne rešitve. Vsi namreč želimo živeti v čistem okolju, dihati čist zrak in piti čisto vodo.

A Thalerjevo in Radivovo bolj kot za dejansko okolje, v katerem živita, skrbi za “podnebne spremembe”. To spomni tudi na izjavo dijakinje bežigrajske gimnazije Reje Debevc, ki je na novinarkino vprašanje, kaj je narobe na ta lep sončen dan sredi marca, odgovorila: “Narobe je, da smo marca in je 15 stopinj.” Vsi drugi se spomnimo, da je datum meteorološkega začetka pomladi že mimo. Zvončki so že zunaj, trobentice cvetijo in spomladi so pomladne temperature s spremenljivim vremenom. Bolj pomladnega dneva si ne bi mogel želeti niti protagonist Dobrih znamenj Terryja Pratchetta.

Ekološki populizem: Višji davki, zapiranje elektrarn …
“Po pariškem sporazumu bi morale vse evropske države do leta 2031 zapreti vse elektrarne na premog, zato tudi mi zahtevamo zaprtje TEŠ-a do leta 2031,” je povedala Thalerjeva. Slovenija naj bi bila po ugotovitvah organizacije Carbon Market Watch med najmanj “podnebno naprednimi” državami in sodi “v skupino držav, ki so na slabi poti, da bi uresničile cilje pariškega sporazuma,” je povedal Štefančič.

(printscreen: RTV Slovenija)

Predlagana rešitev? Ozelenitev državnega proračuna. “Potrebovali bi eno konkretno zeleno davčno reformo. Se pravi, da bi bolj obdavčili neke produkte oziroma akcije, ki slabše vplivajo na okolje, in potem ta denar, zbran iz teh davkov, v bistvu tudi investirali v neke zelene projekte,” je povedala Radivova. Ko bo odrasla, bo tudi ona sprevidela, kako je v mladosti sadila rožice.

Ivan Šokić

 • Stric iz ozadja

  U lej dons mate pa kar dva prispevka o oddajah na RTV. Kmal bote mel vec prispevkov o oddajah kot pa lastnih oddaj.

  • učko

   Jah, če nimaš svoje robe, se morš šlepat pa na drugo !

   • KAPIBARA

    Ja, rtv pa ima res odmevne oddaje.

 • macon

  Najhuje, da eko levi bedaki dobivajo vso javno pozornost in medijski prostor, da govorijo neumnosti in lažejo. Hkrati pa za “aktivizem” pričakujejo in dobivajo državne finančne podpore in spodbude.

 • SIMON ROZIC

  Naši ta rdeči se navzven deklarirajo za zelene! EU moramo obvestiti, da so
  naše zelene žabe, pravzaprav rdeče!

 • Anton

  Spet zloraba otrok. Štefančič je v bistvu novinarski pedofil.

  • Amerikanc

   Zloraba otrok ? Kaj pa koroški dečki ?! In njihove “mentorice” na CSD – jih in v državni upravi !?

   • Anton

    Ja auch…

 • VERRZIFIKATOR

  A pri Štefki je bila?
  Potem je jasno, kot na talarju.

  Štefuc Marc

  OČE ŠTEFAN, MATI MARCELINA

  Oče Štefan, mati Marcelina,
  je pisalo nekdaj v spričevalu,
  onadva pa zrla v ogledalu
  sta v podobo njega, torej sina.

  Od takrat minila je stoletja
  zdavnaj že najboljša polovica,
  vendar sinček ni odrasel v strica,
  zdi se kot ujetnik nam poletja.

  Kot nekdo, ki v pozni še jeseni
  najstniško, prav pubertetno skače,
  ki z mladino trga kratke hlače,
  v sanjah ki pred kamero se peni.

  Zdaj spominja te na Marcelino,
  mater sivo, staro, dolgolaso,
  ki je preživela mnogo klaso,
  ki ima za sabo let dolžino.

  A podoba se z nečim ne sklada,
  pobalinstvo in pa stara mati!
  Kje so mogli takšnega pobrati,
  ki vulgarno se okrog preklada?

  Pravi, da ga polna je kultura,
  iz rokava stresa vulgarizme,
  sanja v prazno, ni nikjer karizme,
  smešna le, uborna kreatura.

 • Amerikanc

  A je to tista, ki je odraščala brez atija ?

 • Beli Sneg

  Dokler bo na oblasti presstitucija, bodo reklamirani rdeči sinovi, hčere in vnuki.

  • učko

   Presstitucija ni na oblasti, pač pa pod oblastjo mafije ! Bogi novinarji !

 • Nšo-či

  To, da se mladie skrbi okolje e popolnoma prav. Prav je tudi, da svet opazujejo skozi lastno percepcijo. Zelo narobe pa je, da vladajoča klika spremembo okolja naprti opoziciji in zlorablja otroško energijo. Narobe bi bilo tudi to, če ne bi razumeli, da zaradi ugodja planet siiromašimo. Vse v naravi ima svoj namen in je del ravnovesja. Nafta blaži tektonske premike…in tako naprej..

 • janezxy

  Če gledaš studio city je isto,kot bi bil na kongresu ZKS.Oni buhtl me spominja na Dolanca.Da ne bi naprej,ker me je nekam prijelo.Obvezno pa moramo plačevat to rdečo HANZI greznico.

 • Artur

  [Tema Dneva] 18.03.2019 Nova24TV Gost mag. Branko Grims
  https://www.youtube.com/watch?v=ipuprWF3PJI

 • jefferson 55

  Še ena Hanzi TV oddaja, čez katero udrihate, v resnici pa jo potiho redno spremljate … Saj pravijo, srce ima razloge, ki jih glava ne razume …

 • Jožef

  Ekosocializem ali napad na plastiko in CO2 je del agende 21, ki ima za cilj čimbolj poneumljati ljudi.
  Plastika (embalaža) je zares katastrofa. Zato ni odveč osveščati ljudi, kako ravati z odpadno embalažo.
  Kakšno možnost pa ima potrošnik ob nakupu izdelkov v platični embalaži. Samo eno, da pač nič več ne kupi.
  Tisti, ki so vam znane ekonomske in tržne teorije, vedo, da je embalaža del tržne strategije, kako kakšno blago dobro prodati.
  Zato se morajo ekosocialisti obrniti na proizvajalce in ponudnike blaga, da bodo slednji spremenili strategijo pakiranja.
  Kar se pa nanaša na CO2, pa je algorov sistem bogatenja bogatih in dodatno obdavčevanje davkoplačevalce in potrošnikov.
  No , da bo zadeva še bolj pestra, bom omenil še govedo, ki se pase po šitnih pašnikih širom ZDA. To ljubo govedo je menda tudi krivo za podnebne remembe.

  • Peter

   Pomembna zmaga je prepoved plastičnih slamic za pitje sokov. Pivo se ni nikoli pilo s slamico, živelo pivo.

   • Andrej

    Se strinjam. Predlagam, da se pivo pije samo direkt iz soda. Tako so delali naši dedje. Potem so pa prišli domov, pregonili babice tako in drugače, pa jim niso hodili na misel podnebni problemi. Je bil red.

 • Common Sense

  Marcel je stari orto levičarski prdec s čupo v glavi in zanimivim načinom vodenja oddaj z dolgimi monologi, kjer gost le občasno pride do besede. Gostje pa so spet podobni tiči in potem en z drugim pihajo v isti rog. Škoda časa gledati take oddaje. Trenutno ima Marcel plačo, ker ga prisilno plačuje vsa Slovenije. Slej kot prej bo tudi tega konec, kot je bilo konec prisilnega plačevanja GZS. Vse se enkrat konča. Za vsako rit se najde pal’ca.

  • Peter

   Ker prej ali slej zmanjka kapitalistov, ki so jim pripravljeni posojati denar, ki ga potem socjalisti ponavadi niso pripravljeni vrniti.

   • Common Sense

    Škoda no. Če bodo Mesečniki in Mihci še naprej plesali po Sloveniji, bom moral sprožiti plan B. Malo mi bo žal, po drugi strani pa si bom z nasmeškom vrtel glasbo : “Greva punca v tople kraje….” Brez heca:)

 • Anton

  Branko je dne 18.03.2019 več kot z odliko, na zelo razumljiv način na grafih prkazal vso podlost levičarjev, ki z manipuliranjem podatkov želijo prikazati, da je človek krivec, za današnje podnebnespremembe, akr kajpak seveda ni res, vkolikor vzamemo v obzir večji okvir time series, iz katerega je moč razvideti, da so se procesi spremeinjanja podnebja dogajali tudi poprej in to v precej bolj ekstremnih oblikah in vedoč da takrat človeka še ni bilo iz tega je moč sklepati, da kriviti človeka za podnebne spreemee je naravnost zavajujoče.Vpliv človeka na oklje je znanstveno dokazano milo rečeno statistično zanemarljiv.Vse je v logiki in v psihologiji!

  sarkazem press

 • xtc

  Težava je ,da ti dve smrkavi kuri ne ločijo kaj je varovanje okolja oz onesnaževanje okolja in podnebne spremembe.
  Onasnaževanje okolja je realen problem človeka,ki z pametnimi in ustreznimi ukrepi in zakoni-seveda ne davki,konkretno vpliva na izboljšanje stanja.
  Kar pa se tiče podnebnih sprememb pa tole na te človek nima kaj dosti vpliva-bistveno manj kot trdijo eko opice.
  Klimatske spremembe so povezane z sončevimi pregami,menjavanjem zemeljskih polov in aktivnostjo vuklkanskih erupcij ter z padci meteoritov(v zgodovini).
  V času dinozavrov je bila temperatura na zemlji bistveno višja kot danes pa tudi več CO je bilo,pa ni bilo ne človeka ne avtomobilov a življenje je živelo bujno kljub bistveno višjim vrednostim CO v ozračju kot danes.
  Nadalje ti dve butasti kzri govorijo o zapiranju TET,JEK nebi veternih elektrarn(pobijajo ptiče in netopirje-he,he) ah ja bi pa “solarno-zeleno” energijo,ki je ekološko še večji prroblem kot Tet in JEK skupaj zaradi kratke življenske dobe panelov,ki začno že po 2h letih hitro izgubljati izkoristek in so polni okolju neprijaznih in karcenogenig snovi in jih je težko reciklirati.
  Ah,šlibomo zeleno na elektriko-ah ja pa ja de,kje bodo zeleni idioti vzeli toliko elekrike?
  Že sedaj namreč primanjkuje polnilnic,omrežja so preobremenjena in kmalu ne bo več toka ali pa redukcije.
  E imata ti dve EKO kuri lap top,hišni računalnik in telefon?
  Koliko krat so že zamenjali vse to?
  Koliko so prispevale k onesnaženju,koliko še dobro delujočih stvari od tega so zamenjali za novo,ker je pač novo in pomagali k onesnaženju?
  A ti dve kuri sploh vedo ,da izdelava vsakega novega zelennega avtomobila(ki jih potem ,ko jih ne morjejo prodati vseh nove,ki so jih cela polja meljejo v odpad) povzroči toliko novega onesnaženja,kot če bi se stari vozil še 40 let da o proizvodnji E avta niti ne govorimo tu se meja pomakne na 60 let + ogromen problem ob razgradnji in proizvodnji elektrike.
  Take idiote je treba zbrcat iz medijev saj ne posznajo niti fizike,niti zgodovine zemlje,niti metalurgije niti kako se stvari proizvajajo in kaj so stranski produkti in efekti niti nimajo pojma,kako rešiti reciklažo teh stvari.
  Skreatka popolni neandrtalcirazpravljajo o stvareh katerih nimajo pojma.

  • Common Sense

   Ko taka kura prvič ne bo mogla napolniti svojega iphona, bo spremenila mnenje. Pa še tedaj bo kriv Janša.

 • Franjo Trojner

  Tako naprej več ne gre!
  Dajmo že razdelimo si državo na dva dela! V enega se preselimo vsi desničarji v drugega pa vsi levičarji, vmes pa zgradimo visok in širok zid brez odprtin, da ko levičarji do konca uničijo svoj del ne bodo lezli k nam in nam uničli še našega.

 • odzunaj

  Mladi udeleženci protesta so prišli v register udbomafije. Budno jih bo spremljala in analizirala njihove “potenciale” za udbomafijsko gardo. Ko to počnejo pod patronatom Kučana je vse dovoljeno !

  Starši, razmislite, komu prepuščate svoje mlade revolucionarje ! Tu ne gre za nobeno ekologijo, tu gre za kadrovsko selekcijo paradržavne garde !!!

  Ekologija se začne v srcu , kaže pa v odnosu do resnice, do zdrave kmečke logike in do degradacije žive in nežive narave ! Kdor nima razvite srčnosti in zdrave kmečke logike je nevaren uničevalec !

 • Andrej

  Saj so na štrajk prišli peš in brez mobitelov, ali ne?

 • Nata

  No, če sta gostovali pri silnem Štefančiču, komentat sploh potreben ni !!

 • Vera

  Kdaj namerava RTV SLO ukinit to brezvezno oddajo ? Upam, da ne bo Štefančič sedel tam do penzije .

  • Nata

   Pišuka ??? Mene tudi to skrbi !!

  • Dragan Krstič

   Vsekakor bo, če ne bo do tedaj nobene desne vlade.

 • Franc Šink

  Brez CO2 ni življenja

 • Dragan Krstič

  Hčerka korupcionaša Thalerja se že uspešno priključuje na državne jasli. Ta banda ne pozna sramu.

 • freedomfighter

  Vsakic ko kdo pokritizira kapitalizemzagrabite za vabo in zacnete kritozorati socializem ki mrtev sistem…kot da bi ob vsaki napaki olimpije krotizoral maribor…najbrz se strinjate da ima tudi lapitalizem dolocene tezeve in ni popoln sistem

  • garfi

   Bandit “freedomfighter” in njegove vabe, še tipkat ne znaš:
   freedomfighter • 2 hours ago
   Vsakic ko kdo pokritizira kapitalizemzagrabite za vabo in zacnete kritozorati socializem ki mrtev sistem…kot da bi ob vsaki napaki olimpije krotizoral maribor…najbrz se strinjate da ima tudi lapitalizem dolocene tezeve in ni popoln sistem

   • freedomfighter

    Kaj ti brudnas

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMUNISTIČKI kaviaržido KOMINTERNISTIČKI aparatčik Thaler seveda ni propadel,

  prav lepo živi na račun Šokića, ki pa seveda ne zmore razumeti preprostih dejstev, saj si noče iz glavića izbiti smeti, ki so mu jih natresli na šnelkurskih.
  .
  Slediš? NI PROPADEL,

  svira kurcu, toda ima denarja več kot dovolj, njegova čerkica svira kurcu, prodaja maglu itd. in ima denarja več kot dovolj.
  .
  Btw, za razliko od aktiviske Thaler, je ŽAN RADIVOJ aktivist nje =
  = TRANSIć

  = je za SERBUSA rojen mekanocurni fantek, ki ga je MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA transićirala v kao deklico in zdaj pač nastavla dupe kot kao punčka nje.
  .
  Slediš, Šokić?
  .
  Taka so dejsta in to so pomembne zadeve ZA RAZUMEVANJE sveta,
  za razumevanje MURGL JUGOKOMUNISTIČKE okupacije Slovenije,
  ne pa drkancije o mlinih na veter.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
    =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
    kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    =
    transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
    kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
    hormoni nasprotnega spola,
    ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji =
    fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
    ženskih bolečin in užitkov,
    fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
    do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

    pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
    potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    =
    enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
     =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
      lista socialnih demokratov.
      2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
      kakor
      združili s “Semulićevo SZDL”,*
      ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
      par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
      JUGOKOMUNISTIČNEM
      agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
      DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
      * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
      ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
      SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
      3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
      Socialdemokratska prenova Slovenije.
      4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
      demokratične
      prenove.
      5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
      Slovenije-Stranka demokratične prenove.
      6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
      JUGOSLAVIJE
      https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
      7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

      Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
      rojaka
      (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
      nje),
      ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
      naslednica
      SKOJ-a – Savez komunističke omladine
      Jugoslavije).
      SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
      (Ujedinjeni
      savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
      se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
      jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
      se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
      traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
      socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
      demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
      ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
      Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
      stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
      imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
      v
      t. i. “Združeno levico” itd.
      lahko še vedno opazujete:
      LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
      Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
      vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
      MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Olga101

  Meglo lahko mesa vsak bedak!
  Levičarstvo stane… Hudobni Američani s Trumpom so zaprli nenasitno jamo brez DNA!

 • Šobar Davorin

  teššest so nam za proizvodnjo čiste zaplinjene in zasajane atmosfere seveda zgradili sami komunisti. Kenede. Na osnovi Marxovega Kapitala.

 • SF32

  God bless you!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!