Poglejte, kako ideološko usmerjena je postala matura iz angleščine: Od dijakov na višjem nivoju zahtevali poročilo o njihovem prostovoljnem delu z “begunci” na Lezbosu

Migranti na Lezbosu (vir: twitter)

Dijaki so morali na maturi iz angleščine v sklopu pisnega sestavka napisati poročilo o svojem prostovoljstvu na otoku Lezbos, kjer so pomagali beguncem. Kakor je jasno že iz danih navodil, gre za izredno politično nabito temo, ki je kot taka skrajno neprimerna za maturo. Znanje angleškega jezika se namreč lahko preverja tudi brez nepotrebne politizacije.

7. maja se je z esejem pri slovenščini začel spomladanski izpitni rok splošne mature 2019. S 14. junijem bo zaključen še zadnji pisni izpit iz fizike, nato pa ostanejo samo še ustni izpiti. A naše zanimanje je zbudil pisni izpit iz angleščine, ki se je odvijal 1. junija 2019. Presenetila nas je tema, ki je bila določena za pisni sestavek na izpitni poli 3A.

A kar omenjena tema še dodatno razkriva, je dejstvo, da so morali profesorji angleščine na srednjih šolah v sklopu priprav na maturo s svojimi dijaki podrobno obdelati tudi temo “beguncev na Lezbosu”, kar kaže, da se v šole dejansko aktivno vriva levičarska propaganda.

Prostovoljstvo na Lezbosu del višjega nivoja
Še bolj pa je presenetila objava na Twitterju, v kateri je eden od zunanjih ocenjevalcev razkril, kakšna so bila prejeta interna navodila za ocenjevanje omenjenih maturitetnih izdelkov. Tvit je bil potem, ko smo stopili v stik z omenjeno osebo, v kratkem izbrisan. A so nam pred tem potrdili, da gre za dejanska navodila, ki so jih sprejeli zunanji ocenjevalci in jih posredovali ostalim. Naš vir nam je zaupal, da je bila originalna objava na Twitterju umaknjena, ker naj bi bila izpitna vprašanja do razglasitve maturitetnih rezultatov 10. julija tajnost. Glede na to, da smo potrdili verodostojnost informacije še iz drugih virov, lahko domnevamo, da se je dotična oseba ustrašila posledic, ki bi jih lahko utrpela zaradi objave tvita.

Foto: STA

“Če dijaki napišejo, da begunci ne bi smeli v Evropo, jim ne dodelimo točk – ker naloga zahteva, da napišejo težave, s katerimi se v taborišču soočajo,” je na Twitterju zapisal naš vir. Dogovor zunanjih ocenjevalcev naj bi bil, da morajo dijaki v poročilu napisati, kaj so počeli na Lezbosu, na kakšne težave so naleteli, kakšni so njihovi predlogi za ZN, s katerimi bi izboljšali situacijo “beguncev”, in nazadnje še poudarek, da ni sprejemljivo označevati begunce z “migranti”.

Informacijo o pisanju poročila o prostovoljstvu na Lezbosu je za Nova24TV potrdila tudi mati ene od bodočih gimnazijskih maturantk, ki je povedala, da je bilo poročilo o prostovoljstvu na Lezbosu del mature iz angleščine na višji ravni. To bi pomenilo izpitno polo 3A, ki je bila v uradnem listu Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje na 177. seji 19. maja 2016 določena kot “pisni sestavek (v eni od stalnih sporočanjskih oblik)”, dolžine od 150 do 180 besed. Ravno tako so informacijo potrdili tudi dijaki ljubljanskih gimnazij, ki so pisali maturo iz angleščine na višjem nivoju.

Politizacija šolstva
Kakor je jasno razvidno, so sprejete smernice ocenjevanja izredno spolitizirane in se krepko nagibajo v levo. Člani državne predmetne komisije za splošno maturo iz angleščine so predsedujoči dr. Gašper Ilc, glavna ocenjevalka in namestnica Aleksandra Komadina, Peter Cigrovski, Ana Likar, Simona Meglič in Irena Zorko Novak. Glede na to, da ima Republiški izpitni center navado objaviti stare maturitetne pole po končani maturi, lahko v kratkem pričakujemo, da bomo lahko tudi sami preverili vse informacije, ki smo jih prejeli.

Vsekakor pa omenjena maturitetna pola dovolj pove tudi o delu ministra za izobraževanje, dr. Jerneja Pikala, ki se, namesto da bi se posvetil izboljševanju šolskega sistema, raje ukvarja z aktivnim nasprotovanjem izpolnjevanju odredb ustavnega sodišča ter skrbi za transformacijo priprav na maturo v levičarsko pranje možganov.

Ivan Šokić

 • samotoje

  Ilca, podlasico, je treba najprej poklicati na odgovornost.

  • Slovenka

   Čakaj malo, a niso Ilci znani privrženci NSl? Mar se NSl že tako očitno prodaja?

   • samotoje

    Ta Ilc je ena velika rit. Brez hrbtenice in brez načel. Drugih ne poznam.

 • Stric iz ozadja

  A nad mednarodno maturo, ki jo je opravljal tudi Brscic (sicer ze leta 1991 ce se ne motim) se pa ne boste spravil, ceprav je ena od tem vsako leto cultural diversity. Pa ima se veliko vecji doseg in slovenska matura bazira na njej (obstaja prav tako osnovni in visji nivo).

  “You recently read a book that discussed how acceptance of different ethnicities in a community
  can strengthen that community.”

  “You are currently attending a school in an English-speaking country, and a newly arrived refugee
  has just joined your class.”

  Maj 2018 visji nivo:
  https://www.ib.redditor.website/IB%20PAST%20PAPERS%20-%20SUBJECT/Group%202%20-%20Language%20acquisition/English_B_HL/2018%20May%20Examination%20Session/English_B_paper_2__HL.pdf

  November 2018 visji nivo:
  https://www.ib.redditor.website/IB%20PAST%20PAPERS%20-%20SUBJECT/Group%202%20-%20Language%20acquisition/English_B_HL/2018%20November%20Examination%20Session/English_B_paper_2__HL.pdf

  • Luiggi

   A fangulo,I strongly disagree with above statement,it’s time that people stop education in multicultural brain washing!…kapish?

   • Mojca pokraculja

    Hahaha

   • Stric iz ozadja

    Ne bo slo

    Navodila za ocenjevanje Maj 2016:

    focuses principally and clearly on the benefits of attending a multicultural school,
    not on cultural diversity in general

    explains the benefits of attending a multicultural school with detailed explanations
    and supporting details provided for each

    at least two benefits are developed lucidly and coherently

    Navodila za ocenjevanje maj 2018

    makes clear reference to the book’s relevance to the friend’s interest in the topic

    provides an effective summary of the book (mentioning its name), and recommends it
    enthusiastically

    explains a clear and coherent opinion about the book’s main argument(s), including
    detailed support

    Kapish?

  • stajerc5

   Uuuu, spodnji Lojzek ti je pa dal kontra, a ne? нет ответа тоже ответ!!!

   • Stric iz ozadja

    Ne, ker bi glede na navodila za ocenjevanje dobil nic tock. Ne gre vedno tako zlahka. Poglej komentar Feliksa_AH.

    • stajerc5

     Vsi moji otroci so se solali v privatnih solah, studirali v tujini. Posledicno se isto dogaja z vnuki.
     Nihce ne ve kaj je NOB, vedo pa, da je bil njihov dedek-moj oce, zaradi nehotenja predaje-nacionalizacije nasega lastnistva dve leti zaprt v Starem piskru! Viva sloser!!!
     Vse jasno?

     • Stric iz ozadja

      A jim nisi pokazal Stanovnika ali pa Tita Turnska in rekel poglejte tega kretena? Ali pa se pritozeval, da dobijo prevec drzavnega denarja?

      Vse jasno?

     • stajerc5

      Vse oblacno! Ne smejo vedeti ne za eno in ne drugo kozlarijo, zato sem jih pa poslal ven! Mater, imas pa res lajtngo ali ti pa mali prdec iz Murl gor stoji!

     • Stric iz ozadja

      Sem mislil, da jih domovina in kaj se z njo dogaja vsaj malo zanima.

     • stajerc5

      Mogoce vnuke ali vnuke od vnukov? Takrat bom jaz ze zdavnaj raztrosen nekje med Kornati…

 • Steiermarkt

  …”Poglejte, kako ideološko usmerjena je postala matura iz angleščine: Od dijakov na višjem nivoju zahtevali poročilo o njihovem prostovoljnem delu z “begunci” na Lezbosu”…
  NAROD HLAPCEV PAC… ODKAR NI VEC JOSIPA BROZA SLOVENSKI NAROD SAMO TONE IN KLECEPLAZI PRED BRUSLJEM…

  • JANEZ GUS

   Ti dr. nič ne veš,čigav hlapec je bil tvoj titej.

 • VERZIFIKATOR

  Ta matura je še vsaj humana,
  Lesbos kraj deluje kar nevtralno,
  bo prihodnje leto to normalno,
  da bo tema lezbijštvo izbrana.

 • Amerikanc

  Catch je v tem, da je veliko število nezaposljivih FDV-jevcev, končno prišlo do odličnega zaslužka na račun ilegalcev. Tega ne bojo spustili iz rok, dokler jim bo netransparentna migrantska politika, nesla zlata jajca.

  • Ava

   Čista resnica.

  • stajerc5

   Dobro, da vemo kateri so soudelezeni! Transparentnost, pa to…

 • RATATA

  Kje so fotke postroja gnosob vpletenih Gašperja Ilca, glavne ocenjevalke in namestnice Aleksandre Komadine, Petra Cigrovskega, Ane Likar, Simone Meglič in Irena Zorko Novak? Če ni čefur, mora bit vsaj ćifutar, lezbak, pedrulja ali pa minimalno vegan, šaman, predvsem pa pokomunistični elgebitovc! In to povsod matr!
  Saj so tudi maturitetni eseji samo o judo-žido-holo-kawsanju!

  • Gašper

   Jaz sem imel 2011 temo o mladih starših… Mature očitno še nisi videl, edino mogoče iz sestavljanja nekih novih spakedrank.

   • RATATA

    Da se ti da meni odgovarjat! Nizko se spuščaš, na moj nivo, ki je tako primitiven in starinski.
    Nimam opravljene mature, priznam,
    sem pa krščen, obhajan in birman, pa tudi cepljen proti komunajzarski žido-pederajzarski golazni.

    • Gašper

     No ja, to je bolj splošen nivo na tej strani ;) te zakramente imam tudi jaz drugače… Glede na to da naj bi te cepljenje naredilo odpornega, ti predlagam da se greš še enkrat, ker te očitno še zmeraj grize.

     • stajerc5

      Cuj ti penzl, najprej spostuj slovensko Slovnico in pisi kot je za “ljopatasa sa dipljom” spodobno, potem se pa javi… Tam, nekje, cez enih 80 let!!!

     • Gašper

      Se mi zdi, da jo bolje spoštujem kot ti ;)

     • RATATA

      Saj ne da mi mladina ne bi smela česa predlagati, toda se ti ne zdi, da si s svojo maturo v letu 2011 za točno 23 let v zaostanku, da bi mi lahko pamet solil?

     • Zgornji

      VSI TI ZAKRAMENTI PA PRED BOGOM NE POMENIJO VELIKO !!! ! !!!

     • Gašper

      Saj vem :) tudi veliko stvari, ki jih delajo v imenu krščanstva, ne bodo bogu v ponos

 • xtc

  Če zapiše ,da mesto drhali ni v EU mu ne dodelijo točk?
  Torej kaj ocenjujejo zananje angleščine ali politični manifest.
  Maturanti bi morali složno napisati zakaj drhali ni mesta v EU in zakaj jo je treba sterat nazaj,kako to narediti in kako to narediti čim učinkovitejše.
  Politika v šoli nima izkati kaj sploh pa če se za merilo znanja upošteva politična opredeljeniost-zaradi takega vedenja bi morala biti suspendirana celotna komisija.
  Dejstvo je ,da ljudi ne zanima jo več “ubogi” imigranti ,pač pa lastna varnost,ki jo ta drhal vse bolj ogroža.

  • Gašper

   Ocenjujejo tudi sledenje navodilom.

   • stajerc5

    Aha, tako jih dresirate!?

    • Gašper

     Seveda, če bi srednjo šolo naredil bi vedel ;)

     • stajerc5

      Kdo te je kaj danes podkuril, gasper? Vidim, da se znojis kot da bi imel “dneve”…

     • Gašper

      Dneve poletja hočeš rečt?

     • stajerc5

      Hitro zamenjaj vlozek, mozgane ne mores!

  • Ava

   Res je. Politiki ni mesta v šoli. Poleg tega pa je to tudi nelegitimno, ker se po obstoječem pravilniku ne sme ocenjevati nečesa, kar se ne “ocenjuje”. Nekdo z jaj*ci bi se lahko fino vtaknil v to. Npr. Pri matematiki se ne sme ocenjevati pravopisa. Ker to ni v skladu s predmetom. Pri angleščini bi se moralo ocenjevati besedišče, slovnica, ne pa mnenje. Je veliko drugih stvari pri angleščini kot mnenje!
   Mah saj pri teh spisih itak nikoli ne veš kako se ocenjuje in kakšni so kriteriji. Kot si pač všeč profesorju. :) Fin način so zdaj našli, spise o migrantov :)
   Da so pa dobili celo takšna navodila – slabo.

   • samotoje

    Pri ocenjevanju angleških esejev so kriteriji za ocenjevanje (assessment criteria) natančno določeni: content/coherence/vocabulary/grammar, pri vsakem od kriterijev je tudi določeno, kakšen nivo je potreben za določeno oceno oz. število točk. Vedno je ocenjevalec lahko tudi “subjektiven”, a prostora tu ni veliko. Problem je sama tema, ki je nesprejemljiva, ideološka.

 • rubec

  Težko ponovim v angleščini, ker sem neizobražen, vem pa, da je ena punca napisala, da od takrat dalje nima več menstruacije.

  • stajerc5

   Vidis, to se zgodi, ko se ti rdeca farba zagravza do konca!

 • trumpet2018

  besedna policija + indoktrinacija mladine ; lovke levih fašistov sežejo vsepovsod, samo še v porodnišnice niso prodrli, lažnivi gnoji levičarski : musli prijazno, LGBT prijazno, vsem po vrsti bi polizali rit, ko vas bodo musliči napičili od zadaj, boste pa jokali…….

 • mona lisa

  Kdor je zbral to temo tistega je treba linčat. Bolno do skrajnosti.

 • macon

  Ubogi otroci. Bolj zabiti in bolj ritolizniški med njimi se nikoli ne bodo izkopali iz socialistične mentalne greznice.

  • JANEZ GUS

   Posebno še,če imajo starše zdresirane v komuno miselnosti.

 • Felikss_AH

  S to tematiko se nisem nikoli ukvarjal, a zahvaljujoč prav temu odličnemu članku me je spodbodlo da zadevo povoham malo širše. Obstaja Mednarodna matura (International Baccalaureate Diploma, krajše IB) ki je popularna tudi pri nas, in glede na to da smo v EU, zagotovo se Slovenski RIC (Državni Izpitni Center) zgleduje po IB normativih… in prav ti so postali problematični.

  ZAKAJ -? … zato ker je ta pod kontrolo zdaj že zloglasnega UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization)… istega ki forsira multikulturalizem (IZKLJUČNO v Evropi in državah tega izvora).

  IB je osnovan leta 1968 v Genevi, je “NEPROFITNA” mednarodna izobraževalna organizacija… podobno in “zagotovo neprofitna” kot vsi SOROS-evi NGO-ji… in zajema otroke že od 3 leta naprej. Takole pa izgleda njihov promocijski plakat – https://www.greatschools.org/gk/wp-content/uploads/2013/09/High-school-classroom-resized-750×325.jpg – kakšna posebnost-? … nobena -? … razen že OBIČAJNE – ČRN Afričan in BELA Evropejka sedita skupaj!. Od vseh možnih kombinacij VEDNO in REDNO Črnec-Belka “ideal”. Na tej strani – http://www.showandtellforparents.com/wfdata/frame161-1017/pressrel45.asp – pa je lepo opisano – “The Downside of International Baccalaureate” – in teh Downside-ov je kolikor hočeš… začenši spet z že običajno “idealno” kombinacijo Črnec-Belka

  Takole pa je na primer izgledala ena od njihovih nalog – ENGLISH AB INITIO– STANDARD LEVEL – PAPER 2 May 2011 – “The subject of your school debate is: The climate is becoming warmer because of man. You give a speech to defend this opinion. Give at least two examples of man’s actions which affect the environment

  Bilo je leta 2011… samo ugibam lahko koliko še bolj “progresivni” so danes… zato bom z zanimanjem preiskal tudi novejše izpitne pole.

  • RATATA

   Z vsemi sredstvi je treba uničit belo raso!
   Takšen je plan.
   Saj ne, da bi bila črna tista, ki naj prevlada, črna je le za mešanje z belo, kar da Kalergijev idealni izdelek gleda barve kože in to je negroidna – krasen približek starim egipčanom.
   Preveriti je potrebno dobro sodbe sodišč in pravno prakso primerov, ko se je žrtev branila pred napadalcem (mi smo močno napadeni in smrtno ogroženi) – ciljam na samoobrambo, kjer se lahko uporabi le “primerna” sila….

   Torej, kakšna je primerna sila, s katero se belopolti lahko branimo pred napadi(?)

   http://istinomprotivlazi.com/novosti/1410-zidov-cionista-noel-ignatiev-unistimo-bijelu-rasu-svim-raspolozivim-sredstvima-i-najbolji-medu-nezidovima-mora-se-ubiti-video?fbclid=IwAR1N70WDOTCQZfqpA-is10fjZpw2WSsAeYEo_0EhZEyPgcXx-E9c3vKOleA

   https://harvardmagazine.com/2002/09/abolish-the-white-race.html

   • Felikss_AH

    Dva dobra linka si serviral… edino vprašanje je koliko folka bo sledilo temu. Je pa en zanimiv stavek kjer Noel (“očitno ni Jid”) pravi – “…a new society based on FREELY associated activity” – ??? FREELY… a res… prekleti Jid-Marxisti in njihovi učenci “naši” Euro-Levuharji… nič ne prepuščajo volji folka, kjer koli da so na oblasti… če niso, se pa ženejo kot stekli psi vsaj do vpliva na oblast… Pedri pri temu nosijo štafeto.

    Za tiste ki ne bodo obiskali tvoj link, pa naj vsaj preberejo tole –

    Patologija Noelovega Jid-intelekta in njegove Anti-Belske fantazmagorije so v tem njegovem stavku za ne verjet… da Harvardski profesor lahko trosi take idiotizme ko piše – “Vsaka skupina znotraj Bele Amerike je vsaj enkrat v tem času dosegla svoje ozke interese na račun Črnih kot Rase. Pa naj so bili Delavska Združenja, Etnične Skupnosti, Študentje, Učitelji, Davkoplačevalci… in BELE ŽENSKE! – – Bele Ženske-??? – – da te kap… a tako da so tiste brez osebnega dostojanstva kavsale z temi… kaj pa na desetine tisočev Belih Žensk Napadenih, Brutalno SKUPINSKO Posiljenih, Oropanih in Pobitih s strani “ubogih” Črnih… in to v času ko je Bela Amerika dosegala rezultate “na račun” Črncev.

    Kaj so pa Ameriški Črnci (na splošno) tako pomembnega prispevali v RAZVOJU… ponavljam v RAZVOJU Amerike… Jazz, Rap, Atletika, NFL in NBL ter Ulična Divjanja in Nasilje… eden je pa res izumil kikirikijevo maslo… ostali posamezniki ki so vseeno dosegli nekaj več pa so že bili krepke mešanice z Belskimi geni.

    Za zaključek… bolj za mimoidoče kot za ostale redne ki to itak že veste… pa naj dodam še tisti legendarni Noel-ov stavek iz članka, ki ga že sam ponavljam v nedogled – – “Ne delajte si utvar… mi nameravamo udrihati po mrtvih Belih moških in po živih… in po Belih Ženskah… vse dokler Socialni Konstrukt znan kot Bela Rasa ne bo uničen… ne samo demontiran, ampak UNIČEN”

    • Felikss_AH

     DODATEK
     Temu načrtu je predan do kosti dober del (če ne večinski) Khazarske Ashkenazi Rase izbranih… predvsem pa njihovi Marxisti, Aktivisti, Akademiki, Hollywood, MSM, Lobiji, Korporacije… pa še osebno so sestavili UN Global Compact on Migrations – Louise Arbor… zagotovo pa tudi ostale “nezavezujoče deklaracije”

     Stari pregovor pravi da če ne veš kdo ti vlada… samo poglej koga in kaj ne smeš kritizirati

  • Nata

   Pišuka, ko pa človek začne brskati po takih zadevah, te pa kar malo spreleti . Veliko nelagodje in skrb, ob takih poizkusih mešati rase. Zakaj neki

   In, potem se človek vpraša? Ali se je ta invazija iz Afrike že veliko let pripravljala ? Pa smo sedaj že tako daleč, da poti nazaj ni ?

 • JANEZ GUS

  Vtej komunistični tvorbi smo prvi v tistih rečeh,ki v življenju nič ne pomenijo.

 • Antonius

  Na današnji dan pred 246-timi leti je dvorna pisarna na Dunaju izdala odlok, da se v Ljubljani ustanovi šolska komisija in se na Kumerdejevo pobudo ustanovi normalka (prva osnovna šola).
  ———————–
  Seveda je bilo takrat Dunaju zelo lahko ustanavljati šole, ker še ni bilo ne komunistov, ne veleizdajalca, ne Slavka Gabra, ne prikoritnega rilca Jerneja Pikala.
  Namesto o šerijatarskih socialnih vsebinah bi maturanti lahko izpit iz angleškega jezika opravili na temo začetkov šolstva na slovenskem.
  Izvoljenim levičarskim kleptomanom, prevarantom in lažnivcem domovinska vzgoja in zavedanje slovenskih korenin pomeni manj, kot tisto, kar izpraznijo v wc

  • Ava

   Omenili ste Gabra, res ta človek je še v letu nekje med 1900 in 1945′, območje Sovijetske zveze.

   • Antonius

    Leta 1922 je bila med Slovenci še živa krščanska misel, Gaber sodi pa v partijski čas takoj po letu ’45. Ta govedar sladkobesednega nakladanja je šolstvo usmeril na preračunljivo politikantsko pot, ki jo šolajoča mladina *obira* danes. Zdaj so k vsebinam brez domovinske vzgoje dodali še socialno zavedanje do nezaželenih terorističnih šerijatarjev.
    Pohlevnost je tisto, kar Slovencem uničuje zdravo in uspešno prihodnost. Komunistom Slovenstvo od testisov binglja, ker jim edino pomembnost predstavlja državna lastnina, dokler jo še kaj je.
    V Argentini in Ameriki je več ljubezni do Slovenije, kot v sami domovini Sloveniji.
    Veleizdajalec je Slovenijo spravil na poledeneli klanec, njegove izvoljene vlade pa pohlevne Butalce v njej prepričujejo, da ne potrebujemo pod čevlji derez.

    • Ava

     Imate prav. :) Veste, imam jaz doma, med sorodniki dosti takšnih študentov, produkt šolstva v slo. Pa me ne moti, legitimno pravico imajo do svojega mnenja. To jim tudi povem. Naj se sami udejstvujejo s tem.
     Drugačno mnenje pa imam, ko mi je zadnjič neka moja sorodnica, (sva istih let in me sicer veš čas osira, da sem privrženka Petersona, ne Žižka, če razumete :)))) rekla: Veš, to bi mi pa lahko ti plačala. :D … Če razumete point. :)

     Pa da se razumemo, ne da ne bi. Samo mladi se morajo drugače naučit razmišljati. Nekako ne znajo ceniti denarja, se mi zdi. No, saj stari očitno tudi ne.

     Skratka, jaz sem predvsem proti temu, da se v šolah ljudi navaja na to, da vedno nekdo drug (država) plačuje za njihove osebne ideje. Mladi ne razmišljajo nič o podjetništvu, delu, ipd. Kot, da denar pade z neba, od države ki ima neomejeno vrečo, bi širili svoje ideologije. Pa to ni namen države. Ni njen namen izčrpavanje. In na to trenutni šolski sistem z zgoraj omenjenimi navaja. Pa sem tudi odločno proti izkoriščanju delavcev za minimalca. Ampak pač, glede na moje ideje vseeno vedno izpadem tista “bad one”, ki ne razume težav deprivilegiranih. Pa jih, resno. Samo ne za javni denar.

     • stajerc5

      Jaz te razumem, o ostalih pa raje ne bi…

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++++, KUMERDEJ, JA,
   VLADARKA JE BI PA
   NAŠA
   DOSLEJ NAJBOLJŠA VLADARKA – MARIJA TEREZJA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern
 • stajerc5

  A veste vsaj sedaj, zakaj se tako noro branijo Privatnih sol!???

  • Zgornji

   :-(

 • MižekFiga

  Torej:
  “dr. Gašper Ilc, glavna ocenjevalka in namestnica Aleksandra Komadina, Peter Cigrovski, Ana Likar, Simona Meglič in Irena Zorko Novak”,
  kaj bomo z njimi ???, ker
  po nareku uradno kvarijo slovenski narod !!!

 • trollo yolo

  To vse skupaj ni nič novega.

 • baubau

  samoupravljanje s temelji komunizma

 • Peter

  Vi dont nid mani vi đast nid tajm.

  • stajerc5

   Zdej se samo fali, da zacnes pisati v srbskem klinopisu. Sivilje tako ali tako ne mores nauciti niti cvirna v sivanko vtaknit, pri njenih letih- haaaalo! Kaj drugega ze mogoce…

 • Slovenka

  Bruh.

 • Slovenka

  Politićka nastava po diktatu OZN in levičarske sodrge.

 • freedomfighter

  Eno vprasanje…kako pa naj bi nek dijak vedel kako izgleda prostovoljno delo ce je prostovoljno…to pomeni da ni obvezno da je vsak dijak humanitarec

 • Slovenka

  Zdaj je tudi jasno, zakaj jim gredo na živce zasebni vrtci in šole. Tam je njihovo vsiljevanje multikulturalizma in LGBT zaenkrat še oteženo, razen v kolikor katoliške šole tudi same ne vsiljujejo multikulturalizma sedaj, ko je Franček glavni v RKC.

  Vsekakor bo potrebno zaorati v državni maturitetni komisiji.

 • Olga101

  Nogo v rit avtorjem te neumnosti!

 • Zgornji

  IN KDO JE KRIV ZA TAKE POKVARJENE ŠOLSKE PROGRAME ??? ? ??? VEČINOMA NESLOVENCI IN ANTISLOVENCI !!! ! !!!

 • Mariskavan beers

  To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, portugalska, italijanska, francoska, po vsem svetu, nudimo vam posojilo iz leta 2000, ki je bilo poenostavljeno na € 1.700.000 €, prav tako imamo naložbe in posojila med vsemi vrste in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije vsakomur, ki ga lahko odplača z obrestmi od 2% do 5%, za vse, ki jih zanima, se obrnite na nas po elektronski pošti: brunoromaric04 @ gmail.com

 • šmentanamuha

  Sicer ne razumem prav dobro tega maturitetnega vprašanja. A to pomeni, da vsi dijaki (tisti taboljši) morali na prostovoljstvo na Lezbos? kako sicer razumeti zahtevo “… da morajo dijaki v poročilu napisati, kaj so počeli na Lezbosu, na kakšne težave so naleteli, kakšni so njihovi predlogi za ZN,…”?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!