Novo pismo ravnateljev zasebnih šol Pikalu: bi šlo brez laži, gospod minister?

Foto: STA

Namesto izpolnitve zahtev iz ustavne odločbe, ki nalaga izenačeno financiranje javno veljavnih programov osnovnih šol, smo dobili predstavo za javnost ministra Pikala in skrajne levice, ki trenutno vodi Slovenijo. Resnega dogovarjanja med zasebnimi osnovnimi šolami in Pikalom iz znanega razloga ni mogoče pričakovati. Starši so jezni, ravnatelji razočarani, javnost zgrožena. V to stanje je pred dnevi je v javnost prišlo novo pismo ravnateljev vseh šestih zasebnih osnovnih šol, ki so na laž postavili nedavni nastop ministra za izobraževanje Jerneja Pikala v Odmevih. Ta je dejal, da se je z nekaterimi direktorji zasebnih zavodov dobival, vsi podpisani pa so izjavili, da to ni res.

V pogovoru s Petrom Gregorčičem, ki je nastopil v imenu staršev, je Pikalo javnosti sporočal, kako pogovori tečejo, da se je z nekaterimi ravnatelji celo osebno srečeval in sestankoval v času javne razprave in da ima že dogovorjen termin srečanja z njimi.  Na takšno zavajanje s strani Pikala so se odzvali ravnatelji zasebnih osnovnih šol in ministra gladko postavili na laž. Ne samo, da se z njimi sploh ni srečal, tudi termina srečanja še nimajo!

Zavajanja ministra Pikala
V spletnem arhivu: https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174620055 je dostopen posnetek, ki razkriva vsebino pogovora med predstavnikom staršev in ministrom Pikalom. Na izjavo dr. Petra Gregorčiča, ki je obžaloval, da jih minister ignorira in dejal, da si želi, da bi se minister končno odzval in sprejel povabilo ravnateljev zasebnih šol na pogovor, je Pikalo odgovoril: “No, to seveda ni res. Očitno imate napačno informacijo. Termin je in tako da termin je določen. Poleg tega pa verjetno vam ne povejo, se z nekaterimi direktorji zasebnih zavodov dobivam. Tako, da daleč od tega, da ne bi. Ne da bi kakorkoli zapirali komunikacijo.”

Ravnatelji zasebnih osnovnih šol: bi šlo brez laži, gospod minister?

V pismu ravnatelji zasebnih osnovnih šol odgovarjajo ministru:

“Spoštovani g. minister dr. Jernej Pikalo.V oddaji Odmevi na TV SLO 1 z dne 6. 6. 2019 ste povedali, da ste se na temo predloga sprememb zakona ZOFVI, ki je bil v javni razpravi, pogovarjali z nekaterimi direktorji zasebnih zavodov in da ste že določili termin srečanja z njimi – za katero so vas prosili od začetka javne razprave. Podrobnosti vaše izjave v oddaji Odmevi so v nadaljevanju. Po preverjanju smo ugotovili, da se v času javne razprave od 11. 4. 2019 do danes, 7. 6. 2019, nihče od direktorjev oz. ravnateljev zasebnih šol ni srečal ali pogovarjal z vami na temo predloga sprememb zakona ZOFVI, ki je bil v javni razpravi, niti nihče od nas ni prejel nobenega termina srečanja. Da naj bi bil določen termin srečanja z nami, smo prvič izvedeli iz medijev včeraj (6. 6. 2019). Podobno smo žal prvič izvedeli iz medijev za vsebino predloga sprememb zakona ZOFVI. Zadnja komunikacija, ki smo jo s strani MIZŠ prejeli, je dopis št. 007-21/2019/ z dne 8. 5. 2019, v katerem ste zapisali, da “bi srečanje lahko organizirali šele konec meseca maja ali začetek junija 2019”. Konkretnega termina, kljub pisnim in telefonskim pozivom, nismo prejeli.Če ste torej določili termin srečanja, vas prosimo, da nam ga čimprej posredujete, glede aktualnosti tematike in dolgo čakanje pa pričakujemo, da bo termin že naslednji teden oz. še pred prvo obravnavo v parlamentu. Lep pozdrav, ravnatelji zasebnih osnovnih šol.”

Na slovenskem smo mi gospodar!
V duhu te, še kako žive komunistične parole nam Pikalo in socialistična Šarčeva vlada sporočajo, da si lahko privoščijo, karkoli si zaželijo. Pa če gre za neracionalno drag “Drugi tir, ali pa zavračanje ustavne odločbe, ki bi slovenskim otrokom  omogočila ustavno zagotovljeno pravico do izbire šolanja, staršem otrok iz zasebnih osnovnih šol pa pomagala lažje obvladovati kupe položnic skozi mesec. Čeprav gre na letni ravni za 300 tisoč evrov, kar je za proračun pravi drobiž, skrajna levica ne popušča. Katoličani ste bili od nekdaj drugorazredni, in tako bo ostalo, nam sporoča pikalo in Šarčeva vlada. Sami odločamo, če bodo s takšnim sramotnim početjem lahko nadaljevali.

Franci Donko

 • tohuvabohu

  Minister je lažnivec, prvi minister je velik lažnivec. Slednjemu so nekoč rekli, naj se na hitro nekaj zlaže. Odvrnil je: “Zdajle ne utegnem, letim v farno cerkev obešat zavese”.

 • JANEZ GUS

  Ne more ta pokvarjenec brez laži,ker je rdečuh in še peder po vrhu.O rdečuhih pa že vse vemo.Bebavi narod pa to uvoženo pokvarjeno ideologijo voli.

  • šmentanamuha

   A je fegi? Men se tut zdi.

   • RATATA

    Pa še hlače ma prekratke!

 • terminalar

  Zadnje čase mi gre v tekstih na jetra predvsem terminologija kot je zavajanje, neresnica, izmišljotina, prevara. Ne vem, zakaj mehčati dejstva, ko pa je za vse to edini sinonim laž. LAŽ!

  • pajot

   Tako kot so si izmislili za krajo besedo odtujitev.

   • JANEZ GUS

    Rdečuhi so tudi imeli svoj izraz za umor-justifikacija,ko so ropali je bilo rekviacija in podobne floskule.

    • dob

     Zdaj je pa dokapitalizacija!

   • dob

    Ko na RTV-ju gledamo poročila, recimo tam nikoli ne rečejo: ta pa ta je ukradu dnar…. ampak pravijo, da ga je odtujil!
    Pol pa ne rečejo, pizda mu materina (tako namreč jaz opišem isti dogodek) ta kurba je enmu spizdu bicikl, ampak porolajo takole: en domnevni mimoidoči je domnevno odtujil domnevno bicikl…..

    Lohk da je tud avto spizdu, kar se mene tiče (tako jaz do-interpretiram resnico!).
    A vidite, kolk je načinov interpretiranja resnice??? Moram priznati da je njihova lepša! Pa čeprav bi po moji prej našli bicikl. Po njihovi ga namreč nikoli ne.
    Ampak očitno to niti ni namen njihove interpretacije resnice. Njim je važno samo, da smo mi obveščeni. Da niti ne zaklepamo bicikla.

    • lokec

     Ali ne bi bilo bolj prav, da je bicilel od svojil, od osebe vzel. Še boljše pa bi bilo , da ga je prisvojil. Mogoče ga je odtujil pa se poznata s tistim, ki je imel nekaj. Torej ga je odznanil, ne pa odtujil.

   • rdečicvet

    in *pribežniki*?? !! tega v S.slovarju ni

    • dob

     glej pod pribeci

   • baubau

    in kolektivizacija

 • Peter

  70% dolinčekov, ki spremljajo hanzi in verjamejo, kar tam slišijo, je slišalo izjavo.
  5% dolinčekov, ki bere novo je prebralo demanti.
  Koga bodo volili dolinčeki?
  Lagati se splača, no.

 • rrrrr

  Da komunistični minister spet laže?
  Drugi Arhimedov zakon: najdite mi v vsej zgodovini marksizma le enega levičarja , ki ne laže, ne krade, ne posiljuje , ne pobija in ne škoduje lastnemu narodu, pa vam na njegovi fiksno trdi buči dvignem svet s tečajev……

 • Common Sense

  Komur še ni jasno, na delu je ideologija. Ta je v bistvu precej enostavna.
  Zasebno = BAD, državno = GOOD.

  Termina “javno” pa noben levičar ne obvlada. Oz. ga enači z “državno” (Spoiler alert: javno financirana storitev se izvaja s strani subjekta v državni ALI privatni lasti, po s strani države predpisanem in plačanem programu).

  A v Butalah mrasikaj ni jasno. Zato pa so Butale Butale.

  • Peter

   Tako nekako, kot nevladne organizacije, ki jih financira vlada….

   • Common Sense

    Nevladne organizacije izvajajo s strani države potrjen in financiran program. To so npr. tudi gasilci, pa kar nekaj zelo učinkovitih nevladnih organizacij za pomoč otrokom v stiski,….. A vse morajo storitev izvajati v skladu s programom, ki je s strani države potrjen in plačan. S tem nimam problemov. To je konec koncev, čisto v redu. Je pa težava, ko se “nevladne organizacije” v spregi z ideologijo na ministrstvih povampirijo. Lep primer je PIC za katerega je vprašanje v čigavem interesu sploh deluje. Jaz bi rekel v interesu ideologiije. Pa spet pridemo na začetek.

    • Peter

     Te sem imel v mislih, pice in podobno.

    • Vera

     Nisem si zapomnila, toda vem, da je zelo veliko ” nevladnih organizacij “, ki so same sebi namen, plačujemo jih pa vsi davkoplačevalci . Gasilci tukaj niso všteti , saj njih rabimo vsi in vsak dan . Njihovo delo moramo cenit, ker so vedno pripravljeni pomagati , enako kot tisti,ki pomagajo otrokom , materam v stiski itd.

     • Common Sense

      Nekdo, v nekem drugem času in neki drugi galaksiji bo moral ugrizniti v kislo jabolko in prevetriti financiranje nevladnikov. Že kar slišim huronski vik in krik prizadetih. Že kar vidim metanje kock v parlament, pisanje pisem na sodišče za človekove pravice, vidim naslove po medijih. A enkrat bo treba. Razumni ljudje to vedo.

     • Vera

      Janša je poizkusil, toda vstaja v Mariboru je naredila svoje. Žal .

     • Common Sense

      Janša je utrujen. To se mu vidi na obrazu. Nekdo drug z več energije in zanosa bo moral. Pa ne en sam. Bo moralo biti gibanje. Ali pa huda gospodarska kriza v stilu Grčije. Slednje se mi zdi v perspektivi bolj verjetno. Upam na najboljše, poskušam prihraniti kakšen evro za te čase in se vmes čim bolje imeti;)

     • baubau

      Kdo pa vam je kriv,če ste vse delo naložili Janši?Metlo v roke!

    • baubau

     ne moreš primerjati gasilcev s tatovi in lenuhi…

 • goldhorn

  Ti motni dokumenti ki jih lepite v članke so NEBERLJIVI! Dajte uporabit višjo resolucijo pri skeniranju.

  • Viktorh

   Navajen si bil trabanta, sedaj pa ne veš kaj bi rad.

 • Viktorh

  Nobeno pismo ne bo pomagalo, ker nam vladajo komunisti, ki so navajeni lagati, zavajati, obračati, goljufati.
  Imeli smo volitve, rezultat z goljufijo je poznan.

  • JANEZ GUS

   Jaz v poštenost volitev ne verjamem več.

   • SIMON ROZIC

    Prav imaš, tudi jaz ne!

   • Povprečen Državljan

    Jaz tud ne…Nemogoče je,da je SDS vedno zmagovalka,poraženka.

  • anzek

   Z demokratičnimi sredstvi se totalitarnega sistema, kakršnega imamo pri nas, ne da premagati!!
   Udbomafija ima pod kontrolo vse medije, represivni aparat, denar,…Vučkota…. butaste volilce,…..kako se temu upreti?

   • baubau

    Poskusi z molitvijo…

    • anzek

     Ja, ja…..to je za stare ženice. Pri nas na kmetih uporabljamo malo drugačno logiko: pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal!!

     • Nata

      Prav gotovo !! Kmečka logika je sijajna, dokler ste zdravi.
      V slučaju da niste bo pa kar veljala. . . . Bog pomagaj.

   • pajot

    Vrane družijo se rade,
    pet na veji jih čepi—
    puška poči,ena pade,
    koliko jih še sedi? (Josip Stritar)

    • anzek

     Ja, ja,….je sijajna uganka za malega mulčka.

     61. V ŠOLI – po češki J. Stritar

     »TI TAM, ŠESTI, V DRUGI KLOPI!

     KOLIKO JE ŠESTKRAT PET?«

     MAJHEN MOŽ NA PRSTE STOPI!

     »ŠESTKRAT PET JE TRIDESET!«

     »VRANE DRUŽIJO SE RADE,

     PET NA SMREKI JIH ČEPI;

     PUŠKA POČI, ENA PADE,

     KOLIKO JIH ŠE SEDI?

     KAJ SE TEBI ZDI?« »NOBENA!«

     »KAJ, TO V GLAVO MI NE GRE!«

     »ENA PADE USTRELJENA,

     DRUGE ŠTIRI ODLETE!«

     »GLEJ GA, GLEJ, GLAVICA BISTRA!

     MAJHEN DEČEK, VELIK MOŽ;

     S ČASOM BOŠ ŠE ZA MINISTRA,

     AKO VEDNO PRIDEN BOŠ!«

   • Miro Jereb

    S pomočjo g. Kalashnikov…

    • anzek

     Ja, s krvjo so prišli na oblast, s krvjo bodo tudi odšli. Klin se s klinom zbija!

     Upam, da se da tudi z drugimi sredstvi priti do enakega rezultata.

     Tako ali slično vprašanje sem že večkrat postavil pa ni prave ideje ali pa se narod noče izpostaviti.

 • mapu

  Ali mi lahko kdo pove, kaj je bebo…mogoče je to sinonim za ministra za šolstvo.

  • JANEZ GUS

   1 bebo je enota za bebavost.Kompletno vlado zunaj ocenjujejo na 10 bebov.

   • dob

    Pretvortba je 10 bebotov = en mili kučan.

 • šmentanamuha

  Za naše otroke je 300.000 (tristo tisoč) ojrov prevelika številka, za ilegalne migrante 27.000.000 (sedem in dvajset milijonov) ojrov številka, ki se še povečuje. Volivci levih strank so žal matematično in tudi drugače slabo pismeni.

  • JANEZ GUS

   Niso ne.Vse je to načrtovano in to skrbno iz murgelske štale.Tam dela ekipa nočin dan.Samo tuhtajo kako pridobit volilce in vničit avtohton slov enski narod.Dobrodošel bi bi en tomahavk iz sredozemlja.Samo to je draga zadeva za skupino norcev.

   • šmentanamuha

    Zdej že delajo za naslednje volitve. Ugotovili so, da so Albanci najbolj vodljiva politična skupina, zato je njihov uvoz vedno večji. SD si tako kupuje glasove na dolgi rok.

  • RATATA

   To so malenkosti, ki se pri osemintridesetih mipjardah dolga RS, na narašča 53 eurov na sekundo sploh ne porajta!

 • šmentanamuha

  Tako kot smo slišali Pikala zadnjič lagati pred celo Slovenijo, si lahko privošči samo pravoverni komi politkomisar, ki ima občutek nedotakljivosti.

 • baubau

  vladajo nam pač Ostržkovi nosovi…

  • SIMON ROZIC

   …in drža poldrugega Martina! (Šarec) …a je pravkar z Dinare p’rlezu?

 • RATATA

  In prišla je svoboda, kjer vsak pravoveren komunist svobodno laže, po potrebi tudi ukrade, če kaj rabi al pa tud če ne, da bi on ali kdo drug od njegovih to imel.
  Ta svoboda traja že od devetega maja petinštrdeset, vadili so pa že prej, ko so med okupacijo izvajali komunistično revolucijo!
  Res jim je uspelo spremeniti slovenskega naroda značaj v skladu s četrto točko programa of!

 • RATATA

  Jeseni boste doziveli novelo zakona o socialnih transferjih – druzinskih prejemkih…., kjer bo pogoj da ima vsaj eden od staršev ali pa vsaj otroček vsaj začasno prebivališče na obmocju osamosvojene socialistične Republike Slovenije!!! Pa dodatnih 10 dni očetovskega dopusta…. in to bo ob iznenjavah študenteraja po Erasmusu plus + pomenilo katastrofalen polom za Slovence… ob povečevanju delavskih kvot iz juga, ki uničujejo socialni boj slovenskega delavca!!!!

 • Povprečen Državljan

  Trumpa za predsednika in hitro bo vse rešeno.Država bo v celoti financirala privatne šole,tako kot v Ameriki.Zdravstvo bo pa plačevalo bolnikom,da jih bo lahko zdravilo.

 • Povprečen Državljan

  Franci Donko,ali halicunirate?Kje vi vidite skrajni levico na oblasti ??? Kdo in kdaj obravnava katoličane kot drugorazredne ??? Pa ne odpirajte hladilnika,vam bo komunist za vrat skočil….

  • lokec

   Vse kar piše Donko je čista resnica. Vi pa tiščite glavo v pesek, ker predvidevam, da razumete položaj zasebnega šolstva o katerem razpravljamo,.Če ste pa prepričani v svoj prav, stvari pač ne razumete.

 • mginko

  ” Novo pismo ravnateljev zasebnih šol Pikalu: bi šlo brez laži, gospod minister? ”
  Ha, ta je pa dobra.
  Pikalo – SD komunist in njegova rdeča družba ne bi nikoli obstajali, če ne bi za blefiranje naroda mu non-stop LAGALI. Še večji problem je narod, da naseda tej rdeči mafiji že 30 let. Vsako norost mora tak narod tudi plačati !! In že plačuje, pa ……. ?!

 • Minovak

  ČE BI KOMUNISTI PRENEHALI LAGATI, BI PROPADLI V ŠTIRINAJSTIH DNEH!
  Aleksander Solženicin

  • SIMON ROZIC

   …upam, da to resnico komunisti vsaj slišijo, če je že nočejo razumeti!!!!

 • Vlado77

  Laže ,ker si lahko privošči. Mainstream mediji ga ne bodo zaradi tega obdelovali- to dobro ve. Morala etika pa za komije je le beseda.

 • Franjo Trojner

  Še en dokaz več, da rdečkarji demokracije ne razumejo, pravne države pa ne priznavajo! Rdečkarji vedno vse počno do pičice tako, kot piše v Marxovem manifestu, zraven pa še malce afne guncajo.
  Namesto izpolnitve zahtev iz ustavne odločbe, ki nalaga izenačeno financiranje javno veljavnih programov osnovnih šol, se rdečkarji v vladi zdaj gredo raznorazne hinavske ideoliške spine z spremembo ustave, samo da obidejo jasno izraženo voljo ustavnih sodnikov z podrobno obrazloženo ustavno odločbo.
  Te pa se čudijo, da tu na Štajerskem med staroselci rdečkarji nikoli prej in kakor tudi danes ne niso bili zaželjeni, vedno so bili samo vsiljivi zdraharji.

  • anzek

   Jaz pa mislim, da si ob vsem tem misli natanko to:

   kaj mi a morete, morete, morete,
   Kaj mi pa morete mi smo ablast.

   Komunisti še vedno enako razmišljajo kot so pred osamosvojitvijo. Vse je povedal že Stane Dolanc:“Mora biti jasno, da smo v tej deželi na oblasti mi, komunisti. Če ne bi bili mi, bi bil kdo drug, toda temu ni tako in tudi nikoli ne bo”!!

 • Garbage man

  Naj Pikalo ( nomen est omen) že skoči iz omare

 • Olga101

  Laž je nesmrtna duša komunistov!

 • Miro Jereb

  Ne omenja se…da so zasebne sole CENEJŠE…tega levi nočejo razumeti. To da so boljše ni treba posebne omenjati. Javne sole so kot javno zdravstvo…u riti. In LEVI lopovi so krivi.

 • Janez Pavel Kanc

  Kako je urejeno financiranje OŠ v Avstriji?
  Javno je financirano s strani dežel/občin, zasebno šolstvo, sem spadajo tudi katoliške šole, je plačljivo.