Bo certifikatu LGBT prijazno na Fakultete za matematiko in fiziko UL sledilo še več certifikatov raznih ogroženih skupin?

Muslimani iz pakistanske študentske organizacije (foto: EPA)

Tik pred praznikom svetega Nikolaja so na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani študente razveselili z novico, da imajo kot prva od ljubljanskih fakultet, ki se ponašajo s certifikatom LGBT prijazno, tudi LGBT-koordinatorja. Na FMF smo poslali novinarska vprašanja, zanimalo nas je, kako so prišli na idejo o potrebi imetja ecrtifikata “LGBT prijazno”, ali so pripravljeni na enak način zaščititi tudi ostale takšne ali drugačne ranljive skupine, ter ali bi bile te skupine deležne enake obravnave kot so jo deležni pripadniki LGBT.

“Na pobudo Mestne občine Ljubljana leta 2016 je takratni študentski svet UL FMF predlagal, da fakulteta zaprosi za certifikat LGBT prijazno,” so nam sporočili iz tajništva Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

LGBT-koordinator na FMF, dr. Matjaž Konvalinka je drugače tudi sam homoseksualec, ki se je v intervjuju za Val 202, maja 2017 ponašal z dejstvom, da ima njegova hčerka dva očeta. “To, da ima moja hčerka dva očeta, zaenkrat ni bila oteževalna okoliščina. Glede šole so bile izkušnje zelo pozitivne,” je takrat povedal Konvalinka. “Z nadomestno materjo najine hčerke ohranjamo stike. V pogodbi tega nismo določali, a se nama to zdi prav.

“Sem LGBT koordinator na FMF. Če imaš kakšen predlog ali vprašanje, če potrebuješ podporo, nasvet glede avtiranja, pomoč, če imaš težave z družino, če si žrtev ali priča zmerjanja ali celo fizičnega nasilja, če naletiš na neprimeren odnos pri profesorju, asistentu ali drugem zaposlenem na fakulteti, se lahko oglasiš v moji pisarni,” piše na Konvalinkini spletni strani na FMF.

Na fakulteto se je vrinil LGBT aktivizem
Ker gre za očitno posiljevanje z LGBT aktivizmom v prostorih javne institucije, ki naj bi bila namenjena izobraževanju, nas je zanimalo tudi v kolikšnem času lahko pričakujemo, da bodo na FMF “zagotovili potreben certifikat in koordinatorja za kristjane, podpornike globalnega segrevanja, vegane, nasprotnike cepljenja, muslimane, visokorasle, levoroke, invalide, duševne bolnike, kadilce, ateiste, zagovornike komunizma, nasprotnike globalnega segrevanja, mesojede, podpornike cepljenja, zagovornike zdravega načina življenja, zasvojence z drogami, alkoholike, študente, ki prihajajo z območja t.i. “regije” nekdanje skupne države ter vse ostale ogrožene skupine, ki se jih na žalost nismo uspeli spomniti?”

Odgovor, ki smo ga prejeli iz tajništva je bil: “V kolikor se pojavi pobuda, bo UL FMF ustrezno ravnala.” To pomeni, da so na FMF pripravljeni sprejeti aktivizem vseh ostalih zainteresiranih skupin vkolikor obstaja pobuda.

V kolikor pobuda, dobrodošli tudi ostali
Na koncu nas je zanimalo še, ali bodo na FMF poskrbeli za enako obravnavo, ki so jo deležni pripadniki skupine LGBT, tudi za ostale ogrožene skupine. Odgovor, ki smo ga prejeli iz tajništva FMF je bil: “Seveda.” Prejeti odgovori so jasni. V kolikor bi se na FMF znašla skupina študentov, ki se na takšen ali drugačen način čuti ogrožene, zapostavljene, ali diskriminirane, je vse kar morajo narediti, da bo FMF ustrezno ukrepala, pritisniti na organe fakultete. Taka skupina bi morala najti organizacijo, ki podeljuje primeren certifikat, ki bi odseval identiteto njihove skupine.

Na Nova24TV bomo vsekakor z zanimanjem spremljali nadaljnje dogajanje na ljubljanski univerzi, ne samo na FMF. Nekoč je namreč veljalo, da so univerze namenjene izobraževanju, danes je vedno bolj očitno, da gre za trdnjave progresivnih aktivistov, ki na vsak način želijo v vse pore slovenske družbe vriniti homoseksualno agendo.

Ivan Šokić

 • Antonius

  LGBT je prihodnost človeštva.
  S homiči bodo zmanjšali svetovno rast prebivalstva.
  Naj jim bo AIDS spremljevalec v popotnici.

 • francelj3

  Vkolikor, v kolikor = ukoliko (srb.). Slovensko: če.

  • Steiermark

   Ja, Francelj, žal se je ta srbizacija in vsiljevanje srbizmov začelo z okupacijo maistra in “ustoličenjem” srbskih gnid na tako na Štajerskem, kot Kranjskem, že leta 1918 , ter se vztrajno nadaljuje, pri nas……Poglej samo mladino, pa tuddi tiste manj mlade, kako se izražajo, ko niso sposobni povedati enega stavka brez srbizmov….

   • SIMON ROZIC

    Srce me boli, ko poslušam “spakedranščino”, ki ni slovenščina in
    ni njen dialekt, je jezikovna navlaka in izraz izgubljenega domoljubja.
    Škoda, velika škoda za nas, narodno občutljive in poštene Slovence.

 • Nata

  O. M. G. ??
  JAZ IMAM ČISTO ZGREŠENE POJME O SVETU!!
  Do sedaj sem mislila , da imajo na fakultetah referenta za študentska vprašanja.
  Pa kakašnega sociologa. . . . psihologa. . .. . Celo osnovna šola jih premore.
  Le kakšna družinska vprašanja naj bi reševal LGBT ??
  In za konec. Kakšne ugodnosti imajo s tem certifikatom , pa koliko so morali plačati ? Danes nič ni zastonj. Sploh pri našem šerifu.Kakšen ” certifikat ” pa ima župan, da jih lahko podeljuje ?

  • Steiermark

   Če bi na fakultetah imeli sposobne psihologe in sociologe, potem bi le ti bili huda nevarnost za lgbt navdušence oz. geje in lezbijke, ker bi jim le ta prevetril podstrešje…..

   • Nata

    + + + + res je !!

 • rubec

  Uf, zdaj mi je odleglo. Včeraj je botrca, sicer jako pobožna ženica, še pred postreženo sladico prekinila obisk pri nas, ko ji je za mizo naš ajnštajn, tako ga je poimenovala prav ona, ker je že pri dveh letih znal pretvarjati kvadratne korene v pravokotne kumare, na njeno vprašanje kam se bo vpisal odgovoril, da med pedre. Z ženo sva vso noč prebedela. Ona je potihem jokala, jaz sem pa bulil v strop in opazil, da imamo v levem kotu stropa pajčevino. Baba takih stvari nikoli ne opazi.

  • SIMON ROZIC

   …uboga botrca! Upam, da je ni kap!

 • centurion

  Buzeranti priviligirana skupina.
  Sedaj potrebno še uvesti na faks
  predmet Garažiranje psov in praktična obdelava.
  Gnusi komunistični.

 • montyamp

  Sem mnenja takega , da vsi ki imajo težave z spolno usmeritvijo , poleg te novodobne deviacije ne potrebujejo kolektivizacije hormonske statistike , ker se med njimi najde zagotovo več kot polovica pametnih . Se pravi , brez vprašanja večine izdanih s strani nasilnih LGBTQ aktivistov , se slovenska družba identificira v svetu , kot skupek pomanjkljivosti , kot da zoofilija in patologija 800 morišč , še nista dovolj .

  • Samorodni Križanec

   Desničarji ste itak prikriti pedri. Pa to še vam toliko ne zamerim, da pa ste tudi prikriti pedofili, to pa je višek pokvarjenosti. Tudi vsak deseti katoliški župnik ima pedofilska nagnjenja. Tako pravijo študije !?!?

   • to_mi_delaj

    Sem slisal da ti je mama peder

 • to_mi_delaj

  Tega pederajsa vrzt iz razreda ven, po moznosti cez okno iz najvisjega nastropja. Amen

 • Artur

  Certifikat LGBT prijazno Fakulteti za matematiko in fiziko ali cerifikat za načrtno odvračanje pozornosti od resnega študija in preferiranje oziroma opredeljevanje kdo ima kašen odnos do ranljivih buzerantov in uvajanje vrednostne sodbe do tistih, ki se ne ravnajo po tem bizarnem certifikatu kajti znano je kako so sodmiti nestrpni, če jih kdo samo postrani pogleda in že zaženejo vik in krik, da so ogroženi. Kaj a zadaj bodo do butzerantov prijazni LGBT aktivisti z buzerantom na čelu namesto, da bi kot sem že omenil posvetili resnem študiju šteli en prijazen dva prijazna ….pet prijaznih in en ravnodušen, dva ravnodušna tri ravnodušni….šest ravnodušnih ali en neprijazen dva neprijazna tri neprijazni…. deset neprijaznih in če bi to zadnje presegalo to kar si buzeranti preko certifikata želijo potem sledi kaj za slednje? Tako kot se dogaja že na dekadentnem, levo idiotskem zahodu? “Diskreditacijsko-obsodilno-likvidacijski” koncept kot pri komunajzlih?

 • Van Der Waals

  A POP TV IMA CERTIFIKAT… ONI SO ZELO PRIJAZNI DO NJIH!!!

 • Samorodni Križanec

  Spet same laži NoreTV. S pridobitvijo certifikata se prejemniki zavežejo, da v svoji organizaciji zagotavljajo:

  -boljše razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb
  -vključujoče okolje za LGBT-sodelavce in sodelavke
  -dvig osveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT- uporabnice in uporabnike
  -povečanje občutljivosti za zaznavanje kršitev pravic LGBT-oseb v delovnem in uporabniškem okolju

  PS: To nima nobene zveza z muslimani oz. islamom. Zakaj NoraTV spet laže????

  • Samorodni Križanec

   Certifikat lahko prejmejo javne in zasebne organizacije in podjetja, z njim pa se zavežejo, da v svoji organizaciji zagotavljajo zgoraj naštete pravice.

   • xtc

    Nobenih pravic jim ni treba zagotavljati-LGTB se morajo preprosto vesti normalno,vrtanje po r***,nadlegovanje otrok ipd aktivnosti ter čudaške oblike vedenja ter oblačenja sodijo domov za 4 stene in ne v javnost.

    • Samorodni Križanec

     Analni seks je danes normalna oblika seksa…eni zelo uživajo. Nadlegovanje otrok pa je itak v domeni katoliških župnikov in pokvarjene desnice. Kapish?

     • xtc

      Kot sem ti povedal perverznosti sodijo za 4 zidove,LGTBQ pa v vrtcih ,šolah do univerz nimajo kajk izkat,ker so a naravni in ,ker ne morejo imrti otrok med sabo,pravzaprav bi moralo biti prisilno življene otrok v LGTBQ skupnosti moralo bitii obravnavano kot psihično in drugo nasilje nad mladoletnimi.
      Kajti homosexualnost je “napaka narave” oz slepa ulica evolucije-zato jo je narava omejila z nerazplodom med sabo.
      Sicer pa so korporacije na zahodu čudake zelo spretno zamejile,ko podpišeš pogodbo o zaposlitvi podpišeš tudi izjavo ,da se strinjaš z nošnjo uniforme,ki ti pripada.Če ne podpišeš pomeni ,da se pač ne strinjaš in zaposlitve ni zelo enostavno.
      Najlažje pa se čudaka obraniš z obrazložitvijo,da ne izpolnju je pričakovanj in obveznosti iz pogodbe,še preje ga imaš na par mesecev poizkusnega dela in parkratnega podaljšanja za leto,ko začne galamitimu preprosto ne podaljšaš pogodbe,z obrazložitvijo ,da ne izpolnjuje pričakovanj in da ni več dela zanj.
      Tudi profesorje na univerzah zamejiš enako z letnio pogodbo,ko je leto mimo vidiš,kaj je počel,če je galamil preprosto pogodbe ne podaljšaš,ker ni izpolnil pričakovanj.

 • Peter

  Joži je že dala vlogo za LGTB itd prijazen lokal. Upam samo, da ne pričakujejo popustov, je rekla, no.

 • Friderik III.

  Na žalost je bil homo lobi že v bivši Jugi zelo vpliven, tudi v akademskih krogih, npr. Akademija znanosti in umetnosti.