Je v Zorčičevo družinsko malho kapnilo premalo denarja? Žena v času levih vlad na veliko biznisirala z ministrstvi!

Igor Zorčič in žena Nataša Vrečar Zorčič (Foto: Twitter)

Nataša Vrečar Zorčič je žena predsednika Državnega zbora in je po poklicu odvetnica, ki ima svojo pisarno v Brežicah. Kot je razvidno iz Erarja, pa je Vrečar Zorčičeva veliko sodelovala z ministrstvi, med drugim tudi z Ministrstvom za notranje zadeve, Ministrstvom za obrambo in Ministrstvom za javno upravo, na ta račun je prejela 65  tisoč evrov. 

Te dni se precej omenja predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča, ki ni želel odstopiti, državnemu zboru pa ni uspelo izglasovati njegovega odstopa. Pozivi po njegovem odstopu so vse glasnejši, javnost pa je izpostavila tudi njegovo ženo Natašo Vrečar Zorčič, ki je v času levih vlad nudila odvetniške storitve različnim ministrstvom.

Zorčičeva žena je leta 2011, v času Pahorjeve vlade, ko je bila ministrica Irma Pavlinič Krebs, opravljala storitve za Ministrstvo za javno upravo. Iz tega naslova je prejela preko 19 tisoč evrov. Kasneje, leta 2013 je v času vlade Alenke Bratušek poslovno sodelovala z ministrstvom za obrambo. Zaslužek za to delo je znašal 26 tisoč evrov. Nazadnje pa je delala tudi z ministrstvom za notranje zadeve in sicer leta 2015 v času Cerarjeve vlade, ko je ministrstvo vodila Vesna Györkös Žnidar. V tem času je opravila za 30 tisoč evrov poslov.

Foto: Erar

Kot je mogoče ugotoviti iz javnih objav, pa je bila Zorčičeva oziroma je še predsednica brežiškega Lions kluba, katerega poslanstvo je dobrodelnost.

Sara Rančigaj