Začele so padati glave po slovenskih bolnišnicah: Cerarjevi nastavljajo svoje

Foto: STA

Predsednik vlade in SMC Miro Cerar nadaljuje s kadrovskim cunamijem. Sprva so padale glave na Darsu, pripravljajo se menjave v energetiki, sedaj pa je na vrsti tudi zdravstvo. V četrtek je ‘padlo’ vodstvo Splošne bolnišnice Brežice. Za novo direktorico je svet brežiške bolnišnice imenoval Natašo Avšič Bogovič, hčerko nekdanjega poslanca LDS Jožeta Avšiča. K imenovanju mora dati soglasje še vlada. 

Dosedanji direktor brežiške bolnišnice Dražen Levojević je moral položaj zapustiti, potem ko je Cerarjeva SMC postavila “svoj” svet zavoda. Po neuradnih informacijah je Levojević kandidaturo za mesto direktorja sicer podal, a ni bil izbran. Niti kadrovskih menjav v Brežicah naj bi vlekel brežiški poslanec SMC Igor Zorčič. Kot je zatrdil neimenovani vir “spodaj (tj. v Brežicah, op. p.) deluje poslanec SMC Igor Zorčič, njegova žena pa je odvetnica Nataša Zorčič Vrečar, ki je po podatkih Supervizorja v času vladavine SMC začela veliko delati za državo.”

Cerar obljube o najbolj moralni vladi doslej očitno ne namerava izpolniti. Odkar je na oblasti, ni njegova vlada pokazala prav nobenih zadržkov pri kadrovskih zamenjavah. Med prvimi je moral “pasti” Matjaž Knez z Darsa, sedaj pa se pripravlja še menjava sicer uspešnega Blaža Košoroka, ki vodi Holding slovenskih elektrarn (HSE). Menjava so se med drugim dogajale tudi na DUTB in NLB.

Ž. K.