fbpx

Jelka Godec: Ljudje se lahko v tem trenutku sprašujejo, zakaj sploh imamo volitve

Državna sekretarka za zdravstvo Jelka Godec. (Foto: sta)

Podpredsednica Slovenske demokratske stranke Jelka Godec je včeraj, 11. maja 2022, gostovala v oddaji Slovenija izbira na PlanetTV. Prisotni so spregovorili o aktualnih političnih temah.

Jelka Godec je uvodoma spregovorila o hvaljenju Roberta Goloba glede hitre sestave vlade: “G. Golob je napovedal, da bo določene zakone sprejel, še preden bo vlada. S tem kaže, da ne pozna niti procedure, kako se zakoni sprejemajo. Takšno hvaljenje in naglica se lahko vrneta kot bumerang.”

Godčeva upa, da bo prihodnji minister za zdravje nadaljeval dobro delo, ki ga je začel Poklukar
“Minister Poklukar in sedanja vlada sta na področju zdravstva naredila veliko dobrega,”
je na tematiko zdravstva povedala podpredsednica SDS in ob tem poudarila, da so bili premiki v dobro smer narejeni kljub epidemiji covida-19. Prisotna so tudi opozorila, da ni smotrno kar vse povprek govoriti, da je vse v zdravstvu skorumpirano. “Skrbi pa me nekaj, kar je zapisano v programu stranke Gibanje Svoboda, in sicer, da se bo ustanovila agencija, ki bo nadzorovala investicije v zdravstvu, kjer pa je možnost pretoka takšnega denarja in korupcije,” je še povedala Jelka Godec ter dodala, da takšno agencijo že imamo. Godčeva prav tako upa, da bo novi minister za zdravje, velik zagovornik boja proti korupciji, nadaljeval dobro delo, ki ga je začel sedanji minister Poklukar.

V nadaljevanju je Jelka Godec povedala, da vlada, ki se sestavlja, ne bo vlada novih obrazov, saj Marjan Šarec, Alenka Bratušek, Robert Golob in vrsta nekaterih drugih kandidatov za ministre niso novi obrazi.

Jelka Godec (foto: STA)

“Ljudje se lahko v tem trenutku sprašujejo, zakaj sploh imamo volitve. Državljani so jasno povedali, da Marjana Šarca in Alenke Bratušek ter tistih, ki niso izvoljeni, ne želijo ne v parlamentu in ne v vladi. Toda kot kaže danes, očitno volivci, državljani in poslanci niso tisti, ki postavljajo vlado.”

Pripraviti se moramo na jesen
Glede napovedi, da se bomo v morebitnem naslednjem valu epidemije covida-19 poslužili “švedskega modela”, je podpredsednica povedala, da je situacija drugačna, kot je bila v preteklosti in da se moramo primerno pripraviti na jesen. “Zanimivo bo spremljati programe na področju zdravstva. V programih SD, Levice in Gibanja Svoboda je toliko različnih točk, da bo, gospod Bešič Loredan kot zdravstveni minister imel zelo težko delo.” “Programe sem danes pogledala še enkrat in najmočnejše so razlike tam, kjer bi morala biti največja stičišča; kar se tiče vodenja, koncesij in kar se tiče plač v zdravstvu, kjer Gibanje Svoboda govori o možnem izstopu iz enotnega plačnega sistema, medtem ko se Levica s tem ne strinja,” je na koncu pogovorne oddaje Slovenija izbira povedala Jelka Godec.

Sara Kovač