RTV ustvarja Predsodke in promovira nenaravne ter nezdrave oblike starševstva v gejevski skupnosti

Matjaž Konvalinka. (Foto: video MMC RTV SLO)

Matjaž Konvalinka. (Foto: video MMC RTV SLO)

Slovenska nacionalna televizija je v projektu Predsodki začela s promoviranjem vrednot LGBT skupnosti. V prvem prispevku so predstavili predavatelja na Fakulteti za matematiko in fiziko in koordinatorja za LGBT skupnost, Matjaža Kovalinko. V prispevku pa govoril o romantični zvezi s svojim partnerjem in svojo 11 letno hčerko Anjo. “Če kdo vpraša hčerko, kje je njena mamica, pojasnim, da ima še enega očka,” smehljaje odgovarja Matjaž Konvalinka.

Matjaž Konvalinka postaja prvi obraz LGBT skupnosti v Sloveniji. V projektu MMC RTV Slovenija Predsodki je predstavil svojo življenjsko zgodbo svoje gejevske zveze. Med drugim je povedal, da je s svojim partnerjem Danijelom Nurkovićem, v letu 2008, v Kaliforniji našel nadomestno mamo, ki jima rodila hčerko Ano. V nadaljevanju pa govori o romantičnem odraščanju in vzgoji svoje hčerke.  Poroko s svojim partnerjem pa v šali utemeljuje s tem, da ne bi živel grehu.

Svoje prve vzgojiteljske vzgibe pa sta s svojim partnerjem izvajala na prvem rojenem otroku Konvalinkine sestre. “Res je bil strašno prisrčen dojenček in se je sčasoma zelo navezal na naju. Hotel je, da sva ves čas na obisku, imel naju je res rad. Zdaj je sicer že velik najstnik, ki se ne zmeni več za odrasle,” pove Konvalinka.

Konvalinki ni pomembno, ali ima otrok pravega očeto in mamo, temveč, da ima prave odrasle ob sebi
LGBT skupnost velikokrat igra na karto, da v vzgoji otroka ni pomembno, da ima odraščajoči otrok ob sebi očeta in mamo. Njihov glavni adut za posvojitve je besedna zveza “pravi odrasli”, ki otroku dajo pravo starševsko ljubezen. Podobnih misli je tudi Kovalinka. “Kar potrebuje otrok, je odrasel, ki zanj skrbi, ga ima rad, ga vzgaja, mu daje hrano, pozornost itn. Tu spol ni pomemben, pomembno je, da si kot odrasel otroku to sposoben dati. Rekel bi, da ne potrebuješ mame in očeta, potrebuješ odrasle, ki te imajo radi. “

Parada ponosa v Ljubljani leta 2015. (Foto: STA)

Parada ponosa v Ljubljani leta 2015. (Foto: STA)

Družinski zakonik se zdi Konvalinki diskriminatoren
Matjažu Konvalinki se zdi zapis v aktualnem družinskem zakoniku diskraminatoren. V 3. členu družinskega zakonika piše, da je zakonska skupnost življenjska zveza moža in žene. “Seveda se mi to zdi diskriminatorno. Zakaj bi po spolu ločevali zakonsko skupnost? Zakaj dva moška ali dve ženski ne smeta skleniti zakonske zveze? Lahko skleneta partnersko zvezo, s katero pridobita skoraj vse pravice kot zakonca, a ne razumem, zakaj bi ločevali? Nobenega razloga ne vidim in tudi zakon ga ne omenja. Prepričan sem, da bo Ustavno sodišče prej ali slej presodilo, da je tak zapis neustaven.” Glede na aktualno sestavo na Ustavnem sodišču, kjer so večinsko nastavljeni sodniški kadri Stranke modernega centra se v Sloveniji ne bomo čudili, da bo LGBT dosegla še eno indoktrinacijsko zmago v slovenski družbi.

Hčerka Ana v vrtcu povedala, da ima dva očka in sedem bratov in sester
V svojem intervjuju je med drugim tudi vprašan, kako je njegova hčerka Anja v vrtcu predstavila svojo družino. “Ko sva jo vprašala, kako je bilo, je rekla, da jim je povedala, da ima dva očka in sedem bratov in sester. To, da ima dva očka, so ji verjeli, da ima sedem bratov in sester pa ne,” smehljaje odgovori Konvalinka.

Konvalinka pohvali RTV za odpiranje gejevskih in lezbičnih tem ter se huduje nad komentarji, ki so napisani pod novico
Konvalinka pa se ne pozabi zahvaliti tudi nacionalnemu mediju RTV Sloveniji pri promociji vrednot LGBT skupnosti. Ob tem pa ga zmotijo komentarji pod novico. “Vsake toliko časa, tudi če je tvoje življenje zelo prijetno, dobiš opozorilo, da stanje v Sloveniji še ni idealno. Kadar koli imate na MMC-ju kakšen članek, ki je povezan z istospolnimi, bodo spodaj komentarji, ki bodo izražali veliko sovražnosti.

Parada ponosa iz Ljubljane v letu 2015. (Foto: STA)

Celotni pogovor si lahko ogledate TUKAJ.

Luka Perš