V Komendi oskrunili novi krščanski znamenji, levi politični pol s Tanjo Fajon na čelu ne dojema, da težavo predstavlja kristjanofobija in ne neobstoječi klerofašizem!

Foto: Twitter/STA

Medtem, ko evropska poslanka Tanja Fajon še vedno živi v prepričanju, da klerofašizem predstavlja največji problem proti kateremu se je potrebno boriti, pojavi kristjanofobije ne pojenjajo. Iz Komende namreč poročajo, da so v soboto oskrunili kar dve krščanski znamenji. Glede na dosedanje odzive tistih, ki se imajo za največje pravičnike, je utopija pričakovati kakršnokoli obsodbo. 

Nedavni primer, ko se je na pobeljenem zidu pobreške cerkve v Mariboru, le po mesecu dni, v imenu takoimenovane svobode govora, pojavil napis “Smrt klerofašistom!”, so bili številni kristjani upravičeno v šoku. Vladajoči, pa namesto, da bi dejanje kristjanofobije obsodili, so se ti raje zavili v molk ali pa so kot evropska poslanka Tanja Fajon, primer skušali preusmeriti na pojav “klerofašizma”.

https://twitter.com/Rexkem/status/1196060220881035266?ref_src=twsrc%5Etfw

Krščansko znamenje oskrunili tudi v Logatcu
Pred dobrim mesecem dni smo poročali, kako nas je konec septembra bralka opozorila, da so štirje migranti iz bližnjega migrantskega centra oskrunili krščansko znamenje na Cevcah (Logatec) in razbili Kristusa na njem. Občanka je iz tega razloga poklicala policijo, ta pa se je, po besedah bralke, odzvala zelo pozno, čeprav se policijska postaja ne nahaja daleč. Ker storilcev seveda ni bilo več na mestu skrunjenja, naj bi policisti pozvali očividko, naj gre z njimi v center in pokaže storilce, ta pa je to odklonila, ker se boji maščevanja, saj se migranti iz bližnjega centra prosto gibljejo po okolici.

Poškodovano razpelo na Cevcah blizu Logatca, ki so ga uničili ilegalni migranti (vir: Demokracija)

Kristjanofobija ali kristofobija sta splošna izraza za opis pojavov nestrpnosti in diskriminacije proti kristjanom. Izraz je sestavljen iz besede “krščanski” ali “Kristus” ter besede “Fobos” (φόβος), ki pomeni “nerazumen strah”. Izraz pomeni iracionalno sovraštvo do Kristusa, kristjanov oz. do krščanstvo na splošno. V tem okviru govorimo tudi o nestrpnosti proti kristjanom in njihovi diskriminaciji.

Skrunitev krščanskega simbola upravičevali v luči umetniškega ustvarjanja
Primer skrunitve križa v Strunjana s strani kiparja Deana Verzela in fotografa Gorana Bertoka je vsekakor eden izmed najbolj bizarnih pri nas. Dvojica je namreč po zažigu križa teden dni po veliki noči leta 2002 zatrdila, da je želela v umetniške namene posneti fotografije. Mladina se je tedaj razpisala o tem v smislu, kako sta bila umetnika skorajda križana, medtem ko jima v galerijah v Italiji na široko odpirajo vrata. Le novinarjem Mladine je jasno, kako je mogoče mogoče na takšen način pisati v primeru skrunitve krščanskega simbola. Pri tem je potrebno izpostaviti, da pri zažigu krščanskega križa ne gre le za simboliko, saj je nastala tudi materialna škoda v višini tedanjih 300 tisoč  slovenskih tolarjev.

Foto: Twitter

Ko v Sloveniji govorimo o nestrpnosti proti kristjanom, nikakor ne moremo mimo napisa “Kristjani – klali smo vas 1945 – klali vas bomo 2013”, ki se je pojavil na fasadi diskontne trgovine na Zaloški cesti v Ljubljani. Napis je odseval odkrito netenje sovraštva do kristjanov, kar je prepovedano v skladu z ustavo.  63. člen Ustave RS namreč jasno navaja: “Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.”

Nestrpnost do kristjanov se kaže tudi v Sloveniji. (Foto: 24kul.si)

Žalostno je, da je v 21. stoletju državljan šikaniran, če si drzne javno priznati svoje prepričanje in se zanj postaviti. Vidimo lahko, da je leva politika izrazito nastrojena proti krščanstvu in vrednotam in odprta za LGBT ideologije. Praksa je namreč pokazala, da se ti oglasijo le, ko so tarča napada pripadniki LGBT skupnosti in to kljub temu, da naj bi bili v skladu z ustavo vsi, prav vsi, enaki pred zakonom. Ker temu seveda ni tako, smo lahko v primeru napada na Klub Tiffany videli, kako so se kritično odzvali tako Fajonova, kot tudi evropski poslanec Milan Brglez in sam predsednik vlade Marjan Šarec. Očitno je utopija pričakovati, da se bodo vladajoči kritično oglasili in obsodili porast islamofobije, namreč sami vidijo večjo nevarnost v klerofašizmu, čeprav ta kot pojav sploh ne obstaja in se je kot “žaljivka” v Sloveniji obdržal kot nadaljevanje kulturnega boja proti Cerkvi iz časov prejšnjega režima.

Hana Murn

 • janko

  Generacije komunizma, en sam brezup, kaos.
  Na vaseh, na pogrebih vidiš, da so stari živeli skoraj svetniško. Skromno, po veri, se žrtvovali za sočloveka, vedno si jim lahko izrekel samo eno besedo: hvala. Same pozitivnosti… te prevzame. Med njimi si zares srečen.

  • Anton

   Tudi tega je skoraj konec. Samo še en rod pomre, ostali bomo samo še slaboverni in boječi življenja.

   • janko

    Mnogi mladi, vsaj kolikor vidim, sploh izobraženi, nadaljujejo to čudovito tradicijo in to me veseli.

    • Anton

     Ja, recimo, ko v 400 let stari cerkvi in ob 300.000 eur dragih orglah tolčejo po bobnu. Petja se skoraj ne sliši.
     Tudi jaz si želim in vždržujem to tradicijo, vendar obupujem. Papež nam pri tem nič ne pomaga….

     • janko

      Tudi pojejo mladi, prav lepo. Pravzaprav povsod. Pa živijo tudi tako, kot generacije pred njimi; to daje upanje.

     • Anton

      Optimist si. Premagal si me…

 • Amerikanc

  Ni drugega kot organizacija vaških straž. Že videno, ko so se OF komunisti prvič spravili na svoje sokrajane.

 • VERZIFIKATOR

  Rdeča molilka

  Eden sa križ zgolj je nekaj sunil,
  razočaral fant me je pošteno,
  oh, govedo črno pritepeno,
  le zakaj me vendar ni oskrunil?

 • mona lisa

  Ko vidim to ljubiteljici teroristov mi gre na bruhanje.

  • janko

   Vsi starejši rdečuhi so trmasti bolj ko biki. Zavračajo do amena vse, kar se ne ujema z njihovo rdečo predstavo – pa če je jasno kot beli dan, da so povsem mimo. preteklost, svetovno izkazana grozna zabloda, zlo, izguba in poguba.

 • Andrej

  Kristjani smo komunistom najnevarnejši zato, ker imamo vrednote, ki njim niso po godu. Razkrinkavamo jih.

 • Slehernik

  Če bi kdo razbil rdečo zvezdo na spomeniku, bi kuzla hitro skakala po zadnjih tacah

 • pesjanar

  Hudo bo ko bodo muslimanski in drugi sovražniki kristjanov začeli svoje sovraštvo izražati na ljudeh,vernih ali ne,samo da so Slovenci,takrat bi domovina morala vstati in tiste ki ne ukrepajo z naslanjači vred pometati iz udobnih pisarm na ulico,katera bi jim morala soditi.

  • Janez Novak

   Kristjani so že zdaj v manjšini. Domovina jim ne bo pomagala, ker je pod komando večine, ki ni krščanska.

 • RATATA

  Hana Murn Alexandrov, kako nova pa sta bila znamenja, ki jih je nekdo oskrunil?
  Ta je bil lahko le komunajzrski skrajni lewuhar ali pa šerijatarski migromuslić.
  Še komunajzrski časopis Dnevnik poroča o izpustitvi iz zapora skrunitelja ženskih teles…!!! https://reporter.si/clanek/slovenija/srhljivka-iz-zapora-izpusceni-marocan-v-ljubljani-posilil-dve-studentki-zrtvi-na-metelkovi-je-grozil-z-nozem-741916

 • xtc

  Največja težava SLo so levaki.

 • Ryuk

  Fajonov bias: ko na kristjane gledaš s preveč rdečimi očali, se ti zdijo “klerofašistični”.
  https://uploads.disquscdn.com/images/002d349dcbb1124008bce617d83f6d6aa8f15c5daa188ba2b8abfc8673563217.jpg

 • 19mark63

  pa saj ste veliko krivi sami, vsi prispevki so z veliko mero nestrpnosti in obtoževanja, da komentajev, ki jih pišejo plačani provokatorji ne omenjam. Verjamem, da nas je veliko, ki si želimo lepšo prihodnost brez priseljevanja ljudi, ki ne sodijo v ta prostor in se tudi nikoli ne bodo prilagodili okolju. Rešitve pa tudi desnica ne ponudi, mržnja in nestrpnost zagotovo tega ne bo rešila, skušajte razumet, da ni ne Šarec ne taka in drugačna levica kriva za prihod migrantov ampak je to vsiljeno evropi, tako kot je bil vsiljen razpad jugoslavije…..

  • tohuvabohu

   Plačani komentatorji na tem portalu so edino rdečkarji.

 • Liliane Deleplace

  POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 urah
  Priložnost za resne ljudi
  Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
  soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
  finančnih, ki izzovejo banke, ponudbe resnih posojil, pošteno potrdijo in hitro se gibljejo od 2000 € do 10.000.000 € za čas odplačevanja od 2 let do 25 let, naša stopnja se giblje od 2%.
  Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila.
  Moj e-poštni naslov: [email protected]
  WhatsApp: +33757910768

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!