fbpx

V požaru skladiščnega šotora v Markovcih za okoli 70.000 evrov škode

(Foto: STA)

V požaru, ki je v noči s petka na soboto v naselju Markovci zajel montažni skladiščni šotor, v katerem so bile bale slame in sena ter traktorski stroji in priključki, je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 70.000 evrov škode, so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor. Policisti vzrok požara še preiskujejo.

Kriminalisti so pri ogledu kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v soboto okoli 2. ure ponoči zagorelo pod pokritim večjim montažnim skladiščnim šotorom. V njem so bile zložene okrogle bale slame in sena ter traktorski stroji in priključki, ki pa so jih pred ognjem umaknili domači in so delno poškodovani.

Kriminalisti so ugotovili, da je požar nastal v notranjosti pokritega šotora, in sicer na sredini, od koder se je enakomerno razširil na vse strani po balah in v nadaljevanju na ponjavo, ki se je zaradi visoke temperature začela taliti in padati na slamo in seno. Po nestrokovni oceni je 27-letni lastnik oškodovan za okoli 70.000 evrov, navajajo v PU Maribor.

J. F., STA