V boju proti vladi medijski mainstream izbira bizarne teme, ne izbira pa sredstev: ponareja in odkrito laže

Foto: Montaža Demokracija, STA, Socialna omrežja/posnetek zaslona

Predsednik Združenja slovenskih domoljubnih novinarjev Jože Biščak opozarja, da medijski mainstream niti ne skriva več, da je v službi globoke države, ki mu je dodelila vlogo levičarskega aktivista. Še več. Niti se ne trudi več dajati videza nepristranskosti in nevtralnosti, ampak celo laže in ponareja v prid leve politične opcije. Z ideološko pristranostjo seveda ni nič narobe – če gre za zasebne medije, resno težavo pa imamo, ko antijanšistični mediji ponarejajo dokumente in za potrebe diskreditacije desnosredinske vlade objavljajo dokazano zmontirane posnetke.

To so sicer počeli ves čas, od osamosvojitve in afere Depala vas prek pisma 571 novinarjev in afere Patria do zadnjega posnetka med Vizjakom in Petanom, ampak današnja razsežnost tega je strašljiva in grozljiva,” je ocenil odgovorni urednik slovenskega tednika Demokracija Jože Biščak in pripomnil, da to sicer ne čudi, če vemo, “da je nekdanji direktor Sove reden gost oranžkaste hiše na obrobju prestolnice ob Ljubljanici, nekaj kilometrov preden se izlije v Savo“. Tam je očitno zelo pisan štab globoke države z velikanskim denarnim zaledjem in enim samim ciljem: rušenje desnosredinske vlade Janeza Janše za vsako ceno. Poleg tega, da je ta vlada za sodobni progresivizem (ki ga poganja kultura preklica, kjer ni prostora za tradicionalne vrednote) nelegitimna, saj je lahko na oblasti le leva politična opcija, obstaja velika verjetnost, da bo Slovenija po rednih parlamentarnih volitvah spet imela desno vlado, ki bo še vedno živo udbomafijsko hobotnico in njene koristne idiote odrezala od proračunskega korita in bodo morali (o, groza) svoje delo prodajati na trgu, je še napovedal Biščak.

“V stranki SD, stranki LMŠ, stranki Levica in na POP TV-ju jim je v celoti zmanjkalo tem, tako da iz arhiva jemljejo teme, ki so bile preveč bizarne, da bi jih delali, ko so bile aktualne: od 15 let starih fotografij, lepljenih posnetkov, sedaj pa še enkrat zlom mariborske škofije,” je aktualno dogajanje komentiral direktor Ukoma Uroš Urbanija. Pred časom so namreč večinski mediji na veliko problematizirali stare fotografije premierja Janeza Janše, na nekaterih je bil tudi na plovilu poslovneža Andreja Marčiča. To naj bi bilo problematično zato, ker je Marčičevo podjetje približno 25 let poslovno sodelovalo z Onkološkim inštitutom in državo. Povsem evidentno je bilo, da je Marčič začel posle sklepati v času vlade Janeza Drnovška, pa tudi služil je konkretno več pod levimi vladami, a pri “tunkanju” premierja in rušenju aktualne vlade dejstva seveda niso nobena ovira.

V začetku tega tedna je POP TV objavil prispevek s 14 let starim posnetkom pogovora med  ministrom Andrejem Vizjakom in Bojanom Petanom – v pogovoru naj bi minister Petanu svetoval, kako naj se izogne plačilu davka. Namen je bil seveda diskreditirati Vizjaka in ga prisiliti, da odstopi. POP TV je posnetek objavil še preden so preverili njegovo pristnost, poleg tega pa so tudi naknadno zamolčali, da so od strokovnjaka dobili oceno, da gre za zmontiran oziroma zlepljen posnetek. Ob analizi je bilo namreč jasno razvidno, da se v ozadju menja okolje – torej da so bili posnetki narejeni na različnih krajih in zlepljeni skupaj. A ponovno, ko je treba lansirati neko točno določeno zgodbo, dejstva pač niso pomembna. In kot je omenil Urbanija, če nekaj dolgo časa ponavljaš, se lahko zgodi, da laž postane resnica. Tako je bilo tudi pri zgodbi o “finančnem zlomu mariborske nadškofije“, kjer so se v medijih že kar praviloma začele pojavljati napačne številke oziroma napačne informacije – zgodbo pa je še letos ponovil osrednji nacionalni medij RTV Slovenija, z manipulativnim prispevkom v Odmevih.

Afera skuhana v stranki SD?
Nenazadnje pa se v teh dneh dogaja še en, neke vrste medijski umor, osebe, ki politično očitno ni na pravi strani. Prodekan Pravne fakultete Saša Zagorc se je nedavno namreč spravil na kandidata za ustavnega sodnika Roka Svetliča. Na družabnem mediju se je razpisal, češ kako naj bi Svetlič na nekem sestanku izrekel določene izjave o streljanju migrantov. Kljub temu, da je Zagorc naknadno dodal, da Svetliču ni pripisal pozitivnega odnosa do teh izjav ter kljub temu, da so tako Svetlič kot tudi prisotni na tem istem sestanku tovrstne izjave ovrgli, je prodekan dosegel, da poslanska skupina nepovezanih poslancev kandidata ne bo podprla – kar skoraj gotovo pomeni, da na glasovanju ne bo prejel dovolj glasov. Po podatkih medija prava.si je Zagorc v tesnem stiku s stranko SD – oziroma naj bi bila tam zaposlena njegova žena. Tesni stiki med njim in ženo so sicer vprašljivi, govori se namreč tudi, da Zagorc pripada LGBT skupnosti.

V tem boju medijski mainstream ne izbira sredstev: ponareja, goljufa in odkrito laže
“Kdor je bral knjigo Vzporedni mehanizem globoke države profesorja in publicista Rada Pezdirja, ve o čem govorim,” je dejal Biščak ob svoji pripombi, da bi se lahko zgodilo, da bo levica povezana v udbomafijsko hobotnico oziroma njeni koristni idioti tudi po volitvah še vedno odrezani proračunskega korita in bodo zato primorani svoje delo prodajati na trgu. Govoril je namreč o mehanizmu, ki je bil vzpostavljen pred dobre tri četrt stoletja in je danes še kako živ. O milijardah evrov, ki jih je partija ukradla in skrila v tujini, po osamosvojitvi pa se je denar vračal v obliki posameznih privatizacijskih zgodb in tudi medijskih zgodb. “Ogromne količine denarja vzporedni sistem globoke države namenja obrambi tistega, kar mu je najbolj drago: integriteti svojega (ne)moralnega sistema in ideologije, skrbi za krvne in ideološke naslednike komunizma ter prek medijskega mainstreama vsiljevati ljudem svojo razlago sveta,” je pojasnil in opozoril, da je javnosti to sicer predstavljeno kot boj za prevlado med desnim in levim polom, a v resnici gre za starodaven boj med dobrim in zlim, med resnico in lažjo. Vse to je posledica desetletnega levičarskega »eksperimenta« s sistemom, ki je povsod po svetu z lažnimi obljubami in nemoralno držo za seboj pustil opustošenje. Zato v tem boju medijski mainstream ne izbira sredstev: ponareja, goljufa in odkrito laže.

Sara Bertoncelj