[Video] So se Lipičevi veterani prepoznali v kriminalnih zgodbah? Ti pozivajo župana Leljaka k cenzuri predstavitve knjige Omerze in Pezdirja o kriminalnih temeljih TO SRS!

Raziskovalca arhivov Igor Omerza in Rado Pezdir. (Foto: Nova24TV)

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona je na župana Radencev Romana Leljaka naslovilo pisni protest v katerem zahtevajo, da umakne predstavitev knjige Kriminalni temelji teritorialne obrambe in NLB, ki je nastala v sodelovanju Igorja Omerze in Rada Pezdirja.

Predstavitev knjige je napovedana danes ob 18. uri v veliki dvorani občine Radenci. Združenje veteranov pa domnevno protestira zaradi samega naslova knjige. “Protestiram proti naslovu knjige, ki daje vtis, da smo branitelji nasledniki kriminalnih zgodb, ki jih opisujeta avtorja,” je zapisal predsednik OZ VVS Gornja Radgona Niko Brus.

“Protestiram, da avtorja namensko in načrtno nadaljujeta s prikazovanjem situacij, ki so v korist neresnici in lažem,” je nadaljeval Brus, ki ga je zmotilo, da je predstavitev omenjene knjige zgolj dan pred volilnim zborom OZVVS Gornja Radgona v Radencih. Ob tem je Brus Leljaku zagrozil, da v primeru, da te predstavitve ne odpove in o tem ne obvesti Brusa, bodo “odločno protestirali.”

Knjiga govori o kriminalnih temeljih Teriotrialne obrambe Scoailistične RS v Jugoslaviji
Brusu ne bi škodilo če bi omenjeno knjigo dejansko vzel v roke in jo tudi prebral. Namreč knjiga se ne ubada s Teritorialno obrambo Republike Slovenije, ki je nastala leta 1991, temveč z začetki TO Socialistične republike Slovenije. Brusovi protesti so tako že sami po sebi brezpredmetni.

Roman Leljak (Foto: STA)

Radgonski župan Leljak je za Reporter povedal, da se ne bo vdal. Pojasnil je, da so knjige sežigali fašisti v trstu in nacionalsocialisti med drugo svetovno vojno. Glede na to, da se v Sloveniji normalno prodaja celo Hitlerjev Mein kampf, ne vidi razloga, da ne bi bilo predstavitve knjige, ki sta jo napisala Omerza in Pezdir. “Knjiga je registrirana v skladu s predpisi Javne agencije za knjigo in ni prepovedana. Časi, ko so prepovedali knjige, so mimo in upam, da gre samo za prehlad zveze veteranov, ne pa njihov program in prizadevanja,” je povedal Leljak in dodal, da lahko vsakdo najame prostorre, ki jih “občina daje v najem za 40 evrov za tri ure.” Ob tem je poudaril tudi, da sta avtorja prejela račun.

Ivan Šokić

 • Antonius

  Naj se Lipičevi borci raje ukvarjajo z veleizdajalcem, ker jim je pred napadom srbske JNA, razoroževal TO.

  • učko

   Kučo je njihov, kwat pa je ?!

 • VERRZIFIKATOR

  Ladko Pilič

  UČITELJ ZGODOVINE LADI

  Je zabaven naš učitelj Ladi,
  veteran, uči nas zgodovino,
  vsakič drugo, novo nam tvarino
  mož predoča, zlasti te pomladi.

  Ni bilo nikjer razorožitve,
  le poskus nekak teritorialen,
  sam dogodek čisto trivialen,
  šlo je le za nove pridobitve.

  Zvezda skrajno da je miroljubna,
  zlasti če ponoči rdeče sveti,
  Lenin njen sovražnik je zakleti,
  Nürnberg pa farsa zgolj pogubna.

  Ob začetku vojne da svetovne
  ni napadel nas nihče aprila,
  le poskus je bil, saj velesila
  nemška ni imela flote plovne.

  Poln Ladi naš je epitete,
  ko gre o agresorju beseda,
  kar pod stol učitelj se seseda,
  v bran postavi kontinuitete.

  Je zabaven naš učitelj Ladi,
  pravijo, da daje ga demenca,
  kakor daje starega terenca,
  ko zaveje zopet duh pomladi.

 • učko

  Omerza, zagrizen LDS-ovc, biu politično nastaulen na različne drektorske položaje, nazadnje na razstavišču, so ga odfukal, zdej pa od jeze bluzi. Tud prou, ni kej.

  • KAPIBARA

   Če nisi njihov- v z njimi, te odfukajo, diskreditirajo, oblatijo,… likvidirajo: družbeno, socialno ali pa kar fizično..

 • janezxy

  Lipič in Kučko ,teški barabi.

 • Amerikanc

  Danes vsi v Radence. Tudi če smo izven dvorane. Samo da vidimo tote trote, ki bi radi uvedli cenzuro.

 • janezxy

  Ta baraba Lipičeva je zbiral veterane ,da so šli protedtirat v Ljubljano proti zadnji Janševi vladi.En avtobus štajercev je prepričal.

 • Novakec1

  Pa saj ste čist zblojeni, v vojni se dogaja marsikaj ne samo kriminalna dejanja.

  • Mojca pokraculja

   Kaj pa po vojni?

   • Novakec1

    Je pa revanšizem zmagovalcev ki je huj kot vojna.

    • Mojca pokraculja

     Ne razumem kaj hošeč povedati. Da je genocid normalen ?

     • Novakec1

      Genocid je bil npr. v Srebrenici, revanšizem pa po45 prejšnjega stoletja, te mal terminologija zeza, hruške pa jabuke itd…

     • Mojca pokraculja

      Prosim razloži kaj je genocid po tvoji terminologiji.

     • Novakec1

      Sliki se.

     • Mojca pokraculja

      Nimam fotoaparata .

 • Anton

  BANDA KOMUNISTIČNA LIPIČEVA

  sarkazem presss

  • SIMON ROZIC

   Imamo jo, sramoto in moramo jo živeti!
   Kaj še ne bojo mrknili?

 • althar

  Lipičevi vazali prekleto dobro vejo, da se v knigi kriminalizira komunistična TO, ne pa tista iz leta 1991. Zato pa tudi ropotajo tako na glas.

 • xtc

  Očitno JNA oficirčič Lipič še kar misli ,da je v JNA in SFRJ.
  Ja prav je ,da se JNA bandorazkrije.

 • Clemen J.

  K se je Lipič že naučil slovensko?!? Namreč ko je bil poveljnik vojašnice v vipavi je tolkel po Srbsko, tako kot rakijo zjutraj.

 • Franjo Trojner

  Prepoved knjige, prepoved svobode govora, prepoved svobode mišlenja nas vodi nazaj v totalitarne komunistične čase!

  V civilizirani, demokratični in pravni EU so poslanci EU parlamenta sprejeli resolucijo, ki obsoja in izenačuje vse tri totalitarizme: fašizem, komunizem in nacizem.

  V civilizirani, demokratični in pravni EU so v Haagu zaradi vojnih zločinov obsodili Karadžića na dosmrtno kazen.

  V necivilizirani, nedemokratični in nepravni Sloveniji pa zadnji šef komunistične partije Kučan in z njim vse leve stranke ( LMŠ, SMC, SD, ZL, DESUS IN ZAB) kakor tudi njihovi strankarski šefi ( Šarec, Cerar, Židan, Mesec, Rjavec, Bratuškova) v našem parlamentu nasprotujejo sprejetju resulucije komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalutarizme: fašizem, komunizem in nacizem.

  V necivilizirani, nedemokratični in nepravni Sloveniji pa v enaindvajstem stoletju poslanci leve stranke SD, kateri se rep vleče globoko v totalitarne čase v hramu “demokracije” zagovarjajo, opravičujejo in celo poveličujejo totalitarni kumunističen režim bivše Jugoslavije.

  V necivilizirani, nedemokratični in nepravni Sloveniji ni bil sprocesioniran niti en samcat vojni zločinec, ki je naročil, izvajal ali načrtno zamolčal povojne, izvensodne poboje aprila in maja leta 1945 in politične umore vse do leta 1990.

  V naši SLOVENSKI USTAVI, prve samostojne, baje demokratične in baje pravne države vsega SLOVENSKEGA roda imamo zapisano: “Oblastno poveličevanje komunističnega režima je protiustavno”.
  Če sledimo naši USTAVI bi stranke in poslance, ki poveličujejo bivši totalitarni komunističen režim in njihove vidne prestavnike morali IZKLJUČITI iz parlamenta in jih, kot nedemokratične prepovedati, njihovim voditeljem in poslancem pa SODITI! Točno to bi se zgodilo častilcem totalitarne komunistične oblasti v pravni in demokratični Evropi! Pri nas v Sloveniji se seveda v kratkem še ne bo, ker zaradi umankanja lustracije preoblečeni komunisti v “demokratične” socialiste vso oblast še vedno trdno držijo v svojih krempljih, kar onemogoča, da bi naša država zares lahko postala demokratična in pravna !
  Dokler bodo Sloveniji vladali “demokratični” socialisteki Slovenija nikoli ne more postati druga Švica! Žal postajamo na las podobni gnili, totalitarni komunistični ex Jugoslaviji, mar ne? Naj vam zdaj Kučan pove zakaj vam on in njegove stranke na politični levici, ki skoraj ves čas naše samostojne države na oblasti niso zagotovile človeka vredno živlenje, demokratično in pravno državo???

  • Nata

   + + + + + čedlje huje bo !! Smo včeraj poslušali onega Brgleza ? Dobro je brlizgal ! Baraba !

   • SIMON ROZIC

    Meduza dela vse po naročilu ! Ogabnež!

 • Franc Šink

  Ti veterani, bi radi postali partizani.

  • SIMON ROZIC

   Sem pa mislil, da so že prišli iz hoste!

   • Franc Šink

    Še ne upajo.

  • Nata

   Nikoli ni prepozno.

 • montyamp

  Banditska posla na svetlo .
  Bravo naši ………
  Lopovi so uničili državo , seveda je kriv JJ .

 • Peter

  Kar prepovedovali bi….tako so navajeni.

  • AlternativaZaSlovenijo

   To jim je v krvi.

 • antimur

  Lipičevi veterani so več kot očitno kolaboranti z yugo armado, saj se borijo za enake cilje, kot je to počela in želela obvarovati te “vrednote” velikosrbska, pa tudi Kučanova vojska.

  • janezxy

   Ko sem videl,kam pes taco moli sem nemudoma zapustil to združbo.Tako počasi so se začeli pajdašit z zločinsko ZZB. in rdečo zvezdoPOD pokroviteljstvom žveplenega.Ustanovili smo VSO.Seveda smo trn v peti Lipiču in pijanem Turnšku.Napadla nas je zločinska JNA z rdečo zvezdo,seveda se tega Lipič in njegova škvadra ne spomni,ker samostojna Slovenija ni nikdar bila njihova intimna opcija.Še vedno boljševiki.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Cilj levice:Zapreti gobec (po njihovem) resnici in nadaljevati z lažmi.

 • resnicaboli

  Naj se EU ukvarja rajši z Slovenijo in ne Madžarsko Poljsko…………..

  • janezxy

   Oni so nas že kdaj prehiteli po desni.med tem,ko se mi ukvarjamo z komi zombiji.Nazadnje jim je prav prišel kadaveriz Kamnika.No saj tako on pravi,govori pa se,da je baklav.

 • janezxy

  Vele izdajalec Kučan bo baje napisal knjigo–Kako sem tik pred agresijo jugo vojske na Slovenijo razorožil TO.Če ne bi bilo JJ in njegove ekipe,bi nas polovili srbjanci kot zajce.Hvala ti Janez,dobro smo jih najebali.Govorim o Slovencih ne slovenskih državljanih-prebrisanih,ki so že takrat imeli računico.

 • RATATA

  “V Radence pot me pelje”….. po srčnem infarktu…
  https://youtu.be/hlkoLsgvw7Q

 • karlina

  Mimogrede, kdor je včeraj zvečer na POP TV poslušal Mesečnega, mu je vse zelo, zelo kristalno jasno, kajti on sam se je zagovoril, ko ga je novinar Slak, ki je pred volitvami v zvezde koval Šarca, vprašal, kdo vodi vlado, ali Levica, ali Šarec. Mesečni se je arogantno zarezal, kot vedno in dejal: Niti slučajno , ampak, ko bomo vodili vlado mi, ko bo iz naših vrst predsednik vlade, boste pravi čas obveščeni. Iz tega sledi samo eno, da bo Šarec, oz. bodo Šarca strici iz ozadja kmalu odstavili in vse kaze na to, da bo Mesečni verjetno drugi-novi predsednik vlade, bodo ze kako zgoljufali , kot vedno. No, potem pa-pripravimo se-brez Nata, brez EU-NOVA VENEZUELA !!!!!

 • Vlado77

  Lipič v resnici dela lepo reklamo za knjigo- se zahvaljujem,ker gre zagotovo za knjigo temlječa na dokumentih.

 • RATATA

  Teritorialci so ves čas do osamosvojitve obhajali svoj praznik 22. decembra, na dan jna.

 • milanček

  pa kje živi ta polpismeni idiot, a misli , da smo še vedno v času titove lomunistične morilske golazni! res je, da ima ta murgeljski komunajzarski gnoj še veliko moč, največ mu dajo prfuknjeni slovenceljni oz ljudje brez karakterja, a ni več daleč dan, ko ga bomo , jih bomo postavili pred dejstv! zatorej, crkovina od kućana, moja najbolj intimna želja je, da te čim hitreje dvignemo od tal za cca 20cm, boš imel višino 1,7m!

 • Steiermark

  Lipići, če se počutite osramočene zaradi razkritja resnice, kaj ste počeli pred 1991, vam ne preostane drugega, kot da greste v privatno tožbo proti avtoru knjige, ki bo ali bosta morala dokazati in z dokumenti podkrepiti resnico in jo tudi bosta! Zmotili ste se, če ste po osamosvojitvi, kateri so nasprotovali jugopriležniki in katerih najbolj intimna opcija, nikoli ni bila, samostojna in svobodna Slovenija!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!