fbpx

[Video] To je pripadnik Antife, ki je razbijal po avtomobilu televizije Nova24TV: Na protestih v Ljubljani prisoten vsak teden!

Pripadnik Antifa je vsak petek v prisoten na protivladnih protestih (foto: Nova24tv)

Od same napovedi oblikovanja desnosredinske vlade, ki bi jo vodil Janez Janša, smo bili priča nasilnim izpadom, grožnjam s smrtjo, poveličevanju komunizma in konstantni radikalizaciji petkovih protivladnih protestov, ki so imeli odkrito podporo osrednjih medijev in levičarskih politikov. Med politkolesarji je bilo najti celo profesorje na osnovnih in srednjih šolah. Učitelj na OŠ Radovljica Gregor Markič je tako na protestih razkazoval svojo zadnjo plat in genitalije, medtem ko je na socialnih omrežjih pisal, kako želi biti novi Lenin. V Mariboru za Markičem ni zaostajal profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli Maribor Boris Krabonja, ki je celo priznal, da svoje dijake uči, kako je revolucija legitimna pravica vsakega posameznika. Danes izpostavljamo enega od rednih in najradikalnejših udeležencev protivladnih protestov. Po uniformi sodeč gre za člana radikalne levičarske Antife.

Že več kot dva in pol meseca potekajo nezakoniti protivladni protesti, katerih organizatorji se požvižgajo na javno zdravje v času epidemije COVID-19.

Med podporniki petkovih politkolesarjev, ki protestirajo proti desnosredinski vladi je moč opaziti predsednika LMŠ Marjana Šarca, vršilko dolžnosti predsednika SD Tanjo Fajon, ter velikega koordinatorja Levice Luko Mesca.

Ena od karakteristik protivladnih protestov je zagotovo radikalizacija, ki smo ji priča iz tedna v teden. Od samega začetka so prisotne grožnje s smrtjo volivcem SDS v obliki pozivov “smrt janšizmu”. Policija in tožilstvo to pustita pri miru. Pustijo pri miru tudi, ko politkolesarji zaprejo cesto in onemogočijo promet.

Tu izpostavljamo enega od redni protestnikov, po opravi sodeč gre za člana Antife, ki so ga kamere že večkrat ujele v objektiv. Prvič je našo pozornost pritegnil v petek 29. maja 2020, ko je zaprl pot avtomobilu televizije Nova24TV in udarjal po vozilu. Ravno tako se je vrgel na avto in skakal po njem.

Objektiv kamere je istega pripadnika Antife ujel tudi na kasnejših protestih na Trgu Republike, kjer je bil v družbi preostalih črnosrajčnikov. Temna sončna očala, črna naglavna ruta z belim vzorcem in črn šal so tekom več kot desetih protestov očitno postali njegov zaščitni znak.

Vse kaže pa, da je tudi omenjeni pripadnik Antife iz tedna v teden bolj predrzen. Če je pred tedni “zgolj” razbijal po avtomobilu televizije Nova24TV, so ga kamere na zadnjih petkovih protivladnih protestih 3. julija 2020 ujele, kako se je z ostalimi Antifa kamerati spopadel s policijo.

To je eden od tistih posnetkov pri katerih se osrednji mediji tako radi pretvarjajo, da ne obstajajo, saj prikazujejo drugačno, temačno stran protivladnih protestov, ki niso miroljubni, ampak so naravnost krvoločni. In kakor je že ob prvem srečanju z njimi po poročanju Luke Svetine povedal snemalec Nova24TV, “iz njih vre sovraštvo.”

Ob tem velja spomniti, da so v ZDA napovedali razglasitev Antife za teroristično organizacijo, enako so se odločili tudi na Madžarskem. Bodo slovenske oblasti ravnale enako, ali pa bomo še naprej priča vedno hujši radikalizaciji protivladnih protestov.

Ivan Šokić