Lani v zaporu, danes sodnik na evropskem prvenstvu – slovenski sodnik Vinčić se je slučajno znašel sredi afere v družbi prostitutke

Vinčić ob aretaciji in na zelenici (foto: posnetek zaslona/družbena omrežja)

Slavko Vinčić, slovenski mednarodni nogometni sodnik, ki se je pred enim letom znašel sredi afere, je v ponedeljek, 14. junija, sodil na tekmi med Španijo in Švedsko. Očitno ne dvomijo o njegovi plati zgodbe, ki je lani pretresla javnost. Bil je namreč eden izmed 35 ljudi, ki so jih v Bjeljini prijeli v raciji, kjer naj bi potekala tudi orgija.

“Sedel sem za mizo z družbo in kar naenkrat je prišla policija. Nič nimam s skupino ljudi, ki je bila aretirana,” je dejal Slavko Vinčić, ko se je že lani vrnil na zelenico.

V hišni preiskavi vikenda, kjer je potekala zabava, je bilo aretiranih  35 oseb. Našli so deset pištol, 14 paketkov kokaina, devet tablet medicinske droge, zasegli so tudi več mobilnih telefonov in prenosnih računalnikov, denar v različnih valutah – evre, franke, švedske krone in dolarje. Policija je objavila tudi posnetka akcije. Najbolj pa je odmevala aretacija starlete, ki je poznana pod imenom Tijana Ajfon, in naj bi bila organizatorica orgije. Na koncu je priznala in bila obsojena na leto dni zapora zaradi organiziranja prostitucije.

Očitno pa Vinčić tudi uživa veliko zaupanje Uefe in njegovega predsednika Aleksandra Čeferina. Poleg tega, da je sodnik na evropskem prvenstvu, je sodeloval tudi v četrtfinalu lige prvakov v tekmi med Portom in Chelseajem. Že po dveh tednih po izpustitvi iz zapora se je že vrnil na zelenico.

Sara Kovač