Anuška Delić in njena vojska “spletnih policistov” ustvarjajo vse večje pritiske, da v Sloveniji skozi azilne postopke ostane več ilegalnih migrantov! Da postane migrantski žep!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Ilegalnim migrantom, ki v Evropsko unijo najprej vstopijo v Grčiji, pozneje pa pot nadaljujejo skozi številne varne države, vse do Slovenije, so po mnenju levičarske spletne strani Oštro dogaja velika krivica. Po njihovem pisanju, ki bojda temelji na treh mesecih intenzivnega terenskega dela in obdelovanja podatkov, naj bi bili namreč ilegalni migranti, ki jih sami manipulativno še kar poimenujejo “prebežniki” ali “begunci”, po celotni balkanski poti deležni sistematičnih kršitev človekovih pravic. Med drugim se obregnejo celo ob dejstvo, da slovenska policija ilegalne migrante vrača na Hrvaško. Omenjeno jasno prikazuje načrte slovenske levice, ki si kot kaže želi, da Slovenija postane migrantski žep, poln kriminala in drugih problemov, ki jih prinesejo masovne migracije. Tezo o nedolžnih beguncih, ki nam jo želijo prodati večinsko levi mediji, na čelu s spletno stranjo Oštro, sicer jasno zavrača poročilo novinarske ekipe Nova24TV, ki je maja letos obiskala eno najbolj vročih migrantskih točk na celotnem Balkanu, Bihać z okolico v Bosni in Hercegovini. Tam je videla vse, razen inženirjev in doktorjev, ki naj bi kot begunci k nam prihajali po pisanju osrednjih medijev.

Migrantska kriza je tudi v Sloveniji dokončno eskalirala, kar jasno potrjujejo številke o prijetih ilegalnih migrantih in celo kriminalnih dejanjih ob slovensko-hrvaški meji in tudi v notranjosti naše države. Ob tem policija iz dneva v dan beleži veliko število nedovoljenih prehodov schengenske meje, pri čemer je najbolj zaskrbljujoče dejstvo, da v resnici prestreže le del vseh ilegalnih migrantov. Vse to pa je izključno posledica neodzivnosti slovenskega predsednika vlade Marjana Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, ki si še vedno zatiskata oči, da imajo slovenski varnostni organi dogajanje na meji pod nadzorom. Pri tem pa ju še vedno ščitijo številni slovenski osrednji mediji, ki jasno podpirajo politiko odprtih meja, ki nam jo liberalna ideologija, katere glasniki so, že leta prodaja kot edino pravo rešitev v primeru migrantske krize. Med drugim s tovrstnimi cvetkami nadaljujejo tudi na spletni strani Oštro, kjer v najnovejšem članku, ki bojda temelji na treh mesecih intenzivnega terenskega dela in obdelovanja podatkov, ponovno zavajajo, da naj bi bili ilegalni migranti, ki jih sami sicer še kar poimenujejo “prebežniki” ali “begunci”, po celotni balkanski poti deležni sistematičnih kršitev človekovih pravic. Obenem pa seveda zamolčijo vsa njihova kriminalna dejanja in prestopke ter dejstvo, da Slovenija še zdaleč ni prva varna država, v katero na svoji “osvajalski” poti po Evropi vstopijo.

V članku z naslovom “Na balkanski begunski poti sistematične kršitve človekovih pravic” se  odgovorna urednica spletne strani Oštro, leva politična aktivistka Anuška Delič, in njena vojska spletnih policistov obregnejo predvsem ob zavrnitve ilegalnih migrantov na meji brez možnosti vložitve prošnje za azil. V navezavi na slednje med drugim zapišejo: “Slovenska policija je od lanske pomladi številnim nezakonitim prebežnikom onemogočila pravico do azila in jih vrnila na Hrvaško. Praksa onemogočanja vložitve prošnje za azil ter sistematičnega in množičnega vračanja beguncev in migrantov pa se je začela uveljavljati konec maja 2018.” Več kot očitno je torej, da spletni portal Oštro želi, da Slovenija postane migrantski žep, iz katerega nihče izmed ilegalnih migrantov ne bo mogel nadaljevati poti proti Zahodu, saj praktično vse slovenske sosednje države že zapirajo meje. Omenjeno bi pomenilo kaos, saj so ilegalni migranti že sedaj, ko slovenska policija vsaj del prebežnikov še vrne na Hrvaško, odgovorni za številna kriminalna dejanja in prestopke, ki Slovence ob meji, pa tudi v notranjosti države, že spravljajo v neprestan strah za svoja življenja in življenja bližnjih. Ob tem je jasno, da so prošnje za azil s strani ilegalnih migrantov v veliki večini primerov sporne. Omenjeno je v nedavnem poslanskem vprašanju notranjemu ministru Poklukarju in pravosodni ministrici Andreji Katič poudaril tudi poslanec SDS mag. Dejan Kaloh, ki je zapisal, da številni ilegalni migranti zaprosijo za mednarodno zaščito, čeprav je razvidno, da ne izpolnjujejo pogojev zanjo. Najbolj žalostno pri vsem skupaj pa je predvsem dejstvo, da jim pri tem mnogokrat pomagajo kar nevladne organizacije. Na mnenje slednjih se večkrat nanašajo tudi na spletni strani Oštro, zaradi česar njihovo pristransko pisanje ne čudi.

Anuška Delič (Foto: Facebook)

Na spletni strani Oštro poudarjajo kršenje pravic migrantom, pozabljajo pa na drugo plat zgodbe
Novinarji spletne strani Oštro se v svojem najnovejšem članku lotijo tudi razmer na območju ene najbolj vročih migrantskih točk na celotnem Balkanu, Bihaća v Unsko-sanskem kantonu v Bosni in Hercegovini. Pri tem bosanske migrantske centre poimenujejo kar taborišča, tamkajšnje razmere za ilegalne migrante pa opišejo kot katastrofalne. Med drugim o njih zapišejo: “Na ulicah Bihaća se srečujejo različni prebežniki iz Sirije, Pakistana, Libije, Afganistana, Alžirije, Maroka, Tunizije, Palestine, Iraka, Irana in drugih bližnjevzhodnih ter afriških dežel. Mnogi spijo na prostem. Nekateri najdejo zavetje v zapuščenih objektih, ki jih v Bosni ni malo.” Ob tem se obregnejo tudi ob migrantsko taborišče Vučjak, kamor policija po njihovo vodi migrante, ki jih najde na mestnih ulicah. Žalostno je, da na spletnem portalu Oštro ob vsem tem pozabljajo tudi na drugo plat zgodbe, kriminalna dejanja migrantov in posledičen strah tamkajšnjih domačinov za svoja življenja, ki je večji iz dneva v dan, o čemer se je prepričala tudi raziskovalna novinarska ekipa Nove24TV, ki je maja letos obiskala Bihać z okolico. Pri tem je ugotovila, da več kot 95 odstotkov vseh tam lociranih ilegalnih migrantov predstavljajo mladi moški, kar pa so seveda na spletni strani Oštro gladko zamolčali, ker to ne govori v prid njihovi tezi o nujnosti politike odprtih meja.

Migranti v Bihaću (Foto: epa)

Na Vučjaku so nastanjeni ilegalni migranti, ki so v Bihaću povzročili različna kriminalna dejanja
Poročilo naše ekipe, ki je torej na teren tudi dejansko odšla, sicer pove, da so razmere v Bihaću dejansko alarmantne, ampak ne le za ilegalne migrante, kot navajajo na spletni strani Oštro, pač pa tudi za tamkajšnje domačine in varnostne organe, ki se morajo dnevno soočati s hordami migrantov iz bližnjega vzhoda in severne Afrike, za katere je znano, da ne spoštujejo evropske kulture ter povzročajo vsesplošen kaos, ki je celo zamajal temelje Evropske unije. Ravno zaradi tega je bila Bosna in Hercegovina prisiljena vzpostaviti migrantsko taborišče v Vučjaku, namenjeno najnevarnejšim ilegalnim migrantom. Tja namreč ne vozijo vseh prebežnikov, potikajočih se na mestnih ulicah, kot poroča spletna stran Oštro, ampak le tiste, ki v Bihaću povzročajo najhujša kriminalna dejanja, kot so pretepi, kraje in vlomi. Ekipi Nove24TV so alarmantne razmere potrdili tudi na izpostavi Notranjega ministrstva v Unjsko-sanjskem kantonu. Inšpektor Ale Šiljdedič, sicer zadolžen za komuniciranje z javnostjo, je med drugim povedal: “Vse od konca zime na področje našega kantona dnevno prihaja 100 novih migrantov. Sprejemni centri imajo prostora za 3200 migrantov, tukaj jih je dvakrat ali celo trikrat več.” Ob tem je obrazložil tudi razloge za vzpostavitev migrantskega taborišča v Vučjaku:“Lahko rečem, da so se prebivalci Bihaća in Kladuše začeli počutiti nesigurne, ljudi je postalo strah. Zato smo skupaj z mestnimi oblastmi prišli do zaključka, da je nekaj potrebno storiti. Vsaj toliko, da se mesto izprazni in se povrne v neko normalno stanje.” Ob tem so na ministrstvu povedali še, da so med ilegalnimi migranti tudi teroristi, zaradi česar je bila vzpostavitev taborišča v Vučjaku, ki leži na odmaknjeni lokaciji, še toliko bolj nujna.

Ale Šiljdedić pravi, da so tisti, ki so jih pripeljali na Vučjak, tam z razlogom (Foto: L.S.)

Osrednji mediji še vedno govorijo o “beguncih” in “prebežnikih”
Jasno torej je, da situacija, povezana z migrantsko krizo, vsekakor ni tako enoznačna, kot jo v omenjenem članku želijo prikazati na spletni strani Oštro. Za to, da bi bil njihov prispevek čisto zares objektiven, bi namreč morali dejansko stanje preveriti tudi na terenu, kot je to storila naša novinarska ekipa. Tega pa seveda ne bodo storili, saj bi tako tudi sami prišli do zaključkov, ki ne bi bili v skladu z liberalno ideologijo, ki drži pod kontrolo večino medijev. Ti tako tudi štiri leta po začetku velike migrantske krize še vedno širijo tezo o “beguncih” in “prebežnikih”, ki da v Evropo prinašajo zgolj kulturno obogatitev. V odgovor seveda moramo zapisati, da je naša novinarska ekipa v Bihaću videla vse, samo inženirjev in doktorjev ne. Očitno torej je, da politika odprtih meja predstavlja slovenskemu in drugim evropskim narodom resno grožnjo, ki pa je številni ne bodo pravočasno uvideli, med drugim tudi zaradi zavajanja različnih medijev, kot je spletna stran Oštro.

Novinarska ekipa Nove24TV je obiskala Vučjak (Foto: L.S.)

Rajko Golob