Lažne novice ali kako so v oddaji 24 ur “razkrinkali” portal Demokracije. Pa so ga res? Poglejte!

Vir: demokracija.si

Veste, človeka kar zbode pri srcu, ko ga nekdo obtoži, da portal, pri katerem je odgovorni urednik, objavlja “fake news” (lažne novice). In ni me zbodlo enkrat, ampak večkrat, ko je “preiskovalna” novinarka 24 ur na POP TV “razkrinkala” greh portala Demokracija.si.

Že sem načrtoval, da bom takoj jutri zavil v cerkev in šel k spovedi, da se pokesam, in da bom to zahteval od vseh v redakciji Demokracije, samo da pridejo z dopusta. In ne samo to. Razmišljal sem, da bom našega novinarja Gašperja Blažiča prosil, da z blagoslovljeno vodo poškropi celo redakcijo (ker ima s tem največ izkušenj), da ja nikoli več ne pridemo v skušnjavo, da bi še kadarkoli objavljali lažne novice.

Še prej vam moram seveda povedati, kaj je bil naš “greh”, malodane zločin. V torek, 27. marca, smo objavili novico z naslovom V Sloveniji nujno potrebujemo strožjo azilno zakonodajo. Pod naslovom smo objavili fotografijo črnca za volanom (glej spodaj).

(Slika: PrintScreen/24 ur)

Članek je govoril o tem, da si v stranki SDS prizadevajo, da bi Slovenija zaostrila azilno zakonodajo, pod sliko pa je bilo zapisano: »Skoraj vsak dan na slovenskih mejah ujamejo kakšnega nezakonitega migranta, zato se varnostne razmere slabšajo.«

Kot je bilo razumeti »preiskovalno« novinarko, je to tipična lažna novica, češ da fotografija ni iz Slovenije, ampak z Malte, da je na sliki Mohammed Ilmi Adam iz Somalije in da v članku oziroma pod fotografijo v Demokraciji nismo navedli, da gre za simbolno fotografijo. Torej, če prav razumem, je treba pod vsako fotografijo, ki se ne veže na članek, napisati, kdaj in kje je bila posneta in kdo je na sliki. Ter za nameček obvezno navesti, da je fotografija simbolna. Povedano drugače. Fotografija ob tekstu mora ustrezati času, kraju in osebi, o kateri govorih članek. Ne glede na to, da bi bilo to tudi brez tega enako jasno ljudem, ki imajo IQ tako velik, kot je številka njihovih čevljev.

Ampak dobro, “preiskovalna” novinarka ima prav. Se posipam s pepelom in prosim odpuščanja za ta velik greh. Kajti njim, ki so od uredništva Demokracije oddaljeni 500 metrov zračne črte in niso najbolj verodostojni le v Sloveniji, ampak kar v vesolju, se kaj takega preprosto ne more zgoditi. Tudi zato sem razmišljal o spovedi, posebni sveti maši in blagoslovu redakcije.

A, glej ga zlomka, kako se človek ugrizne v jezik. Ni mi dalo miru, da ne bi malo pokukal na njihovo spletno stran in se poigral s klikom na desno stran miške, kjer se ti odpre možnost, da iščeš enake ali podobne fotografije na spletu.

Toda pustimo ob strani, da fotografija, ki napoveduje članek, da je slovenski kolesar Primož Roglič končni zmagovalec dirke svetovne serije po Romandiji, ni bila posneta ne letos ne v Romandiji, ampak na lanskem Touru de France (glej spodaj) …

(Slika: PrintScreen/24 ur)

…. in da fotografija pod člankom, ki govori o slovenskih mladih in njihovem delu za (ne)določen čas, ni bila posneta v Sloveniji, niti na sliki ni slovenski mlad človek (glej spodaj), ampak je vzeta iz serije fotografij iStocka.

(Slika: PrintScreen/24 ur)

Oboje po definiciji “preiskovalne” novinarke 24 ur o “fake news” ustreza “lažnim novicam”. Zdi se, da je novinarko bolj zmotila vsebina – migrantska problematika. Tej temi, resnici na ljubo, v Demokraciji posvečamo precej pozornosti. In ker so najbrž na 24 ur na to še posebej občutljivi, tako sem pomislil, da članki, ki jih objavljajo na spletu o migrantih, ne bodo ustrezali njihovi lastni definiciji lažnih novic. Moram priznati, da sem bil presenečen, ko sem ugotovil, da sem se zmotil.

Naslovna fotografija pri članku z naslovom Nov val prebežnikov, ki govori, da je notranja ministrica opozorila, da se odpira nova migracijska pot čez Bosno in Hercegovino in da število ilegalnih migrantov narašča, ni bila posneta ne letos, ne v BiH, niti ne na Hrvaškem ali v Sloveniji, ampak oktobra 2016 na cestah med Srbijo in Madžarsko (glej spodaj). In nikjer ne piše, da gre za simbolno fotografijo.

(Slika: PrintScreen/24 ur)

Tudi fotografija v članku pod naslovom Na Hrvaškem v prvih treh mesecih za 72 odstotkov več nezakonitih prehodov meje, ki je podnaslovljena kot V prvih treh mesecih letos so hrvaški policisti ustavili 1371 oseb, ki so vstopili na Hrvaško mimo mejnih prehodov, ni bila posneta ne letos ne na Hrvaškem, ampak lani na Cipru (glej spodaj). In nikjer ne piše, da gre za simbolno fotografijo.

(Slika: PrintScreen/24 ur)

Zdaj razmišljam, da bi Blažiča prosil, naj obišče še redakcijo na Kranjčevi 26 v Ljubljani. Smrtno resno mislim.

Jože Biščak / demokracija.si

 • Hun

  nesposobni sveckarji amaterski

  • Den456

   Če hočeš pisati fake news, moraš imeti izkušnje. Rdečkarji ste v tem svetovni prvaki. Lažete že zadnjih 75 let. Napisali ste celo fake zgodovino, ki jo poznate samo vi, drugi pa vaših blodenj ne podpirajo. Jože Pirjevec in Tit Turnšek sta na 3.kanalu nacionalne lepo pokazala vašo inteligenco in kulturo. Ne boste več dolgo prodajali pravljic o srpu in kladivu, pa če se vaša Spetljana Makaronović še tako trudi.

 • noričan

  bratje po laži, Demokracija in Nova, združite se! s Pujsoglavim Biščkom, ki je nadomestil glavo na Kidričevem spomeniku z Janševo podobo, in Blažičem, prenapetežem in lažnivcem, do nove resnice! naj se pridruži še Požar, njegov portal se ponaša z imenom pravnomočnega izsiljevalca, Voduška, ki je izsiljeval direktorja Uniorja za neobjavo podatkov, zdaj pa se skriva pred zaporom. mislim, da bi morali slednji stopiti v Koalicijo, slabo novinarsko društvo so po vzoru slabe banke in slabega pisateljskega društva že ustanovili
  razen Biščku je vsem jasno, da so Demokracijo ujeli na laži in na manipulaciji s podobami. vendar Pujsoglav pač ni novinar in ne ve, kako se piše članke

  • dob

   majmun

   • lojze

    se motiš, on ni majmun on je INSANUS ULCUS MOLLE oz. noričankar

 • AlojzZ

  Gospod Jože Biščak,
  če drugi delajo slabo in nepravilno, vam tega ni treba. Poleg tega pa to niti ni opravičilo.

 • althar

  Hehe, naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha.

 • VERRZIFIKATOR

  Emilijan Emonski

  LAŽNE NOVICE S FORUMA

  Tale rima, trda vsa in zimska,
  takšna je zavoljo nje vsebine,
  zlahka te prebirati jo mine,
  saj je po strukturi starorimska.

  Forum rimski, javno zbirališče,
  v nekem je provincialnem mestu
  bil vse bolj podoben že incestu,
  je v Emoni tisto prizorišče.

  Šle so z njega le novice lažne,
  širila oblastna jih trobila,
  njim na čelu kvarna kamarila,
  vse novice so bile montažne.

  Montažirali so jih zlagano,
  forum je dajal tribunom kritje,
  deloval kot monstruozno bitje,
  vse z lažmi bilo je že nastlano.

  Kdaj, kako ta forum se očisti,
  ni v Emoni si nihče predstavljal,
  pa četudi je o tem razpravljal,
  šel v razpravah daleč, do obisti.

  Kdo nevarnost kvarno da razširja,
  mnogi so Emonci že dojeli,
  a kako poplavo bi zajeli,
  kdo, kako zadeve naj umirja?

  »Forum, državljane ki prezira,«
  končno eden formulo prinese,
  »forum, ki resnice ne prenese,
  je na tem, da se deratizira.«

  • Minovak

   Bravo B., bravo Verzifikator, kulturno, dostojanstveno in v sredino osjega gnezda. Ko bi le zblazneli levaki poznali tako pisano besedo, ko bi le…a so nepismeni.

 • Jožef

  Slovenci so res zboleli za epidemijo hudobe in sovraštva. Kako se zavarovati pred okužbo te bolezni. Prvi pogoj, onemogočitin bacilom te bolezni, ki so skriti v komentarjih spletnih medijev. Zelo učukovita metida je, da se take komentatorje blokira. Jaz se bom takoj zavaroval pred “noricanom” tako, da ga bom blokiral in nikoli mi ne bo mogel več sejati te boleni po moji tablici.

 • Cucurbita Pepo

  Verski blazneži verjamejo v boga brez dokazov.

 • zaton

  POP TV so Soroševi plačanci, zato taka pozitivna propaganda glede migrantov.

 • Krtača 20

  Nova24 se pritožuje čez fejk njuz hohohoho. Na novi se prtožujejo čez lažne novice? Hahahaha cel portal je laž, ki resnice tud od daleč ni videl!

  • sprehajalec

   samo partijska knjižica je resnična….

  • ĐĐ Style

   Kurba se pritožuje zakaj ima tako veliko jamo med nogami, nova24 vsak dan sami sebe blamirajo

  • tohuvabohu

   Ti si pa resnica na dveh nogah, haaaahahaha, rdečkar.

  • Den456

   Tebi krtača so zgodovino v glavo vbili s kladivom, kar jim ni bilo všeč so odrezali s srpom, na koncu pa prekrili luknjo v tvoji glavi s petokrako zvezdo. Vendar luknja ostane luknja. Veš na Primorskem takim krtačam, kot si ti, rečemo škalabon (to je tista ščetka za školjko). Rdečkarji ne morete ocenjevati, kaj je fake news, saj ste se učili fake zgodovino, ki se je rodila v praznini med ušesi vaših prednikov in voditeljev.

 • Borut Stari

  Ko že omenjamo lažne novice bom tako mimogrede omenil pisanje režimskih medijev o največjem konstruktu v zgodovini samostojne Slovenije. Svinjariji z imenom “Patrija”. SDV-udba-Drago Kos Karba-Delo in Berglund.Finska TV. Tipično levičarsko potvarjanje dejstev in umazana konstrukcija podtikanja v smislu politične diskvalifikacije in končno likvidcije. Stalin je bil v primerjavi s slovenskimi nasledniki CKZKS pravi vajenec v likvidaciji vodje opozicije, Na koncu je ta fake news propadel in bo državo stal okoli 1 miljardo odškodnine. Plačali je bomo davkoplačevalci. Konstruktorji so še vedno v našem butl socializmu nedotakljivi.

 • Borut Stari

  Še nekaj v zvezi s fake news. Razumni ljudje znajo ločiti plevo od zrnja in ne potrebujejo “posebne zaščite” t.i. pastirjev.

 • lado

  Plaćanec krtaćić …. pojdi nazaj k 24kur in tam zmerjaj ,iQ 0.5 !!! SICER PA ,NOVA 24 ur ,mogoče bi pa krtaćiće in njemu podobne izklopili ali pa OBTOŽILI ŽALJENJA IN SOVRAŽNEGA GOVORA !!!!!!! VOLITE PA DESNICO ,DA SE ZA VEDNO ZNEBIMO TAKIH nić od nić-ev !!!!! ZA BOLJŠO PRIHODNOST NAŠIH OTROK IN VNUKOV !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • To so njihovi novinarji, saj ljudje nimajo časa tule afne guncat cele dneve in noči.

 • francelj3

  Natanko tako je, fotografija ob tekstu mora ustrezati času, kraju in osebi, o kateri govorih članek. Če temu ne ustreza, nima nobene informativne vrednosti, ampak je samo mašilo, ki podaljša članek. “Simbolna” fotografija nima nič opraviti s simboli, ampak samo pomeni: nismo hoteli, znali, mogli ali utegnili pridobiti fotografije, ki govori o temi članka, zato smo objavili kar nekaj, kar nam je prišlo pod roke.

 • trumpet2018

  ne samo da so 24 lažnivih kur totalni fake news, na forumu te uničijo z naci cenzuro, tam sploh ne morem več pisati, ker mi pobrišejo dve tretjini komentarjev, povsem nespornih, to je cenzura po kitajskem vzoru, Kitajci so namreč prepovedali vse alternativne neodvisne medije,alternativne novinarje pa pozaprli, tam so samo režimski državni mediji ki pišejo po naročilu kitajske partije. Internet je tudi reguliran , kitajski predsednik je seveda komunistični neizvoljeni diktator, po novem ima celo dosmrtni mandat kar je absurd brez primere, torej podobno kot Juncker, prav tako neizvoljeni dedič nacističnega premoženja, njegov dedek in oče sta bila zagrizena nacija, med komunizmom in nacizmom ni nobene razlike

  • Olga_10

   Tako je!

  • BlankName

   No tudi Orban zapira in preganja vse anti režimske medije! Me prav zanima kako bi SDS preoblikovala medije, če bi ponovno prišli na oblast.

   • Olga_10

    Dajte no! Takšno kloako kot je Hanzi bi bilo dejansko treba zapreti! Orbana napadajo, zato ker se je uprl levičarski destrukciji in lopovluku in se bori za Madžarsko in Madžare!
    Poglejte kako napadajo Poljsko, samo zato, ker želi očistiti sodstvo komunističnih sodnikov! Poglejte kaj se dogaja v Sloveniji! Se vam zdi prav in zakonito, kar delajo levičarji?

 • Morala

  Res je, prvo naj pred svojim pragom pometejo…

 • Peter serdinšek

  POP TV 24ur so resnično FAKE NEWS! Pa še za povratek komunizma se borijo! Pravo dno od dna so! Aja, kaj pa je z predsedniškimi volitvami 2017? A bo POP TV odgovarjal za to veliko kaznivo dejanje saj so zavajali narod s sloganom “VOLI 7 VE”? Verjetno ne, ker v Sloveniji vlada rdeča banda že od 2 svetovne vojne!

  • ĐĐ Style

   POP TV je privat televizija tako kot nova24 in ti pričakuješ odgovornost. Komu naj odgovarjajo???
   Nova24 vsak dan odprto podpira samo SDS, to razumem saj je SDS ustanovila to televizijo.

   • xtc

    Ti čigav kader že gnezdi tam?
    Končno ,da ga bodo Američani razgnali. z Kosovo priležnico vred,ko jo bodo bolje soznali.

    • ĐĐ Style

     Podobno kot bo Orban obračunal s Novo24 po volitvah, vreča brez dna

     • kaj pa bi moral obračunavat ? Spet kr neki.

     • ĐĐ Style

      Ni kar nekaj, poglej kdo je financier

     • Prioriteto pri razkrivanju kriminala imajo lumparije z najvišjimi zneski. Ali so to lumparije levice, ali lumparije desnice, to sploh ni važno.
      KRIMINAL je KRIMINAL, ki strankarsko ni in ne sme biti opredeljen.

 • ĐĐ Style

  Partizani hvala za vse kar ste naredli za Slovenijo

  Živela Slovenija

  https://youtu.be/v3RwFCtw5xU

  • von Rhein

   Tukaj se ti pridružim.Toda kaj pomaga,na žalost so vse kar je bilo narejeno rdeči revolucionarji in kasneje še priskledniška drhal,ki ni naredila takrat ničesar (skrivači),uspela uničiti.Še ozemlje so zagonili za svoj dobiček.

  • Olga_10

   Se jim bomo še posebej “zahvalili” z mednarodnim sodiščem za komunistične zločine! Tudi veteranu v plenicah Kučanu!

   • ĐĐ Style

    In kje ste si izmislili to sodišče, v Jasenovcu, Grahovem, Dachau, Auschwitzu, Sv. Urhu…..

    • Olga_10

     V Sibiriji ali pa na Golem otoku….lahko pa v partizanskih taboriščih ali pa moriščih po Sloveniji…od Hude jame, Teharij naprej….

     • ĐĐ Style

      No, tovarišica Olga sodnica Ruskega porekla, bomo počakali da sezidate to sodišče.

     • Olga_10

      “Pozabljate”, kot vsi levičarji, da je komunizem=nacizem=fašizem!
      200 milijonov žrtev komunističnih zločincev!

 • Stajerka

  podn od podna pod podnom…….niso vredni misli, kaj šele komentarja!!!

  • von Rhein

   Če misliš tisto gobcavo sodrgo na POP,ki sama sebe imenuje novinarji istraživači,naj dodam….pod podnom je smrdljiva luknja polna podgan.Tam skupaj oblikujejo način informiranja slovenskih butcev.

 • totex39

  Že kar nekaj mesecev nazaj je stranka SDS predlagala strožjo azilno zakonodajo in tako kot vedno Cmerarjeva komunistična vladna banda ni hotela sprejeti.

 • Aton

  Ali je bila novica, da Kučan podpira samostojno Slovenijo in vstop v NATO, lažna?

  • Olga_10

   Seveda! To nikoli ni bila njegova “intimna opcija”! Se danes se trudi, da bi nas zrinil ven iz Nata in porinil na Balkan!

   • rabbit

    Ima pa pri tem en hud problem med nami in ostalim Balkanom je Hrvaška, ki nikoli več niti pod levičarji ne bi šla več v kakšno Jugoslavijo.

    • Olga_10

     Se popolnoma strinjam!

 • xtc

  Ja,ja,tako je levaki so najbolj poštene živali na svetu.

  • ĐĐ Style

   Ne , kje pa. Brezmadžni desničarji so najbol pošteni. Če jih ujamejo pri pranju denarja, vrnejo kao kredit in firma gr v izbris. Če ujamejo pedofila med njimi ga izločijo. Če veliki vodja prepiše govor od Blaira, pač to morate pozabiti.

   • Majda

    Saj se hecas, ne?! Takole tvoje nakladanje meni pove, da imas IQ stevilko cevljev. Upam samo, da nimas st. 42…, odlocno previsoka!

    • ĐĐ Style

     No in kaj je nakladanje? Kaj boš rekla, da brezmadežni Janez ni prepisal govora od Blaira

     Blair: “We can never be the biggest. We may
     never again be the mightiest. But we can be the best. The best place to
     live. The best place to bring up children, the best place to lead a
     fulfilled life, the best place to grow old.”

     Janša: “Nikoli ne bomo največji. Nikoli ne bomo najmočnejši. Lahko pa
     smo najboljši. Lahko ustvarimo najboljše okolje za izpolnjeno
     življenje. Najboljše okolje za varno in zdravo odraščanje naših otrok.
     Najboljše mesto za srečo.”

     Blair: “Old British values, but a new British confidence.”

     Janša: “Stare slovenske vrednote. Nova slovenska samozavest.”

     • Olga_10

      Zgleda, da vse kar poveste izumite…ali si pa kar izmislite…

     • ĐĐ Style

      hehe, resnica boli

     • Olga_10

      Vsekakor ga ni prepisal, ker bi govoril v angleščini, mar ne?
      Svoje poglejte in njihove “umotvore”….

     • ĐĐ Style

      Prevedi ga!!! In dobiš popolno kopijo

   • Ti pa se zelo rad prepiraš, kajne ?

    • ĐĐ Style

     Ne, samo svoje mnenje izražam. Pri tem nikogar ne žalim privatno, versko, nacionalno, po spolni usmerjenosti, rasno,…. kakor so tega vajeni desnoumni.

   • lukamiha

    Take govore je napisalo kup ljudi pred Blairom, tako da si preveč dlakocepski!

 • Miro Jereb

  Hahahaha…še ena potrditev da ima laž kratke noge.

 • luckyss

  Beboti…jasna stvar, da pod takšno “simbolno fotografijo” ne moreš pisati vsega kar ti pade na pamet…
  Kot bi npr. pod fotografijo knjige Milčinskega z naslovom Butalci napisal : SDS objavila svoje cilje…

  • Joj, kuža………. pa še misliš, da si duhovit, kajne ?

   • luckyss

    Hočem biti čimbolj nazoren, da tukaj sploh kaj razumete…
    Saj bi vam narisal in bi vi potem to doma pobarvali in mogoče lažje razumeli…vendar te strani tega ne omogočajo…

    • Olga_10

     Če bi kaj razumeli, ne bi zagovarjali levičarstva!

  • Jana učak

   Ne žali Butalcev!!!

 • Tweety Bird

  Tudi Nova24tv-v službi laži… je šolski primer fake news-a :)

  • Olga_10

   Laži širite pa vi!

   • Primoz Papez

    Toliko lazi lot jih je na nori tv se Slovenske novice ne premorejo..potem pa sn imenujete rumeni tisk ste dosti slabsi..

    • Olga_10

     Seveda, s “komentatorji” kot ste sami…

 • Igor Kavalar

  POP TV besedičenja o tem kaj je FAKE NEWS in kaj ni, je enako kot, da je JANKOVIĆ največja poštenjačina v državi, ki preganja korupcijo!

 • Cucurbita Pepo

  Kljub temu pa 24ur večkrat uspe napisat kvalitetenen članek o cepivih, prehrani, splavu, podnebnih spremembah,… Vsaj za znanstvene teme, ki so preveljive, so mnogo boljši od vas! Odložite Biblijo in se spravite k delu

  • Olga_10

   To pa ni raziskovalno novinarstvo, ampak prevajanje člankov iz tujih revij, ali pa celo copy paste! Kakšna primerjava!

   • Cucurbita Pepo

    Seveda je. Večinoma gre za intervjuje s stroko :)… Na novi24 so večkrat kot vir navedli 24KUL, ki pa je prevedel kakšno angleško anektodo o kristjanofobiji. No na žalost 24kul več ni dostopen :/

  • sloven

   HA ha ja ti pa ves kaj je kvaliteten kurbita

   • Cucurbita Pepo

    Dejansko vem.

 • Olga_10

  Izredna misel na tvit portalu Project Veritas:

  “Instead of complaining about the media, we must BE the media. They will say that we aren’t journalists. But journalism is an activity, not an identity”.

  Na tem portalu že delujemo tako in še bolj bomo!

  • Cucurbita Pepo

   Ta portal je v lasti Janše, komentirajo pa njegovi podporniki. Se vam zdi takšen način demokratičen ?

   • Jan Kovalski

    Ne bi rekel, da je v njegovi lasti, ima samo nekaj delnic v majhni vrednosti skupaj. Torej je le majhen delničar. Tako je sam povedal, ne spomnim se v kaki vrednosti, zdi se mi da manj kot 500€.

    • Cucurbita Pepo

     Janša in člani SDS so ustanovitelji nove24…

     • Jan Kovalski

      Lastnik je tisti, ki ima delež (delnice) v podjetju in ne tisti, ki ga je morebiti (samo) ustanovil! On pa ga ni niti ustanovil ampak samo dal pobudo.

   • Zakaj se jeziš ? Poišči si demokratičen portal ! Kaj se tule mučiš in si krajšaš življenje.
    Saj te ni sem nihče privezal.

    • Cucurbita Pepo

     Skušam vas opozorit, da nova24 deluje po Jugoslovanskem principu…

   • lili pili

    Glavni lastniki so madzari, uporabnik pa jansa

    • Cucurbita Pepo

     Prav. Se bom drugače izrazil. Janez Janša in določeni člani SDS so USTANOVITELJI nove24.

     • lili pili

      Drzi…lastniki pa kot sem napisal, ker so jo madzari dokapitalizirali…drugace bi ze propadla

 • samotoje

  Očitno novinarka ne ve, kaj je fake news oz. bi rabila prevod. Ali pa morda ne pozna samo dela izraza. Recimo, kaj je news. Skratka, take probleme bo morala sama razrešiti. In tisti, ki so osebo s tako šibkimi kompetencami zaposlili.

 • Branko

  Izrojeno desnico so ujeli na laži, spet. Isto ko Jajo ki se zlaže samo da odpre gofljo.

  • Anton

   Levaki pa nimate gofelj ampak samo napajalnike.

  • lukamiha

   Branko lepotec, ti si pravi klopotec!

 • Tweety Bird

  Tudi Nova24tv-v službi laži… je šolski primer fake news-a :)

 • DUŠAN ZALAR

  Takoj se prijavim za VAŠKE STRAŽE NA OBMOČJU ČRMOMELJ ;BELAKRAINA !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!