fbpx

Bivši premier v kompaniji z bivšim šefom Udbe: En ima 649 tisoč evrov dolgov, drugi skupaj z bivšo poslanko 300 tisoč, tretji živi pri bivši županji

Foto: Škandal24

Pogledali smo, s kakšno doto v novo skupno nepremičninsko zgodbo, poimenovali so jo Carantanium d.o.o., o čemer več pišemo na povezavi, stopajo nekdanji šef Udbe Janez Zemljarič, nekdanji predsednik vlade Anton Rop in odvetnik Marko Kosmač, ki je edini lastnik tretje partnerice v novem poslu, družbe Esquilino investicije. Kosmač je kot odvetnik Zemljariča spremljal tudi pred državnozborsko preiskovalno komisijo, ki je preiskovala domnevne zlorabe pri nabavi žilnih opornic.

Novo skupno nepremičninsko podjetje Carantanium ima sedež v centru Ljubljane na Tavčarjevi 4, kjer je tudi sedež podjetij Esquilino investicije in Quirinale nepremičnine ter Odvetniške pisarne Kosmač, katere edini lastnik je Marko Kosmač.

Kosmačevih 649.900 evrov dolgov
Odvetniška pisarna Kosmač je na Tavčarjevi 4 lastnica dveh nepremičnin. V registrih sta zabeleženi kot stanovanji. Trisobno v tretjem nadstropju je neto tlorisne površine 135,10 kvadratnega metra, drugo, dvosobno, prav tako v tretjem nadstropju, je veliko 78,80 kvadratnega metra. Geodetska uprava vrednost prvega ocenjuje na 218,796,30 evra, vrednost drugega pa na 136.003,04 evra. Odvetniška pisarna Kosmač je obe obremenila s 199.900 evri hipoteke, posojilo je dobila leta 2015 pri NLB. Zemljiškoknjižni izpisek v nadaljevanju.

A to ni edina nepremičnina Marka Kosmača na tem naslovu, pa tudi ne njegovo edino posojilo. V tretjem nadstropju ima tudi stanovanje, ki ga je pri avstrijski banki BKS Bank obremenil za 450.000 evrov, ki jih mora vrniti do leta 2036.

Rop ima s.p. na naslovu, obremenjenem s 300 tisoč evri hipoteke
Anton Rop
ima na naslovu v Spodnjih Gameljnah, kjer je tudi stalno prijavljen, odprt s.p. Je tudi solastnik hiše, kjer ima s.p., polovični. Druga lastnica je nekdanja poslanka stranke Zorana Jankovića Melita Župevc. A tudi nekdanji predsednik vlade in nekdanja poslanka imata velike dolgove, Sberbank ima na hiši vpisanih 300.000 evrov hipoteke. Rop in Župevčeva naj bi posojilo vrnila do leta 2043.

Zemljarič v Murglah pri bivši županji
Janez Zemljarič
, čigar podjetje Eti-par je, kot smo poročali, v likvidaciji, ima stalni naslov v Murglah, v hiši, katere lastnica je leta 1935 rojena Valentina Tomlje. Slednja je bolj znana pod imenom Tina Tomlje, na Wikipediji pa beremo: “Sprva je delovala kot direktorica Zavoda za napredek gospodinjstva. Bila je tudi republiška in zvezna poslanka v skupščini SFRJ, med letoma 1982 in 1986 pa je bila predsednica Skupščine mesta Ljubljana (županja mesta).

Škandal24