fbpx

Norčevanje iz poštenih ljudi: Državljani besnijo, ker migrant na bančni račun prejme več denarja od povprečne plače in pokojnine Slovenca!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Po spletu je zaokrožila fotografija bančnega izpiska nelegalnega migranta, iz katere je razvidno, da je ta aprila lani od države v le enem mesecu prejel zneske, ki presegajo višino povprečne neto plače. Skupni znesek na bančnem izpisku je skupaj nanesel neverjetnih 1.248,56 evrov! Za nič dela in prispevkov naši državi, medtem ko ima večina upokojencev s polno delovno dobo manjšo pokojnino, da ne govorimo o drugih poštenih državljanih, ki trdo garajo za vsakdanji kruh, a niti približno ne zaslužijo toliko, kot brezdelni migranti na socialnih počitnicah v Sloveniji. Državljani so ob tolikšni podpori migrantom zato upravičeno besni.

Iz fotografije bančnega izpiska iz aprila 2017 je razvidno, da je migrant na svoj osebni račun prejel denarno socialno pomoč ministrstva za delo, družino in socialne zadeve v višini 292,56 evra. Dodatno je prejel s strani MDDSZ znesek, ki je ponovno naveden kot socialna podpora, v višini 80 evrov. Najvišji znesek pa je ta migrant prejel od ministrstva za notranje zadeve, ki je tudi naveden kot socialna podpora, znaša pa kar 876 evrov. Vsa omenjena nakazila je migrant prejel v le petih dneh, od 20. do 24. aprila. Skupno je torej od davkoplačevalcev migrant prejel kar za 1.248,56 evra socialne podpore!

Naj opozorimo, da osnovna socialna podpora danes znaša 392,75 evra – predvidevamo torej lahko, da danes ta migrant prejema še približno za sto evrov višji znesek seštevka socialnih podpor. Po podatkih Erarja pa je bilo s strani Banke Slovenije, ki skrbi za transferje posameznikom, najvišje posamezno nakazilo visoko kar 1.678,71 evra.

Glede na spletno stran MNZ so osebe, ki jim je priznana mednarodna zaščita v Sloveniji, upravičene do prebivanja na območju Republike Slovenije, denarnega nadomestila za zasebno nastanitev, pomoči pri vključevanju v okolje, zaposlitve in dela, zdravstvenega in socialnega varstva ter do pridobitve informacij o pravicah in dolžnostih ter izobraževanju. Denarno nadomestilo na zasebnem naslovu pripada posamezniku v višini do 392,75 evra, povečuje pa se s številom družinskih članov; sedemčlanska družina tako lahko prejme kar do 981,88 evra. Na MNZ so za Slovenske novice kot izgovor za tako visok znesek ponudili možnost, da je migrant prejel nakazilo za tri mesece. Danes nakazila, za katera je na bančnem izpisku navedeno, da so prišla iz MNZ, nakazujejo iz urada za oskrbo in integracijo migrantov. Na UOIM naj bi še pojasnili, da Sklad za azil, migracije in vključevanje – AMIF prispeva 75 odstotkov teh sredstev, medtem ko sami zagotovijo 25 odstotkov sredstev.

Bančni izpisek (Foto: Slovenske novice)

Koliko so nas do zdaj stali migranti?
Kot smo že poročali, so do sedaj v UOIM za migrante in pokrivanje svojih stroškov porabili sredstva v višini 3.973,521,69 evra, kar preračunano pomeni 441.000 evrov povprečnih mesečnih plač. To pomeni, da je približno polovica delovno aktivnih Slovencev en mesec morala delati zgolj za oskrbo migrantov! Glede na podatke Erarja so tako porabili kar 630.812 evrov za varovanje, ki ga izvaja podjetje FIT varovanje na treh lokacijah, 595.984 evrov za prehrano so nakazali podjetju Sodexo, za plače svojih zaposlenih pa so porabili kar 577.859 evrov (pri tem naj opozorimo, da je bilo najvišje posamezno nakazilo kar 8.627,65 evra). Med drugimi večjimi prejemniki so tudi Srednja šola Postojna, Gostilna in picerija Nibi, Banka Slovenije, ki skrbi za transferje posameznim migrantom, ter Avto Krka.

Uporabniki družbenih omrežij se tako upravičeno sprašujejo, kako bi lahko postali migranti v lastni državi! Glede na ugotovljeno se namreč migrantom v mnogih primerih godi veliko bolje kot državljanom Slovenije.

J. Ž.