Jonas Žnidaršič kljub številnim Jankovićevim aferam še naprej slepo hvali razvoj našega glavnega mesta pod njegovim vodstvom, znani ekonomist Štih pa mu odgovarja: “Ljubljana je tudi Štepanjsko naselje, kjer ni naredil ničesar!”

Jonas Žnidaršič (Foto: STA)

Jankovića je treba preganjat’ zaradi izpuhtelih milijonov! Ne se ukvarjat’ z neumnimi očitki, da ne rihta Ljubljane,” je na Twitterju zapisal Jonas Žnidaršič, še eden izmed slovenskih estradnikov, ki ljubljanskega župana kujejo v zvezde kljub številnim njegovim aferam. Pri tem pa mu ni ostal dolžan ekonomist Tomaž Štih, znan pod imenom Libertarec, ki je njegovo trditev odločno zavrgel in med drugim zapisal: “Ljubljana je tudi Štepanjsko naselje, kjer ni naredil ničesar. Ljubljana je promet, kjer je zavozil. Ljubljana je dostopnost stanovanj, kjer je zavozil.

Ne glede na to, da ne mine dan, ko ne bi izvedeli novih podrobnosti o številnih aferah družine Zorana Jankovića, med katerimi je ena najbolj šokantnih zadnja, ko je bil Electi Holding, podjetju njegovih sinov, Damijana Jankovića in Jureta Jankovića, odpisan dolg v višini skoraj 29 milijonov evrov, ljubljanskemu županu številni estradniki še vedno slepo zaupajo in sledijo, v večini primerov predvsem zaradi svojih lastnih koristi. Eden izmed njih je tudi slovenski igralec ter televizijski in radijski voditelj Jonas Žnidaršič.

Žnidaršič, znan predvsem kot dolgoletni voditelj oddaje Milijonar in eden izmed znanih podpornikov župana Jankovića, je na Twitterju slednjega še enkrat znova vzel v bran. Zapisal namreč je: “Pišem počasi, da bo lahko vsak razumel: Jankovića je treba preganjat’ zaradi izpuhtelih milijonov! Ne se ukvarjat’ z neumnimi očitki, da ne rihta Ljubljane!” S tem pa je brcnil v temo. Ljubljančanom pa tudi številnim, ki dnevno prihajajo na delo v naše glavno mesto, je namreč jasno, da razvoj Mestne občine Ljubljana pod vodstvom Jankovića še zdaleč ni skladen. Pri urejanju se namreč zdajšnji župan osredotoča zgolj na središče mesta, ki ga je že spremenil v nefunkcionalen muzej, na drugi strani pa pozablja na robne dele mesta in druge dele občine.

Štih: Razvoj Ljubljane je neenakomeren, Janković pa je zavozil tudi prometno politiko in dostopnost stanovanj
Na neenakomeren in nasploh zgrešen razvoj Mestne občine Ljubljana je v odgovoru Žnidaršiču opozoril tudi ekonomist Tomaž Štih, znan pod imenom Libertarec. “Ljubljana ni le center. Tam so uredili promenade. Ljubljana je tudi Štepanjsko naselje, kjer ni naredil ničesar. Ljubljana je promet, kjer je zavozil. Ljubljana je dostopnost stanovanj, kjer je zavozil. Recimo, da si je mandat in pol zaslužil, potem pa ni znal pravočasno oditi,” je zapisal Štih in na ta način odločno zavrgel Žnidaršičevo zgrešeno miselnost.

Tomaž Štih (Foto: STA)

Rajko Golob

 • Aton

  V Lublani na Miklošičevi in Kolodvorski vozijo avtomobili, dolgočasna Slovenska pa je namenjena pešcem. Petsto metrov iz centra pa je lepo ohranjeno socialistično naselje. Podrimo Plečnikov stadion pa bo idila popolna

 • Beli Sneg

  Avtobusna postaja pa Ljubljano neverjetno krasi. To bo pa porihtal naslednji mandat??? Sej naj kar krade za lublano je pa velik naredu. Ane Lublančani?

 • Novakec1

  Ja je iznakazu Ljubljano in jo poselil z čefurji.

  • jedro

   A čefurk pa on ne uvaža ? Čudno.

   • sodnikisozločinci

    Videl sem že opozorilne znake, da je za pse prepovedano. A to pomeni, da je za psice dovoljeno?

  • Steiermark

   …. s “svojimi”!

 • janko

  Najlepše slovensko mesto so pa Slovenske Konjice, že 12 krat je mesto dobilo ta naslov.

 • RATATA

  Jonaz Ž. kot vedno, po stari navadi popolnoma abrvezne fore. Kako zelo bolan je že preko dvajset let ta člouk, kot je bolana Lublana!
  p.s.:
  takih se sploh ne omenja, in počasi gredo v pozabo…

  • von Rhein

   Že davno pozabljeno njegovo spakovanje in nameščanje “intelektualnega” izgleda ob nastavljanju kameri.

 • jedro

  Ah Jonas. Je že prodal njegovo vilo na morju ?

 • SIMON ROZIC

  Jonas je tipičen zadrogiran samovšečen Jankovićev ritolizec !

 • Skrajno Desni

  Islamističen terorističen center, rjuharce in islamisti sredi Ljubljane to je Jankovičev dosežek in tak gnoj narod podpira kot župana.

 • VERZIFIKATOR

  Tona S. Žnidaršič

  JONA PREROK

  Saj poznamo malce Sveto pismo,
  Jona prerok je odšel v Ninive,
  da pred grehom bi posvaril žive,
  pozabili čisto tega nismo.

  Bog Ninivčanom je prizanesel,
  ker so vsi se grehov pokesali,
  zgledni spričo so svaril postali,
  Jona jim rešitev je prinesel.

  Nova Jona se pri nas ponavlja,
  prerok Jona s stalnim je poslanstvom,
  saj trdno povezan je z županstvom
  mesta, ki nenehno se prenavlja.

  Mar milijoni so mu izgubljeni,
  tiste namreč zlahka se odpiše,
  Jona s svinčnikom v oblake riše,
  da z županom vsi smo preskrbljeni.

  Jona s svojim stalim angažmajem
  ne svari nikakor pred pogubo,
  milijonsko fant časti izgubo,
  po načelu: kradem, vendar dajem.

  Jona je podoba misijonarja,
  ko vse k vragu gre, ti prerokuje,
  da lahko bilo bi stokrat huje,
  on že ve, je vodil milijonarja.

  Ni preroka treba za spoznanje,
  ko njegov se bo idolček zvrnil,
  Jona sam mu hrbet bo obrnil,
  se potuhnil v mirujoče stanje.

  Kaj storiti s takšnim je otrokom,
  ki pokvarjen ves je do obisti,
  in obeta si samo koristi?
  Nič, pomesti z lažnim le prerokom.

 • Peter

  Jankovića je treba preganjat’ zaradi izpuhtelih milijonov! Ne pa ga opravičevat z neumnimi izgovori, da rihta Ljubljano, no.

 • GverilaStyle

  jonas prostitut.

 • totex39

  Jonas je pokvarjen režimski pohlepnež, kajti če ne bi pihal v njihov rok ga ne bi noben več povohal.

 • Peter

  Tov Ž se pač ne vozi ob sedmih zjutraj na šiht, da bi uspel opaziti, kako je u nulo zrihtan promet u lublan. Sploh pa očitno že zelo dolgo ni bil na busu….Tudi na železniško in avtobusno postajo mu ni treba hoditi, obe sta zrihtani u nulo.

  btw, lublane ni zrihtal žepan, zrihtali so jo ljudje s svojim delom in denarjem. žepan samo pobira %, de.

 • rubec

  Promet je tako upočasnil, da tudi vilfan ne more nobenega zbit.

  • xtc

   In to z skirojem na elektriko.,ki ga porivata dva bosanca.

  • pajot

   Ha,ha,ha…

 • xtc

  Ostareli napol hipi,ki se še vedno čuti,da je nek pomembnež,večina sploh ne ve več za tega “velezvezdnika” selečega po državnih oddajah in RTV in filmih,ki jih je financirala država.
  No nekdaj so rekli ,da ima visok IQ teleizjave pa kažejo ,da zadeva ne drži vode ravno.

 • rubec

  Jonas počasi piše, Manjifiko pa počasi bere, ker do sedaj še ni nič rekel.

  • Skrajno Desni

   Pregovor čefur polako pamti, brzo zaboravlja.

 • Lustrator

  Ljubljano je naredil lepo srednji vek, Avstro Ogrska in nekaj let kraljevine Jugoslavije. od takrat naprej ni bilo zgrajene ali vsaj dostojno obnovljene ENE SAME stavbe, ceste ali spomenik. Če Žepan misli, da turisti hodijo gledati neokusno umetno obdelane fasade, ne pa samih stavb in ulic, ki so nastale v času predno se je rodil njegov ded, se globoko moti.

  Ljubljana (mišljeno zgolj in samo center oziroma stara Ljubljana – ostalo je pod nivojem Sarajeva, Novega Sada, Podgorice) ni lepa zaradi žepanovanja Zorangutana, ampak KLJUB žepanovanju Zorangutana. je pa res, da iz leta v leto manj z vsemi umetnimi elementi, ki niti približno ne sodijo v ambient (so pa dobre provizije od gradbenih del).

  • dež

   Vse v betonu, kamnu in asfaltu, potem pa stokajo kako se pregrevamo. Ceste, predvsem vpadnice, pa v katastrofalnem stanju, od asfalta do odvodnjavanja.

   • Lustrator

    Ne samo vpadnice, tudi tiste okoli najožjega centra so razrite kot pešpoti v Čačku, čeprav jih praktično na 3 mesece zapirajo in “popravljajo”.

 • Common Sense

  No, da se ne bo samo pljuvalo po županu….nedvomno se je Ljubljana pod vodstvom Jankovića in glavnega mestnega arhitekta Koželja (ki ga je priipeljal ravno Janković) v zadnjih 10 letih in še več razvila iz zakotnega mesteca v prijetno lepo mestece. V socializmu je postala zatohla, saj to vsi, ki živimo v Ljubljani vemo. Danes je bolj podobna Grazu, po mojem pa še lepša. Marsikaj je bilo postorjeno, spomnimo se pa kako malo ali nič je bilo postorjeno pod Dimsijem Rupsijem ali Zvezdo Danico. Kako tudi ne, v MOL je danes zaposlenih 12 mestnih arhitektov, v Mariboru samo eden. Da ne govorim o kulturnem dogajanju, ki je danes na veliko višji ravni kot pred 15 leti. Da se razumemo, nisem nek hud zagovornika Zokija. A iz izkušenj vem, da v Sloveniji ne dosežeš veliko s preveč demokracije oz. v koalicijah. V tem oziru se pozna, da je Janković vseskozi imel večino v mestnem svetu. Sicer bi bilo nič od nič, ne glede na to, kdo bi bil župan. Na žalost v Sloveniji približno funkcionirajo stvari samo. če jih vodi na pol diktator. Tako je naneslo, da je to leta 2004 postal Janković.

  Druga zgodba so pa domnevne nečednosti župana oz. njegove družine/sinov. Zdi se mi nenavadno, da meni nič-tebi nič lahko dosežeš odpis 29 mio eur. Če je to res dovoljevala zakonodaja, je to povedno in žalosten odsev stanja duha (in zakonodaje) v Sloveniji. Predstavljajte si kakšne vse “odpise” so šele dosegli resni tajkuni …. Ni čudno, da je bilo treba banke “filat” s kamioni denarja na račun davkoplačevalcev. Potem se pa prepiramo o dodatnem zdravstvenem zavarovanju. Smešno.

  • dež

   Se ne želim prepirati s teboj, a največji problem so ravno arhitekti. Zapelji se malo izven centra, na ruralna območja in si poglej, kako se je krajina izrodila. Prej enostanovanjska hiša (manjša kmetija npr.), sedaj 5-10 vrstnih hiš ali 3 nadstropne stanovanjske hiše. To ne sodi na podeželje, da je temu tako, je največji krivec ravno Koželj. Kjerkoli se on pojavi, ostane za njim sranje.
   Niso sposobni urediti niti kolikor toliko korektnih kolesarskih poti. So sprejeli kakšno uredbo o prepovedi kurjenja odpadkov, niso, nič od nič. Sosed ogreva toplo vodo z drvmi 365 dni na leto, tudi ko je 35 stopinj zunaj. Čeprav ima plinski priključek na hiši, katerega mu je Energetika naredila zastonj. Po zdravi kmečki pameti, v času izven kurilne sezone, uporaba peči na trda kuriva ne bi smela biti dovoljena.

   • Lustrator

    Se strinjam. S tem da dodajam, da se ni potrebno zapeljati izven centra. Kakšnih 100 ali 150 m od čistega centra že prideš v predele, ki spominjajo na postapokaliptične filme ali pa posnetke industrijskih delavskih naselij sovjetske zveze.

   • sodnikisozločinci

    Dvomim, da ogreva toplo vodo. Tip ima po vsej verjetnosti nasad konoplje. Malo bolj ga opazuj.

  • Lustrator

   Tvoj komentar bom vzel kot slabo šalo – sploh ker si napisal, da živiš v Ljubljani in torej prav gotovo veš, da v Ljubljani škripa prav na VSEH ključnih točkah pomembnih za kvaliteto življenja;
   – prometna nepretočnost (rush hour v ljubljani ni hour, ampak traja cca 12 ur, nekje od 7:00 do 19h. V življenju še nisem bil v mestu s tako slabo urejenim prometom.)
   – katastrofalne možnosti parkiranja (v življenju sem samo v Novem Sadu naletel na še slabšo ureditev)
   – daleč najvišji stroški življenja v Sloveniji (z občinsko mafijo povezana storitvena podjetja)
   – ceste in pločniki na nivoju medvojnega Afganistana kljub nenehnem popravljanju in zapiranju ključnih prometnic. Tistih nekaj kvadratnih metrov strogega centra, kjer pa je ta del urejen, je urejen KATASTROFALNO – nefunkcionalno široki pločniki z nefunkcionalno visokimi robniki in materiali, ki ne bodo dočakali niti 10, kaj šele 100, 200 let brez kakršnihkoli označb za kolesarje in pešce
   – odvodnjavanje
   – javni transport (iz leta v leto dražji in manjkvaliteten)
   – neokusno in brezdušno nakičen center mesta
   – sramotno zanemarjena bližnja, da ne govorim o daljnji okolici samega centra, čeprav gre za enega najmanjših evropskih mest. Socialistična zanemarjenost s pridihom turobnosti sovjetske zveze občutiš že cca 100m zračne linije od Zmajskega mosta, ki velja za eno najbolj fotografiranih točk Ljubljane
   – abnormalno visoke cene hrane in pijače v lokalih, ki so plod mafijskih dajatev, ki jih gostinci plačujejo Zokanu za najem
   – stanovanjska politika zaradi katere so danes cene v ljubljani primerljive z najdražjimi mesti na svetu, čeprav smo po standardu tudi desetkratno zadaj

   PS; S tem sem navedel samo nekaj tistih najbolj očitnih minusov s katerimi se dnevno srečujemo Ljubljančani, mafijskih rabot in moralnega ozadja žepana in njegove klike namenoma niti omenjal nisem.

 • rubec

  Treba je priznati, da pa jonas včasih nastopa tudi pro bonbonjera. Po sicer dolgotrajnih pogajanjih, ki so trajala od 8 zjutraj pa vse do eno minuto čez 8 zvečer, pardon, 8 zjutraj, je potrdil, da bo na otvoritvi džamije nastopil zastonj.

  • sodnikisozločinci

   Ja, samo moral si ga bo odrezat.

 • antimur

  Žnidaršič je ortodoksni kučanistični drekač, če bi bila še stara udba, bi bil udbaš, ne vem pa kako se dandanes imenuje takšna zahrbtna izdajalska združba, Jonas bo že vedel.

  • Amerikanc

   Ritoliznik se reče, kot včasih ta – malim udbovčkom !

 • montyamp

  Vam deam seznam JONASOV :
  Boris Kobal, Denis Avdić in njegova Ana, Jonas Žnidaršič, Domen Valič, Jure Henigman, Zala Đurić Ribić in njena mama Tanja Ribič, Lado Bizovičar, Katarina Čas, Klemen Slakonja in Mojca Fatur, Jernej Šugman ter mnogi drugi.
  SAMODANIJANŠA , to so akterji slovenskega kulturocida nad autohtonim , poceni politikanti , enajstorazredni populisti s kupljenimi osnovnimi šolami nadgrajenimi v Kumrovec Šnelkurs ocf Academy , delegati ljucke skupščine in družbeno politični delavci za potrebe murglosrbije .

  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

  • pajot

   Saj res,Kobal,zadnje čase je kar tiho. Odkar je kradu. Potuhnil se je,klovn murgelski.

 • Poserjemsenavse

  Jonasa je čas povozil tam nekje v 90-tih s tisto oddajo brez zapor al kaj je že bilo…od takrat dalje je navadn bedak

 • Zombi Gartner

  Jonas dobro ve kdo mu nakazuje plačo vsak mesec za njegovo brezdelje…

 • Ryuk

  “Ljubljana je najlepše in najbolj razvito mesto, ker je zoki tlakoval eno cesto.” (vsak idiotski volilec jankovića)

  • Lustrator

   Še večji idiotizem je v tem, ker se povprečni Zokanov volivec niti ne spomni, da gre že ves čas za eno in isto cesto vsako leto. Edina dodana vrednost teh nenehnih prenov je v mastnih provizijah tako v žepih izvajalcev, kakor naročnika, stotisočih urah, ki jih Ljubljančani in dnevni migranti dnevno izgubljamo v prometu in pa navadno še slabša končna rešitev (še ožje ceste, še slabši pločniki, še slabše in manj logične cestne označbe)

 • Antonius

  Da je Jonas cepec z zapisanim kar sam priznava. če Janković ne bi *rihtal* in prekopaval strogega centra in zgradil preplačanih športnih objektov v Ljubljani, tudi milijoni ne bi mogli brez *rihtanja* nikamor izpuhteli.
  Brez nič zna biti samo Jonas pameten.

 • Amerikanc

  Jonči čaka na extra dodatek penziji. Ne mislite, da mu gre kaj drugega po glavi. To mu lahko uredi edino prežvečena udbopartija.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Boli njega na druge dele Ljubljane. Važno, da je center spedenan.

  • Lustrator

   Če bi bilo vsaj to res. Tudi center je iz leta v leto manj prehoden, bolj razkopan in manj avtentično prenovljen. Snežno bele, rumene in rozaste fasade iz modernih materialov pač ne spadajo na arhitekturo iz 18., 19. in 20. stoletja. In za to znanje ni potrebno iti na oglede v zahodno ali severno Evropo, ampak že Češko, Madžarsko, Poljsko, Bosno, Srbijo ali Črno Goro. Nekoč pristna stara Ljubljana s centrom danes izgleda približno tako originalna kot Disneyland. Naseda samo na kič padajoča raja, ki jo impresioniraš že s prižigom lučk.

 • skorpijon93

  Ljubljana se lahko skrije pred češko prestolnico Prago, učite se !

  • sodnikisozločinci

   Ljubljana se lahko skrije pred Alepom.

  • jedro

   V času AO je bila “zlata Praga”. Kaj pa je postala kasneje ?

  • Black_hawk

   Umazane sta obe haha

 • lukamiha

  Jonas me vedno spomni na Crnkoviča, isto pohlepno, oportuno, hipokritsko bitje!

 • učko

  Janković ni naredil nič. Edino od vsakega posla potegne zase procente, drugega nič.

 • stane skufca

  Jonas ni še nikoli nič pametnega povedal, liže rit srbinu, morda pa kaj kapne v žep.

 • Black_hawk

  G..štih v štepanjcu je kar veliko naredil, v sostru pa res ni naredu nič, popolnoma nič!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!