[Video] Leva politična hemisfera že napada včerajšnji Utrip, ker je avtor dregnil v prepovedane teme – Golobovo plačo in sodnika Maslešo!

Foto: Posnetek zaslona/Utrip

Del javnosti je Utrip ponovno pretresel – včeraj se je izkazalo, da niti RTVS ni več varen prostor za levičarske agitatorje. Oddajo je namreč pripravil drugi od obeh nelevičarskih novinarjev na nacionalki, Igor Pirkovič. In kaj hujšega, na javni televiziji je povedal tam še neslišano – da Robert Golob, za razliko od nekaterih drugih, prav gotovo ni žrtev sistema, poleg tega pa je govoril tudi o treh ne preveč prepričljivih različicah diplome vrhovnega sodnika Branka Masleše. Nezaslišano! No, leva politična hemisfera se je po hitrem postopku aktivirala ter že pisari pritožbe urednikom in varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev. Le kaj zahtevajo, pravico do izključno leve propagande? Nad dejstvi se namreč ne morejo pritoževati – vse kar je Pirkovič navedel, je čista resnica. Kdo ve, ali je Svetlani Makarovič že uspelo najti rimo na Pirkovič.

“Začelo se je. V oddaji Utrip sem kot resnični žrtvi sistema med drugim izpostavil Angelo Vode in Jožeta Pučnika. Aurelijo Juri proti meni nastopa z ostrim pismom na [email protected] in [email protected] in [email protected] Aktivirali so se. Pišite še vi,” je sporočil in pozval novinar Igor Pirkovič, ki je pripravil včerajšnji Utrip na RTVS in podobno kot prejšnji mesec Jože Možina, razburil tiste, ki so navajeni na nacionalki poslušati zgolj diskurze tranzicijske levice. Med drugim je razburil tudi nekdanjega poslanca in ministra Pavla Gantarja, ki je ugotovil: “No, pa imamo Nova24tv na TVS!” Uporabnik Twitterja je v imenu vseh kritikov, sicer hudomušno, med komentarje Gantarju zapisal, da ga je prizadelo; ker novinar Pirkovič Robertu Golobu ni priznal, da je žrtev režima, pa čeprav so ga spravili ob pol milijona letno in celega kupa dodatnih pravic, na katere se je v 15 letih navadil. Pa še v sodnika Branka Maslešo si je drznil drezniti.

Pirkovič odprl teme, ki so bile do tedaj na RTV prepovedane
Po nekaterih odzivih na družabnem omrežju, bi človek pomislil, da je Pirkovič v Utripu nizal same neresnice. A v resnici je nizal le dejstva, tista, s katerimi nam javni medij bolj redko postreže, da ne rečemo nikoli. Naštel je imena ljudi, za katere bi resnično lahko rekli, da so žrtve, za razliko od Goloba, ki se za to le izdaja, določeni mediji pa mu pritrjujejo. Sicer pa – le kdo si ne bi želel biti žrtev po Golobovo in na leto zaslužiti po pol milijona evrov bruto, da o nagradah niti ne govorimo. Nihče pa si ne želi biti žrtev na način Zvjezdana Radonjića ali pa Milka Noviča, če omenimo le dva.

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1490047513885392898?s=20&t=6wzzNBPZ9jrTRBv23L670g

Pirkovič je govoril tudi o izključevanju, ki je za demokracijo seveda skrajno neprimerno. Če smo na istem čolnu, se pač moramo vsaj pogovarjati. Omenil je tudi, kako se nekaterim zdi velik problem ogrska salama, medtem, ko tem istim čevapčiči nikoli niso predstavljali problema – govoril je seveda o morebitni prodaji deleža Save madžarskemu lastniku. Novinar je spregovoril še o strankah KUL, katerih člani niso prav navdušeni nad tem, da se nad njih postavlja vedno znova nove obraze, tudi ali pa še posebej tokrat, ko njim samim kaže povem dobro. Na eni strani se Slovenija združuje v gibanju Povežimo Slovenijo, na drugi strani se združujejo “proti totalitarni oblasti”. Slednji tudi pozivajo naj se podpre neodvisno delo novinarjev – a to očitno velja samo za “njihove” novinarje, za Možino in Pirkoviča pač ne.

 

Sara Bertoncelj