fbpx

Levičarji se doma delajo pomembne, v tujini pa so ničle – v slavni reviji Forbes za mnenje prosijo Janeza Janšo

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: Urban Cerjak)

Revija Forbes se je razpisala o domovini bodoče prve dame Melanie Trump. Avtor prispevka Alejandro Chafuen piše o tem, da je dolga leta deloval v Sloveniji in da ne more dovolj prehvaliti njenih naravnih lepot. Piše, da se imamo Slovenci kulturno in zgodovinsko za Srednjeevropejce, da smo del NATA, Evropske unije in Schengenskega območja.

Forbes pa poroča tudi, da smo eden najbolj obdavčenih narodov na svetu. Kar 45 odstotkov prigaranega damo državi. Chafuen meni, da s tem država zagotavlja dokaj visoko stopnjo enake obravnave, a tisti, ki tu živimo vemo, da to ni tako. Revija Forbes ugotavlja, da smo Slovenci demotivirani za poslovna tveganja, imamo slabo demografsko sliko in smo eden najhitreje se starajočih narodov na svetu.

Veliko ljudi se trudi za svobodno družbo, a je boj težak
Nato pa se Chafuen od lepot Slovenije in težkega položaja prebivalcev usmeri v kritiko sistema. Pravi, da je Sloveniji veliko ljudi, ki se trudijo, da bi državo popeljali v boljšo prihodnost. A zaradi zakoreninjenosti v pretekle ekonomske vzorce, njihovo delo ni lahko. Intelektualna elita je alergična na idejo svobodne družbe in prostega trga, zato se nič ne premakne.

Za to, da bi Slovencem približali idejo svobodne družbe, je nastal Karantania Inštitut, ki objavlja knjige, ki spodbujajo to idejo. Prevedli so tudi knjigo Novi Razred Milovana Džilasa, ki lepo pokaže hipokrizijo socialističnih elit, še piše Forbes. Na tej točki pridemo do prvega Slovenca, ki je omenjen poimensko. Chafuen v članku močno pohvali dr. Lovra Šturma. “Nekdanji ustavni sodnik in minister za pravosodje je zelo spoštovan v Sloveniji in tudi širše,” poroča Forbes.

Visoko na lestvici spoštovanih je tudi Katoliški Inštitut. Forbes omenja dve imeni. Upokojenega nadškofa in nekdanjega dekana Teološke Fakultete Antona Stresa in patra Andreja Nagliča. Prav tako je za idejo svobodne družbe pomemben Visio Inštitut, ki ga vodi Tanja Štumberger Porčnik. Forbes omenja tudi Alena Alexandra Klarića, ki predseduje društvu Svetilnik.

Janez Janša je referenca za eno najbolj slavnih revij na svetu
Chafuen pa je za mnenje o trenutnem stanju v Sloveniji povprašal tudi nekdanjega premierja in predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janšo. Janša verjame, da mora Slovenija v tem trenutku razbiti kvazi monopol, ki ga ima levica nad slovenskimi dominantnimi mediji. Forbes poroča, da so v Sloveniji štirje mediji, ki se borijo za ideal svobodne družbe. To so Nova24TV, revija Demokracija, revija Reporter in NoviceJutro. Posebej je izpostavljen tudi znani ‘resetator’ in minister v Janševi vladi dr. Žiga Turk, ki je investiral ogromno časa in energije, da bi spodbudil think tank projekte.

“Malo je tistih, ki uspejo v Sloveniji, zaradi državne regulacije in tveganega poslovnega okolja, a se še vedno najdejo. Še bolj pa bi bili uspešni v Sloveniji, ki bi sledila ideji prostega trga in svobodne družbe. Takšni ljudje, ki so tu omenjeni, so priložnost, da se naveže dobre poslovne stike s Slovenijo in da poskušajo Sloveniji omogočiti večjo blaginjo v prihodnosti,” svoj prispevek za Forbes zaključi Chafuen.

Zanimivo je, da med vsemi omenjenimi ni niti enega velikega ‘šerifa’ z levega političnega pola. Očitno je, da se resni svetovni mediji ne ukvarjajo s slovenskimi ‘težkokategorniki’. Niti ne vedo za njih. Tisti pa, ki so v mednarodni skupnosti pustili dober vtis, so doma najbolj zatirani. Ta članek pa pove največ o slovenski medijski sceni. Vsi, ki so pri nas veliki igralci in komentatorji vseh mogočih zadev, so v tujini ničle. Levičarski mediji so tu, da za njih prikrivajo in da služijo kot blažilec njihovega ega. Socialisti jemljejo ljudem in ustvarjajo revščino. To ve cel svet, a Slovenci vedno volijo za njih, ker jim mediji ne sporočajo prave slike, ampak tisto, zrežirano od pravih oblastnikov te države. Zato ima Forbes prav, ko navaja Janšo. Najprej je treba počistiti medijsko meglo, da bodo ljudje vedeli resnico.

Aleksander Rant