Levičarju Stepišniku provociranje v Večeru ni več dovolj, zdaj blodi še po Twitterju

Matija Stepišnik (Foto: STA)

Potem ko je dr. Vinko Gorenak objavil svojo zadnjo analizo medijskega prostora v Sloveniji, se je oglasila “tajkunom prodana duša” Matija Stepišnik. Temu je očitno oznaka prišla do živega, zaradi česar se je oglasil tudi na Twitterju.

“Vinko, na vaš nivo se ne bom spuščal,” je v svojem sporočilu Gorenaku zapisal Stepišnik in dodal, da ni predsednik Društva novinarjev Slovenije. Gorenak mu ni ostal dolžen, a je ostal umirjen in premišljen.

Stepišniku je zaželel, da bo nekoč le uspel priti do njegovega nivoja doktorja znanosti. Ob tem pa se je ponudil tudi za mentorja in predlagal naslov “Kako uravnotežiti slovensko novinarstvo in ga narediti neodvisnega in raziskovalnega”. Kakor je povedal Gorenak, je tema dobra in družbeno koristna.

Očitno pa Stepišniku ni do neodvisnega in raziskovalnega novinarstva v Sloveniji, saj je raje še naprej provociral o problemih z dejstvi. Gorenak se ni pustil motiti in je samo potrdil, da dejstva morajo biti, ter še enkrat vprašal, ali bi Stepišnik sprejel ponudbo njegovega mentorstva. Stepišnik je ponudbo označil za provokacijo.

Nadvse zanimivo je, da levičarji za provokacijo vzamejo že samo ponudbo o mentorstvu za doktorat.

Gorenakov zapis, ki je sprožil buren odziv Stepišnika, preberite TUKAJ 

A. B.