fbpx

Levičarski vandali središče Maribora popisali s sovražnimi grafiti

Foto: e-maribor

Levičarski vandali, ki so po Mariboru znani, da pišejo po stenah, še iz časa protestov proti Kanglerju, so ponovno udarili. Iznakazili so nove klopi na Glavnem trgu in nanje napisali “Hitler 1933” in “Janša 2020”. Enak napis je mogoče opaziti na robu Trga svobode.

Po tem, ko so grafitarji pred kratkim z napisi “Go veg” popisali povsem nove klopi na Glavnem trgu, je Mestna občina Maribor te hitro očistila. Vendar niso dolgo ostale brez grafitov.

Levičarski vandali, ki so po Mariboru znani da pišejo po stenah, še iz časa protestov proti Francu Kanglerju, so ponovno udarili. Ponovno na nove klopi na Glavnem trgu. Pogled mimoidočih na Glavnem trgu je tako zmoti napis “Hitler 1933″ in “Janša 2020.” Enak napis je mogoče opaziti tudi na robu Trga svobode, kjer sicer ob petkih nekateri levičarski brezdelneži in lenuhi kolesarijo.

Minimalistične klopi z večjo ravno površino očitno pritegnejo nepridiprave. Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je že pred časom napovedal, da bo občina nadaljevala z odstranjevanjem grafitov s sovražnim govorom, s fašističnimi simboli oziroma simboli ideologij in političnih sistemov, ki izražajo protidemokratične, totalitarne in avtoritarne težnje. Čakamo torej na županove poteze.

Lenuhi, ki se v petek prelevijo v protestnike imajo očitno, tudi med tednom veliko prostega časa, da počenjajo take vragolije? Čakamo le še na odziv mariborskih poslancev opozicije ali bodo tak napis obsodili? Gregor Židan, Lidija Divjak Mirnik, Franc Trček, kje ste? No mogoče pa se bo ob napisu Mirnikova spet drla: “DIKTATURA!” Pri njej nikoli ne veš!

e-maribor