[FOTO] Ko je sirski migrant prvorazreden nasproti slovenskim državljanom: “Brivnica” Ahmada sredi Ljubljane nadaljuje s svojim delom na črno …

Datum:

Se sprašujete, kaj se dogaja z “brivnico” najslavnejšega migranta v državi Ahmada Šamija, ki bi ga morala Slovenija že zdavnaj deportirati na sosednjo Hrvaško, a so ga zaščitili poslanci iz vrst SD, SMC in Levice? Najnovejše fotografije dokazujejo, da sedaj obratuje v samem središču Ljubljane. V poslovnih evidencah ni zabeležen noben poslovni subjekt, ki bi vseboval ime Ahmad Shamieh oziroma Ahmad Šami. Vse to si lahko privošči, ker so mu prvorazredni podelili status prvorazrednega, vsi ostali pa moramo spoštovati stroge zakone te države, sicer sledijo drakonske kazni.

Sodeč po najnovejših fotografijah, posnetih 6. julija, je Ahmad Šami svojo brivnico, ki ne ustreza minimalnim higienskim standardom, po novem postavil kar v središču Ljubljane ob Slovenski cesti, v neposredni bližini Čopove ulice, ki je v tem času polna turistov. Omenjeno dejstvo še enkrat znova dokazuje, da gre pri Shamiehu za prvorazrednega ilegalca, ki pa bi moral biti že davno deportiran na Hrvaško, če ga ne bi zaščitili poslanci Jan Škoberne (SD), Miha Kordiš (Levica), Jasna Murgel (SMC), Matjaž Han (SD) in takratni predsednik DZ, danes pa evropski poslanec, Milan Brglez. Kot smo raziskali, pa mu zaščita vladajoče politike daje tudi imuniteto pred spoštovanjem zakonov, ki jih moramo dosledno spoštovati običajni državljani.

Nima registrirane dejavnosti in davčne blagajne
Glede na dejavnost, ki jo Šami opravlja vsem na očem, se poraja vprašanje, ali jo je tudi dejansko prijavil pri pristojnih organih ali ne. Za več informacij v povezavi s tem smo se obrnili na Finančno upravo Republike Slovenije (Furs), kjer so v odgovoru zapisali: “Zaradi varovanja davčne tajnosti ne moremo posredovati informacij, ki se nanašajo na konkretnega davčnega zavezanca. Na splošno pa lahko pojasnimo, da morajo imeti zavezanci, ki se ukvarjajo s posameznimi storitvami, ustrezno registrirano dejavnost, sicer opravljajo delo na črno. Če poslujejo z gotovino, morajo uporabljati davčno blagajno ali izdajati račune iz VKR (vezane knjige računov), ter nasploh izpolnjevati vse davčne obveznosti (npr. oddaja letnih davčnih obračunov, plačilo mesečnih akontacij dohodnine in prispevkov za socialno varnost).”

Foto: Nova24TV

Glede na odgovor Fursa in dejstvo, da v evidencah ni zabeležen noben poslovni subjekt, ki bi vseboval ime Ahmad Shameih oziroma Ahmad Šami, se lahko upravičeno vprašamo, kaj počno slovenski organi, ki sicer zavzeto preganjajo branjevke na tržnici, ker ne izdajo računa za šopek peteršilja, da lahko najbolj znani slovenski migrant brije in striže na črno in to vsem na očeh. Spomnimo, da je to počel že v tovarni Rog. In spomnimo še to, da Sirec Ahmad zelo dobro živi na račun davkoplačevalcev, vendar jim to zelo slabo vrača nazaj, saj ne plačuje davkov. Vse to, ker so mu prvorazredni podelili status prvorazrednega, vsi ostali pa moramo spoštovati stroge zakone te države, sicer sledijo drakonske kazni. Toda to ne velja za Ahmada, ki tej družbi ni prispeval prav ničesar.

Foto: Nova24TV

Kljub sumu dela na črno pristojni organi ne obravnavajo dela Šamijeve “brivnice”
Vse bolj jasno torej je, da gre pri Šamijevi “brivnici” za delo na črno, ki pa ga pristojni organi kljub vsemu ne obravnavajo. Slednje še enkrat znova dokazuje, da gre pri Šamiju za osebo, ki je s strani slovenske države bolj zaščitena kot številni njeni prebivalci, ki bi to zaradi različnih stisk in težav tudi zares potrebovali.

Foto: Nova24TV

Rajko Golob

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...