fbpx

Je Kučan zaradi prisotnosti na Ilovi gori pozabil uskladiti javnomnenjske ankete v medijih? Poglejte, kako različno so prikazovali politično podporo strankam!

Medijski imperij pod oblastjo globoke države je ta začetek tedna doživel pravo zmedo. To so tokrat dokazali s tem, ko so posamezna režimska trobila objavila rezultate anket o podpori strankam, ki so pokazale popolnoma različne rezultate! Jih je s svojim nedavnim govorom tako zaposlil Milan Kučan, da se niso uspeli dogovoriti?!

Raziskava na TV Slovenija je bila objavljena v okviru osrednje informativne oddaje Dnevnik že v nedeljo zvečer, raziskava za Delo pa je bila objavljena v ponedeljek zjutraj. Kljub temu se med raziskavama pojavljajo številne razlike v rezultatih, katerih bizarnost pa so še dodatno podkrepili s svojimi komentarji rezultatov anket. Medtem ko na TV Slovenija pravijo, da Slovenska demokratska stranka, kljub temu, da ostaja na vrhu, izgublja prednost pred Listo Marjana Šarca in Socialnimi demokrati, pa Delo pravi, da je opozicijska SDS še povečala vodstvo. Naravnost bizarne razlike v rezultatih javnomnenjskih raziskav kažejo na neverodostojnost anket, pri manipulaciji pa je očitno nastal šum v komunikaciji, oziroma usklajenosti.

Razlike, ki se pojavljajo med obema raziskavama javnega mnenja, so naravnost bizarne!

So se pa le uskladili pri lestvicah priljubljenosti politikov: prva tri mesta, sicer ne v enakem vrstnem redu, glede na obe raziskavi zasedajo predsednik republike Borut Pahor, evropska komisarka Violeta Bulc in zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon. Pred časom smo se sicer spraševali, kako dolgo se bo Bulčeva še nahajala pri vrhu teh lestvic glede na svojo nesposobnost, saj v ničemer ni sposobna zagovarjati slovenskih interesov v Komisiji. Nedavno smo namreč poročali, da je Evropska zveza pilotov razkrila, da je morala namesto nje delo opraviti kar druga evropska komisarka, slovenska režimska trobila pa so tem seveda pozabila poročati, tako da ljudje po vsej verjetnosti sploh ne vedo, kaj se dogaja v Bruslju!

Javnomnenjski raziskavi izvedeni s strani Mediane in Ninamedie
Za javno hišo RTVS in režimsko trobilo Dnevnik tajkuna Bojana Petana je javnomnenjsko raziskavo izvedla Ninamedia na vzorcu 700 anketiranih, raziskavo za Delo, ki je znano kot tovarniško glasilo Kolektorja v lasti tajkuna Stojana Petriča, pa je izvedla Mediana na vzorcu 725 vprašanih.

J. Ž.