Ljubljanski župan Janković starše predšolskih otrok “obdaril” z astronomskim dvigom cen ljubljanskih vrtcev!

Foto: STA

Poletne počitnice so se začele, številni starši so morali otroke za obdobje od dveh do štirih tednov vzeti iz vrtca, ljubljanski župan Zoran Janković pa je priložnost izkoristil za nove podražitve. Ljubljanski vrtci so se podražili za kar 14 odstotkov!

Potem ko je bil Zoran Janković še petič izvoljen za ljubljanskega župana, so lahko Ljubljančani na lastni koži občutili, kaj to pomeni. Začelo se je s podražitvijo vode, parkirnin, grobnin, enkratnih vozovnic LPP ter ogrevanja. Zdaj so prišli na vrsto še vrtci, ki so se s sprejetim sklepom v ljubljanskem mestnem svetu, podražili za 14 odstotkov.

Glede na to, da ima Janković v mestnem svetu absolutno večino s 23 mestnimi svetniki, se lahko ljubljanski starši pripravijo na podražitev, ki jih bo v kratkem krepko udarila po žepu. Tako Ljubljana ne bo samo “najlepše mesto”, temveč tudi staršem otrok najbolj neprijazno. A glede na to, da prostora v vrtcih primanjkuje, ni videti, da bi lahko starši glede tega karkoli ukrenili.

Astronomske podražitve
Podražitev vrtca za otroke iz prvega starostnega obdobja, to je od enega do treh let, bo tako na mesec znašala med 5,26 in 44,73 evra več, odvisno od dohodninskega razreda. Glede na to, da kar 60 odstotkov družin v Ljubljani spada v 5. ali višji plačilni razred, to pomeni, da se bo letni strošek vrtca za enega otroka na leto povišal od 244 do 537 evrov na družino.

Škandal! Vrtci v Ljubljani dajejo prednost otrokom tujcev!

Za drugo starostno obdobje, v katero spadajo otroci med tretjim in šestim letom, pa bo večino ljubljanskih družin vrtec v povprečju stal od 185 do 406 evrov na leto več.

Ob tem ne gre zanemariti, da so se od jesenskih županskih volitev v novem letu za 10 odstotkov podražile položnice za daljinsko ogrevanje, kar pomeni okoli 108 evrov na leto več za ogrevanje. Ravno tako je svoje storitve za 22 odstotkov podražila Snaga, kar pomeni 105 evrov na leto več. Ravno tako sta svoje položnice za pet odstotkov dvignila vodovod in kanalizacija, kar pomeni 24 evrov več na leto, seveda na vsako gospodinjstvo.

Stroški dol, cene gor
Podražitvam v vrtcu nasprotujejo v svetniški skupini SDS Ljubljana, kjer so opozorili, da namerava župan poleg podražitev vrtcev na isti seji znižati tudi normative v vrtcih, s čimer bi se še dodatno zniževali stroški predšolskega varstva. Tako imamo na eni strani dvig cen za starše in rezanje stroškov za vrtce. Kdo pa bo žel nastali dobiček, pa ostaja vprašanje.

Ivan Šokić

 • Antonius

  Specialist za farmacevtke je dobil zadnji mandat, potem gre pa itak v penzijo. Ker mu je ta mandat zadnja prilika, bo Ljubljano prek investicij izkoristil do zadnje provizije.
  Zato bo kanalizacijo prek vododnega območja zgradil pa, če Ljubljančani že naslednji dan pijemo svinjarijo.
  Baraba je v zadnjem mandatu kleptomansko bolj nevarna, kot si more poštena pamet misliti.
  ————
  Na današnji dan pred 24 leti so Jankovičevi Srbi zasedli Srebrenico in pobile večino prebivalstva. To se je zgodilo na dan, ko svet praznuje svetovni dan prebivalstva.

  • Dada

   Jah, smo iz “neuradnih virov) izvedeli, da je Jankovič pred 25 leti ustanovil svojo vojsko ( na črno je bil odsoten od direktorskega dela v Mercatorju) in potem svojo vojsko poslal v Srebrenico. Jankovič se je kamufliral v Mladiča. Sploh nismo vedeli, da je to bil Jankovič, DOKLER NAM TEGA NI RAZKRIL ANTONIUS…..
   Do sedaj smo mi ostali nevedneži mislili, da je bil general Mladič, ki je generalu UN sil zagotovil, da bo pustil ljudi pri miru….

   • SIMON ROZIC

    Ta krinka ne bi bila tako velika farsa in ne daleč od realnosti ! To sta dve Srbski
    barabi , težka zločinca in mafijca!

   • wert

    Ne samo “do sedaj”, še vedno ste, ne le nevedneži, ampak tudi laž-nivci.

  • Zombi Gartner

   Vsi ki so bili pobiti v Srebrnici, naj počivajo v miru.
   Srbi, politiki in vsa drhal, ki je za to kriva naj doživijo dolgo starost in naj bojo hudo bolni čim dlje.

  • zokispoki

   Glede na nesposobnost in nepripravljenost nasih organov, da kriminalca zasijejo, je nase edino upanje , da FBI razpise tiralico za barabo, in celotno druzino zdrizastega fukfehtarja, tako kot za Karnerja, ga ugrabi, zapre v celico 2x 3 m , po moznosti skupaj s 150 kilskim, 210cm visokim zamorrcem, seksualnim manijakom, obsojenim na 300 let ! Navsezadnje je veliki podpornik ne samo partidjanov, temvec tudi LBGT, de !

   • SIMON ROZIC

    …potem bo pa trdil, da je človek z izkušnjami in spet bi ga ćefurčki
    in LGBT Jurčki in Jule volili, češ, da nekaj ima!?…seveda ima
    neobdavčene in nekrite milijone, odpisane dolgove, satansko visoke
    provizije in mafijsko družino, ki se nam v fris reži!…Joj, kakšni osli smo!

 • Dada

  ha,ha,ha ASTRONOMSKA PODRAŽITEV , je 14 odstotkov. Bravo nakladači iz SDS…. DOBER VIC.

  Ta članek je maščevanje za fiasko Logarja na volitvah za župana….

  • SIMON ROZIC

   …no, Janković si je glasove kar kupil iz naslova začasne nastanitve ” uvoženih”
   čefutrjev, bosanskih in bivših Yugo delavcev, ki pa še dolgo, ali nikoli ne bojo
   državljani RS. Če bo zmanjkalo volilnih glasov, jih bodo levaki pidobili kar
   iz migrantskih “taborov.”

   • Novakec1

    Hebala vas taka demokracija in volitve.

  • Eddie

   Še vedno imajo možnost vpisa otrok v tako opevani privat vrtec. Tam so cene programa sigurno nižje in program je sigurno boljši, brez partizanov, brez Makarovičeve. Tam učiteljem ne dvigujejo plač, ker delajo v dobro cerkve in tam posledično ne dvigujejo cene vrtcev. Tam učitelji delajo zastonj in jih ni potrebno plačevati.

   • Nata

    Pišeš iz lastne izkušnje ??

  • Amerikanc

   Če imaš dobro službico v Lj in če živiš v lezbičnem odnosu, itaq nimaš problemov !

  • wert

   A, tebi res nič ne pomeni letna podražitev vrtca za samo enega otroka od 185 do 537 evrov na družino, odvisno v kateri plačilni razred spada družina glede na dohodek.
   Očitno imaš ti zelo veliko plačo, če ti 537 €/letno povišanje stroška SAMO ZA VARSTVO ENEGA OTROKA V VRTCU nič ne pomeni., ampak večini mladih družin 50 € dražje varstvo na mesec, to ZELO VELIKO pomeni.
   Očitno si tudi ti privezana na državne jasli, ker samo tisti si lahko z evrčki tudi nadomeščate toaletni papir, ampak zato mora nekdo drug stradat.

   • slosin

    dadica sploh ne ve, koliko je 14 odstotkov…

  • Zombi Gartner

   Se vidi, da nimaš otrok.
   Ali pa ti jih merkajo sorodniki.

  • boogin1

   Ja vemo, da imate komunajzli velike težave z matematiko. Županu na splošno niso težava osebki formata DADA.
   Saj župan kot vsi komunajzli računajo na volivce, ki imajo na splošno težave z matematiko.
   Državljani imajo radi komunajzle in so najbolj zadovoljni nad tistimi, ki jih pošteno lupi, bolj jih lupi raje ga imajo, župan bi moral vse podražiti vsaj 2x, pa bi vsi vzdihovali, kako je sposoben in dober moneydžer.
   Prav je naredil župan, podražiti bi moral vsaj za 50%, sedaj boste ponovno pred magistratom po božje častili vašega tovariša in vzdihovali, da kakšen “dober menedžer” je.
   Vsak normalen človek s povprečno inteligenco in zdravim duhom se mora zamisliti, kakšni so volivci, ki podpirajo Zorana Jankoviča za župana. Kaj je z mentalnim zdravjem volivca, ki voli kriminalca in nesposobneža
   Ko bo prišla nova kriza in ura streznitve, bomo na žalost vsi državljani in naši potomci to drago plačali.
   Fašistični komujajzli ste Ljubljano spremenili v totalitaristično komunajzarsko mesto. Še Kitajska nima več rdečih zvezd, nasprotno v Ljubljani rastejo kot gobe. Človek ima občutek, ko hodi po LJ, da se je znašel v nekem preteklem totalitarističnem režimu, ki vlada v LJ in Sloveniji.

 • Amerikanc

  Najbolj se razveselim novice, ko Vas, Ljubljančane, Zoki pelje žejne preko brvi. Sicer mi je malo žal ljubljanske delovne raje, ki mora vse skupaj požreti, a kaj hočemo. Volivci imajo vedno prav.

  • Nata

   Zato pa smo ” v riti ” !

 • VERZIFIKATOR

  Janko Furček

  DEB, DEB BLO

  Deb, deb, deb blo bolš za vse otroke,
  začebljal je v vrtcu Janko mali,
  zajecljal, da v vrtec so ga dali,
  da se zanj plačuje na obroke.

  Socialni sam da je primerek,
  ker so starši listi z druge gore,
  oče zanj plačati več ne more,
  previsok plačilni je odmerek.

  Deb, deb, deb blo dobro poskrbljeno,
  plačajo mu vrtec kajpak drugi,
  se podpora pravi tej uslugi,
  je tako vnaprej zanj urejeno.

  Oče s farmacijo se ukvarja
  in prejema vse premajhno plačo,
  Janko v vrtcu zdaj dobi jedačo
  vso zastonj, pretkano fant poudarja.

  Deb, deb, deb blo tko za vso mladino,
  oče farmacevt si prizadeva,
  upa, da ukana mu uspeva,
  ko z ljudmi igra se trgovino.

  Bomo že nekako uredili,
  sinček Janko branil bo očeta,
  ni hudič in tale reč presneta,
  enkrat da oba bodo zašili.

  • SIMON ROZIC

   …pri nas ga nihče ne bo zašil, ker so prav taki ljubljenci elite ….

 • tasilo

  (X) “Ljubljanski župan Janković starše predšolskih otrok “obdaril” z astronomskim dvigom cen ljubljanskih vrtcev!”

  Ja križana gora, no …. Tole zgoraj je naslov članka, kakor ga napiše pisunsko teslo, ki nima pojma o osnovnih pravilih časnikarskega dela (in pisanja naslovov). Zgornji naslov je absolutno predolg, prezapleten, žaljiv za inteligenco normalnega bralca, čisto tabloiden in je očitno izdelek “genialnega uma in že v rani mladosti zatrtega pesnika, ki je zdaj končal FDV in je svojega neizmerno literarno ustvarjalnega duha končno lahko spustil na svobodo”.

  Daj, Šokić, … zakapiraj, da pisanje časopisnih prispevkov in naslovov(1.) ima svoja strokovna pravila — pouči se o njih!; (2.) ni poligon za sproščanje tvojih literarnih kompleksov. In še: zakaj hudiča v vsak naslov nabijaš klicaje? To je proti vsem pravilom stroke. Klicaji v naslovu so pogojno dopustni ob “katastrofah svetovnih razsežnosti”, ne pa dražjih vrtcih …

  Biščak, ali se zavedaš, kakšno škodo in sramoto delajo taki pisuni s svojo nestrokovnostjo vašemu mediju? Če boš imel zaposlene take mazače (napak delajo še precej več), medija nihče ne bo mogel jemati resno. Ljudem je vsebina všeč, ne prenesejo pa tega tabloidnega načina pisanja, verbalnega priapizma in ibsenovskega dramatiziranja za vsak drekec pekec.

  Aja … še moj predlog za naslov (No ja, če želite, bralci lahko glasujete za Šokića ali pa HL)

  (>) Župan Jankovič astronomsko podražil vrtce

  LP.
  Hanibal Lector

  • althar

   Ampak skribomanija v naslovu ima vendarle tudi svoje dobre plati – ni namreč treba brat preostalega teksta ;))

  • wert

   Jao, si pa HUD kritik.
   Nehi ga srat, no !

  • Zombi Gartner

   Lepo si razložil Hanibal Lector.
   Si razmišljal, da bi se zaposlil pri Nova24.
   Jaz bi bil vesel, da se premakne v pozitivo vse skupaj…
   LP

  • Nata

   No. . . .no. . . kuri marko pa nekakšna pravila pisanja.Prav je , da napišeš in tudi nas podučiš. Le žaliti pa ??

   Važna je vsebina.
   O naslovih , krvavih nožih in simboličnih fotografijah na sploh, pa ne bi razpredala.
   Tudi tu je važna vsebina.

   • tasilo

    Žaliti?! Vse sem napisal po resnici in po pravici. Tale Šokić pač ni kakšen nadarjen 9-letnik, ki nekaj pisari v šolsko glasilo, temveč je … pardon, naj bi bil resen profesionalec. Profesionalec pomeni, da človek svojo stroko ali obrt obvlada. Do potankosti pozna svoje področje, pravila, orodje, kaj se dela in kaj ne. Za svojo profesionalnost je dobro plačan. Če je karkoli drugače, je mazač, pocar, šušmar, blefer, diletant, amater ali po čefursko šalabajzar.

    Dokler sem lepo in vljudno svetoval in opozarjal na napake, je bilo brez haska. Jezikovne oslarije in svinjarije se ponavljajo in množijo. Mogoče bo pa način s klofuto bolj zalegel? Stokrat sem jim že napisal, naj v naslove ne tlačijo klicajev … Če moraš profije učiti abecede, pomeni, da je z njihovim delom nekaj hudo narobe, mar ne? sicer pa, kje pa piše, da se mora siliti ravno v medije? Mirno lahko počne kaj drugega, kje pismenost ni pogoj.

    PS: Aja, kaj praviš pa na moj predlog za naslov? O tem pa nič??

    • Nata

     Ja, vidiš ! O glavni temi pa nič. Pa ni bilo tako mišljeno. Jaz ti dam , kar se pravilnega izražanja in pisanja vedno prav.

     Tudi predlog za naslov je pravi !! Kratek in jedrnat. Vse pove !!
     Hm. . . . . kako pa je z lektorji na Novi , je pa vprašanje.

     Jaz mislim, da jih nimajo. Se je preveč novinarjev nabralo .

 • GverilaStyle

  Rabi zoran dinar za sinove odvetnike v turčiji????

 • Novakec1

  Kaj mu pa morete, morete….

  • xtc

   Morejo mu morejo zato pa nikamor ne gre brez varnostnika.

   • Jože Nardin

    In kdo plačuje tega varnostnika, spet Ljublančani. Ja dobr nas jebe tale zoki.

 • xtc

  Ja tako je prav,če hočeš biti ponosen prebivalec najlepšega čefurskega mesta Ljubljanistana pa plačaj na polno-nato pa še naprej volite Čefurja u čankama za žepan(rja)a

  • Zombi Gartner

   Kako vam ni jasno, da so volitve prirejene…
   Ne razumem, kako tega ne vidite….
   Ste slepi???

 • Nšo-či

  “Kdo pa bo žel dobiček, pa ostaja vprašanje.” Nova24 sedaj ga pa biksate, beseda teče o Ljubljani Ko neki.

  • Vera

   Ne maraš resnice o Jankoviću ?

 • Viktorh

  Z lahkoto ga izvolijo, z lahkoto vlada – hara. Vse mu je dovoljeno. Ljubljančani, želeli ste – imate. Imejte in ne jamrajte.

 • Andrej

  Volitve: kar želite, to dobite.

 • piko8

  To mi deli; zorangutan še prepoceni so vrtci v čefurski ljibljani!!
  Čefurje je treba obrat in zorangutan ma jajca, da vas Čefurje lepo obere!!
  Bravo zorangutane!!!

  • Nata

   Hm. . . . . .vprašamo pa se lahko, če omenjeni ne obirajo vrtcev ? Saj to že od nekdaj delajo !!

   • piko8

    če omenjeni ne obirajo vrtcev ?
    Se strinam , apak mavha ostaja ista!!

    • Nata

     Ja in eni že od nekdaj plačujejo za druge. . . . .

 • RATATA

  Seveda mora podražiti, takšna je ekonomska računica, kot nam je že nekajkrat jasno povedala Đurova VelePićka!
  Ravnateljice vrtcev in grmade njihovih pomočnic je treba vozit na nekajdnevne izlete v tuje destinacije parkrat letno, tudi v junajtid stejts, na britanska otočja … , vrtce je treba kar naprej energetsko sanirat z oblaganjem fasad in menjavo oken, menjati kuhinjske aparate …, to pa košta koprnorcih!!!, toda imamo pa najboljše vrtce in največ oddelkov za otroke s posebnimi potrebami (OPP), te vzgojiteljske kure te otroke prav proizvajajo reče se jim OTROCI S POSEBNIMI POTREBAMI!!
  Tudi jaz sem s posebnimi potrebami!! Potrebujem resnico in pravico!! Zahtevajte jo še vi!

 • rrrrr

  Cigo, prav si storil. Ljubljanske starše še bolj ocigani, zapri jim vrtce ,šole in igrišča. Zato pa so te izvolili, de….

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Nenasitne riti.

 • milanček

  ja, predragi moji slovenčki, kar mirno glejmo naprej, bodimo tiho,
  potrpimo, ko nam kradejo, dobesedno maltretirajo, če ne že ubijajo in
  počasi, kaj počasi, saj že imajo jugo mafija in golazen komando v svojih
  rokah! kar poglejte iz primerov, npr tožilka žgajnarjeva dela po
  navodilih te mafije! pa je to en sam primerček, poleg ostale svinjarije

 • boogin1

  Saj župan kot vsi komunajzli računajo na volivce, ki imajo na splošno težave z matematiko.
  Državljani imajo radi komunajzle in so najbolj zadovoljni nad tistimi, ki jih pošteno lupi, bolj jih lupi raje ga imajo, župan bi moral vse podražiti vsaj 2x, pa bi vsi vzdihovali, kako je sposoben in dober moneydžer.
  Prav je naredil župan, podražiti bi moral vsaj za 50%, sedaj boste ponovno pred magistratom po božje častili vašega tovariša in vzdihovali, da kakšen “dober menedžer” je.
  Vsak normalen človek s povprečno inteligenco in zdravim duhom se mora zamisliti, kakšni so volivci, ki podpirajo Zorana Jankoviča za župana. Kaj je z mentalnim zdravjem volivca, ki voli kriminalca in nesposobneža
  Ko bo prišla nova kriza in ura streznitve, bomo na žalost vsi državljani in naši potomci to drago plačali.
  Fašistični komujajzli ste Ljubljano spremenili v totalitaristično komunajzarsko mesto. Še Kitajska nima več rdečih zvezd, nasprotno v Ljubljani rastejo kot gobe. Človek ima občutek, ko hodi po LJ, da se je znašel v nekem preteklem totalitarističnem režimu, ki vlada v LJ in Sloveniji.

 • France Smolej

  Ljubljančani. Še premalo vas skubi velikosrbski imperialist. Večine njegovih volivcev podražitve malo prizadenejo, kar kaže na enormno koncentracijo uživalcev sadov revolucije v naši prestolnici.

 • branči

  ta solatar je popolnoma izgubil svoj kompas! zdaj tudi rumene rutice niso več garant, da so to novi vojščaki rdeče revolucije!

 • boogin1

  Od volitev dalje je župan Zoran Janković povprečni družini priskrbel tudi naslednje podražitve:
  – od 1. januarja je za 10 % dražje daljinsko ogrevanje – položnica družine se je mesečno dvignila iz 90 na 99 evrov (108 evrov več/leto),
  – položnica Snage je od 1. marca dražja za 22 % – položnica družine se je iz 40 evrov dvignila na 48,8 evrov (105 evrov več/leto),
  – položnice Vo-Ke je od 1. marca dražja za 5 % – položnica družine se je iz 40 evrov povišala na 42 evrov (24 evrov več/leto).
  Državljani imajo radi komunazarje in so najbolj zadovoljni nad tistimi, ki jih pošteno lupi, bolj jih lupi raje ga imajo, župan bi moral vse podražiti vsaj 2x, pa bi vsi vzdihovali, kako je sposoben in dober moneydžer.
  Ponovno bo lupil prebivalce Ljubljane, oni bodo dražje plačevali parkiranje, avtobusni prevoz,… 0,10 EUR podražitve je skoraj 10% dražje parkiranje in prevoz, kar pomeni 10 ur parkiranja 1 eur več x 30 dni, to pomeni samo za parkiranje 30 EUR več na mesec, če parkiraš 10 ur na dan, da o ostalih podražitvah ne govorim,… In vsakič se podraži samo za 0,10 EUR in če 10X podražiš samo za 0,10 EUR v določenem obdobju, pomeni to veliko denarja.
  In sedaj še 14% podražitev vrtcev-koliko je to za posamezno družino ne morem izračunat, je pa veliko.