Prazne besede Marjana Šarca: “Govoriti o tem, da mejne kontrole druge države izvajajo zato, ker mi nismo uspešni pri varovanju mej, je demagoško. Ne ponižujte Slovenije.”

Foto: printscreen / youtube

Predsednik vlade Marjan Šarec se je v nedeljo mudil ob slovenski južni meji, svoje vtise pa je nato v ponedeljek delil tudi s poslanci v DZ. Uradni Twitter profil Vlade Republike Slovenije je Šarčeve nebuloze nemudoma predstavil tudi na socialnem omrežju.

“Včeraj sem obiskal obmejne občine in se sam prepričal, da policija izvaja vse ukrepe, da bi preprečila nezakonite prehode meje,” je v okviru odgovorov na poslanska vprašanja po poročanju uradnega Twitter profila Vlade RS povedal premier Marjan Šarec.

Šarec je priznal, da je policija v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. junija 2019 obravnavala 5.345 nezakonitih prehodov državne meje. “Tveganje s področja ilegalnih migracij je povečano in tega nihče ne zanika.”

Govorjenje o migrantskem žepu spominja na propagando
A tu se je tudi končalo. Naprej je namreč Šarec vztrajal, da govorjenje o migrantskem žepu “spominja na propagando”, in povedal, da se mešane patrulje z Avstrijo, Italijo in Madžarsko organizira, “ko gre za kak varnostni pojav večjih, čezmejnih razsežnosti”.

(Vir: Twitter)

Vidimo lahko, kako Šarcu uspe, da svojo lastno trditev izpodbija že z naslednjim stavkom, ki ga izusti. Po eni strani trdi, da je tveganje s področja ilegalnih migracij povečano, po drugi vztraja, gre pri izvajanju skupnih patrulj z italijanskimi varnostnimi organi za “povsem običajno sodelovanje”.

(Vir: Twitter)

“Govoriti o tem, da mejne kontrole druge države izvajajo zato, ker mi nismo uspešni pri varovanju mej, je demagoško. Ne ponižujte Slovenije,” je zahteval Šarec. Šarec temu pravi demagoško, drugi temu pravijo žalostna resnica.

Ko vlada pljune v lasten migrantski žep: Skupne italijansko-slovenske patrulje lovijo migrante in jih vračajo v Slovenijo!

Kako drugače razumeti, da Avstrija že lep čas izvaja mejni nadzor na meji s Slovenijo, pri katerem občasno vpreže tudi vojsko, medtem ko je Italija začela s skupnimi patruljami, italijanski notranji minister Matteo Salvini pa napoveduje, da bo italijansko mejo s Slovenijo zaščitil z vsemi možnimi sredstvi – z vsemi nujnimi tehničnimi, praktičnimi in tehnološkimi rešitvami, v kar naj bi spadalo tudi vračanje mejnega nadzora med dvema državama.

Izpostaviti resnico je za Šarca demagoško
A slovenski premier vztraja v farsi cesarjevih novih oblačil. Šarec je prepričan, da če bo dovolj dolgo zanikal resnico, da se bo ta magično spremenila njemu na ljubo. In tu ga resno moti poslanec SDS Branko Grims, ki vztrajno ponavlja, da je cesar gol, in Šarcu vztrajno postavlja vprašanja o varovanju meje. Ravno tako premierja moti, da je na isto začel opozarjati tudi predsednik države Borut Pahor. In že lep čas ga moti, da enako že več let opozarjata Nova24TV in Demokracija.

(Vir: Twitter)

A dejstva so dejstva, šarcizmi pa ostajajo šarcizmi – prazni in nesmiselni. Medtem pa ilegalni migranti slovenske državljane ugrabljajo, jim kradejo vozila, uničujejo vikende, kamenjajo mladoletne deklice in zabadajo taksiste.

Ivan Šokić

 • Common Sense

  Serpentinska itak nihce ne jemlje resno. Se njegovi izsiljevalski “partnerji” ne, kaj sele voditelji drugih drzav. Sarko je slika in prilika povprecnega Slovenceljna.

  • Marija

   Zato so ga pa ustoličili.

 • francelj3

  “Policija izvaja vse ukrepe, da bi preprečila nezakonite prehode meje.” A res? A strelja na tuje vojake v civilu/teroriste tudi? Če ne, “PV” spet laže. No ja, saj smo navajeni. Vzemi si za zgled Salvinija, osel iz šmarce!

 • GverilaStyle

  A njemu njegova mama še verjame?!

  • Common Sense

   Ne pozna bioloske mame. Niti oceta. Posvojenci pogosto postanejo patoloski narcisi. Serpentinsek potrjuje to pravilo.

 • totex39

  Tistih par minut ko je bil tam pa se res ne moreš prepričati, da na meji deluje vse normalno. Ostal bi naj čez noč in se sam prepričal o stanju.

  • Andrej

   Seveda na meji deluje vse normalno. Ilegalci ne pridejo na mejni prehod, ampak kak kilometer stran. Tam pa Šarca ni, ni kontrole, torej ni problema. Problem je šele na italijanski meji. Tam jih naši ulovijo in vrnejo nazaj v Slovenijo. Če mi nismo buteljni ni nihče.

 • Van Der Waals

  ŠAREC BEDAK ŠE VEČJI PA TISTI KI GA JE VOLIL!!

 • Franc Šink

  Ja madona kdo ponižuje našo državo? Mi ali on ? Če je ta človek normalen, Potem ne vem….

  • RATATA

   Veš veš, da ni!

  • VERZIFIKATOR

   Marjanca Žar Planinc

   NAŠA BREZMEJNOST

   Šaro, ta naš kuža šarplaninec,
   po dvorišču spet se je sprehajal,
   lastno senco komajda dohajal,
   je med psi čuvaji še novinec.

   Se ležerno Šaro je pretegnil,
   in pokukal zgolj čez mejo vrta,
   je opazil ilegalca krta
   in si mislil, mi bo že pobegnil.

   Kure ko čez vrt so pribezljale
   in čez mejo onstran šle k sosedu,
   Šaro je prikimal temu zgledu,
   le poškilil tja, kjer so pristale.

   Ko sosedje meje so zaprli
   in uvedli vsepovsod kontolo,
   Šaro lajal je v zasebno šolo,
   tulil, naj bi končno jo podrli.

   In ko potegnili so ograjo,
   da k sosedom niti miš ne pride,
   Šaru končno srečna zvezda vzide,
   bevsknil je, naj le svoj plot imajo.

   Ni zavoljo Šara plot postavljen,
   ki parcele ne obvlada lastne,
   plot je le zavoljo kure mastne,
   da pri nas ostane, bil prestavljen.

   Takšne spet je stresal nebuloze,
   strigel z uhlji, čez dvorišče škilil,
   saj bi se ti šarplaninec smilil,
   če bi ne bilo vse te nervoze.

   Ni nevarnosti nikjer nobene,
   vse je namreč zanj demagogija,
   in kot naročena letargija
   za vse nesposobne cucke lene.

   Šaro bo brezmejnost zagovarjal,
   ta edina namreč mu ustreza,
   dokler gospodar ga ne podreza,
   da bo končno z glavo odgovarjal.

 • me

  neumnost slovencev je brezmajna……

 • Ava

  Kaj se sekirate, važno, da imamo koncerte z rdečo zvezdo pred sedežem JAVNE univerze….Že sama izbira lokacije veliko pove :D
  Kakšna meja, kakšni migranti, še malo partizanskih govorov in to je to. To so pristojnosti sposobnega voditelja jeklenih živcev, ki državo vodi v stanje blaginje za vse državljane in državljanke. Upokojenci nič. Zdravstvo nič. Sociala nič. Nedavno nazaj sem stari mami rekla evo upokojenci boste še za vojaške čevlje plačal. :)) Lol.

  S Šarcem naprej v 2020! :)))
  (PS saj bi še hecala, samo morm delat ;) lp.

  • Marija

   Saj to že plačujemo.Kdo pa plača vojsko,če ne državljani,da potem varujejo druge države samo domače ne.Vajska v kasarnah migranti pa čez mejo.Zakaj imamo vojsko.V zgodovini je vedno vojska varovala meje.Policija pa skrbela za notranji red države.Še enkrat vse plačajo mi.

 • tramal

  Ulovili so jih nekaj čez pet tisoč ,ušlo pa jim jih je vsaj deset tisoč.Nesposobni komunajzerji.

  • tretjerazredni

   Zakaj se sekiramo, če pa nismo čutili nobenih posledic in nihče noče živet pri nas, meje vendar niso safari, saj nismo več komunisti, da bi država delila medalje vojakom na straži, kadar počijo nekega ubogega reveža.

 • Amerikanc

  Ja Marjan, res smo bili uspešni, pri TRANZITU 0.5 miljona Arabcev iz Brežic v avstrijski Šentilj. Avstrijci so nam takoj izkazali hvaležnost, zato se moramo Slovenci ponovno legitimirati, da pridemo na Zahod.

  • Ava

   Ja, v soboto sem šla v Beljak, krepko pregledana. Moja starša, ki sta vozila za mano sta morala odpirati prtljažnik. Smo bili hitro mimo, samo vseeno. Je nenavaden občutek, če tega od prej nisi vajen. Zelo negativno.

   • tretjerazredni

    Si predstavljaš štajerce, ki morajo vsak delovni dan dvakrat čez tako mejo? Groza, povrh tega plačujejo obe carinski službi, ker jim obe državi trgata davke od itak skromnih plač.

 • wert

  A Slovence pa se lahko ponižuje ?
  Prave Slovence/davkoplačevalce boli, da je vsak prišlek bolj zaščiten in privilegiran, kot domači človek.

  • Andrej

   Ko jih bo dovolj bolelo bodo na volitvah bolj pametni. Za zdaj pa še prav nič ne kaže na to.

 • tretjerazredni

  Zanimivo je zakaj so bile meje dobro varovane tudi med najhujšim navalom, ko se je kar milijon muslimanov odzvalo na benevolentno povabilo Merklove in je moral cel jug EU prilagoditi zakone oziroma obmejni režim, da so se lahko švercali do Đermani. Po drugi strani, je takrat zgledalo, da se je samo turistična sezona začela bolj zgodaj, če hočejo turisti do Istre in Dalmacije, pač morajo potovati preko slovenije, zato tudi deset milijonov tujcev za nas ne predstavlja poseben prometni zamašek.

  Slovenija vsako leto odpre Shengensko mejo ta približno 40.000 migrantov iz zahoda balkana, ki nas pridejo izkoriščat in ropat oziroma delat na črno alii samo potujejo naprej, proti srcu EU. Sem si izračunal, da to pomeni 130 prehodov ilegalcev na dan, vsak dan, vsako leto, ampak naša obmejna kontrola vedno deluje normalno. Normalno deluje tudi severna meja, ki jo prehaja kakšnih sto tisoč slovenskih migrantov, ki se vozijo delat v Avstrijo, sploh pa ni nobenih problemov z 20.000 slovenskih beguncev, ki vsako leto bežijo iz Slovenije, v svobodo in normalno življenje.

 • macon

  Slovenijo ponižuje bedak s šestimi popravci iz srednje lesarske na položaju, ki mu ni dorasel, ga ne zasluži in je na njem zato, da leva mafija ali globoka država nemoteno krade.

  • tretjerazredni

   Jaz ga pa v tem smislu razumem, kaj je za nas pravzaprav abnormalno?

   • macon

    Dob je pisal, da nenormalnost narekuje svojo nenormalnost kot novo normalnost.

    Tukaj imamo recimo predsednika vlade, ki bi rad zbujal videz dostojnosti, vendar je bil že ves proces, kako je prišel na oblast (stranka, program, medijska obravnava, sam kot politik) daleč od kakršnekoli dostojnosti.

    • Andrej

     Če on trdi, da je katolik, še nikakor ne pomeni, da je katolik. Tudi Kučan je rekel, da je njegova stara mama k maši hodila. Vse to je za tumpaste volilce, z realnostjo pa nima nobene zveze. Potem se pa človek ne more znebit vtisa, da je katolik politični bedak.

    • tretjerazredni

     Hvala Dobu, da je vsaj on ostal normalen, hvala, da je.

     • macon

      Vprašanje je, koliko je kdorkoli normalen, ampak koritarski grebatorji sigurno niso.

     • AlternativaZaSlovenijo

      So normalni, samo zelo zelo pokvarjeni

 • pajot

  Idiot.

 • Stajerka

  …..nihče ne ponižuje Slovenije…….večina preklinja, ponižuje in pomiluje njega, revčka, marioneto nedoraslo starosti in položaju……

 • antimur

  V kolikor je Slovenija ponižana, je zaradi izdajalca Kučana in njegove bande, med katerimi je ta šiptarski cepec Šarec med prvimi.

 • Olga101

  Edini, ki ponižuje Slovenijo in zdravo pamet, je Marjan Šarec osebno!

  • tretjerazredni

   Edini, a vi to resno?
   Nimaš kaj hvalit pri nas, vse je šlo, mi že dolgo nismo več tisto, kar smo včasih bili in se ljudje spomnijo kot dobro.

 • Vince Blake

  Dobro, če ni vzrok za poostritev mejnih kontrol na ita-slo in avst-slo meji naše ne-varovanje šengenske meje……kaj pa je po mnenju naše vlade potemtakem vzrok?
  Nekako tega nisem zasledil v vladnih tvitih. Imajo sploh odgovor?

  • tretjerazredni

   Mogoče je vzrok populistična politika Italije, ki je itak največji portal za albanske in afriške migrante.
   Preden sta jih začela uvažati Nemčija in Švedska, so se mase migrantov zgrinjale v Italijo in Francijo, vendar zato ni nihče poostril mejne kontrole s Španijo, Katalonijo in Portugalsko.

   • Vince Blake

    Mogoče malo mešaš Italijo pred in po Salviniju. Pa tudi če….kaj pa je potemtakem vzrok za poostrene kontrole na naši severni meji?
    Jaz nekako ne kupim teze, da so vsi okoli nas sami bebci, samo mi pametni. Naša vlada deluje kot tisti tip, ki se po avtocesti vozi v kontra smeri in se pritožuje, da mu vsi hupajo in blendajo.

 • Garbage man

  100 x preklet on in vsi šipci

 • IZBIRA

  Sarec ne pozna razliko med Slovenijo kot državo vseh drzavljanov in drzavno administracijo, ki jo trenutno vodi.
  Moral bi reči ne ponizujte administracije pod mojim vodstvom t.j. ne ponizujte me.

  Ce je kritika ponizevanje kaj so potem kritiki. Ponizevalci?

  Kritiki ocenjujejo.Ocena je lahko takaali drugacna.
  Ce ocenjujemo njega s tem ne ocenjujemo drzavljanov.

 • montyamp

  Serp”ntinšku je tudi pas jebo mater???

 • est

  Če bi bila meja na Kolpi dobro varovana, zagotovo nebi Avstrijci imeli ograje in mejne kontrole. So dovolj šparovni, da nebi zapravljali davkoplačevalskega denarja po nepotrebnem. Ker pa je v dani situaciji ogrožena njihova južna meja so se ustrezno zaščitili.

 • xtc

  Gorje državi v EU,kje na vodilno izvršno funkcijo pride propadli tišlerski vajenec,priučen komedijant in bureko-kebabđija in kjer glavno mestofura kajmakar v opancima.

  • branči

   moje mnenje: pred predsedovanjem EU, bo odstopil, ker si ne more privoščiti takega bluzenja, kot ga požrejo nekateri butalci! nije žvaka za seljaka, pa tudi vodenje EU za tišlerja s 6 popravci!

 • antimur

  Da ta prekleti kreten misli, da je on Slovenija od takrat, ko ga je zločinec Kučan postavil za PM, je bilo zaznati že takoj, saj ta norec in pokvarjenec že od vsega začetka krši Ustavo RS, zakone in pravilnike. Sicer je pa to pogoj za nameščence Sorosovega kompanjona in izdajalca Kučana, da sploh lahko opravljajo kakšno funkcijo.

  • stane

   Slovence in Slovenijo ponizuje on Saro,ne pa narod. Zakaj pa potem drugi zapirajo meje,Sarcelj neumni?
   Lahko odg.butelj demagoski?

 • Hribouc

  Ta Kučanof Šarac je pa biserni biser perverznega trota ali sprijenega pokvarjenca – ali je pa terorist !

  Ali pa smo mi vsi noro nori!

  Kdo bo komu dokazal kaj je kaj?

  “Rešitev problema bo prinesla Pravica, Resnica in slovenska Modrost” PRESS

 • RATATA

  Oblika ozemlja od sfrj odcepljene socialistićke republike hrvatske razglašene 08.10.1991 je idealna za zadržanje migrantov pred vrati šengenskega območja. Vojna krajina.

 • marker

  Opozicija je v vsaki vladi zato, da opozarja na napake vladajoče koalicije.Taki ureditvi se reče demokracija.
  Naj ne misli, da mu nihče nič ne sme reči. To je diktatura.

 • marker

  Če boste hoteli zadržati migrante, jih boste morali dati pod ključ, drugače vam bodo vsi ušli. Levičarjev še begunci ne marajo.

 • marker

  Pri varovanju meje so sposobni edini Madžari. Naša južna meja s Hrvaško pa je luknjasta kot bohinjski sir. Kdor tega ne vidi je slep ali levičar.

 • Hribouc

  Pa v Reporterju pišejo, kako so ga lepo vzgojili.

  “Gada na lastnih prsih” PRESS

 • Ryuk

  Če rečem, da je serpentinšek retard, užalim celo Slovenijo? Bi mi kdo zameril?

  • samotoje

   Nihče ti ne zameri.

 • Dr. E.K.

  Prepozno, da bi še kdo verjel karkoli naklobaste plačanci komunajzerski !!

 • Garbage man

  Šipac na kvadrat.Zatolčt po tilniku. PS: Varnostniki pazite na njegov tilnik

 • marker

  Vsi migranti, ki pri nas zaprosijo za azil, po enem do dveh mesecev izginejo iz naše države v neznano. Najde jih policija v severnih državah. Avstrijci in sedaj tudi Italijani to vedo in so poostrili mejno kontrolo. Kako smo potem uspešni pri varovanju meje, g. premier? To so dejstva, ne pa poniževanje Slovenije. Slovenci smo ponižani, ker imamo tako nesposobno vlado, ki je na oblast prišla z razdvajanjem in ločevanjem in ne z uspešnimi volilnimi rezultati..

 • Felikss_AH

  Ima pobalin Šaronja prav… ne ga zajebavat da ni uspešen… ker je uspešen! Celo izjemno uspešen… kdo pa lahko zanika da mu ne uspeva puščati Slo-meje odprte na stežaj – in to USPEŠNO

 • učko

  Slovenijo v bistvu ponižuje pobalinski Šaro s svojo nesposobnostjo in predrznim jezikom. Pravi gumpec !

 • Get2 Business

  tipček bi rad bil kot Trump, ampak ne ve, da moraš vsake toliko stati za svojo besedo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!