fbpx

Prazne besede Marjana Šarca: “Govoriti o tem, da mejne kontrole druge države izvajajo zato, ker mi nismo uspešni pri varovanju mej, je demagoško. Ne ponižujte Slovenije.”

Foto: printscreen / youtube

Predsednik vlade Marjan Šarec se je v nedeljo mudil ob slovenski južni meji, svoje vtise pa je nato v ponedeljek delil tudi s poslanci v DZ. Uradni Twitter profil Vlade Republike Slovenije je Šarčeve nebuloze nemudoma predstavil tudi na socialnem omrežju.

“Včeraj sem obiskal obmejne občine in se sam prepričal, da policija izvaja vse ukrepe, da bi preprečila nezakonite prehode meje,” je v okviru odgovorov na poslanska vprašanja po poročanju uradnega Twitter profila Vlade RS povedal premier Marjan Šarec.

Šarec je priznal, da je policija v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. junija 2019 obravnavala 5.345 nezakonitih prehodov državne meje. “Tveganje s področja ilegalnih migracij je povečano in tega nihče ne zanika.”

Govorjenje o migrantskem žepu spominja na propagando
A tu se je tudi končalo. Naprej je namreč Šarec vztrajal, da govorjenje o migrantskem žepu “spominja na propagando”, in povedal, da se mešane patrulje z Avstrijo, Italijo in Madžarsko organizira, “ko gre za kak varnostni pojav večjih, čezmejnih razsežnosti”.

(Vir: Twitter)

Vidimo lahko, kako Šarcu uspe, da svojo lastno trditev izpodbija že z naslednjim stavkom, ki ga izusti. Po eni strani trdi, da je tveganje s področja ilegalnih migracij povečano, po drugi vztraja, gre pri izvajanju skupnih patrulj z italijanskimi varnostnimi organi za “povsem običajno sodelovanje”.

(Vir: Twitter)

“Govoriti o tem, da mejne kontrole druge države izvajajo zato, ker mi nismo uspešni pri varovanju mej, je demagoško. Ne ponižujte Slovenije,” je zahteval Šarec. Šarec temu pravi demagoško, drugi temu pravijo žalostna resnica.

Ko vlada pljune v lasten migrantski žep: Skupne italijansko-slovenske patrulje lovijo migrante in jih vračajo v Slovenijo!

Kako drugače razumeti, da Avstrija že lep čas izvaja mejni nadzor na meji s Slovenijo, pri katerem občasno vpreže tudi vojsko, medtem ko je Italija začela s skupnimi patruljami, italijanski notranji minister Matteo Salvini pa napoveduje, da bo italijansko mejo s Slovenijo zaščitil z vsemi možnimi sredstvi – z vsemi nujnimi tehničnimi, praktičnimi in tehnološkimi rešitvami, v kar naj bi spadalo tudi vračanje mejnega nadzora med dvema državama.

Izpostaviti resnico je za Šarca demagoško
A slovenski premier vztraja v farsi cesarjevih novih oblačil. Šarec je prepričan, da če bo dovolj dolgo zanikal resnico, da se bo ta magično spremenila njemu na ljubo. In tu ga resno moti poslanec SDS Branko Grims, ki vztrajno ponavlja, da je cesar gol, in Šarcu vztrajno postavlja vprašanja o varovanju meje. Ravno tako premierja moti, da je na isto začel opozarjati tudi predsednik države Borut Pahor. In že lep čas ga moti, da enako že več let opozarjata Nova24TV in Demokracija.

(Vir: Twitter)

A dejstva so dejstva, šarcizmi pa ostajajo šarcizmi – prazni in nesmiselni. Medtem pa ilegalni migranti slovenske državljane ugrabljajo, jim kradejo vozila, uničujejo vikende, kamenjajo mladoletne deklice in zabadajo taksiste.

Ivan Šokić