Sovražni govor par excellence: Za levičarsko tviterašico so vsi, ki se ne strinjajo s poveličevanjem partizanov, kar “vnuki smrdljive drhali”!

Jasmina Držanič na koncertu "Nosil bom rdečo zvezdo", ki je potekal 4. julija 2019 v Ljubljani (Foto: Twitter)

Paradoksalno je, da imajo v zadnjem času levičarji polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi prihajal s strani desničarjev, hkrati pa se ga ravno sami najpogosteje poslužujejo. Zadnji tovrsten primer predstavljajo žaljivi zapisi uporabnice Twitterja Jasmine Držanić, ki je v razpravi v povezavi s 74. obletnico “preboja” partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med 2. svetovno vojno tiste, ki se ne strinjajo s poveličevanjem partizanstva, poimenovala kar “vnuki smrdljive drhali”. Ker so se komunisti v preteklosti brutalno znesli nad nedolžnimi, še prej pa so proti njim vodili propagandno vojno, ki je imela za posledico genocid nad Slovenci, Hrvati in drugimi narodi, bi njene besede zlahka uvrstili v polje sovražnega govora.

Medtem ko levičarji v zadnjem času pogosto obtožujejo desničarje sovražnega govora, pa se vedno bolj izkazuje, da se slednjega poslužujejo predvsem oni sami. Zanje, prvorazredne, so namreč vsi, ki se ne strinjajo z radikalnimi levičarskimi idejami ter poveličevanjem krvavega komunističnega režima in njegovih totalitarnih simbolov, drugorazredni, nemalokrat jih označijo celo za fašiste, neonaciste in skrajne desničarje.

Zadnji primer, ki jasno kaže na nestrpnost levičarjev do drugače mislečih, predstavljajo žaljivi zapisi uporabnice Twitterja, ekonomistke in podjetnice Jasmine Držanič, ki je v odzivih na razpravo, ki se je razvnela v povezavi s 74. obletnico “preboja” partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med 2. svetovno vojno, vse, ki se ne strinjajo z neupravičenim poveličevanjem partizanstva, poimenovala kar “vnuki smrdljive drhali”. Na omenjeni nestrpni zapis se je odzval tudi dr. Božo Predalič, ki je na svojem Twitter računu opozoril, da se je Držaničeva s tem spustila na “precej nizek nivo“.

Tisti, ki opozarjajo na zločinskost komunizma, so revizionisti, kolaboranti in luzerji
Kot kaže, gre pri Držaničevi za še eno izmed levičark, ki ne poznajo olike do vseh drugače mislečih. To dokazuje tudi dejstvo, da je omenjena uporabnica na Twitterju že pred tem večkrat sovražno pisala o vseh, ki se ne strinjajo z levičarskimi aktivističnimi idejami. V povezavi z 9. majem, dnevom zmage nad fašizmom in nacizmom, je tako vse, ki opozarjajo tudi na zločinskost komunizma, poimenovala kar “revizionisti, kolaboranti in luzerji“.

Obvezen obisk koncerta “Nosil bom rdečo zvezdo”
Se je pa seveda Držaničeva, kot se za prvorazredno slovensko prebivalko spodobi, udeležila tudi nedavnega koncerta z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki ga je privilegirana “kulturnica” Svetlana Makarovič, znana predvsem po svojih vulgarizmih ter nestrpnosti do vseh, ki se ne strinjajo z njenimi radikalnimi levičarskimi idejami, organizirala v Ljubljani. Na omenjenem koncertu seveda ni izostalo prepevanje ideoloških in provokativnih pesmi. Udeležili so se ga namreč predvsem jugonostalgiki, ki se, podobno kot Makarovičeva, nikakor ne morejo sprijazniti z osamosvojitvijo Slovenije ter s slovenskimi nacionalnimi simboli, hkrati pa skrbijo za poveličevanje komunizma ter zamolčanje njegovih okrutnih zločinov. Držaničeva je v svojem zapisu ob obisku omenjene rdeče orgije ponosno zapisala: “Če se človek podviza, dobi sedež.” Dodala je svojo fotografijo ter fotografijo napol praznega prizorišča.

Držanićeva tako spada v skupino levičarjev, ki brez zadržkov in s polno mero sovraštva napadajo drugače misleče in kristjane in tako ustvarjajo pošast, ki so jo izumili sami – tako imenovani sovražni govor. Sem spadajo Marko Crnkovič s svojimi steklimi psi desnice, Boris Kobal in Safet Alibegić z grožnjami novinarju Jožetu Možini, policist z Ljutomera z grožnjami Janezu Janši in še mnogi drugi primeri, ki so utonili v pozabo, saj jih mediji in organi pregona pustijo pri miru. Sovražni govor je v slovenskem prostoru namreč orožje, ki je v rokah izključno levice, da ustrahuje in nadzira preostali del javnosti.

Rajko Golob

 • Antonius

  612 let je stara ustanovna listina celjskega grofa Hermana II. s katero je bil ustanovljen Kartuzijanski samostan Pleterje.
  ZZB, Makarovičeva in ostali, omembe ne vredni ščurki pa že od leta 1945 naprej ne morejo dokazati nobenih partizanskih bitk proti tujemu okupatorju, zato jim ne preostane drugega kot, da laž o bitkah, ki jih ni bilo obešajo na partizansko zvezdo.
  Partizanska taktika je poznana po *cvirnanju*. Dražgošani o partizanskem cvirnanju veliko vedo.
  Z izzivanjem Nemcev so Dražgošanom zakuhali nemško maščevanje, sami so pa pocvirnali v hosto.
  Kdor nosi partizansko rdečo zvezdo je en navaden posrane.

  • SIMON ROZIC

   …en starejši gospod , ki je bil partizan in ni imel toliko
   fantazije kot pripovedniki partizanskih pravljic je dejal:
   “…bežali smo in bežali, takoj ko smo zvedeli,da se kaj
   nevarnega bliža …dve leti treninga, danes bi lahko bil
   maratonec!”

   • IZBIRA

    Brez NOB ne bi bilo niti TITA niti Stalina. Bili bi civilizirani in normalni.
    To je odgovor Valterju…

    • rrrrr

     Valterju ne moreš odgovarjati, lahko ga pa danes popoldne obiščeš. Naslov: UKC, Psihiatrična klinika za male živali, Studenec 49, Ljubljana Polje

   • Kapodistrias

    Sam Đilas je o bitkah na Neretvi in Sutjeski dejal: “Saj smo samo bežali!”

    • SIMON ROZIC

     in ni bil več ljubljenec velikega Tita !

  • Valter BraniSlav

   Brez NOB bo nas unicili Nacisti, brez Tita pa Stalin.
   VECNA SLAVA SPOMINU NA NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.

   • rrrrr

    Z Učkotom bodita vesela, ker ni več Džugašvilija in Brocarja. Ta dva sta umske ubožce, vodenoglavce in idijote, ki jim stalno nekaj curlja iz nosa, kaj hitro pospravila v krtov sektor socialističnega raja..

   • slosin

    izgleda, da si si tudi z Zokanom v žlahti….če nebi bilo partizanov, bi tukaj govorili italijansko ali nemško…Ja, zavezniki bi obšli Slovenijo, a ne?

    • Valter BraniSlav

     Nasi zavezniki bi bili SOVJETI

   • šrauf

    Brez Tita in Stalina ,bi bili po vojni deležni Mrshalovega plana , tako kot ostala Zahodna Evropa. Tito je raje pobrisal pod okrilje Stalina ,da se je 45 izognil svobodnim večstrankarskim volitvam in je lahko v miru pokončal politične nasprotnike. Ko pa mu je bil Stalinov objem prevroč , je pa šel na svoje in z neuvrščenimi malopridneži izkoriščal Američane in tudi Sovjete,dokler niso slednji bankrotirali.

    Največji sin in tvoja strica so se brigali predvsem za svojo rit. Jebalo se jim je za Slovence.

    • Valter BraniSlav

     Yt

  • slosin

   no, kričeč primer njihovega junaštva je tudi Frankolovo….šus izza grma in spizdiš kolikor te noge nesejo….

   • SIMON ROZIC

    …potem pa je 100 talcev, slovenskih fantov, viselo na drevesih !
    In kje so bili takrat junaki partizani, ki so dobro vedeli kaj se bo
    zgodilo, saj so Nemci razobesili oglas o posledicah : 100 talcev za
    enega nemškega pomembneža! Ni težko “pospraviti” enega,
    to je značilno partizansko herojstvo.

    • Franc Šink

     To se je zgodilo tudi v Škofji loki Ker Nemec ni bil pomembnež. so jih ustrelili “samo” 50 In tudi tukaj so gošarji vedeli kaj se dogaja.Še zabavali so se.

  • rrrrr

   Partizani res niso bili kaj prida, a vsaj teči so znali sto na uro..

   Do leta 1945 pred Lahi, Nemci in Domobranci, po letu 1945 pa za Ivani, Angleži in Amerikanci.

  • Franjo Trojner

   Resnici na ljubo, je na takratnem ozemlju Slovenije bila skoncentrirana tako velika vojaška sila, da partizani nekega resnega spopada z njo niso mogli tvegati, ker bi bili uničeni. Vse diverzantske akcije, ki so jih med vojno počeli, pa je civilno prebivalstvo drago plačalo, saj so za vsakega ubitega vojaka bili ustreljeni talci, spet drugi pa poslani v taborišča smrti. Od tod prepričanje, da bi bilo bolje, če takrat obroženega upora ne bi bilo, saj je glede na število prebivalcev in število žrtev naš SLOVENSKI rod utrpel med vsemi narodi Evrope največje, gromozanske izgube.
   Res pa je tudi, da pisnih virov, o bitki med partizani in nemškimi vojaki, v kateri bi na bojnem polju med vojno partizani nemške vojake premagali, prebivalstvo zaščitili in osvojeno ozemlje zadržali ni. Aktivni postanejo komaj zadnje dni druge svetovne vojne, ko pred seboj ženejo umikajočo se, že kapitulirano pogosto neobroženo vojsko.
   Kje vse so končali vojaki raznih agresorskih vojska, ki so že predala orožje, tudi vemo, v okolici Celja, na Teznem pri Mariboru in v jamah od Dravograda naprej itd.
   Sam spoštujem vsakega domoljuba, ki se je upr nacistični Nemčiji in fašistični Italiji, ki sta okupirali tedanje ozemlje Slovenije in hotele SLOVENSKI rod zbrisati iz lica zemlje.
   Ne odobravam pa :
   – zahrbtnega načina, s katerim so Titovi komunisti NOB izrabili za izpeljavo krvave komunistične revolucije
   – bratomorne vojne in nepotrebnih žrtev
   – povojnih množičnih pobojev vojnih ujetnikov
   – povojnih množičnih izvensodnih pobojev civilnega prebivalstva, pobite so bile tudi cele družine z otroci vred. Takrat je bil pobit cvet intelektuakcev našega SLOVENSKEGA rodu.
   – montiranih političnih procesov v Titovi Jugoslaviji
   – mučenje in ubijanje nasprotnikov komunustične režima na Golem otoku in drugod po zloglasnih zaporih in taboriščih v Jugoslaviji
   – vohunjenje komunistične policije in njihovih špicljev za vsem in prav vsakim
   – izpeljanih atentatov v tujini, ubojev političnih nasprotnikov in njihovih družin
   – streljanja civilnega prebivalstva na meji, ki je bežalo za boljši kos kruha v tujino ali je v tujino bežalo, ker se je hotelo izogniti služenju v komunistični vojski JLA. Streljali so tudi na švercerje z 5 kg kave v cekri, nabiralce gob itd.
   – enopartijskega totalitarnega komunističnega sistema, ki je počel svojemu in tujim narodom ves čas svojega obstoja raznorazne svinjarije in grobo kršil človekove pravice in svoboščine.
   – zgrešenega planskega gospodarstva
   – razvijanje nerazvitih republik EX YU na račun Slovenije, kar je močno zavrlo naš razvoj.
   – poizkusa ukinitve različnih nacionalnosti na račun samo ene in to srbske.
   – zakonska prepoved svobode govora in lastnega mišlenja.
   – cenzura medijev
   – itd…..
   Kdor je v tistih časih, ko si že za nedolžen političen vic dobil arest živel, mu je jasno o čem pišem in si teh časov z mano vred ne želi nazaj.
   Me pa čudi, da je v Sloveniji še vedno veliko častilcev Titovega komunističnega kulta zla, ki je našemu SLOVENSKEMU rodu in drugim tujim rodovom povzročil toliko gorja. Na koncu koncev tudi ni razlike, med gestapovskimi in komunističnimi taborišči smrti, med gestapovskimi celicami za mučenje in komunističnimi celicami za mučenje in tudi metode mučenja se ne razlikujejo, v čem torej se komunizem razlikuje od nacizma in fašizma?

   • Antonius

    Če se slovenski in jugoslovanski *domoljubi* pod vodstvom revolucionarne partije ne bi uprli agresorskemu wehrmachtctu, se Slovencem in Jugoslovanom ne bi zgodilo nič od tega, kar ne odobravate. Vojno bi slovensko civilno prebivalstvo v miru preživelo, ker so nacistično Nemčijo itak premagali zavezniki na vzhodu in na zahodu.
    Srbi so po nesmiselni partizanski akciji proti Nemcem zelo hitro izračunali, da bo cena partizanskega odpora absolutno previsoka. Kragujevške žrtve so jih spravile k pameti, zato v Srbiji ni bilo nobenega partizanjenja.
    Slovenija? Cena izražena v številu nesmiselnih žrtev je bila zelo visoka, ker so civilne žrtve za povojno zmagovito napihovanje rabili revolucionarni komunisti. Zgovoren primer so Dražgoše.
    Manj znana, oziroma zamolčana je nesmiselna akcija, ki so jo partizanski banditi speljali na Igu proti Italijanom. Za ceno uničenega tovornjaka, so Italijani v koncentracijska taborišča spravili kar precej nedolžnih kmečkih ljudi. Pokojni prijatelj je zaradi preračunljive provokatorske akcije pri sedemnajstih letih z očetom vred doživel italijansko koncentracijsko taborišče.
    *Resnici na ljubo*?! Kaj pa je resnica?! Nesmiselne civilne žrtve, domobranske straže, domobranci, bratomorna vojna in na drugi strani komunistična revolucija, ki je vsem krvavim posledicam botrovala, je za njih odgovorna in kriva.

    • slosin

     … nimajo niti enega filmskega posnetka kakšne bitke….

   • Kapodistrias

    Drži, metode mučenja so pri nacistih in boljševikih enake. Dejansko so se nacisti učili pri boljševikih. Tudi taborišča so izumili boljševiki.

  • NoName

   Za obstoj rdeče zvezde in za obstoj teh tako imenovanih slavnih borcev, ki se morajo vsakodnevno sami hvaliti, ker jih nobeden drug noče je kriv kapital, ki ga redno prejemajo.
   V kolikor denarja ne bi prejemali, verjemite, da bi zveza borcev kot sem že napisal, bila kvečjemu manjše društvo z nekaj deset člani.
   Vsi vemo, da tisti, ki pljuva na lastno državo, tisti, ki nosi na legitimnih tleh okupatorsko zastavo in tisti, ki se v legitimni državi oblači v uniformo tuje vojske pri tem pa si opasajo še orožje, drugega kot narodni izdajalec ne more biti, saj je po kazenskem zakoniku države izpolnjeni popolnoma vsi pogoji za pregon in onemogočanje tovrstnih dejanj takega ali takih posameznikov.
   Naša država ima zakon, kar je izkusil g. Šiško z svojo Vardo, ta zakon pa ne izvajajo tisti, ki so bili izvoljeni iz strani ljudstva, temveč ga izvajajo v ozadju tako imenovani borci NOB ali gverilci, ki se jim je spet zahotelo revolucije in krvi drugače mislečih ljudi, to so borci, ki Slovenije in njenih simbolov, ter ureditve ne priznavajo, kar potrjuje samo dejstvo, saj lahko, če si nadeneš rdečo zvezdo nemoteno pljuješ po lastni državi pa se ti ne bo zgodilo nič. še več, deležen boš še pokojnine, ki jo z delom nisi zaslužil ipd…

   • Antonius

    Rdeča, krvava, revolucionarna partizanska zvezda?!
    Kje tiči izvirni greh, da šopirjenje s krvavo zvezdo ni kaznivo dejanje?
    V razsodbi Ustavnega sodišča, da zaradi žaljenja čustev žrtev Titovega revolucionarno komunističnega nasilja, ljubljanski penismančić ni smel cesto poimenovati po morilskem hohštaplarju Titu. Petričevo Ustavno sodišče je Tita prepovedalo, insignijo, pod katero je bilo izvajano partizansko nasilje nad nedolžnim prebivalstvom pa hkrati s prepovedjo poimenovanja ceste po Titu ni prepovedalo.
    Kdo je bivši ustavni sodnik, dr. Ernest Petrič? Gre za bivšega politika, ki so ga leta ’72 skupaj s Kavčičem vrgli iz takratne slovenske vlade. Partiji se ni nikoli odrekel, zato se je v sramoto Ustavnemu sodišču, ko mu je predsedoval, v Stožicah udeležil razvpite partijske proslave, kjer so komunisti prepevali *avanti popolo-bandiera rossa*.
    Na povezavi ga boste našli ob Bratuškovi pri 1. 57.
    https://www.youtube.com/watch?v=MLo6FANY9Lc&list=RD0U9yEPh5k8g&index=2

    • tonite falco

     Točno tako kot ste povedal.

   • Kapodistrias

    Drži. Če bi sešteli vso materialno plat njihovih pokojnin in vseh mogočih in nemogočih privilegijev, bi to bila najdražja najemniška vojska v svetovni zgodovini. Zakaj sem zapisal v pogojni obliki?. Ker partizani niso bili vojska, ki bi se držala ženevske in haške konvencije o vojskovanju, ampak svojevrsta paravojaška formacija Komunistične partije.

  • Steiermark

   ***********************************************************************************

  • šrauf

   To pa vi ne boste govoril! Mi je narodni heroj tov. BEŽIkaj zatrdil ,da so en cajt oni tekli pred Nemci, en cajt pa Nemci za njimi…..

 • KAPIBARA

  Že med vojno in kuj po njej, so v okolici Ljubljane, tam v smeri Šmarne gore, pravili: Gošarji ( goša- gozd- skrivanje)..

 • SIMON ROZIC

  Ah, Šarec je vse ure zgodovine v lesarski šoli “šprical”. V svoji navzven urejeni
  glavi nosi samo nekaj pregovorov,ki jih obrača v vsaki primerni ali neprimerni
  govorni situaciji. Po moje je to edino znanje podedoval od prababice!
  Stavim glavo, da gospodič do danes ni prebral ene same prave humanistične,
  zgodovinske knjige!

  • VERZIFIKATOR

   Nima ne očeta in ne mame,
   da o babici ne govorimo,
   s to praznino žal zdaj vsi živimo,
   manjka v njej celo šop prazne slame.

   • Miro Jereb

    Naj bi se probal raje v prodaji bureka in kebaba…

    • SIMON ROZIC

     Ej, to bi pa šlo! Kar v Kamniku naj odpre kiosk, bojo Kamničani zelo
     veseli !

  • Common Sense

   Sarec je sirota. Dobesedno in v prenesenem pomenu. Ne pricakuj prevec od njega.

   • SIMON ROZIC

    …groza; poleg neznanja še kompleksi! To pa je hudir!

 • Valter BraniSlav

  Oboji levi in desni so fuknjeni.
  JE PA RES DA BODO LEVI Z VABLJENJEM MUSLIJEV NAREDILI VEC SKODE.
  ZATO JAZ IN MOJA DRUZINA PO POSTI VOLIMO SDS.

  • učko

   Ja, fuknjenci eni druzga rabijo, da lahko izrivajo “normalne”.

 • AlojzZ

  Gospod Rajko Golob,
  pa ste to prijavili, da ji ukinejo tvitanje?

  • rrrrr

   To boste gotovo strorili v NSI, nč bat.

 • Amerikanc

  Ja, ja, …tovarišica, ne moreš iz svoje kože. Kaj pa če si prav ti, tovarišica, “vnukinja drhali”, ki je morila in pehala ljudi v kočevska in primorska brezna ?

  • joza joza13

   O tem skoraj ni dvoma! Tovrstnih izjav ne bi dajal nekdo XY…

  • hermannn

   Danes gospa, v 80tih mlada tovarišica na pomembnem položaju, kjer je delila stanovanja titovim omladincem (Zavrl Franci na primer) za drobiž. V 90tih je punca zginila z javne scene in ekola 2019 se ti baba spet pojavi in pljuva po anti-komunistih.

 • IZBIRA

  Ta ženska tako piše zaradi potencialnih osebnih korisi. Namreč cilja na to da jo opazijo kadrovski magi CK ZKJ in jo zdresirajo za naslednje volitve. Izkazuje dovolj agresivnosti in nekopetenc za omikano komuniciranje.

  • Točno to. Ne bom presenečen, ko se bo aktivneje vključila v eno prihodnjih strank “enomandatnic” in se pojavila na njihovi poslanski listi.
   Že sedaj paratizira na državni proračun, zato pa ima čas cele dneve viset na družbenih omrežjih in pisati svoje primitivne tvite.

 • Janez Pavel Kanc

  No, dajte že enkrat spregledati, da izdaja ostane za vedno izdaja.
  Partizani, ne glede na vsiljevanje komunizma na krvav način, so sodelovali z zavezniki.
  Domobranci pa so prisegli okupatorju in to z blagoslovom RKC.
  Torej, . . .

  • IZBIRA

   Sodelovali. Odvisno s katerimi in po potrebi. Tudi z nacisti in fasisti. Likvidirali domace politicne nasprotnike Cilj revolucija in prevzem oblasti. Hinavci da jimni para.

  • francelj3

   Marca 1943 so se v Zagrebu pogajali z Nemci o skupnem nastopu proti morebitni zavezniški invaziji. Prvorazredni izdajalci.

   • Andrej

    Seveda, saj so 26.4.1941 ustanovili PROTIIMPERIALISTIČNO fronto – PIF. Zavezniki so pa bili imperialisti. Po komunistično. In kot odgovor so komunisti ustanovili SSSR imperij, YU imperij in podobne komunistične imperije.
    Komunizem: laž na laž.

  • resnicaboli

   Domobranci so branili dom pred komunisti in še kako prav so imeli se vidi še danes.

  • Andrej

   A si že slišal za pakt Ribbentrop – Molotov? Pa še tole si preberi, da ne boš izpadel prevelik bedak:
   https://sl.wikipedia.org/wiki/Osvobodilna_fronta

   • Janez Pavel Kanc

    Ja, ampak po napadu na SZ so se postavili proti Nemcem, kar je vsekakor pozitivno, čeprav je bila v prem planu izvedba revolucije.

    • Andrej

     No, in domobranstvo ni bilo nič drugega kot odgovor preprostega prebivalstva na komunistično revolucijo. Po mojem mnenju lahko domobrancem upravičeno očitamo prisego Hitlerju (menda se tako nekako reče), ampak, zavedati se moramo, da je bilo domobranstvo posledica komunističnega nasilja nad LASTNIM narodom. Kriv je vzrok, ne pa posledica.

  • Nata

   Bila je komunistične revolucija ( ki so jo hoteli takoj po osamosvojitvi rdečkarji zanikati ) in ta je vodila v državljansko vojno.
   V tistem času so judje bili večinoma verni . In poznali so ideologijo komunizma. Saj niso bili troti !! Bili so razgledani, študirali so v Pragi, na Dunaju, v Parizu, , , , , in tam marsikaj videli in slišali.
   To nakladanje, da bi brez komunizma , oz. brez partizanskega upora govorili Nemško, je seveda pogruntacija rdečkarjev., da poveličujejo uspehe titeka.
   Zgodovina Slovencev sega daleč nazaj, pred leto 1945 !!

  • Common Sense

   Dejte, ljudje bozji, ze nehat s tem! Halo!!!!! Hej, 1945 je ze davno minilo! Obrnite se v prihodnost! Mladi vam uhajajo cez mejo. 8.000 vsako leto!

 • joza joza13

  Ta Jasmina Držanič bi lahko bila naša polpismena DADA !?!
  Po prikazanem in po njeni odzivnosti sodeč, daleč stran nisem zadel…

  • rrrrr

   Nej slabu, Joza..

  • slosin

   jest bi pa stavil na Žogico…

  • Common Sense

   Zelo verjetno.

  • rubec

   Težko rečem. Dada je opica, tale me pa bolj na čmrlja spominja.

 • Princ Divjak

  to kaj ste sejali tu gori na nova24 in vaš ljubljeni vodja s podrepniki zdaj dobivate nazaj.. je pa vaš odziv klasično kalimerovski.. ko vi udrihate in pljuvate po vsem živem je to drugo mnenje ko nekdo udari po vas pa v jok in domov ter na smrt užaljeni.. dobivate to kar ste si zaslužili in kar ste sprovocirali zdaj pa požerite to

  • Ava

   Ne bo držalo. Če pride neprimernost iz ust ali izpod tipkovnice opizicije takoj sledi kazen. Če pa levi označujejo ostale s podganami, za to ne dobijo niti opomina. Pazi, še davkoplačevalski denar dobijo za JAVNO razpihovanje nestrpnosti –
   kot kaže ta koncert. Dvojna merila.

  • Nata

   To kar smo – končno – lahko pisali, je posledica , ne vzrok.
   Se vidi , da ne veš, ali pa nočeš vedeti, kako se je začelo !!
   Manjka ti znanja zgodovine tega portala.
   Saj ne jokamo, ampak kritiziramo !

  • Common Sense

   Princ Divjaski, prav je, da imamo za sodrzavljane in sodrzavljanke enake vatle. Ko Jelincic izjavi, da so poslanci Levice idioti, je povabljen na razgovor na Policijo. Ko razni Kordisi pozivajo k nasilni spremembi druzbenega reda in k “teranju podjetnikov z bajoneti v morje”, se nic ne zgodi. In takih primerov je sedaj ze toliko, da moras biti totalno zaslepljen ali pa vesoljno butast, da ti ne potegne. Morda pa imas od te situacije korist. A za vsako rit se pal’ca najde.

 • Janez Pavel Kanc

  Pisun, Rajko Golob, zavaja, če že ne kaj hujšega (laž). Kristjani v Sloveniji niso prav nič ogroženi.
  Napad na SLO RKC pa ni napad na verujoče, ampak na institucijo, ki ima kar precej masla na glavi (neprijavljanje pedofilije organom pregona, finančne malverzacije, pohlepnost).

  • KAPIBARA

   Za kaj, vse to očitaš SAMO RKC, kot da v tvojih vrstah takih ni..

  • Nata

   Aja ?? Zate je ogroženost samo grožnja s smrtjo ??
   Ko si nekdo jemlje po ne vem kakšnem ključu večje pravice . . . . . kako potem to imenujemo ?

   ” Prešli su nas ” ??

 • francelj3

  Tujka pač. Treba jo je poslati nazaj v tujino, od koder je prišla.

  • Brca v rit je edini pravi način!

 • francelj3

  Naslov ni dovolj deskriptiven. Moral bi biti “Za tujo levičarsko tviterašico …”.

 • pajot

  Smrdljiva drhal,polna uši in tifusa je skozi vso vojno bežala pred Nemci. Kdo so torej vnuki smrdljive drhali?

 • centurion

  Kurba bosanska,
  Hči od medveda in bukve.

  • KAPIBARA

   Bosanska.. ?
   A ni srbska..??

   • UnFlâneur

    isto sranje

 • Stajerka

  …..neverbalna retorika in kultura je jasna……..v kamero in fotoaparat s sončnimi očali, odkritega in poštenega pogleda v oči pač ni sposobna…….poznamo kar nekaj takih, ki nimajo “jajc” za pogled v oči……že vedo zakaj!

 • FORT WORTH

  Verjetno je bolje tako in je tisto sranje le napisala.
  Ne znam si predstavljati, da bi ta genijalka, bilo komu to v obraz povedala.
  Za take zlobne bosanske jezike velja lep slovenski pregovor :
  Kar si posejala to si pozela…
  To so izkusili ocetje takih, kot je tale krula, ko smo jih osamosvojitelji nalozili na ladje in sterali nazaj od koder so tile potomci turčinov prisli in kjer jim je mesto.

 • Nšo-či

  Hja, ko bo Jasmina spoznala, da ženske energije ne predstavljajo štikli ampak sočutje…in, sodelovanje…bo lahko spremenila svoj pogled na svet. Če bi čutila srce na mestu, kjer nosi rečo zvezddo, bi ji to ze zdavnaj uspelo..

 • if

  Na naslednji seansi Nosil bom rdečo zvezdo bomo na kraju dogodka vzporedno predvajali vsebino:

  “Tito in Kardelj člana Stalinove Kominterne tudi 6.aprila 1941, 27. aprila 1941 in 1. maja 1941, ko je Kominterna gostila naciste https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8 na Rdečem trgu v Moskvi.”

 • Andrej

  Bistven sestavni del komunističnega mišljenja je nestrpnost in sovraštvo do drugače mislečih.

 • soc

  Je morda ta tovarišica tista stekla provokatorka, ki zadnje čase posiljuje forum pod nickom Dora?

 • Miro Jereb

  Joj kako hudo je tole teto udarla menopausa…

  • Common Sense

   Ja. To je ziv hudic.

 • Joško

  Kdo pa je zopet ta osebek z mehkim ć, da zmerja Slovence? Najbrž neka pritepenka, ki živi na naš račun.

 • antimur

  Se ji pozna, da je zasvinjana s čefurskimi geni, naj takšne pizdarije počne na svojem smrdljivem balkanu. Mi bomo lepo preživeli brez te golazni, oni bi pa pocrkali brez nas.

 • tomven

  Partijska počepača. Zanjo ne veljajo dokazi in argumenti, zanjo velja samo “ima da bude, kako drug milan kaže..” revščina v glavi je neizmerna.

 • Cenzura

  Če je to resnica ima vso pravico da jo toži na sodišču. Upam da tudi bo

 • Van Der Waals

  TOLERANTNI KOMUNISTI! KOMUNISTI SO FAŠISTI!

 • tasilo

  Psevdonimski pisun RAJKO GOLOB, ali si ti jezikovno teslo kdaj hodilo v slovenske šole? V tvojem zapisu mrgoli čefurizmov (izrazov, frazeologije, sintakse) in druge jezikovne nesnage! Ne bom pisal o vsem, le nekaj cvetk:

  (X) Paradoksalno je, levičarji polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi prihajal s strani desničarjev, hkrati pa se ga ravno sami najpogosteje poslužujejo.

  (>) Paradoksno je (Protislovno je), da imajo v zadnjem času levičarji polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi prihajal s strani desničarjev, hkrati pa ga ravno sami najpogosteje uporabljajo.

  (Še en od mojih predlogov)
  Levičarji imajo polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi domnevno prihajal od desničarjev, a ga ravno sami največkrat uporabljajo (ali malo bolj “literarno”: a se ravno sami največkrat zatekajo k njemu).

  (X) v razpravi v povezavi s 74. obletnico
  (X) razpravo, ki se je razvnela v povezavi s 74. obletnico

  Gre spet za značilen skladenjski čefurizem “rásprava u vezi čega“. V slovenščini seveda ne gre za nikakršno “povezavo” (pomen izrazov povezava; povezan; povezati glej v SSKJ!), kajti razprave v slovenščini niso “povezane s čim“, temveč razprave govorijo/potekajo/so o čem ali okrog česa. (Razprava je evtl. lahko le “na kaj vezana”; a to je že druga debata). Torej:

  (>) v razpravi o 74. obletnici / v razpravi okrog 74. obletnice
  (>) razpravo, ki se je razvnela okrog 74. obletnice

  Na tisti jugooficirski čefurizem “posluževati se” sem čisto alergičen! Prosim, ne čefurizirajte mojega jezika. (In če vam je všeč, všečkajte Hanibala Lectorja. Bolj kot njemu … gredo všečki slovenščini, ki je šaldo šik špraha.)

  Hanibal Lector

  • SIMON ROZIC

   …oh, Tasilo, saj smo te razumeli, razumeli pa smo tudi g. Rajka
   Goloba, pisca gornjega članka ! Prevajalca v Albanščino nismo
   potrebovali, tako, da še vedno ostaja paradoksalno(protislovno),
   da bi slavist, učitelj ali profesor moral poleg slovenščine obvladati
   še albanščino….(Velenjski razpis za slavista)

  • Kapodistrias

   Ne vem, v katere šole ste pa hodili vi? Niti v enem primeru, ki jih navajate, ne gre za (vaše) “čefurizme”. V razgretih in s čustvi nabitih političnih razpravah so še nekako razumljivi ti vaši “izmi”, v jezikovnih pa so prej odraz vašega primitivizma.

 • SIMON ROZIC

  Še tako velika in zatemnjena očala ne skrijejo hudobije tovarišice Jasmine !

 • Poserjemsenavse

  Ober prasica

 • slosin

  ….podjetniki, a nebi razmislili, če boste še naprej poslovali s to babo-žabo…

  serpentinšek press…

 • Marko Snoj

  1941 se je začela v Sloveniji in Evropi krvava nacional socialistična Auschwitz revolucija.Po 4 letih so Hitlerjevi revolucionarji z Adolfom vred končali v ruševinah.

  • ZatonMesecnikov

   17.04.1941 s kapitulacijo Kraljevine, je bilo za Dravsko Banovino te Revolucije konec.

   Začela pa se je Julija nova Revolucija, na poziv Kominterne za razbremenitev zaledja Vzhodne fronte. Ta revolucija je sprožila Državljansko vojno med komunisti in Antikomunisti, ki je vzela 82.000 življenj Slovencev.

   makedonija naprimer te Revolucije ni imela, oziroma je bila tja prinešena kasneje, zato je beležila “le” 17.000 smrtnih žrtev, ob skoraj enakem številu prebivalcev in identičnih zgodovinskih okoliščinah.

 • piko8

  To držbeno politično PROSTITUTKO bi zaprli v en kamelarski kamp, da jo mal spodaj preluftajo!!!

 • ZatonMesecnikov

  Odkod pa je ta kreatura? Če v google vržeš priimek Držanič, ti vrže ven neke naslove o Vrednotah NOB, pa ZZB? Mladič kakšnih hudo zagretih Borcev, ki trpajo v žep dedne finančne transferje iz naslova NOB?

 • Viktorh

  Velik problem je, da v zadnjih 30 letih v šolah niso učili “prave zgodovine jugoslovanskih narodov”. Še vedno učijo o slavnih, nepremagljivih partizanih, ki so pod vodstvom tovariša tita osvobodili Jugoslavijo. Ne učijo pa kako je KPJ pod vodstvom Broza izvedla revolucijo, povzročila državljansko vojno, vršila likvidacije političnih nasprotnikov, plenila, morila…

  Zaradi tega mlajši še vedno ne vedo resnice o teh “herojih”, ki so postavljeni po celi državi.

 • Marko Snoj

  Leta 1941 se je v Sloveniji in Evropi začela krvava nacional socialistična Auschwitz revolucija.Hitlerjevi revolucionarji so po 4 letih z Adolfom in revolucijo vred končali v ruševinah.

  • IZBIRA

   Ni kaj, boljševiki so dobro iskoristili WW2. In krvavo nadaljevali tudi po njej. Psiholosko in materialno. In svet trpi zatadi njih se sedaj.

   • Marko Snoj

    Od vaše nacional socialistične auschwitz revolucije je ves svet trpel,nobene koristi.Jude ste hoteli iztrebiti,danes so najmočnejši.”Izkoristi” čas in se poleg hrvaščine nauči še slovenščine.

    • IZBIRA

     Si zblaznel? Nacizma ni sam si ugotovil,da e končal v rusevinah.
     Samo komunizem odvseh -izmov še vedno opleta z repom kot ti z jezikom!. Popolni nesmisli in blodnje.

     • Marko Snoj

      Tvoja ndh in rajh sta končala v ruševinah,nacizem očitno ne.Imate vsako leto parado v Pliberku.Komunizem se je končal leta 1990,nekaj starih komunistov večinoma v sds je še ostalo.Ampak to je nepomembno.

     • Steiermark

      Glede na tvoje “pametno razmišljanje”, bi rekla, da imaš v glavi gnojno bulo….

     • IZBIRA

      Komunistična mantra, če od tega živiš pol te razumem. Drgega ne znate, jest pa mores.

  • Kapodistrias

   Pa tudi komunistična Jugoslavija je končala v ruševinah.

 • karlina
 • lokec

  Jasmina Držanič – z nizkim IQ. Brez čustvene inteligence.

 • Borut Stari

  Vse kar levičarji pustijo za sabo je tisto, kar ostane po čepenju.

 • trumpet2018

  najbolj smešno je, se ta rdeča brezmožganska kura deklarira za demokratko :)))) nisem še nikoli slišal zanjo, zato ji ni treba delat reklame. nepomembna xy balkanska kura iz neke srbske usrane luknje, zdaj pa pljuva po tistih ki so ji ponudili boljše življenje. pa naj si komi fašistično zvezdo tetovira na ćelu, ti levičarji so totalno retardirani, še vedno živijo v letu 72 in prepevajo komunistične pesmi, jao , što sve p…a rodi, kot bi rekli srbi

 • janez55

  Drhal je še premil izraz za nacijanšiste.

  • xtc

   Največja drhal so levičarji in socialisti vseh vrst in anarhisti ,oz.anarho liberali njihovi podvigi v zgodovini to jasno pokažejo

 • milanček

  jasmina držanić, to je emigrantka iz? ja tem ljudem je izobrazba,
  kultura in še in še , nepoznano, deveto čudo! za take je edina varianta,
  nepovratna karta !

 • Common Sense

  Meni se pa tale gospa zdi eno nesrecno, nedo*ebano menopavzno bitje. Pa prevec casa ima. Vsaj sodec po njenem twitter feedu.

 • Uroš

  Ponovno “vrhunska poteza” Nova24!!
  Povejte, koliko ljudi bi vedelo za to žensko ter za njene twiter blodnje, če je vi v besedi in podobi ne bi lansirali v javnost?
  A se res morate zakadit v vsako rdečo cotico, s katero vam pomahajo pred nosom?

  • wert

   Če se ne bi ti stalno tule valjal, tudi ti nebi vedel za to “rdečo cotico”.
   Pojdi nazaj v tvojo leseno uto in mirno dremaj dalje !

   • Uroš

    Glede prvega imaš prav. No, glede drugega….dremanje bi m ires trenutno pasalo. Hvala za nasvet. Grem, čaio.

 • Estrim Rolls

  stanje v sloveniji je podobno vietnamu. vietnamci so se stoletja borili za neodvisnost. najprej s kitajci, potem francozi in na koncu z američani. pri njihovi revoluciji za neodvisnost, so imeli isto izdajalce naroda. tako kot mi v sloveniji. in politično isto, na desni potomci domačih izdajalcev. tako da vietnam nam je še najbolj podoben. narod isto razdeljen kot pri nas na rdeče in na potomce izdajalcev. in smešno je to, da v vietnamu potomci domačih izdajalcev isto jokajo da se jim je zgodila krivica in da so bili oni na strani “dobrega”. dejstvo pa je. da so bili izdajalci lastnega naroda. ki so se borili na strani okupatorja da zadušijo upor da njihova država nebi postala samostojna. pri nas je bila stvar 5x hujša. pri nas so domači izdajalci pomagali okupatorju da germanizirajo slovenijo. slovence na rab in v druga taborišča. prepoved slovenskega jezika. in uvoz nemškega ljudstva. in danes potomci domačih izdajalcev iščejo neke nesmiselne izgovore in obračajo zgodovino in si upajo drugim govoriti, da so izdajalci in kdo je dobrodošel v sloveniji. dobesedno se norca delajo iz slovenskega naroda

  • Observer

   “pri nas so domači izdajalci pomagali okupatorju da germanizirajo
   slovenijo. slovence na rab in v druga taborišča. prepoved slovenskega
   jezika. in uvoz nemškega ljudstva.”

   In v čem se to razlikuje od Juge? Domači izdajalci so pomagali Srbskemu okupatorju, da posrbi Slovenijo. Slovence na goli otok in v druga taborišča. Prepoved slovenskega jezika bi se tudi zgodila čez čas, saj so v šole hoteli sforsirati srbski jezik, pa se je narod uprl. In seveda uvoz Balkanskega ljudstva. Slednje se dogaja še danes, polega tega, da nam sedaj uvažajo še Pakistance, Maročane, Alžirce, Afganistance, itd… Ja tvoji levičarji so pravi borci za obstoj slovenskega naroda in našo neodvisnost, kenede.

   Komunisti hočejo uničiti narode in vse zmešati v neprepoznavno gmoto ljudi, to je splošno znana komunistična doktrina. Rezultat tega pa so vedno vojne. Razpad Juge. Navzven se delajo lepe z nekimi mitskimi partizanskimi proslavami, navznoter pa spletkarijo kako dokončno uničiti slovenski narod. Nobene razlike ni med njimi in fašisti. Razlika je samo v tem, da so nas fašisti napadli in uničevali od zunaj, oni pa to počnejo od znotraj.

   Čisto nič se ne razlikujejo od nacional socialistov. Oboji izvirajo iz Marxa:

   https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html

   https://thefederalist.com/2018/09/11/read-pile-top-nazis-talking-love-leftist-marxism/

   V bistvu so naši komunisti še slabši, saj pod pretvezo partizanskih proslav in pravljic njihovih napihnjenih junaštev proti okupatorju, dajejo vtis, da jim je mar za slovenski narod, v resnici pa nas prav tako uničujejo, ko povzročajo exodus slovencev z načrtnim uničevanjem standarda in krajo davkoplačevalskega denarja v njihove davčne oaze, uvažajo pa k nam balkance in sedaj arabce, azijce in afričane. Poglej primer zdravstvenega doma Nazarje. Je bilo v poročilih. Zdravstveni dom so zapustili slovenski zdravniki in zdravnice in sedaj bodo pripeljali zdravnice iz Bosne, ki bodo seveda zadovoljne z malimi parami in neznosnimi pogoji dela in tako levičarji počasi uničujejo standard in srednji sloj. Vedno bolj nas balkanizirajo. Zbudi se.

   P.S.: Nimam nič proti tem, če pri nas živi določeno število Hrvatov, Srbov, Bosancev, pa dajmo še Albance, majo dober sladoled. Pod pogojem seveda, da se asimilirajo in se ne forsirajo kako so oni tu glavni in poizkušajo prevladati. To je normalno v vsakem narodu, da ima nekaj tujcev, samo da je to v znosnem številu, da Slovenci vedno ostanemo v večini, da se ustvarjajo pogoji, da ostanemo v večini, in da smo na slovenskem mi gospodar kot populistično govori Šarec. Samo tisti ‘mi’ on ne misli za Slovence.

   • tretjerazredni

    Zanimivo je, da danes nismo čisto nič srbski, je pa zato vsak dan čutiti čedalje močnejši hrvaški vpliv.
    Srbi niso šli nikoli popravljat slovenski jezik, niso izbrisali slovencev, sploh pa se niso mešači v slovensko počitiko, niso nam okupirali ozemlja in zasedli nuklearko, celo ustaško propagando lahko preprosto obrnemo in začnemo govoriti o hrvaškem hegemonizmu, kar je očitno res.
    Eno že 30 let trobi sovražna vojaška propaganda, drugo lahko vsak dan gledamo pred lastnim nosom, kaj boš verjel, mogoče raje nič kot v očitno neumnost.

    Zakaj se slovenci sploh primerjamo s hrvati in srbi, zakaj ne z italijani in avstrijci? Ti že veš…

    • Observer

     Kakorkoli že, vse to je brezpredmetno v luči tega kar se dogaja. Kmalu bo konec fešte za vse, ki prestopajo Božji zakon:

     https://www.youtube.com/watch?v=cnbZHEOriCw

     Prihaja račun za vse krivice in vse zlo, ki so ga ljudje počeli drug drugemu zadnjih 2000 let.

   • Estrim Rolls

    mislim da je samo jedro problema, “izbrano ljudstvo”. najmočnejše in najbogatejše bankirske družine se pa tudi ve katere so

  • tretjerazredni

   Ne vsi, samo potomci nacističnih družin, ki so med podukom NOB sedeli na ušesih in so nekako vseeno zdelali osnovno šolo.

   • Estrim Rolls

    ni jim za zameriti. to je velika sramota za njih. morajo se oprijeti raznih polresnic in pretvarjati zgodovino. da operejo ta madež

 • xtc

  V bistvu se z Yugo trčeno Balkanko nima smisla ukvarjat,ker je njen IQ in opoznavanje zgodovine zelo nizek.
  Kar se pa tiče “smrdljive drhali” pa tole,največja “smrdljiva drhal ” so častilci komunizma,socializmov,Yugoslavije in zločinske NOB.
  Zakaj?
  Zato,ker nobeden normalen človek ne počne tega kar je počela NOB komunistična drhal-seveda nje dejanja levičarji opravičujejo z floskulami o kolaborantih in izdajalcih ipd lažnih jajcah.
  Seveda pa je težava v tem ,ker se je NOB_JNA zgodba o osvobajanju,ponovila po 91 na Hrvaškem in bosni na povsem enak način-ne pozabit ,kaj so nam nabijali v glave v gnilem komunističnem kurniku od SFRJ od OŠ to vojske v političkih nastavah-“DA JE JNA SVETLA NASLEDNICA ;VREDNOT IN IDEALOV NOB VOJSKE” torej kdo je smrdljiva drhal nima smisla izgubljati besed.

 • Schemva Miro

  Levičarska pizdula naj se pobere tja od koder izvira,v balkansko vukojebino.

 • IZBIRA

  Razlika med alkoholikom in komunistom je taka:
  Alkoholik dela škodo sebi in okolici,
  Komunist pa dela škodo okolici za svojo korist.

  • tretjerazredni

   To je vendar zakon narave, človek se lahko upira entropiji edino na račun toliko večjega kaosa, ki ga povzroča v svojem okolju, da lahko ostane živ.

 • tramal

  Srbkinja držanič ,naj gre raje nazaj v srbijo in se tam še naprej kurba.

  • tretjerazredni

   Ti pa verjetno ponavljaš tretji razred osnovne šole, da si še tako otročji.

   • tramal

    Pa nisem šarec z šestimi popravnimi.

 • ZatonMesecnikov

  Prototip vas levičarjev, Srboljube.

  ultra levičarstvo premešano z vrednotami ZZB NOB ter tekovinama revolucije.

 • montyamp

  Jebo je Makarovićkin pas komunist-fašistom mater .
  V Sloveniji fašizem je bil nikoli premagan .
  Z dežja pod kap , izpod nacijev pod NKVD zločince kominternovskega podrepništva in murglosrbskega fašizma .
  Starejši ljudje pravijo , da se je pod Hitlerjem še dalo živeti , samo lenuhi in komunistični ultraidioti so prišli na svoj račun pod rdečo zvezdo , zato jahamo iz vojne v vojno na bankrotih in atentatih .
  Seveda danes na veliko hlapčujemo Nemcem , bolj kot kdajkoli v zgodovini .

  • tretjerazredni

   Samo lenuhi praviš, Hitler je začel svoj morilski pohod prav nad tretjerazrednimi nemci, neozdravljivimi invalidi, duševnimi bolniki, klošarji, homoseksualci, na splošno neprilagojenimi,… lobotomizirani nemci so mu bili takrat celo hvaležni, da jih je odrešil bremena in družinske sramote.

   • montyamp

    Polnilci jam s svojim neobvladljivo izkrivljenim potomstvom , z nedolžnimi , z žico zvezanimi , živimi zazidanimi , se skrivate za zaveso humanosti , ste pa še vedno večji zločinci od Hitlerja .
    Amen .

    • tretjerazredni

     Zakaj se pa zdaj na mene dereš, čeprav sem bil slovenski vojak, nisem v življenju niti streljal na nič živega, kaj šele koga ubil, enako kot večina kolegov in kameradov.
     Za nacionalistične ideale in denar zagotovo ne bi ubijal, za kaj drugega pa že mogoče.

   • montyamp

    Komunistične ultraidiote s pa pozabu .

 • montyamp

  Kaj so pa potem UDBOVSKA DECA ???
  A mogoče dišeča drhal ???
  Lahko seveda partijska omladina CK KPYU diši , ampak na žuljih poštenih , tistih kaj jih njihovi očetje in dedje niso živih z žico zvezanih zmetali v jame .
  Zaradi atentatov še smrdeti niso začeli , zare čudna so pota rdečega srp-kladivo fašizma .
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • Olga101

  Tovarisica naj gre v svojo Bosno in se pozanima, kaj je tam naredila zločinska rdeča zvezda in obišče množična morišča od Slovenije do Bosne!
  Tačas, ko so drugi umirali pod rdečo zvezdo v balkanski moriji, ki jo je izvajal Milošević z JLA, je ona brezskrbno uživala v samostojni Sloveniji, ki so nam jo izborili osamosvojitelji!

  • tretjerazredni

   Miloševič je s srbsko JNA branil Srbijo, ki ni nikoli napadla nobene tuje republike, vprašaj se raje kaj se je zgodilo s hrvaško, bosansko in našo JNA, da so začeli masovno moriti in razseljevati lasten narod.

   • Olga101

    ??? Sončarica ali demenca? Ali pa ste preprosto samo Srb? JLA je bila SRBSKA vojska!
    Remember: Vukovar!

    • tretjerazredni

     JNA je bila Jugoslovanska vojska, razdeljena na posamezne garnizije in rodove, vsem pa je komandiralo predsedstvo SFRJ, ki so ga sestavljali vodilni komunisti iz vseh republik, seveda tudi iz Slovenije.

     Kam ste pa vi hodili v šolo gospa Olga, Vukovar je bil vendar lepo hrvaško mesto, kjer se hrvati pač niso hoteli podrediti politiki Tuđmana in reviziji ustašev. Branila ga je hrvaška JNA, s slovenskim orožjem, ki so ga po zmagovitem porazu odpeljali iz Slovenije, pri čemer so pomagali tudi slovenci, ki so po rodu hrvati, napadali so ga pa naborniki iz Hrvaške in bosne, ki so po rodu srbi. Še enkrat povem, sami si poglejte, Slovenijo je rešil Miloševič, ko je v imenu Srbije, zahteval umik srbslih nabornikov izpod komande hrvaških politikov, torej se vojali srbskega preostanka JNA niso smeli boriti v tujih republikah. Kaj so delali navadni ljudje, to je pa njihova stvar, mednarodno sodišče v Hagu je imelo zadnjo besedo in je že zdavnaj povedalo svoje, Srbija ni napadla nikogar.

     Zapomnite si že enkrat, država JLA ni nikoli obstajala, generali ne začnejo vojne in ne odločajo o ničemer, ker so samo orodje resnične oblasti, ta pa je bila v SFRJ razdeljena približno kot opisano. Če bi 10 milijonov srbov napadlo 2 milijona etnično čistih hrvato, bi Hrvaška danes zgledala kot bi nekdo najprej stisnil, nato pa še z nogo speštal piksno pira, že po goli logiki vaše ideje nimajo ne repa in ne glave, verjamete pa vseeno.

 • Garbage man

  Pracica četniška

 • tretjerazredni

  Jaz si vedno skušam predstavljati, kako je zgledalo takoj po vojni. Me res zanima, če bi se ljudje tudi takrat tako obnašali do partizanov, ko so zavezniki zbombardirali slovenske dežele nazaj v kameno dobo.
  Danes je to normalno, ampak takrat je bila velika sramota, če so te morali bombardirati, angleži, francozi, američani, rusi,… nacijev niso marali nikjer na svetu, ker so masovno morili,učili in preganjali ljudi samo zato, ker se niso rodili pravim staršem.

  Edina tolažba za slovence je, da takrat sploh ni bilo več Slovenije, torej nas ni nihče bombardiral in se nam ni treba ničesar sramovat.

  • Olga101

   Stalin vam je lepo povedal, da niste nič osvobodili, saj ste se samo šlepali na Rusih. Laž je nesmrtna duša komunistov!

   • tretjerazredni

    Če partizani niso ničesar osvobodili, bi morali, pravo vprašanje je kaj so takrat razmišljali vsi drugi slovenci, če sploh kaj.

 • Olga101

  Tovarisica slavi rdečo zločinsko zvezdo in s tem tudi morijo nad Bosanci, ki jim pripada! Zločinci so lepo povedali, da so računali, da ne bodo kaznovani, tako kot niso bili kaznovani komunisticni-partizanski morilci po drugi svetovni vojni!

 • Garbage man

  Stavim, da davkoplačevalci, plačijemo tej kurbi telefon

 • Dr. E.K.

  Manjvrednostni kompleks, pa to …

  • slosin

   …pa veliki špegli na faci, da skriva svoje balkansko poreklo…

   • sodnikisozločinci

    Vendar ne vidim brkov, kar je pohvalno, očitno se redno brije, drugače bi jo lahko kdo še zamenjal s Stanovnikom.

 • samotoje

  Po njenih tvitih sodeč je Jasmina Držanič en žalosten primerek poškodovanega genetskega zapisa in se z njo ne bi kazalo ukvarjati. Zapisano pove o njej več, kot vsi selfiji skupaj. Ignoriram.

  • tohuvabohu

   Njen oče se v grobu obrača od sramu. Večji del kariere je delal kot mizar, potem pa je postal predsednik izvršnega sveta občine Domžale in nato direktor banke. Kaj pa je ona?

   • samotoje

    Aha, vse jasno.

 • Skrajno Desni

  Kurba je bila v Yugi, kurba je še zdaj.

 • Common Sense

  Ne.

 • šmentanamuha

  Če to izreče ena smrdljiva rdečekljunašica in rdečezvezdašica Jasmina Nobody, ki ima plombo na možganih, se ne bomo pretirano razburjali. Mal je podobna Evgeniji, se vam ne zdi?

 • to_mi_delaj

  Ta bi rabila umetne “rejbanke “

 • tretjerazredni

  Zdaj razumem zakaj imajo borci tako radi krvavice s kislim zeljem in pire krompirr’jem.

 • mare

  Režimski mediji pa molčijo.

 • mare

  Živčni levičarji.

 • Olga101

  Kandidira za LMŠ?

 • Janez Kepic-Kern

  Ponavljam.
  Kaj pa nam vsem – dobro poznana – ALTERNATIVA – ” G O L I OTOK” =
  Ali
  niso tam prevzgajali s STALINA . NA “TITA”? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  EDINO VPRAŠANJE JE ?
  Kdo je leta 2019 – potreben prevzgoje ba GOLEM OTOKU. A kdo ve ?

 • milanček

  ja, predragi moji slovenčki, kar mirno glejmo naprej, bodimo tiho, potrpimo, ko nam kradejo, dobesedno maltretirajo, če ne že ubijajo in počasi, kaj špčsi, saj že imajo jugo mafija in golazen komando v svojih rokah! kar poglejte iz primerov, npr tožilka žgajnarjeva dela po navodilih te mafije! pa je to en sam primerček!

 • milanček

  ja, predragi moji slovenčki, kar mirno glejmo naprej, bodimo tiho,
  potrpimo, ko nam kradejo, dobesedno maltretirajo, če ne že ubijajo in
  počasi, kaj počasi, saj že imajo jugo mafija in golazen komando v svojih
  rokah! kar poglejte iz primerov, npr tožilka žgajnarjeva dela po
  navodilih te mafije! pa je to en sam primerček!

 • Drago

  Mnogi partizani so dali življenje za svobodo, ki je nikoli ni bilo.