fbpx

Sovražni govor par excellence: Za levičarsko tviterašico so vsi, ki se ne strinjajo s poveličevanjem partizanov, kar “vnuki smrdljive drhali”!

Jasmina Držanič na koncertu "Nosil bom rdečo zvezdo", ki je potekal 4. julija 2019 v Ljubljani (Foto: Twitter)

Paradoksalno je, da imajo v zadnjem času levičarji polna usta obtožb o sovražnem govoru, ki naj bi prihajal s strani desničarjev, hkrati pa se ga ravno sami najpogosteje poslužujejo. Zadnji tovrsten primer predstavljajo žaljivi zapisi uporabnice Twitterja Jasmine Držanić, ki je v razpravi v povezavi s 74. obletnico “preboja” partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med 2. svetovno vojno tiste, ki se ne strinjajo s poveličevanjem partizanstva, poimenovala kar “vnuki smrdljive drhali”. Ker so se komunisti v preteklosti brutalno znesli nad nedolžnimi, še prej pa so proti njim vodili propagandno vojno, ki je imela za posledico genocid nad Slovenci, Hrvati in drugimi narodi, bi njene besede zlahka uvrstili v polje sovražnega govora.

Medtem ko levičarji v zadnjem času pogosto obtožujejo desničarje sovražnega govora, pa se vedno bolj izkazuje, da se slednjega poslužujejo predvsem oni sami. Zanje, prvorazredne, so namreč vsi, ki se ne strinjajo z radikalnimi levičarskimi idejami ter poveličevanjem krvavega komunističnega režima in njegovih totalitarnih simbolov, drugorazredni, nemalokrat jih označijo celo za fašiste, neonaciste in skrajne desničarje.

Zadnji primer, ki jasno kaže na nestrpnost levičarjev do drugače mislečih, predstavljajo žaljivi zapisi uporabnice Twitterja, ekonomistke in podjetnice Jasmine Držanič, ki je v odzivih na razpravo, ki se je razvnela v povezavi s 74. obletnico “preboja” partizanov skozi nemški obroč na Menini planini med 2. svetovno vojno, vse, ki se ne strinjajo z neupravičenim poveličevanjem partizanstva, poimenovala kar “vnuki smrdljive drhali”. Na omenjeni nestrpni zapis se je odzval tudi dr. Božo Predalič, ki je na svojem Twitter računu opozoril, da se je Držaničeva s tem spustila na “precej nizek nivo“.

Tisti, ki opozarjajo na zločinskost komunizma, so revizionisti, kolaboranti in luzerji
Kot kaže, gre pri Držaničevi za še eno izmed levičark, ki ne poznajo olike do vseh drugače mislečih. To dokazuje tudi dejstvo, da je omenjena uporabnica na Twitterju že pred tem večkrat sovražno pisala o vseh, ki se ne strinjajo z levičarskimi aktivističnimi idejami. V povezavi z 9. majem, dnevom zmage nad fašizmom in nacizmom, je tako vse, ki opozarjajo tudi na zločinskost komunizma, poimenovala kar “revizionisti, kolaboranti in luzerji“.

Obvezen obisk koncerta “Nosil bom rdečo zvezdo”
Se je pa seveda Držaničeva, kot se za prvorazredno slovensko prebivalko spodobi, udeležila tudi nedavnega koncerta z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, ki ga je privilegirana “kulturnica” Svetlana Makarovič, znana predvsem po svojih vulgarizmih ter nestrpnosti do vseh, ki se ne strinjajo z njenimi radikalnimi levičarskimi idejami, organizirala v Ljubljani. Na omenjenem koncertu seveda ni izostalo prepevanje ideoloških in provokativnih pesmi. Udeležili so se ga namreč predvsem jugonostalgiki, ki se, podobno kot Makarovičeva, nikakor ne morejo sprijazniti z osamosvojitvijo Slovenije ter s slovenskimi nacionalnimi simboli, hkrati pa skrbijo za poveličevanje komunizma ter zamolčanje njegovih okrutnih zločinov. Držaničeva je v svojem zapisu ob obisku omenjene rdeče orgije ponosno zapisala: “Če se človek podviza, dobi sedež.” Dodala je svojo fotografijo ter fotografijo napol praznega prizorišča.

Držanićeva tako spada v skupino levičarjev, ki brez zadržkov in s polno mero sovraštva napadajo drugače misleče in kristjane in tako ustvarjajo pošast, ki so jo izumili sami – tako imenovani sovražni govor. Sem spadajo Marko Crnkovič s svojimi steklimi psi desnice, Boris Kobal in Safet Alibegić z grožnjami novinarju Jožetu Možini, policist z Ljutomera z grožnjami Janezu Janši in še mnogi drugi primeri, ki so utonili v pozabo, saj jih mediji in organi pregona pustijo pri miru. Sovražni govor je v slovenskem prostoru namreč orožje, ki je v rokah izključno levice, da ustrahuje in nadzira preostali del javnosti.

Rajko Golob