fbpx

[Video] Nezaslišano! Islamski skrajnež grozi Nova24TV: “Molim Alaha, da vas uniči.”

Foto: Fb

“Židovi zapomnite si eno stvar več kot ste proti muslimanov in tašne objave ki samo vrtite vse najhujše. Delajte kar česte al eno stvar si zapomnite ISLAM je istina in nikoli ga neboste uničili niti muslimanov ker ALLAH (BOG) prizna samo ISLAM in ISLAM ce zmagati po celem svetu ker je to vpisano v KOR’ANU. ALLAH JE EDEN NIMA DRUGEGA. MOLIM ALALHA DA VAS UNIČI. STE NAJHUJŠA NEOBRAZOVANA TELEVIZIJA KI ŠIRI SAMO MRŽNJO. VI STE TERORISTI,” je v zasebnem sporočilu uredništvu Nova24TV zapisal zagreti pripadnik islamske vere, ki je po fotografijah in vsebini grožnje sodeč, pravi islamski skrajnež.

Da je grožnja islamskega radikalizma realnost tudi v Sloveniji, smo v uredništvu Nova24TV opozarjali že od samega začetka obstoja našega medija in pri tem izpostavljali številne primere, večinoma prezrte s strani organov pregona, vendar še kako potrebne resne obravnave.

Tokrat smo kot zasebno sporočilo uredništvu prejeli neposredno grožnjo po uničenju našega medija. Pod njo se je podpisal Samir Balić, predstavnik slovenske islamske skupnosti, ki je – glede na fotografijo s Facebooka – skrajnega salafističnega prepričanja, saj nosi dolgo brado, značilno za ekstremno vejo islamske ideologije.

Oblasti čakajo, da se zgodi novi Charlie Hebdo?
Bistvo te vere oziroma ideologije je razkrito tudi v njegovi grožnji, v kateri napoveduje zmago islama po celem svetu, ker je to zapisano že v Koranu, sveti knjigi islama. “Allah je eden, molim Alaha, da vas uniči,” so besede Balića, ki bi morale še najbolj skeptične prepričati, da imamo opravka z resno varnostno grožnjo in hkratnim napadom na svobodne medije. Spomnimo samo na napad islamistov na satirični francoski medij Charlie Hebdo januarja 2015, ko sta brata Said in Cherif Kouachi napadla in ubila 12 ljudi, 11 pa ranila.

Vsebina grožnje predstavnika slovenske islamske skupnosti Samirja Balića.

Spomnimo, da tovrstne grožnje predstavnikov islamske skupnosti niso osamljeni primeri, temveč se jih je nabralo že kar nekaj. Zadnja se je zgodila nekaj dni nazaj, ko je slovenski džihadistični rekrutiranec in nato tudi rekrutor Rok Žavbi s pestmi napadel novinarja in snemalca televizije Planet TV. V preteklosti smo poročali o seji ljubljanskega mestnega sveta, ki jo je marsikateri svetnik MOL zapustil šokiran. Tajnik islamske skupnosti Nevzet Porić je namreč zagrozil, da si bodo v skupnosti zapomnili tiste, ki so bili proti gradnji džamije. “Jaz bi samo želel povedati, da si gospod Janković veliko več zasluži, kot pa imenovanje ulice, glede na to, kaj vse je naredil za projekt izgradnje džamije. On je ne samo naš objekt, ampak tudi druge sakralne objekte podprl finančno, torej, ne govorim kot župan, ampak kot Zoran Janković, tako da si zasluži veliko več in mi mu to nikoli ne bomo pozabili. Seveda pa si bomo zapomnili vse tiste, ki so bili proti in so glasovali in so ovirali projekt izgradnje džamije …” je 25. septembra lani na seji ljubljanskega mestnega sveta dejal mestni svetnik na listi Zorana Jankovića in generalni sekretar Islamske skupnosti v Sloveniji Porić.

Slovenija muslimanska država čez 20 let?
Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,” je bila izjava slovenskega muftija Nedžada Grabusa v Odmevih leta 2015. Izjava, ki je dvignila veliko prahu in do danes še ni bila pozabljena. Čeprav je bila njegova izjava, milo rečeno, skrajno neprimerna, pa nam trenutni podatki zares lahko vzbudijo določeno mero skrbi – še posebej, če jih združimo z besedami Samirja Balića, ki napoveduje uničenje vsega, kar ne sodi v islam.

C. Š.