Logar predstavil ugotovitve bančnega ropa in sporoča bančnim kriminalcem: “Ne splača se lagati!”

Anže Logar (Foto: STA)

Predsednik Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji Anže Logar je med številnimi ugotovitvami pojasnil, da so ovadili bančnico Romano Pajenk zaradi laganja pred komisijo. Poslanec Bojan Dobovšek, kot tudi drugi razpravljalci pa kot glavno oviro pri pregonu bančne kriminalitete vidijo v nedelu sodišč. 

Razpravo o bistvenih ugotovitvah je predstavil predsednik komisije Anže Logar, ki je povedal, da je to prva faza preiskovanja, kritičen pa je bil do organov pregona in davčnih organov, ki so zelo aktivni pri pregonu branjevk, nabiralcev gob in prodajalcev kostanja. “Če bi se ti sprehodili še v pisarne bankirjev, bi morali po istih kriterijih v proračun prinesti za 2500 milijard evrov kazni. Najbolj tragično je, da so bančni kriminalci do sedaj odgovarjali z nič evri,” je bil kritičen Logar.

Logar je poudaril, da smo sedaj tam, kjer v pravni državi ne bi smeli pristati. To je potrdil tudi vodja specializiranega tožilstva Hari Furlan, ki je priznal, da imajo na tožilstvu in sodiščih problem, saj še ni izoblikovane sodne prakse, saj sodišča zahtevajo visoke dokazne standarde. Zato je Logar pojasnil, da so sodišča izoblikovala oprostilno sodno prakso, saj je kriminalce lažje oprostiti, kot jih obsoditi. V komisiji so zato v primeru problema dolžni iskati rešitve, ki so jih predlagali v obliki normativni sprememb, ki bi olajšale delo preiskovalnim organom. “Zato bomo naredili vse, da bodo tisti ki so primarno odgovorni, prestavili v višjo prestavo.” meni Logar in dodaja, da na pregonu bančne kriminalitete pravna država obstane ali pade. “Če krivci ostanejo nedotaknjeni, bodo jutri storili enako, sledili mu bodo še ostali,” je bil kritičen.

Komisija za preiskovanje bančne luknje je za preiskovalno delo porabila 700 ur, zaslišali so 36 prič in pregledali preko 50 tisoč strani različnih dokumentov. Preiskovalna komisija je sklepe sprejemala soglasno z vsemi strankami.

Logar je bil tudi kritičen do predsednika državnega zbora Milana Brgleza, ki je poročilu preiskovalne komisije namenil le 15 minut in ne 60, kot bi jih potreboval, da bi lahko predstavil vse pomembne ugotovitve.

Pajenkova skupaj z bratom obvladovala več kot 50 odstotkov banke
Med ugotovitvami komisije je Logar izpostavil tudi neprimerno in nezakonito lastniško strukturo obeh preiskovanih bank. “Lastniška struktura Probanke pove, se da predsednica uprave nahaja kar v petih delih lastništva te banke in je skupaj z bratom obvladovala več kot 50 odstotkov banke. Ene in iste osebe so krožile po banki in odločale o vsem. Skupinama Had in Fractal conslting je bila Probanka izpostavljena v višini več kot polovice kapitala banke. Po zakonu pa so osebe lahko izpostavljene le do višine 25 odstotkov kapitala. Banka Slovenije tega nikoli ni opazila in jih opozorila.”

Podobno kot pri Probanki je tudi pri Factor banki. Po temeljiti preiskavi komisija ni mogla ugotoviti kdo so lastniki, kar niso vedeli niti predstavniki BS. Pri tem so veliko vlogo igrala podjetja tranzicijskega tajkuna Darka Horvata iz skupine Aktiva d.d., za katerega je tudi BS ugotovila, da neverjetno hitro ugaša in ustanavlja podjetja ter tako briše sledi.

Lažnivce so kazensko ovadili
Komisija je prav tako ugotovila, da so najbolj odgovorne funkcije opravljali ljudje, ki so sočasno sedeli na več pomembnih funkcijah, kar priča o njihovih “super sposobnostih,” zaradi česar je danes prišel račun za davkoplačevalce. Logar poudarja, da so jih nekateri podcenjevali in krivo pričali, zato so jih kazensko ovadili. Ovadili so nekdanjo predsednico uprave Probanke Romano Pajenk in aktualnega direktroja bančnega nadzora Mateja Krumbergerja. Zato vsem ostalim Logar sporoča, naj govorijo resnico.

Banka Slovenije povsem neustrezno ukrepala
V SDS pozdravljajo delo in ugotovitve komisije ter menijo da je ustrezno preučila morebitno odgovornost BS z ostalima bankama ter ugotovila razloge za prisilno likvidacijo in porabo davkoplačevalskega denarja. Vsebina poročila prikazuje in dokazuje, da je bilo delovanje uprav in nadzornih svetov bank soodgovorno za težko finančno in gospodarsko krizo. K temu so pripomogli tudi neustrezen zunanji nadzor, zunanji dejavniki in neustrezna politika vlad. Ker BS ni pravočasno in ustrezno ukrepala, nosi del odgovornosti za bančno krizo. Ob tem je zamujala priprava in sprejem ustrezne zakonodaje in priprava kodeksov korporativne zakonodaje.

Dobovšek vidi sodišča kot ključno oviro do obsodb kriminalcev
Nepovezani poslanec in strokovnjak na področju preučevanja korupcije Bojan Dobovšek se je zahvalil Logarju in njegovim sodelavcem za pomembno delo. Kot je poudaril je pred nami še večja stvar in sicer preiskovanje NLB, zato je potrebno reagirati hitro, saj je potrebno krivce kaznovati. “Dlje časa kot bo minilo, lažje bo skriti finančne tokove in vrednostne papirje.” Dobovšek je še opozoril na vlogo policije in drugih institucij, ki ne delujejo dobro, še bolj pa je bil kritičen do dela kazenskih sodišč, ki jih vidi kot glavno oviro za zavlačevanje in neodločanje v primerih bančne kriminalitete.

Za 5 milijard uspešnih poslovnih praks
Logar je še predstavil primer slabe sodne prakse v primeru Jankovićeve firme Ultra, ki so ga že leta 2009 prijavili tožilstvu, vendar ga je tožilka specializiranega državnega tožilstva Darja Šlibar zavrgla, saj je v odločbi dejala, da je bilo ravnanje banke s podaljševanjem kreditov uspešno in odgovorno. “Torej imamo v Sloveniji za 5 milijard uspešnih poslovnih praks,” se je čudil Logar.

V drugem primeru pa je okrcal sodnico Majo Letonjo, ki je oprostila bančnike v primeru podeljenega večmilijonskega kredita družbi Merkur, ki je bil kljub mnenju bonitetne službe banke, da se finančno stanje družbe slabša, podeljen in nikoli vrnjen. Temeljni argument sodnice Letonje je bil, “da je bil kredit podeljen po običajnem postopku.” Kot zanimivost je Logar izpostavil zavrnitev sodnice za zaslišanje izvedencev bančne in finančne stroke. Sodnica Letonja je namreč ugotovila, da so vse izpovedi prič skladne, kreditni pogoji pa so bili običajni, čeprav zavarovanje ni bilo ustrezno. “Če daješ vse kredite po neobičajnih pogojih, vse postane običajno. Ravno zaradi neobičajnosti smo dokapitalizirali banko 296 milijoni evrov,” je bil oster Logar do slovenskega sodstva, ki je pri sojenju bančnega kriminala popolnoma nesposobno.

M. P.

 • tomven

  Jebe se njim, še posebej tej Zeldi dokler ima cvergl komando v Sloveniji.
  Drugače pa, bravo Anže, banda postaja nervozna, kadar nekdo dreza v njihovo gnezdo. Le tako naprej, pazi se samo pijanih lovcev.

 • Duhec

  Bravo… in zakaj to preiskuje xy komisija in ne policaji???

  • totex39

   Zato, ker policaji niso sposobni in hkrati so vsi skrumpirani.

   • nevtrino

    Pokvarjeni, skorumpirani.

 • zokispoki

  Tako se dela, Anže !

 • totex39

  Logarja lahko spoštujemo za njegovo požrtvovalnost, ki ga opravlja na tem področju. Načeloma bi morali to odkrivati tudi drugi, vendar ker so lopovi med sabo povezani, tega nikoli ne bi izvedli.

 • primoz

  Ja res ljudje božji kaj ste še vedno slepi??? Na volitvah pa ponovno voliti stranke,ki ščitijo svoje kriminalce iz bančnih logov ——— To,da mora kriminal raziskovati Anže Logar in njegova komisija je žalostno KAJ SO UGOTOVILI RAZNI KOSI,POLICIJA,in td…. ????? Nič svojih se pač ne sme preiskovati in ovajati! — Kaj menite,če bi ti bančniki in kriminalci banke spraznili NEZNANEGA DNE NA NEZNAN KOMUNIKACISKI NAČIN BI BILI MORDA ŽE V ZAPORU?????

  • nevtrino

   Nič ne pomaga, ker kot kaže, pošteni ljudje na Slovenskem, ne damo več nič na možnost izboljšanja stanja pokvarjene države .

   • Olga

    Akcija! Vsak šteje! Načinov je veliko!

  • komar marko

   Čudno, vsi akterji afere PATRIJA so dobili UGLEDNE in ZASLUŽNE nagrade. Tudi nek novinar iz Dnevnika, kateremu je pomagal nek profesor je dobil zaslužno službico!

   • Olga

    Izgubili so pa ugled!

    • traktor

     Dobili pa zasluge. Lopovom se j..be za ugled.

 • nevtrino

  Žal je v jugobutalah ravno nasprotno: splača se lagati. Pošten folk pa drema …

  • traktor

   Če bi bil folk pošten, ne bi dremal in čakal, da tisto kar bi bilo nujno, nekdo napravi namesto nas.

 • garfi

  splača se jim lagati
  zato jim je treba vzeti vse

  • avtohtoni neandartalec

   Šrota niso niti deložirali, pa mu manjka precej več kot 120 evrov za položnico.

   • garfi

    izgleda majna riba proti banksterjem

  • Andrej

   Težka je z avtohtonimi VOLI-lci !

 • Kučko pod pručko

  Anžeta Logarja zelo spoštujem, saj vidim, da se zelo trudi v naše dobro in da je tudi strokovno dovolj podkovan. Kljub temu pa se mi zdi njegov poziv bančnim kriminalcem, da se lagati ne splača, naiven. To pa zato, ker so praktični vsi lopovi, ki so nas oškodovali za desetine milijard evrov, iz murgelskega brloga, zanje pa je značilno, da je laž ena njihovih najprepoznavnejših lastnosti!!!

  • Olga

   +++++++++++++++ Tudi za njih raste palica, samo, da se tega ne zavedajo! Prepričana sem, da ima glede tega gospod Logar več informacij kot mi!

  • avtohtoni neandartalec

   A opoziciji pa niso nič dali, čudno, lahko bi kaj rekli, če že niso nič zaslužili z vsemi tistimi reprogrami kreditov in subvencijami gospodarstvu. Že iz zdravega pohlepa, zakaj bi šlo nasprotnikom bolje, na račun vseh.
   Veliko je verjetno pobrala tudi javna uprava, to do tisti, ki se zdaj tožijo. Čudno se mi zdi edino, da desni niso imeli od teh milijardnih čarovnij nobenih koristi, od česa pa oni živijo, najbrž od vrednot in dobrih idej.

   • Nata

    Menda ja imajo kakšen dohodek ? Kam te pa spet zanaša ?
    Logar o milijardah , ti pa o pohlepu desnice.

    • Kučko pod pručko

     Neandertalci so izumrli pred kakimi trideset tisoči leti, edino Avtohtoni je preživel!!!

     • Nata

      Ojejjej . . . Potem pa moramo paziti nanj !!
      Je redek, edinstven primerek.
      Rariteta, ali. kako se že pravi.

     • Andrej

      Ne vem,če se nisi zmotila,avtohtoni neadertalec je samo pastir
      avtohtonih dinozavrov iz ljubljanskega močvirja!

     • Nata

      No , pa morda je že malo napredoval , se kaj naučil ?
      Saj v naši državi je prav vse mogoče !
      Ni nujno , da kaj znaš…..samo , da si naš !
      Nekdanjih ” pastirjev ” imamo veliko .

    • Andrej

     Kaj pa avtohtoni neandertalci vedo o miljardah?

     • Nata

      Hm…..ja, tale naš izgleda , da ne ! Vsaj po primerjavah , ki jih napiše.

   • traktor

    Mogoče pa za razliko od onih, živijo od svojega dela. Samo, da to ti težko vidiš, kaj šele, da bi priznal.

 • učko

  Tega bogega Anžeta ni nikjer slišati, samo na tem portalu se piše o njemu kot o “bančnemu Robinu Hoodu”. Jest mislm, da je vse skupaj en navaden prdec, tak tihi, k sam mal zasmrdi.

  • Nata

   Kdaj pa kdaj pa le Tv poglej .Tvojo tv .

  • tarantela

   Men se zdi v redu fant, gledam seje DZ in deluje zbrano umirjeno, razumno in ni žaljiv!

   • Novakec1

    To imaš prav, drugače pa Sizifovo delo.

  • nevtrino

   Kar poskusite napisati kaj konkretnega na RTV ali na pop ali podobnih trobilih, pa bo seveda zelo hitro umaknjeno, potlačeno, oziroma sploh ne bo objavljeno….

  • cosmosjasnovidec

   Ne da misliš ampak imaš tokrat prav,ker sem jaz popolnoma enakega zaključka.
   Tole je navadna farsa in zavajanje državljanov.
   Sam Logar ima dovolj dokazov proti sodnikom tožilcem ter vsem ostalim.
   In zakaj so še vedno na delovnih mestih v sodstvu namesto v priporu in preiskavi?

   • Novakec1

    Pojejo Kaj nam pa morete….., Anže pa pleše.

    • Andrej

     Novakec1,mogoče pa le plešejo zadnji tango v muglah!

   • Andrej

    Cosmojasnovidec,bančniki in njihova klientela so zaviti v gosto meglo,
    če bo vse tako kot bi moralo biti,ne bodo našli poti iz nje!Reši jih lahko
    samo še tradicinalno močan bog vzhodnih vetrov iz rdečega otoka murgelosa!

  • Andrej

   Hud Anže ,strah in trepet bančnikov,tudi finančna ministrica je na trnih!

 • montyamp

  Krivosodje še Janše ni sposobno zapret . Šteti in računati FDV vajenci Stalinovih glist , so nikoli znali , zato dajo papirje s številkami v spodnji predal .

  • Andrej

   Zakaj pa naj bi ga zaprli ?

 • Krtača17

  Pravilno se je lotil ta pravih kriminalcev. Samo zgont v zapor a al Islandija stil in potem ugotavljat nedolžnost. 99% jih bi ostalo v zaporu naslednjih deset let. Tu ni kaj dosti za razmišljat.

  • tarantela

   Drek! Saj vidiš, da imamo zdravnike, ki tavelikim kriminalcem pišejo bolniške!

   • Novakec1

    Kam jih boš pa zapru?

    • Andrej

     V trezor,v kletko vsekozi bodo imeli občutek,da tako bogati še nikoli niso bili!

  • macon

   No, vidiš, vsaj glede enih zadev se lahko vsi poenotimo.

 • Kučko pod pručko

  Bodite prepričani, da bi v primeru, če bi Janša bankam ukradel samo en evro, pognali ves murgelski represivni aparat. Policaje, običajne kriminaliste, NPU in celotno sodstvo z Maslešo na čelu. Iskali in iskali bi ‘ukradene milijarde’ in ko jih ne bi našli, bi mu že kaj podtaknili, da bi ga strpali v arest.

  Jasno, Janšo bi bilo potrebno spet “sfukati”!!!

 • domovina mili dom

  Bučke rdečega sodstva in izjava tožilca Furlana.
  “To je potrdil tudi vodja specializiranega tožilstva Hari Furlan,
  ki je priznal, da imajo na tožilstvu in sodiščih problem, saj še ni
  izoblikovane sodne prakse, saj sodišča zahtevajo visoke dokazne
  standarde”.
  To bo to. Ko so v pregonu komunisti, so dokazni standardi visoki.
  V uničevanju desnice, pa so dovolj indici, kaj?
  Naj grom uniči ta rdeči pšen.

 • domovina mili dom

  Je Dobovšek pozval vse medije, naj raziskovalni novinarji pomagajo komisiji pri razkrivanju bančnega ropa. Kar vidim bando 571&tavariši, kako so se zagnali v nizkem startu, kdo bo več in prej odkril kriminal svojih šefov.

 • tarantela

  Upam, da bo delo te Komisije imelo učinek, pomembno je tudi, da so složne vse stranke, tako pozicija kot opozicija razen ZL!

  • cosmosjasnovidec

   Ničesar ne bo imelo,ker je tole navadna farsa ter zavajanje ter metanje peska v oči državljanom.
   Za lopove se ve za podkupljene sodnike ter tožilce se ve za bančnike ter ostale tajkune se ve.
   In zakaj že niso v priporu ampak so še naprej na delovnih mestih?
   Zato,da priredijo dokumentacijo tako,da bo skladna z Logarjevo,ker še trenutno seveda ni.
   Nič ne bo iz tega in bo ostalo tako kot je.To so samo farse za naslednje volitve.

 • Prihajam Slovenija

  Da bomo do pravne države prišli je treba na volitve, ne pa da 850.000 volivcev boli kurac za državo.

  • Tanja Bor

   Na tem je treba delati. Ljudem dopovedati, da JE pomembno, koga obkrožiš. Po referendumu, brexitu in Trumpu bo to lažje.

  • Anton

   točno tako, nekoč nedavno od tega sem na tem forumu napisal , da bi morale biti volitve obvezne, saj to je osnovna državljanska dolžnost vsahernega izmed nas, tu ni razlogov zakaj ne iti an volitve, so zgolj izgovori. Razlog a la ,češ da saj so so vsi enaki, je en najbolj plehkih butastih whatever “razlogov” za neudeležbo. Prvič niso vsi enaki(politiki oz stranke), drugič, tudi z vašo neudeležbo se ohranja status quo, tretjič kot apatični volilec nimaš pravice da črhneš besedico na tem ali onem portalu čez to ali ono vlado, NIMAŠ, si slišal, majke ti je… Pa da še en govorim da bi morali take “apačke” ki ne izpolnjujejo državljanske obveznosti udart po žepu, pa da vidmo kako bodo odreagirali, zarad mene lahko gredo tudi v tujino..

  • Anton

   ja in tudi zaradi in predvsem zaradi takih apatičnih volilcev ki so zarad mene glavni krivec da se rdeča golazen ohranja že 70 whatever let.

   • Anton

    pa še nekaj ne rečem 2krat da ravno te gnide oz apatični volilci so ravno tisti, ki imajo najbolj za govort češ to ali ono vlado.

 • lauraas

  Tako je, pazite se pijanih lovcev!!!

 • cosmosjasnovidec

  Sodstvo pri sojenju bančnega kriminala ni nesposobno ampak podkupljeno ter skorumpirano v celoti.
  Če koga obsodijo morajo tudi sami sebe,ker seveda obsojeni ne bo tiho in bo povedal koliko podkupnine je kdo prejel.
  Vse tole ne vodi nikamor in je vse skupaj samo en velik BLA,BLA,BLA.
  Dokazane so številne napake ter kršitve sodnikom,tožilcem za katere je vsakemu bedaku takoj jasno,da so podkupljeni.To je dovolj za takojšnjo izključitev iz senata ter zapustitev delovnega mesta.
  Ali bo sedaj tale komisija spet čakala,da sodišča spremenijo ter pripravijo sodno gradivo,da bo odgovarjalo in bo skladno temu kateremu sedaj ne odgovarja Logar jih je pa sedaj seznanil kaj morajo popraviti,da se bo vse ujemalo.
  Za bančnike se ve,za copatarje Jankoviče oziroma za vse.Pokradli so poneverili in tukaj se ni več kaj za jajčkati.Za tiste katere so dokazi že tako ali tako lisice na roke ter v pripor do obravnav.
  To je spet navadna farsa ter zavajanje državljanov in iz tega ne bo nič tudi po novih volitvah se bo tako vleklo še veliko let v nedogled.

  • Novakec1

   Sodnega gradiva bo ene 500kil in ga bodo obravnavali ene 20 let.

 • Duhec

  Z levico je zabit zadnji žebelj v krsto… vse majo v svojih rokah in nikoli ne bojo kaznovani.

  • if

   Kazen bo sesutje!

   • Novakec1

    Koga, Slovenije? Jo že ni več.

 • Ryuk

  Čestitke, Anže Logar. Kljub vsem polenom pod noge vam je uspelo narediti veliko.

 • mannuro

  “… saj še ni izoblikovane sodne prakse, saj sodišča zahtevajo visoke dokazne standarde.”
  Kaj je to ena oslarija. Obstajajo zakoni, naj se držijo le teh. Tista sodna praksa je navadno samo napačno razlaganje zakonodaje in delo “po domače”, zato smo tam, kjer smo.

  • Novakec1

   Največ škode naredijo človekove pravice, demokracija in pri nas še sodna praksa ki je odvisna od debeline denarnice.

   • Anton

    brez kompliciranja, država ima nalogo da vzpostavi in vzdržuje sistem, ki omogoča, človeku dostojno življenje in preživetje, toliko o tem, tu ni potrebno nobene filozofije. To je pa možno le tako da vsaj ohranja število delovnih mest v gospodarstvu oz povečuje. Drugič, razmerje med zaposlenimi v negospodarstvu in gospodarstvu mora biti čimbolj vzdržno to se pravi ponder mora limitirat čimbolj k 0 v korist gospodarstva, kar limitira nad 0.5 je zame že znak alarma , pri nas pa je razmerje no lahko si greste na ajpes pogledat. kako bo tak sistem stabilen, kako bo tak sistem vzdržen na daljši rok, kako sebo bdp/prebivalca ohranjal oz povečoval, pri tem razmerju, kako in še nakrat kako. Vsa ekonomija bazira na dveh temeljnih kazalnic in to sta povpraševanje in ponudba, kaj dost več ni treba vedt oz razumet da folgaš gospodarstvo, če to dobro razumeš si prav gotovo dober gospodar.Vse ostalo prepušamo teoretikom in njihovim knjigam, sej veste kaj pravjo papir prenese marsikatero neumnost, človek pač ne.

    • Novakec1

     Če bi bilo tako potem ne bi v Bruslju iskal in se tožaril zaradi človekovih pravic, drugače so pa človekove pravice en larifari ki pridejo prav vsem tistim ki ne vidijo svojih dolžnosti do družbe bla bla bla…..

     • Nata

      No , niso ravno bla….bla…….
      A pri nas je stanje tako , kot si napisal .

   • Andrej

    Človekove pravice nimajo s krajo v bankah nobene zveze,v urejenih državah se točno ve kakšne so pravice klientov bank in kakšne so
    dolžnosti bank do njih !Problem je v tem,da nadzorujejo banke tisti,ki tudi kradejo!

    • Novakec1

     Naiven si.

    • Novakec1

     Čist enostavnega kratkega stavka ne kapiraš, bom narisu.

 • tinta

  Sodstvo še kako dobro ve kaj počne. Dokaz za to je, da doslej še noben največji goljuf pa najsi bo to v bankah, ki so kredite dajale, ali pa kreditojemalec/tajkun, ki je najemal kredite z točno določenim namenom, da kreditov ne bo nikoli vrnil. Da ti to uspe pa ti omogočijo dobre zveze na obeh straneh, ali “roka, roko umije – obraz pa obe”.

 • Antonius

  Matrno jim! Kriminalističnim in krivosodnim namreč! Kar tako, da se človek olajšan odpravi v mižale.
  Bemti laudana !
  Hko noč!

  • Nata

   + + + + + + + + + + ojej !! Ali ste vseeno dobro spali ?

 • indijanka

  Če zgodba o lastniški strukturi v banki drži (več kot 25% v rokah fizične osebe) potem je banka z vidika pranja denarja sodila med najbolj tvegane banke na svetu. Zgodba o slepem regulatorju je v tem primeru celo pomembnejša od zgodb o slabih posojilih. Pri tej zgodbi se niti tožilstvo, niti sodišče ne bi smelo izmuzniti, sicer bomo izgubili ves bančni mednarodni ugled, lahko pa bi nam celo poslabšali rating, kar bi vplivalo na položaj vseh, ki sodelujejo v mednarodni trgovini.

  • Novakec1

   Naivno je pričakovat da je v tujih bankah kaj drugače, samo malo bolj skrivat znajo.

   • indijanka

    To pa ne drži. Slovenci imamo res napačen moralen kompas.

    • Novakec1

     Ne tlači vse v isti koš.

     • indijanka

      Potem pa balkanskih navad ne tlači povsod.

     • Novakec1

      Ja mogoče zaradi konkurence malo bolj skrivajo svoje barabije, drobni tisk je pa povsod.

     • indijanka

      :) Nisem govorila o tem, ampak o korespondenčnih odnosih med bankami. Še nekaj ti bom povedala. Banka z drobnim tiskom ne bi smela obstajati. Stranke morajo ves “drobni tisk” razumeti in mora biti jasno zapisan. Se zgodi, da ljudje precenjujejo svoje finančno znanje. CHF ji so lepa zgodba tega. Bankirji smo na to tveganje opozarjali. Preko Združenja bank smo celo izdali publikacijo o tem, nekateri take ponudbe nismo hoteli uvrstiti niti na jedilnik, pa je bil pritisk trga prehud. Strankam si tveganje risal, pa jim je bila pomembnejša teorija, ki so jo razvijale finance. Danes so pa v k.., nepremičninski balon je počil, chfji so svoja zgodba.

   • Andrej

    Hočeš reči,da se gredo v tujih bankah slepe miši,malo morgen novakec1,saj so povsod barabe,ampak naši bankirji vodijo na rang lestvici bančnih skorumpirancev,smo pač tam kamor sodimo!

    • Novakec1

     Zunaj so pa še bolj pokvarjeni in jih ne odkrijejo. Butalski polcaji so pa povsod, delajo po ukazu vladajoče politike.

  • Nata

   Hm…….morda pa imajo tudi ti zunanji – mednarodni – prste v marmeladi ?
   Malo čidno je vse skupaj . Se kdo kaj oglasi ? Ali pa ne vemo .

   • indijanka

    Banke se pregledujemo med seboj in pregled lastništva je ključ zgodbe. Če tega ne bi bilo, bi že vse delale z Iranom :). Nobena banka s to banko ne bi vzdrževala korespondenčnega odnosa zaradi domino efekta. No, edino kakšna ruska:)..

 • Andrej

  Bog nam daj še veliko Anžetov,ki vedo kje je treba zgrabiti vola za roge,imeli bodo veliko dela veliko volov,veliko rogov!

 • MEFISTO

  Dr. Anže Logar je brihten bolj kot vsi poslanci koalicije skupaj, s pridruženima Združeno levico in Novo Slovenijo.

  • Andrej

   Ali ne bi morda k koaliciji pridružil še nepovezane poslance in s.p.poslancev,
   ki se brez odgovornosti pasejo v parlamentu!

 • Vlado77

  Očitno sistem brani velike lopove . Niti BS niti uprave niti nadzorni sveti bank ne bodo odgovarjali. Tudi zakonodaja torej parlament . Vse to vemo toda kljub temu še ni videti svetlobe iz tega tunela. Smo v nevarnosti, da se nam te zadeve ,ki jih je ugotovil Logar ponavljajo. Tudi Berglez očitno sodeluje s oviranjem . da ne govorimo o medijih ,ki poročajo kot jim je naročeno. Problem so resnično neki pobiralci gob in kioski kjer pečejo kostanje ne pa lopovi belih ovratnikov . Kdo jih ščiti pa je več kot jasno – leva oblast in udbovci v sodstvu in bančništvu , Forum 21 in skupina 571 . Očitno SDS želi obelodaniti vso to nesnago in vse pokvarjence- levi pa jim mečejo polena in celo obtožujejo vlado JJ. Zato so postavili Maslešo in Fišerja in vse te instant stranke

 • dr Janez Sveti

  Logar predstavil ugotovitve bančnega ropa in sporoča bančnim kriminalcem: “Ne splača se lagati!”

  Ta Logar pa je komedijant!
  DR Janez Sveti genij

 • tomo

  A se je NPU že odzval na poročilo?….Kje je pa štefanec? Tole Anžetovo poročilo ne bo po mojem nikoli doživelo pravega epiloga….je preveč rdečih seratorjev ,vključno z sodstvom vred vpletenih…..žalostno..
  Ni ga rdečega lopova, kateri bi šel sedet za lep čas in da mu poleg tega poberejo vso nakradeno (naše) premoženje, dokler sedijo v sodnih dvoranah lopovi prvega reda….včasih si človek kar zaželi sodstva kot ga poznajo na kitajskem v primeru drog.