Športna loterija: “Razuzdano poslovanje”, nekdanjemu direktorju pa 200 tisoč evrov odpravnine. Zahvala gre državi!

(Foto: www.loterija.si)

Približno 200 tisoč evrov naj bi ob odhodu v pokoj dodatno pokasiral Janez Bukovnik, dolgoletni direktor Športne loterije. Odpravnina je nad vsemi zakonskimi mejami, česa takšnega si ne privoščijo niti v največjih gospodarskih družbah, ugotavljajo poznavalci.

Športna loterija je imela lani 84,4 milijona evrov prihodkov od prodaje iger na srečo (leto pred tem 79,3 milijona evrov). Ob tem za svoje delovanje porabi dobrih 12 milijonov evrov, imela pa je 1,9 milijona evrov dobička. Okoli te številke se vrti tudi dobiček v prejšnjih nekaj letih. V družbi je 30 zaposlenih.

Visoke plače
V letu 2016 je bila povprečna mesečna plača zaposlenih v Športni loteriji neverjetnih 4.837 evrov. Za plače so porabili kar 1,74 milijona evrov. Celotni stroški dela so bili 2,29 milijona evrov ali 6.380 evrov mesečno za vsakega zaposlenega, kot kažejo bilance podjetja za leto 2016.

Monopol na trgu
Namen Športne loterije je financiranje delovanja športnih in invalidskih organizacij v državi. Loterija ima tudi monopolni položaj pri prirejanju športnih iger. Njeno poslovanje namreč ureja posebna zakonodaja, ki ji to omogoča. Ob sprejemanju te zakonodaje so zagotavljali, da bo tako ostalo več denarja za športne in invalidske organizacije. Zdaj pa je jasno, da so veliko denarja zapravili predvsem za lastno dejavnost in plače predvsem vodilnih, pa tudi drugim ne gre slabo.

Janez Bukovnik, dolgoletni direktor Športne loterije (Foto: mediaspeed.net).

Visoka odpravnina
Športno loterijo je 22 let vodil Janez Bukovnik, ki se je s koncem avgusta 2017 upokojil. Ob upokojitvi pa je prejel astronomsko odpravnino …

Celoten članek oz. več o tem si lahko preberete  v reviji Demokracija.

Demokracija

 • Olga

  Kriminalne odpravnine je treba obdavčit z 90% davkom!

 • upornik22

  slovenskimi košarkarji ki si postali europski prvaki so nekaj naredili za slovenijo dobili pa le 50 000 eurov na računu!! pol se bori za to državo

  • MEFISTO

   Ja, kaj so pa naredili košarkaši za Slovenijo?

   Ti mar tista medalja kaj žepe trga?

   • upornik22

    kaj pa je dal ta bebec za državo??? a je naredil bogatejšo?

    • xtc

     A ti ne razumeš,da so Kučanovi najpomenbnejši za SLO?
     Ostali lahko počno le zastonj.,denar gre k levim.

 • dež

  Za upokojitev Bukovniku pripadajo 3 plače. Vse kar je več je gospodarski kriminal. Kakšna odpravnina, če se je upokojil ?

 • hribovc

  ob prejemu 200 jurjev odpravnine ???, je podpisal še izjavo o molčečnosti…
  mafijska.karavana.gre.dalje press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!