Najprej dobila 110 tisoč evrov posojila pri NLB, nato pa se je “prijateljica” Vasilka preselila v bližino nekdanjega predsednika Türka

Datum:

Največja afera nekdanjega predsednika Danila Türka, njegova asistentka s fakultete Vasilka Sancin, se je že leta 2009 preselila v središče Ljubljane, minuto stran od domovanja Türkovih. Ti živijo na Pražakovi 7, Sancinova je kupila stanovanje na Pražakovi 6. Na bližino nekdanjega predsednika in njegove nekdanje asistentke nas je po objavi fotografij Türkove žene Barbare Miklič Türk opozoril bralec, so zapisali na Skandal24.

                   

Intimno razmerje je na vrhuncu Türkovega mandata leta 2010 razkril tednik Reporter, iz zemljiške knjige pa je razvidno, da je Vasilka Sancin stanovanje čez cesto, le streljaj od Türkovih, kupila že leta 2009, dve leti po tem, ko je Danilo postal predsednik Republike Slovenije. Mariborčan Danilo Türk se je sicer preselil v stanovanje svoje žene. Razmerje s Sancinovo naj bi se začelo, ko se je Türk iz Združenih narodov leta 2005 vrnil na ljubljansko pravno fakulteto, kjer je postal prodekan, Vasilka pa njegova asistentka.

Vasilka Sancin je leta 2009 za nakup stanovanja najela 110 tisoč evrov posojila pri državni Novi Ljubljanski banki. Odplačati ga mora do konca septembra 2024. Obrestna mera je šestmesečni EURIBOR + 2,05 odstotka letno. Predsednik uprave NLB je bil takrat Božo Jašovič.

Po javno dostopnih podatkih je Sancinova v stolpnici nasproti domovanja Türkovih kupila dvosobno stanovanje v drugem nadstropju. Preden je kupila stanovanje v središču, je imela stalni naslov za Bežigradom, na Glinškovi ploščadi, kjer je živela v dvosobnem stanovanju, katerega lastniki so njeni starši. Na tem naslovu je registriran tudi zavod Center za mednarodno in poslovno pravo, direktorica katerega je Vasilka še danes.

Kariera nekdanje Türkove asistentke cveti, v nebo so poleteli tudi njeni zaslužki. Z arbitražo o meji s Hrvaško – v odvetniški ekipi je bila od leta 2011 – je v žep pospravila 53 tisoč evrov. Po vladnem umiku podpore Boštjanu M. Zupančiču naj bi Sancinovo imenovali za članico odbora Organizacije združenih narodov za človekove pravice.

Foto: wikimedia commons

Razmerja s Sancinovo Türk nikoli ni zanikal
Iz njegovega nekdanjega kabineta so sporočili le, da govoric ne želijo komentirati. Z moževim razmerjem z asistentko naj bi bila seznanjena tudi žena nekdanjega predsednika republike Barbara Miklič Türk; nanj naj bi po tihem tudi pristala, saj se vlogi prve dame ni želela odpovedati. Pogosto pa naj bi bili po ostrih prepirih na Pražakovi 7 tudi tihi tedni med zakoncema Danilom Türkom in Barbaro Miklič Türk.

Skandal24

Sorodno

Zadnji prispevki

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...

[Poskus atentata] Trump: “Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi v naši državi”

Včeraj popoldne je na Trumpovem volilnem shodu v Butlerju...