fbpx

Število smrtnih žrtev COVID-19 v Sloveniji naraslo na 6, skupno število primerov okužb pa poskočilo na 562!

Foto: iStock

V Sloveniji smo po zadnjih podatkih zabeležili že 6 smrtnih primerov in kar 34 novih okužb s SARS-CoV-2. Skupno število primerov je tako naraslo na 562 primerov. Šesta smrtna žrtev je oskrbovanec doma starejših iz Metlike. Iz UKC Ljubljana so sporočili, da zdravijo 41 pacientov, od tega 11 na enoti intenzivne terapije.

Po najnovejših podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo do srede 25. marca ob 24. uri v Sloveniji zabeleženih skupno 562 okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2, kar je 34 več kot v primerjavi s soboto. Vlada je sporočila, da so danes poenotili metodologijo zbiranja različnih podatkov od začetka epidemije koronavirusa, 12. marca 2020, in sicer je presečna ura za zajem podatkov ob polnoči za pretekli dan. Podatki odražajo stanje za pretekli dan.

Testiranih je bilo skupno 17.943 oseb, v primerjavi z dnem prej pa je bilo izvedenih 1.830 novih testov.

Šesta smrtna žrtev je oskrbovanec doma starejših iz Metlike
Ponoči je umrl oskrbovanec doma starejših iz Metlike, okužen z novim koronavirusom, sicer kroničen bolnik s hudimi osnovnimi boleznimi, je dejala predstojnica ljubljanske klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc. V Sloveniji je pred tem umrlo že pet bolnikov s potrjeno okužbo, tudi dva oskrbovanca metliškega doma.

Okužene osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij:

Vir: NIJZ

Starostna struktura okuženih je sledeča:

Vir: NIJZ

UKC Ljubljana zdravi 41 pacientov, od tega 11 na enoti intenzivne terapije
Na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana sicer zdravijo 41 bolnikov, od tega 11 v enoti intenzivne terapije. Eden od bolnikov, ki so ga zdravili v tej enoti, pa ne rabi več umetne ventilacije, so sporočili prek Twitterja.

Rok Krajnc