[Video] Lucija Šikovec Ušaj v oddaji Kdo vam laže: “Tovarna sovražnega govora je Studio City!”

Kdo vam laže

Napad na svobodo govora oziroma “sovražnega govora” se stopnjuje. Mediji, tako imenovani družbeni aktivisti in celo, vsaj na videz, ugledni pravniki napadajo vse tiste, ki mislimo drugače. V tokratni oddaji Kdo vam laže sta voditelj Boris Tomašič in gostja Lucija Šikovec Ušaj komentirala grob napad na Demokracijo in Nova24TV v levičarski oddaji Studio City na RTV Slovenija. Govorila sta tudi o pozivu Milana Kučana k omejevanju svobode govora, t. i. sovražnemu govoru in parazitu davkoplačevalcev Domnu Saviču.

Odvetnik Rok Čeferin je v oddaji Studio City pri voditelju Marcelu Štefančiču, sicer znanemu levičarskemu aktivistu, na vprašanje, ali ima predsednik vlade Marjan Šarec pravico do svobode govora (s tem je vprašanje med vrsticami namigovalo na to, da je voditelja v resnici zanimalo, če lahko Šarec podjetja v državni lasti pozove k prenehanju oglaševanja v “porednih” medijih), odgovoril sledeče: “Seveda ima pravico do svobode govora. Po mojem mnenju ima politik na tako visoki funkciji dolžnost, da javno zavzame stališče o kateremkoli družbenem problemu.”

Na vprašanje, ali je zlorabil svobodo govora s svojim pozivom državnim podjetjem, je odgovoril: “Jaz pozdravljam njegov nastop in to, da je javno obsodil sovražni govor. Tudi kolegi na podobnih funkcijah bi morali ravnati enako. Ta izjava ima potencialno en negativen učinek – če bodo gospodarstveniki sledili temu pozivu oziroma priporočilu premierja, bodo največjo škodo utrpeli opozicijski mediji, torej tisti, ki v največji meri širijo sovražni govor. To je zelo težko vprašanje, ko sem razmišljal, ali naj 100-odstotno pozdravim ta nastop ali ne, sem imel težave. Ena od slabih strani te izjave je lahko, da bodo mediji, kot sta Demokracija in Nova24TV, ki sta tovarni sovražnega govora /…/”

V resnici je tovarna sovražnega govora prav TV Slovenija!
Odvetnica Lucija Šikovec Ušaj je na vprašanje voditelja Borisa Tomašiča, kako to komentira, odgovorila: “Pravzaprav sem presenečena, tega prej nisem poslušala, saj Studia City ne spremljam. Spravili ste me v nekoliko neugodno situacijo, saj ste izpostavili mojega kolega, trenutno pa sem v tovarni sovražnega govora in se bom obnašala primerno prostoru, v katerem sem. Kolegu bom vrnila žogico in povedala takole: tovarna sovražnega govora je Studio City. Nacionalko poznamo, vemo, da gre za tovarno sovražnega govora in tja je bil povabljen odvetnik, ki bi moral biti na strani demokracije in nekih njenih idealov ter bi moral zagovarjati svobodo. Je civilist in ni kazenski odvetnik, vendar pa izhaja iz družine sovražnega govora, njegov oče – tega ne bom več zamolčala – je v 70. letih preprečil predstavo Marjana Rožanca v Križankah, s tem, ko je pripeljal dva avtobusa pijanih uslužbencev Kmetijske zadruge Grosuplje, ki naj bi se prepoznala v dramski igri, in zato je bila predstava zaustavljena. Takrat je bilo to domoljubno dejanje, predpostavljam, da je Rok Čeferin to verjetno ocenil kot preprečitev gledališča sovražnega govora. Če sva midva zdaj v tovarni sovražnega govora, bi lahko rekla, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Ta izjava kolega me ni prizadela kot državljanko, sem že vsega navajena, pač pa kot njegovo kolegico. Morda se bo dr. Čeferin od tega distanciral, ampak napasti dva medija, ki sta edina opozicijska medija, ki je v opoziciji že od 91. leta naprej, od časov, ko smo mislili, da je konec zmerjanja in floskul o sovražnem govoru, se mi zdi izjemno pritlehno dejanje, nevredno doktorja prava, kjerkoli je že doktoriral, diplomiral vem, da je na ljubljanski Pravni fakulteti. Isto je tudi Nataša Pirc Musar doktor prava, pozdravlja Šarčev poziv, tako da ne vem, kako bi se lahko še bolj zlizali s tlemi in jih poljubljali pred predsednikom vlade. To je nevredno doktorja prava in odvetnika na splošno. Nek pravnik, ki ne dela v advokaturi, bi si to še lahko privoščil, človek je totalitarno zgrajen, a kot odvetnik bi moral biti na strani vseh tistih, ki zagovarjajo svobodo, pa si te izjave po mojem mnenju ne bi smel privoščiti. Tam smo videli dva predstavnika, zanimivo, oče Marcela Štefančiča je bil krščanski demokrat, voditelj je dokazal, ali da ni maral očeta, ali da to ni bil njegov oče, ali pa da se maščuje, in Roka Čeferina, ki mu je oče prepustil že utečeno pisarno in je nasledil protiliberalno nasledstvo, tako da mi je žal, kolega sem bolj cenila.”

Lucija Šikovec Ušaj (Foto: posnetek zaslona)

Primerov sovražnega govora s strani TV Slovenija je nešteto
S strokovnega vidika prava – opletanje s “sovražnim govorom” se, kot sem že uvodoma omenil, vse od izjave Milana Kučana na Ilovi Gori lepi v opoziciji, lepi se v medije, a s pravnega vidika ne Nova24TV ne Demokracija nista v nobenem kazenskem postopku zaradi “sovražnega govora”, nista storili nič konkretnega, je pojasnil voditelj Tomašič. Šikovec Ušajeva je spomnila, da smo že bili priča transparentom z besedilom “Smrt Janšizmu!”, kjer jo je presenetilo, da seje programskega sveta RTV takrat niso prekinili, pozneje pa so bili polni izgovorov. Spomnila je na Iva Godniča, ki je na nacionalni televiziji pozval, naj se nas zmeče v rov sv. Barbare, po drugi strani pa so degradirali novinarja Igorja Pirkoviča po intervjuju z najbolj priljubljenim hrvaškim glasbenikom Markom Perkovićom Thompsonom; spomnila je še na grozeče izjave Tita Turnška po oddaji Intervju, v kateri je novinar dr. Jože Možina gostil zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana.

“Skratka, nacionalna televizija je televizija, ki dejansko iz dneva v dan producira sovražni govor. Spomnite se Slovenskega mladinskega gledališča, ki so mu v tujini prepovedali predstavo. Kaj vse so naredili, ko so na oder prišli naši ali vaši sovražniki, ko naj bi Jezus posilil neko muslimanko. To je slovenska kultura, ki jo izvažamo, napadi so bili na Poljsko, ko pa je bila predstava prepovedana v Švici, so naši mediji to mirno spregledali. Ne vem, kako se je zgodba zaključila, a sovražni so bili tisti, ki so protestirali proti predstavi, ki je prikazovala Jezusa kot Boga, kot nekoga, v katerega veruje vsa Zahodna Evropa skupaj z nekaterimi ostalimi državami, ki posiljuje muslimanko, kar je zgodovinsko zgrešeno. Spomnimo se Leljaka, gospe Gobec, kaj je takrat naredila, ko je morilca Udbe dobesedno poveličevala, spomnimo se še intervjuja z ruskim teroristom Zaharjem Prilepinom; nacionalna televizija je zadnja institucija, ki lahko sovražni govor pripisuje drugim. Oni so esenca sovražnega govora, oni so vzor za sovražni govor. Glede na to, da so plačani od vseh nas, je višek viškov mazohizma naroda, da nas potem pljuvajo, zmerjajo in deplasirajo,” je med drugim povedala v oddaji Šikovec Ušajeva.

J. Ž.

 • A je kdo omenil Nova24?, ali so se sami prepoznali pri homofobni rasistično nacistični sceni?

  • SIMON ROZIC

   Pojdi na Mladino, pa na Delo, pa Nedeljski ; boš z lahkoto prepoznal svoj homofobični
   rasistično komunistični status !

   • Mene si označil za homofoba, in rasist?
    Ta je dobra. Vprašal bi te, na osnovi česa, zakaj?

  • Gasper Zorman

   Sveta preproščina, ni potrebno biti genij, da v kolikor samo malo spremljaš politiko, dojameš na koga so letele Šarčeve besede.

  • Andrej

   Previsoko si zastavil. Začniva z: 1+1= ?

 • SIMON ROZIC

  Bravo Lucija ! Studio City je zastarel socialistično- komunistični brlog, idejno
  zasnovan na tipični ZK ideologiji! S takšnim vodjem kot je Štefančič je vse preveč
  jasno in sili v enozvočno indoktrinacijo…če ne, je od podganjerepega takoj utišan!

  • VERZIFIKATOR

   Štefuc Marc

   OČE ŠTEFAN, MATI MARCELINA

   Oče Štefan, mati Marcelina,
   je pisalo nekdaj v spričevalu,
   onadva pa zrla v ogledalu
   sta v podobo njega, torej sina.

   Od takrat minila je stoletja
   zdavnaj že najboljša polovica,
   vendar sinček ni odrasel v strica,
   zdi se kot ujetnik nam poletja.

   Kot nekdo, ki v pozni še jeseni
   najstniško, prav pubertetno skače,
   ki z mladino trga kratke hlače,
   v sanjah ki pred kamero se peni.

   Zdaj spominja te na Marcelino,
   mater sivo, staro, dolgolaso,
   ki je preživela mnogo klaso,
   ki ima za sabo let dolžino.

   A podoba se z nečim ne sklada,
   pobalinstvo in pa stara mati!
   Kje so mogli takšnega pobrati,
   ki vulgarno se okrog preklada?

   Pravi, da ga polna je kultura,
   iz rokava stresa vulgarizme,
   sanja v prazno, ni nikjer karizme,
   smešna le, uborna kreatura.

   • Vesna Kovač

    Zadetek!

    • VERZIFIKATOR

     Dober vaš bi pesmi bil začetek,
     je zadetek pravo izhodišče,
     pesmi se naslov takoj poišče:
     Štefanov otroček – prizadetek.

   • SIMON ROZIC

    Človek, ki sedi na robu stola, nima dobre samozavesti, pravijo;
    strah ga je in v večni pripravljenosti je , da bo moral s prestola
    skočit v greznico, ki si jo sam koplje….
    Stol je zanj prevelik, masiven, torej za njegovo “rit” neprimeren!
    Barva stola pa njegovi pavijanski zadnjici lepo paše!

    • VERZIFIKATOR

     Si ne ogledujem pavijana,
     če slučajno h kletki me zanese,
     kjer to bitje se gofljato trese,
     se mi smili opica zdivjana.

 • večni srb

  Televizija prihodnosti ni nacionalka ampak je Youtube, kjer si lahko posamezniki dajo duška in razlagajo drugim vse kar jim pa de na pamet. Zastonj uporabniki imajo več možnosti omejitev, nekatere države dosledno spoštujejo klavzule o avtorskih pravicah in prepovejo vse kanale, ki predvajajo neavtorizirane vsebine, erotiko in politiko, slabe šale in teorije zarot, celo konkurenčne medije, vse kar ni po predpisih njihove države. Večina je liberalnih in vzame cel paket, država ne omejuje ničesar, zato je cenzura v celoti prepuščena podjetju in uporabnikom, ki lahko prijavijo sporne vsebine. Globalna cenzura omejuje prizore resničnih smrti in mučenja, pedofilijo, izdelavo orožja in eksplozivov, osebna izživljanja, razne oglase za nezakonite storitve,… marsikaj. Enostavno zaklenejo posnetke in prisilijo uporabnike, da se morajo prijaviti s svojim Google računom, pri čemer pustijo za sabo vsaj neko sledljivo nit oziroma je ogled prepuščen njihovi lastni trezni presoji.

  In prav v tem grmu tiči zajec, socialistični človek bi si mislil, da cenzura izloča predvsem moralno sporne vsebine, vendar daleč prednjačijo napake uporabnikov in smeti, ki zgolj zasedajo prostor na strežnikih in upočasnjujejo iskanje. Ne bi rekel, da ni norcev, ki bi objavili karkoli, za 15 minut slave, ampak takih je bistveno manj kot si domišljamo. Ni pa res tudi, da cenzura ignorira kreativno domišljijo soustvarjalcev resničnostnega pogleda, če bi recimo kdo objavil kode za izstrelitev jedrskih raket, bi sistem takoj posredoval, medtem ko filmske uspešnice pustijo gor vsaj par ur, ko jih lahko pogleda in skopira precej uporabnikov. neka logika obstaja tako med nadzorniki sistema podjetja, kot tudi med ustvarjalci vsebin in nenazadnje med uporabniki, ki bi radi gledali kvalitetne stvari, ne pa poceni šund in zanič porn, čeprav tako nikoli ne vidimo nič posebej novega.
  Državljani se ne zavedamo, da se nacionalka ni prav veliko spremenila, še vedno je ista socialistična propaganda, ki je dolžna sodelovati z oblastjo in zavarovati državni interes. Dokler je na oblasti levica, bo nacionalka odražala njihovo moralno držo in zagovarjala njihovo ideologijo. Ne gre samo za novinarje, zadaj je cel razvejan aparat, kjer posamezniki pokrivajo številna področja, vsako posebej se prilagaja politiki in pravilom vlade. To ni Youtube ampak selekcija informacij, za katere uredniški odbor ocenjuje, da so v danem trenutku najbolj relevantne. Iz tega sledi, da s ena nacionalki sovražni govor enostavno ne more zgoditi, ker oni so glas tistih, ki čutijo sovražnost drugih in se srčno, goreče borijo za skupno stvar. Zato je vsaka malenkost tako pomembna, čeprav te malenkosti komaj kdo opazi, iste posnetke oddaj lahko skopirajo na Youtube, pa bi se vse sočne besede in sovražni koncepti v hipu porazgubili med nepregledno maso alternativnih informacij in zabave, kot pretežno neškodljivi, v najhujšem primeru. Pri nas je nacionalka še vedno škatla v škatli, skozi katero se režim pogovarja osebno z gledalcem, državljanom daje občutek, da so neprestano v dobri družbi, zvečer pa kdaj morajo spat, ker so verjetno že zaspani in jim popušča pozornost, pa tudi morajo si spočiti živce ter nabrati moči za nov delavnik.

  Nacionalko pa le imamo!

 • Gasper Zorman

  Za razliko od Lucije, Studio City in Mladino redno spremljam, tako kot SLO3, Reporter, Nova 24TV, Požar Report in VV Faktor na TV3. Na splošno se mi zdi, da je tale fama o sovražnem govoru v Sloveniji oz. gonja predvsem s strani levičarjev , če se malo gostilniško izrazim “kar nekaj” oz. slaboumna. Če že kje najdemo sovražni govor v desnih medijih, je to predvsem v komentarjih pod članki, kjer pa se desničarjem enakovredno pridružijo levičarji, oboji z bolj ali manj slaboumnimi komentarji, ki pa se po mojem pametnega in razgledanega človeka ne morejo dotakniti bolj, kot se te dotakne debata nekoliko opitih ljudi, po kakšni rekreaciji, ko beseda nanese na politiko.

  V osnovi pa bi izpostavil dve slaboumnosti vsako na eni strani. Na strani levičarjev izmišljevanje obstoja fašistov v naši družbi, na desni pa pretiravanje o hordah migrantov polnih prenosljivih bolezni in pa želji po islamizaciji sveta s srednjeveškimi metodami posiljevanja žensk in obglavljanja nevernikov.

  Bistveno vprašanje okoli katerega je sploh zrasla tale fama okoli sovražnega govora, na katerega moramo kot družba skozi konstruktivno razpravo najti odgovor, se glasi: “Koliko ljudi, ki imajo drugačen background, smo kot družba posobni integrirati, torej integrirati, ne asimilirati, ne da bi v prihodnje zaradi nizke stopnje demokratičnosti ali pa preveč socialistične ekonomije, zapadli v težave?” Cifra se giblje med več kot nič, kolikor je verjetno v glavi kakšnega ekstremnega desničarja in manj kot “sve, aaaaaaaa” kot je v glavi kakšnega ekstrenega levičarja. Ta debata pa se ne bo razvila, v kolikor se bo pretiravalo pri iskanju sovražnega govora, tam kjer ga ni.

  • SIMON ROZIC

   No, pa ena anekdota za dober dan:
   Soseda se je javno, v dnevnem časopisu izrekla o sosedi, da je kurba,
   prasica, umazanka, lažnivka in velika nekultivirana trapa.
   Soseda je zahtevala po sodni poti, da se soseda javno opraviči za vse
   žalitve , ki jih je izrekla in soseda je v istem časopisu izrekla opravičilo:
   “Opravičujem se sosedi za izrečene žalitve, da je kurba, prasica, umazanka,
   lažnivka in velika nekulturna trapa!”….

 • Janez Novak

  Sovražni govor je iznajdba evroameriške globalistične plutokratske elite, ki želi postopno odpraviti tudi navidezno formalno demokracijo, ki jo imamo. Pri nas so najbolj zagreti sovražniki sovražnega govora levičarji, ki se ne zavedajo, da je to zanka, ki se zatiska tudi okrog njihovega vratu. Mainstream domnevno levi mediji so že skoraj popolnoma v funkciji interesov mednarodne plutokratske elite. Na drugi strani je paradoks, da desnica, ki na mednarodni sceni podpira plutokratsko elito, na domači sceni nasprotuje njihovi politiki. Konkreten primer je denimo podpora slovenskih desnih strank Webru za predsednika Evropske komisije, Weber pa podpira Marakeški etnocidni in genocidni sporazum s praznim izgovorom, da je multilateralen. V resnici je Weber globalist, ki izvaja globalistično agendo plutokracije. Njen cilj je Svetovna država, ki ga kani doseča zlepa in zgrda prek etapnih ciljev. Etapni cilj v Evropi je prek ekscesnih migracij odpraviti evropske narode in njihove nacionalne države, ter vzpostaviti anacionalne Združene države Evrope, kjer bodo sedanje nacionalne države le še lokalne administrativne enote brez suverenosti. Kulturno-etnična preobrazba Evrope bo omogočilla nadaljnje integracije med Evropo, Afriko in Azijo, vse s ciljem oblikovanja Svetovne države oziroma svetovne vlade, katere zametek je OZN. Zahodna elita se gre socialni inženiring na planetarnem nivoju v skladu z lastnimi interesi, pri čemer ji je za interese ljudi prav malo mar. Vojne na Bližnjem vzhodu in drugod so globalistične vojne za svetovno prevlado. Globlisti bodo zanetili tudi novo vojno v Evropi, da dosežejo svoje cilje. Dobro namreč vedo, da so ljudje po vojnah pripravljeni na vse, samo da se vojna konča.

 • dboomko

  “kjerkoli je že doktoriral,”, “Isto je tudi Nataša Pirc Musar doktor prava”, “je v 70. letih preprečil predstavo Marjana Rožanca v Križankah”

  1. zavist
  2. pogrevanje preteklih neumnosti
  3. izkrivljanje resnice (v opoziciji od 91.? Ko je bil Đej-Đej mandatar ne šteje?)

  Class act tale Lucija, ni kaj. Ni čudno, da jo imate tako radi tukaj.

  • david23

   Ne vem, kje si ti to vse našel, kar si napisal v svojem komentarju.
   Glede doktoratov je ga. Šikovec Ušaj rekla, da bi od doktorja prava pričakovala drugačno ravnanje in drugačen komentar; kaj ima to zveze z zavistjo mi pa ni jasno.
   Ne vem, če je omenjanje predstave, ki je bila prekinjena pač nekdaj v preteklosti v času, ko je bila Slovenija v totalitarni državi pogrevanje preteklih neumnosti, ker nenazadnje je le potrebno vedeti, kaj se je dogajalo v totalitarizmu, da se slednji ne bi morebiti ponovil kdaj v prihodnosti.
   Ta del citata je nejasno zapisan, tako da je težko reči, da se nanaša na mandatarja (ob tem ne pozabiti, da mandatar je nekaj povsem čisto drugega kot premier oziroma predsednik Vlade RS) oziroma predseednika Vlade RS Janeza Janšo.
   Sicer pa ne vem, kaj bi naj imela class act s tem člankom oziroma z go. Šikovec Ušaj v tem primeru.

 • bednick

  Kratek povzetek iz članka
  #Šarec trdi, da Slovenija varuje schengen, Kurz vztraja, da bi si želeli, da bi tŠarec trdi, da Slovenija varuje schengen, Kurz vztraja, da bi si želeli, da bi… #

  Foglof Tunek Bojan Domobranec • 11 ur nazaj

  Čuj ti Domobranec in izdajalec slovenskega naroda…likvidirat te je treba !!!

  Vprašal bi, a je to sovražni govor, a ni?
  Ker tega sploh niso brisali sem malo zmeden.
  Meni so namreč brisali, ko sem pod neki drug komentar napisal:
  hahahaha

  • Gasper Zorman

   Seveda izjava vsebuje sovražni govor. Zdaj, če ti nekdo reče domobranec / izdajalec to še ni, “likvidirati te je treba”, to pa je.

  • Viktorh

   TI NE SODIŠ NA TA PORTAL

 • Ivan Friderik Novak

  Obseg trebuha se ji je nevarno povečal.
  Noge skriva. Zakaj? Morda ji otekajo, pa noče pokazati oteklin.

  Ovbe, ovbe. . . .

  • david23

   A s takimi komentarji greš ti v javnost?

  • Andrej

   Obseg možganov se ti je nevarno zmanjšal.

  • Gasper Zorman

   Nesmiseln komentar, povsem obveč. Postavi se pred ogledalo, najdi svoje telesne hibe in si predstavljaj, kako neumno bi se ti zdeli, če bi nekdo tvoje hibe komentiral pod člankom, v katerem bi ti izrazil svoje mnenje o določeni temi.

 • Ivan Friderik Novak

  Vsebina dvogovora je plehka.
  Čudim se Tomašiču, ki je neprimerno brihtnejši od urednice Škandala, da se je spustil na tako nizko raven.
  Ja, vse je narobe. . . .

  • tohuvabohu

   Ja, vse je narobe, če se kdo drzne reči kaj zoper rdeče hijene.

 • Boy

  Tako je prav Lucija, naj se ve, kdo ima mednarodno priznani doktorat, kdo pa je doktoriral na neki zasebni inštituciji brez vsakih mednarodnih področnih akreditacij. Velikokrat jim zadošča za tak doktorat le vplačana mastna šolnina. Toliko o “strokovnosti” naših vodilnih “strokovnjakov”.

  • kraljica vesolja

   Najbolj, da jo še nategneš, k ti je že tok ušeč. NImate okusa za ženske, ovce ene.

   • alojz

    Pri ženskah cenim tudi vsebino. Ne samo embalažo. Eno od tega ti nimaš. Imaš pa prostaštvo.

    • kraljica vesolja

     Ja,in. Nikol nisem rekla, da sem dama, ker nisem. Jst nimam ne embalaže ne vsebine. IN komot s tem žvivim. A naj se silim neki bit vam hlapcem ušečna. Ti so nor. Jst še načrtno samo sebe gršam in hodim kt klošarka naokol, ker sploh nočem, da bi bla komu všeč. A spet sem skor vsakmu, a JBG. NI vse v embalaži, prov maš.

     • alojz

      Včeraj sem ti dal točko, ker si me slovnično popravila. Danes pa komaj razvozlam to zgornje klobasanje.

     • kraljica vesolja

      SEj tud pr prjšnjem postu si se zmotil. Ne samo embalažE. Rodilnik vas res hebe. Pišem načrtno tko, da ti mora procesor zaloudat, da me štekaš. Sej to je dobr zate, men verjem.

   • Gasper Zorman

    De gustibus non est disputandum.

    • kraljica vesolja

     Kva to pomen, ne da se mi guglat. A da se o okusih ne razpravlja. Jst se tega dobr zavedam, tko da raj komu drugmu to razlagi.

 • Janez Novak

  Evropejci spijo spanje pravičnega, ker nimajo totalitarnega zgodovinskega spomina in se ne zavedajo, da jim vladajoča elita pripravlja “indijanski scenarij”, to je kulturocid, etnocid in genocid, skratka, odhod na smetišče zgodovine. Dogaja se t.i. great replacement, to je veliko premeščanje prebivalstva, v katerem je Evropejcem usojeno, da jih zamenjajo prišleki iz tretjega sveta. Elita Evropejce obravnava kot kmet, ki zamenja pasmo svojih delovnih in molznih živinčet, če mu ta ni povšeči. Evropejci pa se v povprečju obnašajo kot trop, ki zaupa svojemu pastirju. Slovenci še imamo nekaj zgodovinskega spomina iz časov totalitarizma, zato zaznavamo kopnenje demokratičnih svoboščin in slutimo, kam to pelje. Nekateri, to je nosilci nekdanjega totalitarnega režima, seveda vidijo v tem svojo priložnost za ponovni prevzem absolutne oblasti. Zgodovina se očitno res ponavlja. Za nameček v vse krajših ciklih.

  • Andrej

   Bo treba Orwella še malo temeljiteje prebrati. Prej sem ga kot fantastiko, zdaj pa kot realnost, ki jo lahko opazujem.

 • opazovalec

  Resnica boli!

  • Peter

   Res je, vendar levi redko govorijo resnico, tako, da ni hudega, no.

  • tohuvabohu

   Seveda, sicer bi ti držal gobec!

 • Andrej

  Sovražni govor je nedemokratičen način komuniciranja. Nekdo je na oblasti in ima moč in sredstva, da tistega, ki ga kritizira, UTIŠA.
  Oblast se proti kritiki bori tako, da kritiko označi za sovražni govor. S tem uveljavi argument moči, ker za moč argumenta ni sposobna.

 • Flower Power

  tale lucija je dežurni papagaj sds.,vsaj po twitih? sodeš vidim da je aktivna 24/7 ali ima ta baba sploh kaj privatnega življenja….?

  • macon

   Pojdi k veterinarju, da ti predpiše tablete, zahojenec. :)

   • Flower Power

    zame je le navadna grda baba zavaljena.če je pa tebi všeč si jo pa domov pelji vsaj ne bo cele dneve smetila po družbenih omrežjih………

    • Gasper Zorman

     Ne razumem, kaj ima izgled nekoga z njegovo izjavo. Ali se lahko soočiš z izjavami in ne z izgledi? De gustibus non est disputandum.

     • tohuvabohu

      Ne jemlji ga resno. Siromak je človek brez vsebine, nergač z manjvrednostnim kompleksom, ki se zaganja v ljudi kot majhno ščene. Pri njem z nobenim argumentom ne boš opravil nič.

  • Andrej

   Samo, da se izogneš resničnemu problemu.

 • totex39

  Največ sovražnega govora moramo poslušati ravno na RTV, ki je plačljiva za vse nas in je njihovo blatenje nedopustno, zato bi bil potreben takojšnji referendum za ukinitev plačevanja prispevkov za tako komunistično hišo in se naj sami vzdržujejo z svojimi neresničnimi oddajami.

  • Flower Power

   hehehehe kreten debilni ….nobeden ne bi plačeval rtv,,rubežniki pa rubijo take kretene z velikem veseljem……..

   • totex39

    Ti pa si še večji kreten, ko to mafijsko združbo 2000 zaposlenih še podpiraš.

   • Gasper Zorman

    Tukaj se strinjam, če sam od sebe nehaš plačevati, te bodo rubili, torej to ni način. Edino, a se res ne morete vsi skupaj izogibat besedam “kreten” in podobno, vsakemu, ki ima drugačno mnenjen?

 • RATATA

  Ponujeni privilegiji šibkega premamijo, da jih sprejme
  in ko jih je deležen, jih ohranja za vsako ceno, tudi s pritlehnostmi.

  • samsara

   Tako deluje človeški ego, ja. Generator vsega trpljenja.
   Nevedni in šibki (pohlepni) to izvajajo in še ponavljajo. Trpljenju tako ni konca in kraja.

 • Jann SI

  Lol, tale Lucija, brez zamere, tole je pa pod vsakim nivojem. Desnica z njo ni nič pridobila, sam zgubila.

 • Nesporni luzer 2018

  Jansisti, ker imam pocasi ze poln kufer vasega zmerjanja z izdajalci lastnega naroda, vsakogar, ki se ne strinja z vasimi bolnimi nazori, vam bom v vsako temo limal tale zapis, dokler se vsaj malo ne zamislite nad tem kaksen poden od ljudi ste in da ste prav VI pravi izdajalci lastnega naroda. Kako to? Pa poglejmo;

  Poleg migrantov in Srbov, sovrazite se vecino slovenskega naroda. Sovrazite ljubljancane, brezposelne, geje, lezbijke, odvisnike, levicarje, blokovce, primorce, matere samohranilke, vegetarijance, feministke, tiste zenske ki so naredile splav, ateiste, zagovornike kontracepcije, zagovornike obdavcitve RKC, itd…
  Nadaljujem? Koga vi jansisti pravzaprav NE sovrazite? Hmmm, pa poglejmo….aja, tiste ki simpatizirajo z SDSS sekto in ki naravnost obozujejo princa teme (v bistvu sovrazite se celo ostale desnicarje, ki niso pokorni vasemu ljubljenemu vodji, kot so npr. NSi, SLS) in ki se v popolnoma vsaki stvari in absolutno strinjajo z vasim kultom osebnosti, JJ. Torej, koliko tocno je potemtakem v Sloveniji ljudi, ki jih vi NE sovrazite? Junija 2018 jih je bilo cca 200.000, danes jih je zagotovo ze precej manj (emso pa to…). Torej, v bistvu SDSSovci sovrazite 90% lastnega naroda. 
  In vase trditve o “izdajalstvu” in “sovraznikih lastnega naroda” tako padejo v vodo, saj jih lahko vsak takoj sesuje z zgornjimi dejstvi. Izdajalstvo imate ocitno v genih, se iz casa domobranstva in Rupnikove prisege.

  • SjtVpbslS

   Joj, se mi revež smiliš.
   Pejd na zrak, bimbo !

   • tohuvabohu

    Revež se s tem preživlja, zato ne utegne ven.

  • tohuvabohu

   Prva beseda, ki jo izgovori otrok rdečkarjev, je izdajalci. To poslušamo že 75 let in vas imamo poln kufer, goveda lažniva zatežena.

   • SjtVpbslS

    Men pa se smili, ker reva tako trpi . Eh, ti pa res ne razumeš njegovih težav, no .

    • tohuvabohu

     Razumem, razumem. Revež je dresiran za delanje revolucionarnega sranja. Govorim pa o indijančkih na splošno.

     • Peter

      Najbolj pomaga take bolnike ignorirati. Sam ga imam blokiranega, zato ne vidim njegovih blodenj, kaj šele, da bi se z njimi ukvarjal, no.

     • Flower Power

      ti si blokran v glavi idiot debilni……

     • tohuvabohu

      Jaz sem mu še hvaležen, da mi da priložnost povedati, kaj si mislim o tej primitivni drhali, ki lomasti po Sloveniji in terorizira poštene ljudi.

   • Flower Power

    res je cvilite že 75 let goveda zabita domosranska

  • Flower Power

   hvala bogu da je teh debilnih domosrancev zarukanih vsako leto manj,bo naravna selekcija poskrbela za te idiote………

   • SjtVpbslS

    To pa res. Partizanov pa vsako leto več. A ni to hecno ? Škoda je le, ker naše penzioniste to preveč stane. Zato imajo naši penzionisti samo ” lahko hrano “, da za partizane ne zmanjka. Vse gre iz istega ” žaklja”. Čist tko, kot nas je učil Tito.

  • Janez

   NEUMIT
   ČLOVEK NAM PREDAVA O UMIVANJU. NE HVALA. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Grog

   Haha direkt u nulo si jih opisal ;)

  • bednick

   Prav imaš, sovražim vse živo, od zdaj naprej pa še tebe.
   heh

  • Jann SI

   ja SDS je žal res samo še to, vedno iskanje nekih sovražnikov in nekih delitev. V ni več neke normalne poštene desne stranke. Sam še neko hujskanje :( Pol pa še dosmrtni predsednik, ki goji kult osebnosti, vedno samo enoumje v stranki.. zdi se mi kot tam v 70-ih, najboljših časih partije.

 • Janez

  “FLOWER POWER”
  TI
  SI VERJETNO
  EN TOTALNO ZBLOJEN IN VERJETNO TUDI BREZVESTEN ČLOVEK.
  ZLORABLJAŠ
  LEPO
  IME – LEPEGA, POZITIVNEGA GIBANJA IZ 1960. LET
  O
  KATEREM – SE ZDI – POJMA NIMAŠ.
  Z
  CENJENO GOSPO Lucijo Š.U. je vse OK.
  Hvalabogu,
  da jo imamo.
  Ona
  in pokončni upokojenec g. Vili Kovačič sta dobila – PRAVDO
  proti
  se zdi – MALOZMOŽNEMU PRAVNIKU DR. CERARJU.
  Ostalim
  – lepe pozdrave.
  Nizkotnemu FLOWER POWERJU
  pa
  “flower power” original, lepa pesem iz 1960.
  Razumel je takointako – ne bo.
  On, tu pišoči Flower Power očitno zmore le pisanje psovk.L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  I SHALL BE RELEASED
  LEPA “FLOWER POWER PESEM.
  Pojejo Mama Cas, Joni M. in Mary T

  https://www.google.si/search?q=i+shall+be+released+mmama+cass+jon&oq=i+shall+be+released+mmama+cass+jon&aqs=chrome..69i57.30065j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • janez cepec

   Johan aus Begne, a je štroma zmankau u Begnah, al je varovauke ven pometau, k’ take klateš.

   • SjtVpbslS

    To pa ti najbolj veš, ker si tam pr šalterju.

    • janez cepec

     ti pa glih nis naj belj informiran, k te majo zaprtga, pa belo srajco s zlo dougim rokavim noseš

     • tohuvabohu

      Dolgočasen si, klošar bebavi.

  • kraljica vesolja

   Marija Terezija je bla fašistka do slovenskega naroda, sam da ti to povem, hlapec.

   • SjtVpbslS

    Mal si tlele čas preskočil. No pa nič za to, saj tud faraon je bil kuhar.

   • Janez

    Je tvoj glas?
    Glas učenca iz posebne šole? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

    • kraljica vesolja

     To je dejstvo, Janez. Sam važn, da ste mel vi velko kmetijo. Pa ves gozd vam je tlele posekala, sica osterajharska.

 • Grog

  Uf ta pa je zelo blizu nacizma z idejami ;)

 • janez cepec

  ona je tanajtalepš “ovca” iz maloštevilnega tropa Dobrega pastirja

 • SjtVpbslS

  Se ti vidi ja, da se ti bolj na moške spoznaš. Škoda. Tule pa nimaš sreče.

 • RATATA

  Tebi se vse sorte prikazuje, kar je značilno za pohabljeni um.

 • Flower Power

  nekaj vmes tudi strokovnjaki še tuhtajo in si niso enotni…………..

 • tohuvabohu

  Še en cucek, ki se zaganja v mimoidoče …

 • Janez

  CENJENA GOSPA Lucija U. U. je uspešna odvetnica,
  ki
  ponavadi vse pravde dobi.
  Predlagam ji, naj spodnje žaljivce kar toži,
  pa
  bodo nehali pisariti žaljivke na račun ok ljudi,
  boljših od teh verjetno umazano plačanih pisunov. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Flower Power

   ne vem koliko je uspešna če se cele dneve vlači na twiterju

   • Janez

    Ti
    OČITNO ŠE VELIKO TEGA NE VEŠ,
    ZA ŠOLE SI PRESTAR,
    TE BO ŽE MATILDA
    ODREŠILA VSEH TVOJIH NEZNANJ. To zagotovo. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Foglof Tunek

  Mater je tota Ušajeva ogabna…ka ima uši?… Ka je morda transvestiti…kot Salome? Fuj in fej :(((

 • Foglof Tunek

  Čujte, s so izpadi pokvarjene Ušajeve na twitterju sovražni govor?… Seveda so… kajti odvetniška zbornica Slovenije bo objavo Lucije Ušaj Šikovec posredovala v obravnavo disciplinskim organom, ki so pristojni odločati o odgovornosti in sankcioniranju… Naj vas spomnim… pokvarjena odvetnica je podpornike migrantof primerjala s pedofili in impotentnimi nasilneži !!!… Prasi*** desničarska !!!… Po njenem sn jas, haloški Tunek, pedofil in impotentnež????… Še enkrat bom rekel….prasi*** desničarska!!!

  • Foglof Tunek

   Andrej Motl, koordinator prijavne točke Spletno oko, pravi: “Vsekakor bi lahko rekli, da gre za eno izmed zadnje čase na žalost številnih izjav in enega od dogodkov, ki podpihujejo že tako razgreto vzdušje v družbi. Gre za skrajno žaljiv in ponižujoč govor, ki zahteva odziv. Skrb vzbujajoče je, da gre za osebo z družbenim vplivom, ne pa za anonimnega komentatorja.”

 • Hunyađi

  Na Ceferina se ni upala spravit, da laze.

  • if

   Čeferein se je sam izrazil z lažjo.

   • Hunyađi

    On se je ze ’41, ko je sodeloval z nacisti.

    • if

     Tega ne vem. Prosim za kak konkreten podatek.

     • Hunyađi

      Za ta obdobje si ti copy-past strokovnjak/inja.
      Zatrokirana lajna.

     • if

      Zdaj vas razumem.
      Zatrokirana lajna je sistem, ki vsako leto laže o OF vezano na 27. april 1941.
      Podpirate to laž?

     • Hunyađi

      Hahahaha. Evo sam zavrtet je treba lajno zjebano.

     • if

      Levičarska neoblastna in oblastna lajna, vsakega 27. aprila izvaja isto melodijo OF laži …

     • Hunyađi

      Ojeeaaa!

 • Jovo Jamnica

  Nebi blo slabo, če bi se Nova obregnila tudi ob cenzuro z “desne strani”… Milan Zver cenzurira Časnik!!!

  ————–

  Milan Zver @AValicZver je ohranil rigorozne partijske metode: prejšnji teden je – kot France Popit – interveniral na uredništvo, ki ga vodi Igor Podbrežnik: dosegel, da je bil članek z njegovimi citati iz leta 1989- v prid Kidriču, Kardelju, Leskošku Luki, umaknjen. Plačal?
  ————-
  Vir: Twitter Boštjan M. Turk, 6. december, 2018

 • RATATA

  javni zavod posebnega kulturnega in nacionalnega pomena,
  ki opravlja javno službo na področju radijske in televizijske dejavnosti,
  z namenom zagotavljanja demokratičnih,
  socialnih in kulturnih potreb državljanov Republike Slovenije in Slovencev po svetu,
  pripadnikov slovenskih narodnih manjšin v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, italijanske in madžarske narodne skupnosti v Republiki Sloveniji
  ter druge dejavnosti v skladu z zakonom o RTV Slovenija.
  Skladno z zakonom o javnem servisu mora RTV Slovenija spoštovati načela resničnosti,
  nepristranskosti in celovitosti informacij,
  človekovo osebnost in dostojanstvo,
  politično uravnoteženost ter svetovnonazorski pluralizem.
  Spoštovati mora načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov,
  vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali kakršnekoli druge nestrpnosti.
  Javni zavod mora zagotavljati celovito in nepristransko obveščenost ter svobodo oblikovanja mnenj, spoštovati mora načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev,
  uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev,
  dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih
  ter varovati otroke in mladino pred vsebinami, ki bi lahko škodljivo vplivale na njihov duševni in telesni razvoj.
  VIR: https://www.rtvslo.si/strani/o-rtv-slovenija/2

 • Ryuk

  En najboljših člankov, ki sem jih prebral na to temo:
  https://www.portalplus.si/3006/sovrazni-govor-drapal/

  “Misliti, da obstaja neka objektivnost, absolutnost, ki nas bo razbremenila odločanja, dialoga in sodelovanja v “peer review”, je neodgovorno; je izraz šibkosti posameznika, ki ne zna prevzeti odgovornosti odeljevanja smisla. Misel, da obstaja absolutna resnica, ki je zapovrh še inkorporirana v kakšni kolektivni organizaciji, spreminja odgovornega posameznika v brezhrbtenično trobilo, člana blebetajoče drhali, ki z navdušenjem pozdravlja tako Hitlerja kot Stalina. Šele govor, ki ga certificira kakršenkoli kolektivni organ, postane resnično sovražni govor, ki se pogosto konča s fizičnim nasiljem. Ne gre le za to, da imamo pravico do svojega mnenja, ampak smo odgovorni, da to mnenje v vsakem trenutku preverjamo v javnem dialogu, v tistem pravem “peer review”.”

 • if

  Očitno odvetnik Čeferin naklepno ne poudarja sovražnega govora produciranega v tovarnah RTV SLO, Milan Kučan, Marjan Šarec, ZZB NOB, Levica …
  Naklep, premišljeno in ustrezno izvedeno dejanje, je kompetenca neodgovorne in za demokracijo nevarne osebe tudi v primeru, kadar to osebo klasificira predpona dr.!

 • sodnikisozločinci

  Pravniki so na splošno izrodki, brez etike, morale, vesti in čuta za pravičnost. Če pa so slučajno drobec naštetega imeli jim je to eliminiralo pranje možgan na zločinski “pravni” fakulteti. Lep dokaz je njihov odnos do pravosodja, ki je odgovorno za to, da ni bil nihče od odgovornih za množični umor stotisočev ljudi kaznovan. Namesto, da bi se zavzemali za splošno prepoved delovanja pravosodne morilske verske sekte in kaznovanje njenih članov, bi radi, da jih spoštujemo. Spoštujem naj jih zato, ker mirno gledajo ulice z imenom Borisa Kidriča, po katerem se je preimenovalo komunistično taborišče smrti Šterntal, ker jih ne motijo njegovi spomeniki po Sloveniji… Tožilci in sodniki pri nas so enaki morilci kot partizanski klavci, ki so umorili Mavsarjevo družino, prijemali romske otroke za noge in jim razbijali glave ob deblih dreves v Iškem Vintgarju… To je splošno sprejeta resnica, sprejeta z aklamacijo, saj ni noben sodiščar s tožbo proti meni izrazil svojega nasprotovanja.

 • Janez

  ZANIMIVA BO
  TISTA
  TOŽBA
  – VSEH NAS OŠKODOVANIH TISOČEV, MILION LJUDI EX SFRJ IN SEDANJE R. SLO
  PRAVDA – PROTI KOMUNISTIČNI EX IN SEDANJI OBLASTI !
  PRAVDA,
  OD EX KP, ZK KOMUNISTIČNE SAMOVSILJENE OBLASTI
  IN OD SEDANJE
  POKOMUNISTIČNE – TUDI SAMOVSILJENE SD, SAB, LMŠ, DESUS, LEVICA ITD. – “SMEŠNE” OBLASTI
  BOMO
  ZAHTEVALI S PRIJAVAMI OZ. S TOŽBAMI – NA ORGANE MNZ IN NA SODIŠČA
  ODŠKODNINE
  OKROG SMRTI IN ŠKOD,
  KI SO JIH ZGORAJ NAVEDENI ex KP, ZK TIRANI POVZROČILI OD 1944 – 2018.
  BOMO
  JIH TOŽILI TUDI ZARADI – ZAVESTNEGA ZAVAJANJA
  VSEGA
  PREBIVALSTVA EX SFRJ IN SEDANJE R. SLO
  Z
  ZAVESTNO NERESNIČNIM NAVAJANEM-ZAVAJANJEM
  CELIH
  GENERACIJ OTROK V URADNIH, V T.I. DRŽAVNIH ŠOLAH EX SFRJ IN SEDANJE R. SLLOVENIJE.
  ZARADI
  POLITIČNO MOTIVIRANEGA
  ZAVAJANJA VSEGA PREBIVALSTVA
  O
  IDENTITETI OSBE, O ROJSTVU, O STARŠIH
  EX
  KP, ZK NESODNO ZLOČINSKEGA DIKTATORJA J. B. TITA.
  NOVE
  GENERACIJE
  ŠOLAJOČE SE MLADINE
  IMAJO NEDVOMNO PRAVICO DO NEPOTVORJENE RESNICE V DRŽ. ŠOLAH !
  Tudi
  O
  IDENTITETI, O ROJSTVU IN O STARŠIH EX KP, ZK ZLOČINCA J. B. TITA.
  TI
  PODATKI
  SO ZA DRŽ. ORGANE – ZLAHKA – UGOTOVLJIVI.
  CELO
  OBIČAJNI DRŽAVLJANI SMO JIH,
  DOKAJ VERODOSTOJNIH PODATKOV O J.B. TITU – ZBRALI
  KAR PRECEJ. Naj jih uradno pridobijo in javno na TV predstavijo nam državljanom R.S.
  ŠE
  URADNI ORGANI MNZ
  IN POLITIČNI DRŽAVNI PREDSTAVNIKI NAŠE R. SLOVENIJE. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  O STARŠIH, O IDENTITETI OSEBE J. B. TITO

  POŠTENJAKAR, SRB,
  RAZISKOVALEV
  Momčilo JOKIĆ, Jedino ja znam, ko je bio TITO

  J.B. TITA
  JE RODILA
  GRIFICA – Marrija ERDELYI
  IZ SZEGEDA, MADŽARSKA

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57j69i59.19908j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  SRB,
  AKADEMIK DR. JOVAN I. DERETIĆ Istina o Titu

  https://www.google.si/search?q=deretić+istina+o%3Atitu&oq=deretić+istina+o%3Atitu&aqs=chrome..69i57.15984j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • if

   Strinjam se z vami, hkrati vas prosim in predlagam, da svoje misli pišete v strnjeni obliki, ker jih bo lažje brati, razumeti.

   • Janez

    Ja,
    Hvala za oporo.
    Glede oblike se opravičujem.
    Velio dela tekoče imam in napišem
    kot se mi izide v hitrem pisanju.
    Mislim, da so moji zapisi vseeno – razumljivi. Lepe pozdrave Janez Kepic-Kern KOMENDA
    P.S.
    JAZ PIŠEM POD POLNO ODGOVORNOSTJO.
    L.R. JANEZ KEPIC-KERN JE PODATEK Z MOJE OSEBNE IZKAZNICE.

 • Jovo Jamnica

  Fake news by Bojan Požar
  —————
  Tretji dan, ko so Arsenovičevo sporočilo o golažu in kavici posredovali tudi mediji, med njimi mariborski časopis Večer, pa je Arsenovič zbral še tisoč podpisov.
  ————-
  Vir: Pozareport

  **************
  Dana obljuba (ta je očitno kot neprimerna postala z objavo v častniku Večer dne 12.10.2018) je namreč bila z navedeno izjavo Arsenoviča v dnevniku Dnevnik z dne 13.10.2018 smiselno preklicana. To pa pomeni, da najkasneje po 14.10.2018 podpisniki podpore za predložen podpis podpore niso mogli pričakovati kavico oziroma golaža, ker obljuba kavice v zameno za podporo ni bila več aktualna oziroma ni več obstajala. Pregled overjenih pisnih podpor za obravnavano listo kandidatov pa pokaže, da je bila dne 11.10.2018 dana ena podpora, 12.10.2018 je bilo danih 66 podpisov podpore, od 15.10.2018 dalje do 18.10.2018 (to je v obdobju ko ni bilo več obljube kavice) pa je bilo danih kar 1.347 podpisov podpore.
  ————–
  Vir: Odločba Mestne volilne komisije Mestne občine Maribor

 • Darth Vader

  s tole lucijo ušaj ni šale :) ženska noro pozna insajderske povezave zraven jo pa ni strah javno predstaviti vse lažne koncepte države, ki se jo gredo posvojenci Kim Jong Kučana, mnogi slovenci pa jo zmotno imenujejo “Slovenija”…..takšnih Lucij se manjka :)

  • Jovo Jamnica

   Vse to je dogovorjeno. Prazna slama za neuko rajo. Nad Lucijo se menda iskreno jezi le Mitja Kunstelj… LOL

   • Marjan Šarac

    Zakaj pametuješ…

    • Jovo Jamnica

     Ker sem dobre volje.

     • Marjan Šarac

      ..pijača?

     • Jovo Jamnica

      In vino veritas… LOL

     • Marjan Šarac

      ..se tolažijo pijanci…

     • Jovo Jamnica

      Round, round with the glass, boys, as fast as you can,Since he who don’t drink cannot be a true man.For if truth is in wine, then ’tis all but a whimTo think a man’s true when the wine’s not in him.Drink, drink, then, and hold it a maxim divineThat there’s virtue in truth, and there’s truth in good wine
      ———-
      Vir: Benjamin Cooke, 1770
      https://www.youtube.com/watch?v=QH35AWCnugg

     • Peter

      Si že odkril Drive By Truckers?
      Žgejo kot norci, no.

     • Jovo Jamnica

      Never Gonna Change… LOL

     • Peter

      Hehe, točno tako, no.

    • tohuvabohu

     To ga ohranja pri življenju.

 • Osti jarej

  …tale mamca je tko globoko predana stranki,da me prav zanima,če “vzame” koga,ki je recimo…sd?! :-)

  • odzunaj

   Povej kaj je to sd ! Povej, da je to teptanje pravičnosti, da je to teptanje zakonitosti, da je to podpis samomora s podpisom Marakeške deklaracije ! Ti je jasno, da pravičnost in nepravičnost , zakonitost in nezakonitost…ne grejo skupaj ?
   A si se ti ženil z imenom ali s konkretno osebo in njenimi lastnostmi !?!

  • Peter

   SD ima več kot dovolj svojih, ki so jim zelo finančno predani, tako, da jim pomoči Lucije ni treba iskati, no.

 • odzunaj

  Čestitke Luciji Ušaj ! Potrebujemo več takih oseb, še posebej med izobraženimi, ki so jasni in glasni odvetniki svobode, pravičnosti , zakonitosti in domoljubja ! Tisti, ki delujejo v nasprotju s temi vrednotami prinašajo v državo sovraštvo, krajo, napetost in vojno ! Tako, gospoda Štefančič in Čeferin !

 • Foglof Tunek

  Čujte, a niso izpadi pokvarjene Ušajeve na twitterju sovražni govor?… Seveda so… kajti odvetniška zbornica Slovenije bo objavo Lucije Ušaj Šikovec posredovala v obravnavo disciplinskim organom, ki so pristojni odločati o odgovornosti in sankcioniranju… Naj vas spomnim… pokvarjena odvetnica je podpornike migrantof primerjala s pedofili in impotentnimi nasilneži !!!… Prasi*** desničarska !!!… Po njenem sn jas, haloški Tunek, pedofil in impotentnež ????

  • slosin

   … ta zadnji stavek….a ti je šele zdej pršlo…?

  • Marjan Šarac

   Oglasi se potomec merjasca in šiptarske počepače. Si pač skoten levičarski prasec, ki je zardi križanja prizadet.
   Bog daj norcem pamet

   • Foglof Tunek

    To je sovražni govor !!!

 • Foglof Tunek

  Čujte, osmi člen kodeksa odvetniške poklicne etike pravi:

  “Odvetnik naj pri svojem delu skrbi, da ohrani osebno čast in čast odvetniškega poklica. Tudi v življenju in delu, ko ne opravlja odvetniške dejavnosti, naj se varuje, da ne bi škodoval ugledu odvetništva. Odvetnik naj vselej upošteva pravila o lepem vedenju. Odlikuje naj se v humanosti in spoštovanju človekovega dostojanstva. Prizadeva naj si za višjo kulturo v odnosih med ljudmi in za uveljavljanje vzgojnih vplivov. Po tem pravilu naj ravna tudi tedaj, ko preneha opravljati odvetniški poklic.”

  PS: Kot vidite, pokvarjena Ušajeva niti enega pogoja ne izpolnuje, da bi ohranila osebno in odvetniško čast poklica !?!?

  • Marjan Šarac

   Oglasi se potomec merjasca in šiptarske počepače. Si pač skoten levičarski prasec, ki je zardi križanja prizadet.
   Bog daj norcem pamet

 • Caetano

  Vsa ta t.i. levica vam laze Slovenci.

 • xla

  Studa City ne spremlja, pa je vseeno tovarna sovražnega govora??? Daj Nova24, a kdaj preberete za sabo kaj objavite?

  • Jovo Jamnica

   LOL. Morejo držati raván…

 • exposingthetruth1111

  Vsak medij med drugim tudi vaš, ne more biti objektiven, ker ima v ozadju vedno nekega financerja, in vedno se tako dela, če jaz plačam tudi jaz moram odločat, lastnik vedno odloča kaj se bo objavilo in kaj ne,

  Zato verjamem, da so ljudje kakih 100 let nazaj bili veliko manj ignoranti, manj zavedeni/zmanipulirani in manj useful idiots. Seveda ne trdim da takrat niso bili, samo dejstvo je da so danes še bolj. Če so nekoč bili zavedeni jim je do neke mere upravičeno, saj niso imeli na razpolago toliko informacij kot jih imamo dandanes v dobi interneta. Nekoč so se informacije samo širile ustno in to samo v ozkem lokalnem območju, saj ljudje niso bili tako mobilni da bi lahko informacije prenesli na drugi konec države ali Svet.

  Dandanes je pa sramotno da smo v dobi interneta in verjamemo v vsako mainstream NAKLJUČJE in vsakim mainstream aktivistom, ko imaš toliko informacij na voljo na internetu, samo izluščit moraš bistvo, je pa res da za to rabiš ideološko nekotaminirani um, kar pa je dandanes težko ker je TV, filmi, odaje, risanke, reklame so s možgani širših množič usodno vplivali na njihovo presojanje in razumevanje, tudi na to da je veliki primer apatičnosti na eni strani in na drugi zelo naiven ekstremni aktivizem, kjer zmanipulirani aktivisti sploh resnično ne vedo zakaj se borijo, saj ne najdem NIKOGAR v njihovih skupinah ki bi znal z zdravo racionalno razumsko pametjo kar razložiti.

  Saj že ta indoktirancije in vpliv subtilnih sporočil vpliva že na otroške možgane v zgodnjem otroštvu pred TV, računalnikom….včasih so se otroci več veni igrali.

  • if

   Če z logiko berete zgodovino in vsakdnjik, potem boste razumeli in dojeli dejstva, ki jih poudarja Nova 24 TV.
   Financer v tem primeru ni bistven!

 • Foglof Tunek

  Čujte, a niso izpadi pokvarjene Ušajeve na twitterju sovražni govor?… Seveda so… kajti odvetniška zbornica Slovenije bo objavo Lucije Ušaj Šikovec posredovala v obravnavo disciplinskim organom, ki so pristojni odločati o odgovornosti in sankcioniranju… Naj vas spomnim… pokvarjena odvetnica je podpornike migrantof primerjala s pedofili in impotentnimi nasilneži !!!… Prasi*** desničarska !!!… Po njenem sn jas, haloški Tunek, pedofil in impotentnež ????… Šus v glavo!!!

  • if

   Posredujte link. Sem vas že pozval!

  • Mojca pokraculja

   Posluš Tonček Peinkircherjev, a udba pa nima častnega razsodišča . Madonca ste pa res pedofili in impotentneži, če niti tega nimate !

   • DMB

    Udba pa čast….. .ne vidim nobene povezave

  • Marjan Šarac

   Oglasi se potomec merjasca in šiptarske počepače. Si pač skoten levičarski prasec, ki je zardi križanja prizadet.
   Bog daj norcem pamet

   • Janez

    Ne vem
    kaj je s tem človekom – Tunkom.
    Ne vem, zakaj tako “noro” piše.
    Ah !
    Bog ne pomaga tistim,
    ki si sami – ne – pomagajo. Se razume.
    Bog – le Matildo pošlje. Ta tudi take “pozdravi”. L.. Janez Kepic-Kern KOMENDAr

  • xtc

   A šus v glavo si boš dal?
   No,ja sej neboš nič poškodoval notri,ker tam ni nič.

   • Joško

    To bi bil strel v prazno.

  • šmentanamuha

   Kaj nisi impotenten podofil? Kaj pa so ppotem?

 • gaby1953

  Čestitam, Gospa Lucija Šikovec Ušaj !!

 • Janez

  Šala !
  Eno vprašanje za
  F.
  TUNKA !
  Tunek? A ti rad ješ t.i. “SEGEDIN GOLAŽ”
  Enkrat
  sem tam v SZRGEDU bi, a bolj bežno. Lepo mesto
  Spomnim
  SE SAMO, DA SO VSEPOVSOD STREGLI – SEGEDIN GOLAŽ.
  Naj
  TI POMAGAM PRI ISKANJU
  SLEDOV – GROFICE M. ERDELYI – PRAVE MATERE – JOSIPA BROZA TITA
  Gospa
  GROFICA Marija ERDELYI je bila le poročena z enim plemičem ERDELYI -jem iz SZEGEDA.
  Vdova po madž. plemiču ERDELYI-JU je pač bila.
  Sicer
  pa je po rojstvu bila grofica arija E. poljska plemkinja. Njenega dekliškega priimka
  – ti pa – ne povem.
  Vem,
  da si precej “lenobne vrste” kot vsi “mački”
  rojeni leta 1963 v KITAJSKEM LETU T.I. “MAČKA” !
  Sam
  se potrudi:: uči se madžarsko a tudi poljsko..
  Grofica
  Marija ERDELYI je bila namreč POLJAKINJA, PLEMKINJA.
  Zato
  je ex KP, ZK J.B. TITO – UVEDEL
  POLJSKO HIMNO – KOT HIMNO EX FNR OZ. SFRJ.
  MI
  SMO SAMO DEBELO GLEDALI,
  ZAKAJ IMAMO V “TITO” JUGOSLAVIJI
  – P O L J S K O HIMNO. Kar najdi to, poljsko grofico.
  Rojena je bila
  cca 1860. V svojih tridesetih letih je nezakonsko, kot vdova – rodila J.B. TITA.
  A ?
  si res že tako “zarostan” exKP, ZK ” BAJE J. BOND”.
  Lepe pozdrave vsem ex ok knjižničar, s 40 let delovne dobe. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  SRB,
  POŠTENJAK M. JOKIĆ
  GROFICA
  M. ERDELYI – JE BILA PRAVA MATI J.B. TITA

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57j69i59.22591j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  MATI GROFICA JE J.B. TITU SEVEDA PLAČALA POUK – KLAVIRJA.
  HR PEVEC Arsen Dedić o tem,
  kako jim je JB.TITO igral poljskega CHOPINA,
  TEŽKE LEPE .CHOPIN T.I. Etude
  https://www.google.si/search?q=arsen+dedić+o+josipu+brou+titu&oq=arsen+dedić+o+josipu+brou+titu&aqs=chrome..69i57.31176j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • xtc

  Čeferini veljajo bolj kot ne za levičarje,to je pač njihov problem.
  Seveda pa mora Čeferinček vračati usluge “gospodarjem” ,ki so ga zrinili v Fifo.
  Me pa moti nekaj pri Čeferinu,da je zmožen tako hudo pljuniti na svoj poklic.
  Dejstvo je,da traparije,ki jih je izrekal NE držijo.
  Res je ,da ima Šarec pravico do svojega mnenja vendar le kot Marjan Šarec ne pa PM.
  In kar je še najhuje pri Čeferinu je to,da se očitno človek sploh ne zaveda,kaj je govoril,saj so pritiski na poslovno politiko in model firme,ki deluje dobro nezakoniti in pravno zalo sporni zelo sporno je ,ko predsednik vlade začne pozivati naokrog firme-ne samo državne,da naj ne oglašujejo v medijih,ki niso levi.
  Skratka Čeferin se je hudo blamiral-zakaj?
  Ne vem,verjetno mora vrniti usluge Kučanu.
  Seveda pa pojava Čeferina na Citiyu ni nenaključje marveč,je z njim levica skušala deskriditirati BMZ,ki je jasno povedal kakšna je pravna praksa in kakšna je pravna praksa ESČP glede sovražnega govora-nastop Čeferina je bil uperjen predvsem proti nevtralizaciji BMZ ja vendar pa v pravni stroki Čeferinček nima tolike teže kot BMZ a gre za namerno rušenje BMZ ja,ki je tudi opozoril,kaj v Strasbrghu počno SLO sodne sodelavke s sodnimi spisi d narobe prevajanj,skrivanj in še česa.
  Skratka Čeferinov izpad je bil namenjen rušenju BMZ,ki je pravno veliko višje kot Rokec.
  Skratka gre za mazanje oči ovcam-češ Čeferin je predsednik UEFE ,kar naj bi pomenilo,da je bolj ugleden v pravu tako mednarodnem kot domačem kot BMZ.
  Žal je to le igrica za butle,saj UEFA nima nič z ESČP in sodniki tam.

 • Občasni Komentator

  Kakšna lepotica…femme fatale

  • Janez

   NEUMESTNA
   pripomba.
   Cenjena gospa odvetnica Lucija Š. U. – – je – g o s p a.
   Korektnega videza, njena letnica rojsttva je znana.
   Nekulturno se je vtikati, komentirati povsem ok videz takih žensk.
   Ti
   najbrž nisi kak najstnik in ne kak “lepotec” tipa G. Clooney.
   Pripomba pod nivojem. Bodi gentelman.
   Gospa L.Š.U. je povsem ok, dobrega videza za nje leta. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Občasni Komentator

    Kaj mene briga, kakšno je tvoje mnenje o mojem mnenju ali tej lepotički

    • Janez

     Tudi nas nič ne briga tvoje mnenje. Ker je prazen NIČ. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

     • Občasni Komentator

      a ti si pa kar množina, ali kako? Se vam vsem skupaj opravičujem. HE HE HE

  • janez55

   Je skoraj tako lepa kot TV Evglenija.

   • Občasni Komentator

    ja, dve stari lezbači.

 • Janez

  “Josip AMBROS-TITO”
  dodajam še link na zadnji, letošnji , junij 2018 aTV nastop gospoda MOMČILA JOKIĆA
  URADNO REHABILITIRANEGA – HUDEGA NASPROTNIKA
  VSEM NAM “ZNANEGA” – EX KP, ZK NESODNEGA POLIT MORILCA – J.B. TITA
  M. JOKIĆ
  NAVAJA SVOJE VEČIDEL POSREDNE “DOKAZE: J.B.TITO NI BIL IZ KUMROVCA.
  PO
  BESEDAH M. JOKIĆA
  NAJ BI J.B.TITO BIL – Joseph (Franz) AMBROS
  nezakonski sin premožnega Žida
  – Franza AMBROSA in poljske plemkinje, grofice, vdove po madžarskem plemiču
  – grofice Marije ERDELYI.
  Mnogo
  prič je potrdilo, da je J.B. TITO gladko govoril madžarrsko, poljsko,
  nemško, solidno angleško, slabo – rusko itd. .
  Njegovo nadpovprečno dobro igranje klavirja in J.B.Titovo lastnoročno
  igranje težkega poljskega virtuoza F. Chopina – nakazuje – možnost realnosti trditev
  g. M. JOKIĆA. Ki jih je ponovil tudi letos
  , junija 2018 na TV NOVI SAD. Lepe pozdrave vsem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s.
  Intervju
  POŠTENJAKA G. M. JOKIĆA, 2018
  https://www.google.si/search?ei=6rYKXMyvIMePsAGFv5_4Aw&q=momčilo+jokić+2018&oq=momčilo+jokić+2018&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3…37377.56770..58148…0.0..0.220.3133.1j23j1……0….1…….3..0j41j46j0i71j0i131j0i131i67j0i67j0i22i30j0i19j0i22i30i19j33i160.hGMXOZ9iYAs

 • Get Smart

  Ja, JOSEPH BROZ TITO je bil, kot so vsi “prvorazredni”, kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNI bastard = za watchdoga tekovina revolucije rojen serbus=hlapec.

  • Get Smart

   Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor so že v prvem ruku IZROPALI
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €

   in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.

   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
  SKOJ-a – Savez komunističke omladine
  Jugoslavije).
  SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
  savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
  se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
  jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
  se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
  traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
  socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
  demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
  ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
  Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
  stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
  imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
  t. i. “Združeno levico” itd.
  lahko še vedno opazujete:
  LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
  Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
  vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Ciril Rustja

    res se moras osvoboditi,hahaaaaaaa

 • herman

  Ušajeva ga je pred oddajo spet preveč cuknila.

  • šmentanamuha

   Ne sodi po sebi.

  • Ciril Rustja

   verjetno zato ker se boji da jo bo kak migrat posilil,,pa naj se ne boji ker bi se se konj od nje obrnil,hahaaq

  • janez55

   Morala bi se pisat Hikovec ne Šikovec.

 • Janez

  TUNEK&COMP.
  NA SODIŠČU!?
  Kdaj bomo lahko pričali proti
  “MILION”
  POSTOM S SOVRAŽNO, PSOVALNO, VULGARNO VSEBINO,
  Tunek stalno žali nesodno KP TITO STALIN politično pobite, neoborožene nasprotnike
  STALINIZMA, KOMUNIZMA.
  DANES JE ŽALJIVO PISAL TUDI O GOSPE LUCIJI Š.U. Tožimo ga. L.r. Janez Kepic-Kern
  P.s.
  O TOŽBAH PROVOKATORJEV
  NSS OBVESTITE NA NOVA24TV

 • maxbernie

  Ušiva Lucy … Koleščki so šli zum grund. Bo treba na temeljiti remont podstrešja. Bolj nagravžnega strupenega bitja pa že dolgo ne.

 • Black_hawk

  Bravo Lucija!