[Video] Pravni strokovnjak Boštjan M. Zupančič o obsodbi Janše zaradi razžalitve Carlove in Pašek Šetinčeve: Sodnica se ni zmenila za zakon

Boštjan M. Zupančič v oddaji Tema dneva.

“Sodnica Barbara Žumer Kunc sploh ni upoštevala celotnega procesa, temveč je sodnika porotnika vodila z vprašanji, da bi dobila odgovor, ki ji je najbolj ustrezal, ne da bi se zmenila za zakon. Obstaja tudi možnost, da zakona ni poznala,” je strokovnjak za kazensko procesno pravo in nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič komentiral sodbo celjske sodnice Barbare Žumer Kunc, ki je Janeza Janšo spoznala za krivega razžalitve Evgenije Carl in Mojce Pašek Šetinc.

Poročali smo o katastrofalnem načinu sojenja na Okrožnem sodišču v Celju, kjer je po trditvah sodnikov porotnikov predsednica senata zanemarila proces in prvaka SDS v primeru razžalitve Evgenije Carl in Mojce Pašek Šetinc razglasila za krivega, čeprav ju med posvetom tega ni nikoli vprašala. O zadevi je v oddaji Tema dneva z voditeljico Marjanco Scheicher spregovoril dr. Boštjan M. Zupančič, nekdanji ustavni sodnik, pravnik, filozof in dolgoletni sodnik Evropskega sodišča za človekove  pravice.

Preden sta se Zupančič in Scheicherjeva osredotočila na še enega v vrsti škandalov, ki so tako značilni za delo slovenskega pravosodnega sistema, da bi človek pomislil, kako so si vzdevek krivosodje krvavo zaslužili, je Zupančič razjasnil, kaj sploh je vloga sodnikov porotnikov. Zupančič je povedal, da so sodniki porotniki značilnost kontinentalnega pravnega sistema, v anglosaškem sistemu namreč porota razsoja sama, ravno tako pa ji ni potrebno podajati obrazložitev za svoje odločitve. Evropski kontinentalni sistem po drugi strani take ureditve v veliki večini ne pozna, saj v sistemu ni filtra, ki ga v anglosaškem sistemu predstavlja dokazno pravo.

Razlika med anglosaškim in kontinentalnim pravnim sistemom
Z dokaznim pravom sodnik nima več vloge razsodnika o obdolženčevi krivdi, temveč zgolj razsoja, kateri dokazi se smejo upoštevati v procesu in kateri morajo biti izločeni. Ker to umanjka v kontinentalnem pravnem sistemu, tudi ni potrebe za dejansko poroto, temveč imamo v Sloveniji poleg predsednika senata dva ali v nekaterih primerih več sodnikov porotnikov, ki so laiki. Problemi tako postanejo zelo hitro zelo očitni.

Medtem ko anglosaški sistem dopušča porotnikom, da se sami odločijo, ali je nekdo kriv ali nedolžen, se v našem pravosodnem sistemu glasov sodnikov porotnikov v večini primerov sploh ne sliši. Razlogov za to je več. Laiki se bojijo ugovarjati, ne znajo ugovarjati, ne poznajo pravnega sistema, ne nazadnje pa, kakor je bilo povedano v primeru sodnice Barbara Žumer Kunc, ta sploh ni upoštevala celotnega procesa, temveč je sodnika porotnika vodila z vprašanji, da bi dobila odgovor, ki ji je najbolj ustrezal, ne da bi se zmenila za zakon. Obstaja tudi možnost, da zakona ni poznala.

Zupančič je namreč opozoril, da v pravu ni nič tako črno-belo, kakor se to rado prikazuje. Potrebno je namreč dokazati vse posamezne točke, ki konstituirajo neko kaznivo dejanje. Če tega ni, kaznivo dejanje ne more biti dokazano, saj se ne razsoja na podlagi sprejete zakonodaje, temveč na podlagi osebnih nagibov, ki pa pri razsojanju ne bi smeli igrati nobene vloge.

Sodnica spraševala po žaljivosti, ne pa po elementih kaznivega dejanja
Ob tem je Zupančič izpostavil, da je edina priložnost za nestrinjanje sodnikov porotnikov v času sprejemanja sodbe. Takrat bi namreč morala sodnika porotnika vztrajati pri uravnoteženi sodbi, namesto da sta popustila. Resnici na ljubo, kakor je bilo potem tudi objavljeno, nista vedela, v kaj točno se spuščata. Žumer Kunčeva je vprašala zgolj, ali je bil tvit Janeza Janše žaljiv, pri tem pa zanemarila, kaj je potrebno za dokaz razžalitve.

Sodnica Barbara Žumer Kunc.

V svojem pismu sta sodnika porotnika Janko Pogorelčnik in Simona Zorko zapisala, da želita v zvezi s sodbo v procesu Evgenije Carl in Mojce Pašek Šetinc proti Janezu Janši podati dodatno pojasnilo: “Tvit Janeza Ivana Janše je žaljiv v smislu spolnega žaljenja obeh tožnic (kakor tudi Milana, omenjenega v istem tvitu). V smislu zaščite dostojanstva se strinjava z izrečeno sodbo. Če je Twitter seveda medij, kjer so objave kaznive enako kot v tiskanih, avdio in video medijih.” Sodnika porotnika sta torej upravičeno podvomila v pravilno odločitev sodišča, torej, ali je senat sploh imel podlago, da obsodi Janeza Janšo. Twitter namreč ni javni medij, niti ni vpisan v razvid medijev, 2. odstavek 158. člena kazenskega zakonika pa pravi, da je kaznivo dejanje razžalitve storjeno lahko le s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu”

Zupančič je ob tem izpostavil, da bi se takim napakam lahko izognili, če bi bilo sprejemanje sodbe javno, in ne tajno, kakor je zdaj. Ravno tako pa je izpostavil, da se problemi slovenskega pravnega sistema začnejo že pri selekciji bodočih pravnikov. Sam je pred leti predlagal uvedbo sprejemnih izpitov na pravne fakultete po vzoru ameriških univerz, a je bil ta predlog zavrnjen. Rezultat je tak, kot je, saj “pravoznanci” znajo zgolj drdrati zakone, ne da bi jih tudi razumeli.

Ivan Šokić

 • Dada

  G. Zupančič je res strokovnjak, brez primere. Kar se pa tiče Janše in kar je govoril o novinarkah, pa je Janša poceni prišel skozi.
  Vprašajte še Zupančiča, zakaj je bil človek obsojen, če je žalil g. Grimsa, pa se je 3/4 Slovenije strinjalo z žaljivko o g. Grimsu. Torej DVOJNA merila. Ko je bil Grims užaljen, je pravilna sodba, će sta bili novinarki užaljeni, pa ni v redu. Dajte g. Zupančič, nehajte se sprenevedat. Nismo ljudje butasti.

  • Joško

   Samo levaki so se strinjali z žaljivko o g. Grimsu, v Sloveniji pa pa ni, razen po tvoji teoriji, 2/3 levakov.

   • Dada

    Če tebe kdo žali, se boš oglasil, ali ne. Torej, če je bil Grims užaljen, je tožil. Torej, če sta bili novinarki užaljeni, sta tožili, ali ne. LOGIKA DELUJE. Vedno je enako, nihče nima pravice žaliti. Če govorimo o Janši, potem rečemo, da je šlo za pomanjkanje samokontrole in pomanjkanje kulturne komunikacije..

  • if

   Prostitutka, oseba ženskega slovničnega spola, oziroma oseba moškega ali ženskega biološkega spola, ki se zaradi materialnih koristi odpoveduje načelom, idealom.

   Slovar slovenskega knjižnega jezika, intereptacija 2!
   http://bos.zrc-sazu.si/cgi/neva.exe?name=ssbsj&tch=14&expression=zs%3D61873

   • Dada

    Kadar je vprašanje Janše, se vse sodbe nedemokratične. Vedno bo nekdo… Tokrat je ustavni sodnik rekel ( po radiu objavljeno), da se ne more dogajati, da bo vodja opozicije v zaporu…. Bravo, to je bila njegova sodnikova politična odločitev. Torej je vodja opozicije , ni slabo mišljeno, sveta krava.

    • tohuvabohu

     Lažeš, butara.

     • Dada

      Ha,ha,ha,ha. Najprej preveri, če je bilo po radiu obvestilo oz. govor ustavnega sodnika….Pri nas imamo daljinsko ogrevanje, pa si se v ogledalo pogledal……

    • if

     Svete krave so ljudje, ki izrekajo nedemokratične/nestrokovne sodbe in za taka dejanja ne odgovarjajo demokraciji, ker te v RS ni, oziroma, ker izrekajo sodbe skladne nedemokratični državi.

 • Antonius

  Dobro se je spomniti, da je pri Bavconu postal pravnik tudi Kučan, ki še danes ne ve, kaj pomeni beseda pravo.
  Bavconovi sodniki in sodnice so podkupljivi kleptomani, eden mnogih pravnikov izmed njih je napredoval pa v veleizdajalca.
  Slovenija je raj za vse barabe, preimenovane komuniste, udbovce in pokojninske dodatkarje, zdaj pa z revolucionarno tradicijo nadaljuje njihovi politični dediči in rojeno potomstvo.

  • Steiermark

   ********************************************

  • Ppiikkaa

   Milan Kučan ni pravnik, ampak faliran študent, saj nima diplome.

 • Frank Novak

  EVO EN PORNIC ZA BRALCE NOVE:
  https://www.youtube.com/watch?v=oMXfjemZfy4

  • MEFISTO MODRI

   Od tebe sem pričakoval, da boš objavil kaj o buzerantih in – nisem se zmotil

   • lokec

    Pa menda ja nisi odprl videa, ki ga želi posredovat Frank Novak • 3 hours ago.

    • Iztok Pušnik

     Hahahahahhahaaaaaaaa… svetovno!

 • Novakec1

  Kdo pa še sodi po zakonu in ustavi, vse samo neka sodna praksa zblojenih skorumpiranih sodnikov.

  • sodnikisozločinci

   Večina je sodnic, babe so žabe, žaba pa človk ni, kot je rekel Šaronja.

 • sloustava

  Bravo Nova24tv! Gledalcev imate vse vec, Kucanu pa ostajata Nova gorica in Ilova gora! In seveda laz, ki je nesmrtna dusa komunizma. In seveda kratke noge…in seveda bozjasten strah pred nami, ljudmi….in seveda pokvarjenost ob izjavi, da samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, ne njega in ne udbomafijcev. A pod crto, na koncu dneva…KRIV je volivec, ker ni skenslal dozivljenskega sodniskega poklica…in pojavljajo se kolete, pa bergantovke, pa zumerce, pa klanjskovke…vse pa v sluzbi lazi, ki ima kratke noge!

  • Luiggi

   Jezus Kristus,Marija,Jozef,same babe imate za sodnice,kaj vas ni sram,dedci,ce vas je se kje kaj?

   • Iztok Pušnik

    Čuj, je še kaj novega vun povedo o Trumpu, oni odvetnik Miha Cohen??? Upam, da so ga poslušali sami sodniki moškiga spola…

 • Mitja Mazini

  Ko človek vidi kako se lahko vse teme poveže z idelološkim pogledom na svet in kako to vpliva na pravno presojo vidi da je izraz pravna država floskula elit.

 • Franjo Trojner

  Za našo tretjo vejo oblasti je Janša kriv še
  predno je prijel za kljuko vrat sodišča, torej takoj, ko je vložena obtožnica. Na sodišču mu nato naložijo samo še kazen, ki jo je pred izrekom kazni že požegnala četrta veja oblasti.
  Primeri lepo zalitega turbo/folk politika iz nasprotnega tabora, pa gredo čisto po obratni liniji. V njegovem primeru in primeru znanih banksterjev in raznoraznih pralcev in peric umazanega denarja, ter raznoraznih šefov narko/kartelov pa se tretja veja oblasti tako močno upogne, da na koncu ni obsojen nihče, pogosto niti obtožnice niso vložene, ali pa se za samo en primer sprejme zakon o izključitvi dokaznega gradiva, pogosto zadeve tudi zastarajo.
  In dokler bo tako, bo po mestih, vaseh, trgih in ulicah v Sloveniji odmevala beseda KRIVOSODJE.
  A mi lahko kdo obrazloži, zakaj v Sloveniji pred zakonom nismo vsi enaki in ali je to samo posledica neznanja, nestrokovnosti, neprofesionalnosti sodne veje oblasti? Ali gre znova, kot v nekdanji ex YU, za režimu na oblasti servilno, torej politično sodstvo, ga morda obvladujejo strici in tete globoke države??? Ali je pa naša tretja veja oblasti mešunga vsega po malem?
  Za vsak odgovor bom hvaležen.

  • Luiggi

   V Yugi se je tudi sodilo tako,da ko je bila obtoznica spisana,je meni sojenje trajalo samo 15 minut,ceprav je moral sodnik spremeniti clen KZ iz 118 stav jedn v clen 119 stav jedan,ker me po obtozenem clenu ni mogel obsoditi,mars na Goli otok!

   • Iztok Pušnik

    Daj, po resnici nam povej, zakaj si splino iz Juge v USA. Saj zaj ti doben več nič nea more…

    • tohuvabohu

     Saj ti je povedal, bumbar.

     • Iztok Pušnik

      Mislo sn… po resnici. Tut Wolf se je delo neko žrtvo sistema, ko je pobegno iz Juge. Spomni se Rihtariča…

     • tohuvabohu

      Na podlagi česa dvomiš? Žrtev sistema je bilo ogromno, eni so se izvlekli, drugi ne.

     • Iztok Pušnik

      Hja. Prave žrtve sistema so predvsem tiho in se ne izpostavljajo v javnosti. Tisti, ki pa so pobegnili zaradi lopovščin in jih je oblast doma lovila, so pozneje iz tujine na ta račun kovali dobičke. Kot alibi pa so v tujini navajali, da so oporečniki. Recimo, @Luiggi mi je sumljiv patron, saj si še danes ne upa identificirat tu na portalu. Ima pač kosmato vest in se boji, da ga ob razkritju, še danes čaka v Sloveniji zapor.

     • tohuvabohu

      To so tvoje domneve, bi rekel Šarplaninšek. Primeri so zelo različni. Ampak tu si ustrelil velikega kozla: Luiggi se je že predstavljal s celim imenom (priimka se ne spomnim, po imenu pa je Alojz).
      Alibi je pa kaj drugega, kot ti misliš.

 • Marija

  Vsi smo na RTV prebrali Smrt janšizmu, ki se je pod določenim kotom prebralo Janši, zraven pa obe novinarki, Če to ni za kazensko zadevo!?, če nekomu groziš s smrtjo. Tvit pa je zapisal samo da se prodajata, kaj pa je to poročanje drugega, zato imata službo na RTV, ne zaradi sposobnosti.

  • Andrej

   Smrt Janšizmu (Janši) je novinarska svoboda govora. Janšev odgovor, da sta se za denar prodali sovraštvu (novinarska prostitucija) je pa sovražni govor. Menda to ni po pravu, ampak, če je to izjavil sam ljubljeni Kučan, drugače ne sme biti.

 • Janez Kepic-Kern

  RAZVESELJIV ANGAŽMA !
  SLOVENSKI NEKOMUNISTIČNI PRAVNIKI !
  so izgleda
  še vedno pod takim pritiskom
  ex KP, ZK POLITIČNO ORIENTIRANIH PRAVNIKOV,
  SAMIH EX KP, ZK STRANK IN NEFORMALNIH SKUPIN,
  da si
  se zdi – še vedno ne upajo izraziti in uveljavljati svojih
  – pravno bolj korektnih stališč, konceptov izboljšanja zakonov itd.
  in!
  TAKA SITUACIJA
  SE ZDI – OMOGOČA POKOMUNISTIČNIM SODNIKOM
  TAKE
  SPORNE RAZSODBE.
  Približno tak vtis Imam jaz – nič ne trdim. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • DEATH TO COMMUNISM

  Pošast Carl je navadna “snowflake”. Ko jo jebe!

  • Duhec

   Navsezgodaj o seksu. Grozljivo.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Duhica, jaz vedno lahko o seksu. Pravi moški, se spomniš?!

 • xtc

  Zupančič očitno še vedno ne razume,da čeprav je možno ,da sodnica res ni poznala zakone(zelo malo verjetno),da pri obsojanju JJ pač ne velja nobeden zakon pač pa le bavconovo pravilo,ki je vbito v glave sodnikov(sodijo itaq vedno najbolj butasti in partijsko lojalni kadri),da je “sovražnik revolucije in partije JJ apriorij že vnaprej obsojen in kriv vsega navedenega in še česa in da zakonodaja paž tukaj ne velja.

  • Andrej

   Tvoj opis kar ustreza našemu KRIVOSODVU.

 • Anton

  Bi se morale številčne ocene vrniti v prvo triletje osnovne šole?

  meni se bolj postavlja vprašanje po smiselnosti 9 let osnovne šole , po mojem mnenju je to preveč razvlečeno, dovolj bi bilo recimo 6-7 let, ki več kot dovolj zadostuje, da otrok pridobi ne zgolj zadostno temveč odlično izhodišče(fundament) za naprej. Pustite otroku naj ima malo več od svojega otroštva, čemu je potrebno, da hodijo v šolo 5-6 letni, čist ok bi bilo izhodišče postaviti na 7 let in to je toPa seveda tisto kar je najpmembneje, delati na tem, da se razmišlja, recimo 1848, pomlad narodov, vprašanje čemu je prišlo a na podlagi predhodnjih podatkov do pomladi narodov.Ni dovolj vprašanje kdaj se je zgodilo to gibanje, potrebno je sklepanje, analiza

  sarkazem press

  • sodnikisozločinci

   Cilj osnovne šole je politična indoktrinacija otrok, da bi bila uspešna, morajo iti otroci v šolo čim mlajši.

 • montyamp

  Kaj so zaj vsi Milani užaljeni ???
  Milani ne bojte se , imamo samo enega murglosrbsko halbmadžarskega prekmurca žveplenega pritlikavca , ki preko presstitucije krmi svoj morbidno patološki ego , saj bi rad imel pogreb kot TITO-BANDITO .
  To je tisti bandit ki je za časa življenja imel malo pravih prijateljev , ko se je stegnil pa so državniki prišli pogledat kako je razvrednotil denar katerega so mu posodili .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  Kandelabri čakajo …………..

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   A
   IZTOKA PUŠNIKA – NA KANDELABER? Se strinjam. Pridem pomagat. L.r. Janez K.K.KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

 • Iztok Pušnik

  Marjanca Liković Šajher je zbezala na plano cvetober pravnih strokovnjakov, med komentatorji portala Nova24TV…

  • Hunyađi

   BMZ ima genialno predispozicijo. Vrlino preobrazbe-prilagoditev na vsak državni sistem kot iguana.

   • Iztok Pušnik

    Nič čudnega, saj so ga izobrazili komonisti…

    • Hunyađi

     Včas ni smel pisnt. Danes pa goflo otresa v dobrobit skrajni SDS.

     • Iztok Pušnik

      Verjetno zato, ker so ga samo iz SDS spodbujali, da bi kandidiral na predsedniških volitvah. Nikoli ni izdal, odkod je prišlo opozorilo, naj se umakne…

 • AlojzZ

  Boštjan M. Zupančič: “Sodnica se ni zmenila za zakon”

  Ja in ??? Ta novica ni vredna objava. Če pa bi bilo ravno obratno, to pa bi bilo nekaj za objaviti. Na prvi strani.

 • janezxy

  Dokler se bo javna tožilka po veselicah sprehajala z rdečo zvezdo na kapah in to še nalita kot kanta in pela tolovajske pesmi,je SLO garant za ne kaznovano gojišče komunizma.

 • Hunyađi

  Smrdljivo umazan egotriper BMZ.

  • tohuvabohu

   Tudi od tebe kar lepo zaudarja.

   • Hunyađi

    Enako smrad.

   • Hunyađi

    Midva sva si povsem različna. Jaz kritiziram javne osebe ti pa mene.

    • tohuvabohu

     Končno ti je vžgalo.

     • Hunyađi

      Kam v objektivnost?

     • tohuvabohu

      Mene so starši vzgojili, da jebem azijate.

   • samotoje

    Tega imam sicer blokiranega, ampak zaudarja pa res.

 • Franjo Trojner

  Zadnjič sem v gostilni pri šanki slišo, da če te sodnija v Sloveniji pravnomočno obsodi, zagotovo nisi slab človek in zelo verjetno tudi kriv ne.
  Zdaj mi pa res nič ni jasno??????

  • Anton

   kako da ti ni janso, že od 45 leta je tako, torej cca 70 let. več kot dovolj časa da bi se Slovenci lahko zbudili iz Trnulčičevega sna

   sarkazem press

   • Franjo Trojner

    Nea spimo! Jebiga, pravi dedi v gostilni pijemo in se pri šanki menimo, kak nas tota država grdo v glavo jebe. One tapridne “dede” pa babe nikam ne pustijo, morajo doma pri šporhedu stat in deco varvat. Zdaj sam vidiš, da nea spimo, samo cajta nimamo. Ko pa za špricer več ne bo gnara, bo pa prava štala, te bomo vse koritnike iz oblasti kuj z vilami gnali. Avbiks!

 • Miro Jereb

  Ah…jest sm pa vs ta cajt mislu da so bli to komplimenti.

 • Hunyađi

  BMZ se boji IJJ.

 • Olga101

  Sodnici bi bilo treba vzeti licenco, saj sodi politično in v nasprotju z zakoni in ustavo!

 • Gašper

  Kje so bili taki članki ko je šel človek sedet zaradi žaljenja na blogu (ki ima precej manjši doseg kot twitter)?

  • Iztok Pušnik

   Verjetno si mislo na brezdomca Klinarja. Na njega sta se družno spravla tako Janša, kot Gorenak, ker jima je kao grozil iz račonalnika v Mariborski knižnici. Tožbo sta plačala iz članarine SDS, ker Klinari niso mogli nič vzet… More bit pa res fajn opčutek “oškodovancu”, ko država opsodi bresdomca.

   • Gašper

    Nisem :)

    • Iztok Pušnik

     Kakorkoli. Torej je primerov še več. Aha, zaj sn se spomno na onega pubeca Prekmurca, keri je pijan napiso grožnjo prek mejla, direkt precedniku Bushu mlajšemu. Kolk se spomnim, so ga vredi šraufali…

 • baubau

  Jasno je,kdo so tisti,ki se boje sprejemnega izpita na pravni .

 • Dada

  Kdor Z. verjame naj piše pesmi. Jaz še njegove proze ne bom kupila. Kupijo naj tisti, ki mu verjamejo. Toliko kot je pravnikov, toliko je tolmačenj zakonov. Včasih sem naivno mislila, da sta dve pravni fakulteti in toliko tolmačenj, ha,ha. Zdaj vem, da odvetniki trdijo, da njihovi klienti niso nič naredili, sodnik reče in dubio … oprošča se krivde in to je dovolj. Zato imamo odvetnika tipa Matoz…….

  • tohuvabohu

   Trapa nerazgledana. Odvetnik je najet in plačan za to, da brani svojega klienta. Če bi postopal drugače, bi kršil poklicno etiko.

   • Dada

    Ja zato so. Zato pa pravijo odvetnikom in cenilcem “največje prostitutke” v ZDA. Zakaj ? Samo denar pokaži in , brez kulture, brez etike ali morale, vse naredim zate. To so odvetniki, prostitutke, največjega pokvarjeca, katerega ne bi nihče niti poscal, daj denar in odvetnik ga bo zagovarjal. Poglej SPOLNE ZLORABE otrok, poscati je treba odvetnika, ki tako dejanje zagovarja. Si se ujel v lastno zamko. VEŠ pravo ne ureja življenja, ne ureja družbenih odnosov. Samo pri nas je pravo “vse”. Zato ne cenim Zupančiča ali drugih “strokovnjakov, ker v življenju so nule…..

    • Hunyađi

     V tem članku ne omenja BMZ, odvetnikov oz obrambe.

    • tohuvabohu

     Imaš zmešane pojme. Vsakdo ima neodtujljivo pravico do obrambe in odvetnik, ki ga brani, ne zagovarja zločinov, ampak nedolžnost svojega klienta. Tvoja mentaliteta je grdo stalinistična. Spomnim se odvetnika Stanislava Klepa iz Kranja, ki je pred desetletji na sodišču branil zapovrstnega morilca Metoda Trobca. Vsi javni mediji, ki so spremljali proces, so besno rohneli zoper njega, ki je samo delal svojo službo in to celo po odredbi sodišča.

    • samotoje

     Zupančič in drugi “strokovnjaki” pa v jok in na drevo. Malo po svoji glavi pospravi pa bo.

   • FRANC3

    Vsi to vemo, samo Dada ne.
    Odvetnik je tako kot nogometaš. Igra in zabija gole za tistega, ki ga plača. Sodnik pa je plačan s strani države in bi MORAL SODITI PO ZAKONU. Toda sodniki tipa L. Bavcon sodijo po POLITIČNI KOREKTNOSTI )izjava Ljuba Bavcona v času komunizma).

 • bob

  Gospod Dr Boštjan M Zupančič, koliko dni ste bili vi kazenski sodnik in koliko sodb ste napisali.To vaše filozofiranje je izpod nivoja Dr prava.

  • FRANC3

   Boštjan M. Zupančič je bil dober za Evropo. Za Slovenijo in za bob-a pa ni??!!

   • Tone

    Prilizovalci oblastem so dobri za vse režime.

 • samotoje

  Imam izkušnje s porotništvom- na okrožnem sodišču v Ljubljani. Dobro sem prebral pismo obeh porotnikov in sodnica je dejansko ravnala nezakonito. Ni jasno, zakaj nista zavrnila podpisa posvetovalnega zapisnika in zahtevala, da gre uradni zaznamek o tem v zapisnik. Tu bi moral predsednik sodišča ukrepati. Sodniki se do porotnikov res pogosto obnašajo kot do nepotrebnih priveskov in takrat je treba povedati svoje. Namreč- toliko omejenih, butastih, napiflanih fah idiotov, kot sem jih srečal med sodniki in tožilci na sodišču, nisem videl nikjer drugje. Pred sprejemom na družboslovne fakultete (ne le pravno) bi morali ljudje opraviti inteligenčni test. Pravzaprav vsi tisti, ki imajo pri svojem delu vpliv na usodo ljudi. Razen poslancev, ministrov in Šarca, seveda.

 • Montana

  Če mački na rep stopiš, pač zamijavka…podobno je pri teh tovarišicah! In noben bedak mi ne bo ukazoval kaj si mislim o teh dveh in še mnogih plačancih bivšega komunističnega sranja.

 • Tone

  BMZ je človek, ki je po lastnem priznanju vse življenje skrival svoje nazore in sodil po komunističnih in levičarskih zakonih v nasprotju s svojimi prepričanji in vestjo.
  Ko se je upokojil, je izjavil, da na odgovornih položajih ni mogel govoriti to kar je mislil. Res, veličina od človeka, ni kaj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!