[Video] V oddaji Objektiv o terorističnem napadu v Strasbourgu: Dogodek je resno opozorilo tej državi, da se ukvarja z napačnimi dilemami in jih rešuje napačno

Oddaja Objektiv

Voditelju Juretu Ferjanu sta se v tokratni oddaji Objektiv v studiu pridružila politični analitik dr. Mitja Štular in urednik portala Spletni časopis Peter Jančič, razpravljali so o najpomembnejših dogodkih preteklega tedna. Gosta sta tako komentirala teroristični napad v Strasbourgu, podpis sporne marakeške deklaracije, posvet o svobodi govora in o sovražnem govoru pri predsedniku Pahorju in ugotovitev neustavnosti dela volilne zakonodaje s strani ustavnega sodišča.

Evropa je zavita v plašč žalovanja, teroristični napad v Strasbourgu je ponovno pokazal na nevarnost in posledice ilegalnih imigracij. V Strasbourgu na vzhodu Francije je strelec na božičnem sejmu ubil najmanj tri osebe in ranil trinajst drugih, osem od teh jih je bilo v resnem stanju, pet pa lažje ranjenih. Storilec je po napadu pobegnil s kraja zločina in ob tem kričal “Alah je velik!”, po dveh dneh pa so ga ujeli in ubili. Pripadniki varnostnih sil so takoj začeli iskati osumljenca, ki je pričel streljati malo pred osmo uro zvečer na eni od najbolj obljudenih strasbourških ulic, zaradi česar so mimoidoči panično začeli bežati ter si iskati zavetje. Francoske protiteroristične enote, ki so na visoki stopnji pripravljenosti vse od tragičnih napadov v Parizu leta 2015, so trenutno razpršene po vsej Franciji zaradi upora, za katerim stoji gibanje rumenih jopičev. Protiteroristični in varnostni strokovnjaki pa menijo, da se je središče napadov premaknilo; če so pred tem prevladovali koordinirani napadi, so zdaj v ospredju napadi osamljenih radikaliziranih teroristov, ki po navadi niso povezani s skrajnimi terorističnimi skupinami, kot je Islamska država, so pa povezani s temeljnimi postulati, ki vse nemuslimane tretirajo kot sovražnike.

Peter Jančič je dogodek komentiral takole: “Dogodek je resno opozorilo tej državi, da se ukvarja z napačnimi dilemami in jih rešuje napačno. Pri nas se veliko ukvarjamo z dilemo svobode govora, tam pa smo videli, kaj je realen problem.” Jančič še meni, da je to pomembno svarilo, da obramba proti takšnim poskusom ni to, da pokleknemo, pač pa upor z zaostritvijo nadzora od zunaj – imamo obveščevalne organizacije, ki so stavkale, in to so resni problemi. Kot drugo bi morali po njegovem mnenju paziti, da se ne poruši sistem temeljnih pravic in svoboščin, ki ga rušimo sami, saj smo po njegovem mnenju po dolgih letih življenja v totalitarnem sistemu na to navajeni. Na vprašanje voditelja oddaje Objektiv Jureta Ferjana, če je še čas, da se Evropa vrne k temeljem, na katerih je bila postavljena, je dr. Mitja Štular odgovoril: “Upanje je vedno, a moramo realno razmišljati. Kakšni so ukrepi, da bi se vrnili nazaj na ustaljene tirnice? Moramo pogledati človeški vidik tega dogodka: ta je izrazito grozljiv.” Med drugim je spomnil, kako smo še pred nekaj leti po Evropi prosto potovali, zdaj pa to ni več možno.

Šarčeva vlada je kljub nasprotovanju slovenskega naroda podpisala marakeško deklaracijo
K dogovoru je pristopila tudi Slovenija, 19. decembra pa bo z resolucijo potrjen še na Generalni skupščini ZN. Zaradi zloglasnega marakeškega sporazuma so civilne in neodvisne politične iniciative že pozvale vlado, da javno prekliče nameravani odhod delegacije v Marakeš in podpis marakeške deklaracije. Kot so pokazali rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je za Nova24TV pred tedni pripravila agencija Parsifal, večina vprašanih meni, da je marakeško deklaracijo potrebno zavrniti, ker bo škodovala državam, v katere prihajajo migranti. S to trditvijo se strinja kar 54,2 odstotka vprašanih. Zgolj 19,3 odstotka vprašanih meni, da je omenjeno deklaracijo potrebno podpreti, ker bo dodatno zaščitila pravice migrantov, medtem ko 26,4 odstotka vprašanih meni, da ne vedo dovolj in ne morejo presojati. “Še eno okoliščino je potrebno upoštevati: zaradi množičnih migracij je evropska ureditev na naših mejah že padla, sosednje države so proti nam že vzpostavile mejni nadzor. Nočejo ga odpraviti, ker ne verjamejo, da bi bili sposobni zaščiti meje pred tistimi, ki jih ne bi smeli prestopiti,” je na še en vidik opozoril Jančič in opozoril, da so prav te, naše države zavrnile marakeško deklaracijo, saj se niso bile pripravljene odreči suverenosti o odločanju na tem področju. Štular je pri obravnavi tega sporazuma pogrešal vsebinske argumente, glavni argument vladne koalicije je bil namreč po njegovih besedah ta, da dokument ni pravno zavezujoč. “Če nekaj ni zavezujoče, ne vem, zakaj si delajo stroške in to sploh podpisujejo?” se je še vprašal Štular.

Gosta dr. Mitja Štular in Peter Jančič (Foto: posnetek zaslona)

Predsednik države Borut Pahor je organiziral posvet o svobodi govora in sovražnem govoru
Četrtkov posvet pri predsedniku republike Borutu Pahorju, na katerega so bili vabljeni predstavniki iz sveta politike, medijev, sodstva ter vladnih in nevladnih organizacij, ni prinesel jasnega odgovora na vprašanje, kje, če sploh, so meje svobode govora. Je pa po zaslugi uglednih pravnikov in sodnikov delno razkril hipokrizijo tistih, ki so s svojimi pritiski na kritično poročanje opozicijskih medijev in na financiranje le-teh s strani državnih podjetij tudi poskrbeli, da je predsednik Pahor začutil potrebo po tem, da na to temo pripravi okroglo mizo, na kateri bi si lahko tudi dva ideološko povsem nasprotna pola izmenjala mnenja. Pravzaprav edino prepričanje, v katerem so si bili v četrtek v predsedniški palači enotni prav vsi udeleženci posveta na temo svobode govora in t. i. “sovražnega govora”, je to, da je svoboda govora temeljna demokratična pravica, pa tudi, da je boj proti terorizmu v luči torkovih tragičnih dogodkov v Strasbourgu eden večjih izzivov, s katerimi se bo Evropska unija morala soočiti v prihodnjih letih. Da bi radi kot oblast urejali medije, je po Jančičevem mnenju zaskrbljujoče; navedel je primer ZDA, kjer je po ustavi izrecno prepovedano sprejemati zakone, ki bi posegali v svobodo do zbiranja in izražanja. “Mislim, da imamo dvojne vatle, z eno garnituro se napada ene, z drugo pa druge,” je izpostavil Štular in pohvalil, da je predsednik uspel sestaviti pluralno sestavljeno omizje, hkrati pa opozoril, da je žalostno, da je to potrebno sploh pohvaliti.

Peter Jančič (Foto: posnetek zaslona)

Ustavno sodišče Republike Slovenije je ugotovilo neustavnost dela volilne zakonodaje
Ustavno sodišče je ugotovilo, da je 4. člen zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v državni zbor v neskladju z ustavo. Zakonodajalcu je zato naložilo, da mora neskladje odpraviti v dveh letih. Ni pa ugotovilo neustavnosti več členov zakona o volitvah v državni zbor, ki jih je tudi izpodbijal državni svet. Neustavni 4. člen zakona o določitvi volilnih enot določa, katere občine spadajo v posamezno volilno enoto ter katera območja obsegajo volilni okraji. Po mnenju ustavnih sodnikov je člen v nasprotju z ustavo, ker v njem določeni volilni okraji po 26 letih več ne ustrezajo merilom, ki jih določa zakon o volitvah v DZ. Ugotovili so, da je razlika med najmanjšimi in največjimi volilnimi okraji po številu volilnih upravičencev velika in se še povečuje, poleg tega pri vseh volilnih okrajih ni upoštevano merilo o geografski zaokroženosti. Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič poleg tega v svojem ločenem mnenju ugotavlja, da je stroka padla na izpitu skupaj s politiko, in opozarja, da je volilni sistem v Sloveniji z vidika vpliva volivcev in političnih strank eden najbolj omejujočih. Tudi ustavni sodnik Marko Šorli na podlagi konkretnih primerov nekaterih evropskih držav ugotavlja, da v Sloveniji stranka pravzaprav volivcu vsili kandidata. Jančič je glede ogromnih odstopanj pri volilnih okrajih povedal, da je bilo to znano dejstvo, ter da upa, da bodo v parlamentu to čimprej popravili. Opozoril je tudi na napačno razlago volilnega sistema, pri čemer volivec po njegovem mnenju nima odločilnega vpliva – ne odloča nihče, ne stranke ne volivci, po njegovih besedah gre za loterijo. “Ta del in ta trend iz preteklih let, tako kot financiranje osnovnega šolstva, o čemer je bilo odločeno že leta 2014, pa še vedno potekajo velike debate,” po Štularjevem mnenju predstavljajo razpad pravnega sistema, saj se takšnih norm konsistentno ne spoštuje. Glede volilnega sistema meni, da je v precejšnji meri soodgovoren za razmere, v kakršnih smo, pri čemer je zanj zlasti problematično promoviranje velikega števila majhnih strank, ki otežujejo delovanje in formiranje koalicij.

Dr. Mitja Štular (Foto: posnetek zaslona)

Za več, vabljeni k ogledu oddaje!

J. Ž.

 • Janez Novak

  Evropa je izdana od svojega političnega razreda in seveda tudi Slovenija. Elita izvaja globalistično agendo odprave evropskih narodov prek ekscesnih migracij, v ta projekt pa je vključena politika, birokracija (bruseljska in nacionalna), mediji, nevladniki, Nato, šolstvo, teroristične skupine, ki so dirigirane od zunaj, raznorazni opinion makerji… Gre za masovno pranje možganov ljudem, ki so jih v veliki meri prepričali, da so migracije potrebne in da jih morajo sprejemati kot človekovo pravico prišlekov, čeprav destva kažejo, da se migranti ne integrirajo, temveč postopno izrivajo avtohtono evropsko prebivalstvo. To pa je tudi cilj.

 • VERZIFIKATOR

  Vanja Falkon

  HEROINJA

  Novi vstajajo nam spet heroji,
  bitka je strassburška jih rodila,
  berejo heroji navodila,
  kakšni so pogoj junaški boji.

  Če si skrit bil blizu prizorišča
  in če slišal vpitje si bežečih,
  če si videl več ljudi ležečih,
  boš deležen kmalu vsega blišča.

  Toliko medalj bo za junaka,
  da heroje narodne preseže,
  kajti v ta dogodek če poseže,
  prejme medaljon pokveka vsaka.

  Vnuk proslulega se bo heroja,
  ki za silo tolče kdaj angleško,
  venčal zdaj z medaljo marakeško
  se bo sam, v podobi v pesku noja.

  Glavna je heroinja vsem znana,
  ki po ulici takrat je tekla
  in potem o sebi važno rekla,
  da globalno svetu je predana.

  Ta heroinja bo pač edina,
  saj ko v vranje jo oči pogledaš,
  v hipu nje junaštva se zavedaš,
  zdi se kot na dozi heroina.

  Ali rekel sem morda junaštva?
  Se heroinji opravičujem
  in ponovno javno potrjujem,
  zapisati hotel sem: sovraštva.

 • janko

  SVOBODA GOVORA – to lahko reši Slovenijo in EU!
  Če bodo ljudje PRISLUHNILI . gre se njihovo existenco!

 • Darth Vader

  kako so o marakeški deklaraciji razpravljali naši sosedje italjani…..priporočam da delite s prijatelji videoposnetek…. “V italjanskem parlamentu je bilo zadnji mesec v letu 2018 precej veliko govora o Marakeški deklaraciji ali Migracijskemu sporazumu Združenih Narodov ali Marakeškemu akordu ali Global Compactu. Govor Giorgie Meloni so slovenska politika in slovenski mainstream mediji spregledali, najbrž zaradi njenih besed, kot so “Migracijski sporazum je točno to, kar potrebujejo tisti, ki so uporabljali ilegalno imigracijo v zadnjih desetletjih, da zaključijo veliki načrt finančne špekulacije – kjer narodom in ljudem odrečejo njihovo identiteto. Ker brez korenin si suženj, in ko si suženj služiš interesom Sorosa.” Govor, s slovenskimi podnapisi si lahko ogledate v tem blogu: https://ambasador21.wordpress.com/2018/12/18/video-italjanska-poslanka-giorgia-meloni-narodom-in-ljudem-odrecejo-njihovo-identiteto-ker-brez-korenin-si-suzenj-in-ko-si-suzenj-sluzis-interesom-sorosa/

 • francelj3

  Absolutno nujno je uvesti dvokrožni večinski volilni sistem, ki ima pred proporcionalnim za parlamentarne volitve toliko prednosti, da jih je težko našteti. Goljufanje volilcev s prestopanjem poslancev med strankami po volitvah bi se nehalo. Goljufanje volilcev zaradi povolilnih koalicij (namesto predvolilnih) bi se nehalo. Volilci bi glasovali neposredno za posamezne kandidate, s čimer bi se prenehala tako imenovana strankokracija, ko stranke (tako kot nekoč KPS) namesto volilcev določajo zmagovalce volitev. Goljufanje volilcev, kar se tiče predvolilnih programov, bi bilo zelo oteženo tudi zato, ker bi bil mogoč odpoklic izvoljenih poslancev oz. županov, če bi volilci ugotovili, da delujejo proti interesom volilcev in prelamljajo predvolilne obljube. Vse vsakič nove stranke, majhne stranke, ki komaj zlezejo čez volilni prag v parlament, ekstremistične stranke in sindikalne stranke, npr. Desus, bi bile onemogočene. Drobitve parlamenta v nešteto majhnih interesov bi bilo konec, parlament bi postal ustanova, ki lahko sprejema odločitve, ne samo bolnih kompromisov. Dejansko vladanje majhnih strank z izsiljevanjem večjih bi se končalo.
  In končno, človek bi zvečer po volitvah pogledal rezultat in bi mu bilo vse jasno. Tako pa so za izračun rezultata volitev potrebni matematični eksperti, Droopov količnik, d’Hondtov količnik in ne vem kakšne oslarije še. Končni rezultat vseh teh akrobacij pa je, da je bil na zadnjih volitvah v parlament iz Celja mesto izvoljen nekdo, za katerega je volilo 1273 ljudi, tisti, ki je prejel 2565 glasov, pa je ostal zunaj. To pomeni, da imamo v komunizmu dve vrsti volilcev: eni imajo glas, ki je dvakrat več vreden od glasu drugih.
  Iz vseh teh razlogov je dvokrožni večinski volilni sistem že enkrat zmagal na referendumu, vendar so ga nekateri pod taktirko Milana Kučana s pomočjo veleizdaje Zavoženega iz SLS uspeli z nelegitimno manipulacijo spreminjanja ustave povoziti in proporcionalni sistem celo vključiti v ustavo. Takrat ustavno sodišče tega žal ni preprečilo, kot je preprečilo zadnji poskus manipulacije z ustavno spremembo glede financiranja šolstva, ki jo je poskušala cmerarjeva vlada. Zato in samo zato je zdaj Slovenija togo gospodarsko in politično truplo v stanju rigorja mortis, kjer se ne more in ne sme spremeniti nič, samo posvečeni smejo ves čas krasti, davkoplačevalci pa jim ropanje prisilno financiramo in ga bomo do bridkega konca – popolnega bankrota države.
  Druga stvar, ki jo Slovenija nujno potrebuje, je pa ustavno določilo, da se ustava spreminja samo z ljudskim referendumom, sicer bo vsaka gnila partija kar naprej (kot v zgornjem primeru ali primeru privatnega šolstva) prilagajala ustavo svojim zahtevam. Treba je uvesti demokracijo, ki bo čim bolj neposredna in čim manj po strankarskih posrednikih.
  Trenutna Serpentinškova »vlada« je rezultat onemogočanja volilcem, da bi kljub volitvam kakorkoli vplivali na rezultat volitev. Imeli smo volitve, potem so šefi iz ozadja določili, ali bo vlada leva ali desna in kateri klovn (dobesedno!) jo bo po njihovih navodilih sestavil in vodil. Kakšen je potem smisel volitev? Ljudje se natančno to tudi dejansko sprašujejo in bodo v kratkem sploh prenehali hoditi na volitve.

 • Olga2345

  Ukiniti neustavni amandma, s katerim so levičarji povozili dvokrozni večinski volilni sistem, ki ga je narod izglasoval referendumsko in razpisati nove volitve! DDr Klemen Jaklic je med drugim govoril o neustavnosti amandmaja vceraj na Novi!
  Na volivah nagnati komunistične (levičarske) vampirje za vedno!

  • Miro

   in potem? po novih volitvah? Olgica daj se praskaj tam kjer te res srbi

  • slaipowi

   Spet te daje možgansko zaprtje z besedno drisko. Je bila plenica mokra pa te je tako zgodaj zbudila,a ne?

 • BlackOpsSystem

  “Dogodek je resno opozorilo tej državi, da se ukvarja z napačnimi dilemami in jih rešuje napačno”…..Tudi za Slovenijo to velja. A moramo jim priznati, da so našli dobro rešitev za preusmerjanje pozornosti javnosti iz ropanja ki ga izvajajo na kozjejebske teroriste, ki jim pravijo “migranti”!!!!! Rezultati bodo pa vidni na ulicah, pločnikih,………tud na drevesu se so videlo!!!!

  • Miro

   bebec, kje vidiš kakšno ropanje….
   bolje kozjejebec kot farški pedofil

   • BlackOpsSystem

    si slep al sam neumen po svoji odločitvi???!

   • Andrej

    Kje vidiš farške pedofile? Kar na dan z besedo, konkretno. Če bi se pa o kozjejebcih rad prepričal pa pojdi v Belo krajino na izlet.

   • plamen100

    Mislis da komunajzlerskih pedofilov ni al kaj?? Pa prav pri vasem muhamedu je izvorni greh pedofilija, ki se pri 50+ noro zaljubi v petletnico in jo nato pri njenih 9 letih natepava kot pri norcih, vprasanje ce ta gnus v toliki meri zasledimo pri farskih pedofilih. No da o veri, ki se bazira na pedofilu niti ne razglabljam, zato pa je toliko divjastva v njej! Drugace pa je jasno, da je treba vsem pedofilom odstraniti “one”, katerega morajo potem tudi pozreti, da ne onecascuje zemlje v obliki smrdece, gnijoce se crkovine!

 • Janez

  PREDČASNE VOLITVE
  PRIPRAVA
  NA
  PREDČASNE VOLITVE SE MENI ZDI NAJBOLJŠA RREŠITEV.
  PO
  SISTEMU,
  KI GA JE POJASNIL DDR. K. JAKLIČ.
  TAKA
  PODOBA PARLAMENTA KOT GA IMAMO ZDAJ – TO NI ZA NIKAMOR.
  TE
  EX KP, ZK STRANKE
  SD, LEVICA, DESUS, SMC, SA – SO ŽE PRAVE ŠKODLJIVKE NAŠI SLOVENIJI
  IN
  NAM SLOVENCEM – DOKAZLJIVO.
  ZDI
  SE, DA – SD, DESUS, SMC, SAB, LEVICA – OBSTOJIJO LE ZATO,
  DA
  SD – D. ŽIDAN&COMP. – NISO – B R E Z P O S E L N I.
  ISTO
  SE MI ZDI – ZA
  – D E S U S: OSNOVNI NAMRN DESUSA SE ZDI,
  DA
  TISTI VSILJIVI, MENI OSEBNO ZOPRNI Karl E. – NI BREZ SLUŽBE. Se zdi.
  Enako
  SE ZDI S
  SAB – kaj bi delala osebno sicer čisto v okviru normale
  gospa Alenka B – ČE BI NE BILA V POLITIKI. Ali bi bila – BREZPOSELNA.
  ŠE
  BOLJ OČITNO SE TO VIDI NPR. PRI
  SMC -kaj bi počel npr.
  Dr. Cerarja kot odvetnika jaz Janez Kepic-Kern ne bi mara kot odvetnika – ko pa izgublja pravde celo proti OBIČAJNIM A BISTRIM IN POKONČNIM UPOKOJENCEM KOT JE CENJENI G. VILI K.
  dr. Cerar – BREZ SMC? Bi bil profesor? Česa pa ?
  ITD.
  IT.
  Da o zoprni, do nas Slovencev ignorantski LEVICI – NITI NE PIŠEM: kaj bi pa počeli ta L. MESEC, OBA DR., DR., PA M. KORDIŠ ITD.
  LEVICA – V. TOMIČ
  JE PA TAKOINTAKO SAMA ZASE REKLA – DA JE “IZTROŠENA IGRALKA”
  ITD.
  ITD.
  PRENOVITEV VOLILNEGA SISTEMA
  IN NOVE VOLITVE. Nujno. Se zdi. Nujno. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • macon

  Strassbourg je kar nekaj. Psiho je pobijal po res multi kulti shemi: Afganistanca, Poljaka, Tajca, Francoza in zdi se mi Italijana.

  Veliko hujši so bili Pariz, Nica in Charlie Hebdo, ki je zavezal jezike medijem, v soseski pa še Bruselj.

 • Franc Šink

  Kmet naj se sam odloči kakšno pasmo in barvo živine bo imel v štali

 • xtc

  Ne ne gre za napačno pač pa namerno ravnanje,kajti z omejevanjem svobode govora,cenzuro in etiketiranjem tistih ,ki se ne strijajo z levaško multikulti kulturno marxistično ideoligijo z fašisti in rasisti,si levaki odpirajo pot za vzpostavitev države,kot so jo drlali 45, zapirali in pobijali bi ljudi,ki bi jim pobrali premoženja,ker bi jih zetiketirali kot rasiste in fašiste,na njehova premoženja pa naseljevali ilegalno drhal,ki bi jo spodbujalik pobijanju “fašistov in rasistov2 v zameno za njim premoženjem levakom oblaast,ker bi buli “sovražniki režima,fašisti,rasisti,kjenofob,sovražno govorci” ipd oetiketiranci namenjeni pobitju kot 45,bi “ubogi” begunčki za njih likvidiranjesodno ne odgovarjali saj so bili spodbujeni s sstrani “fašistov ipd” in pravilno je ,da se jim moralna in druga škoda kompenzuira z zaplembo premoženja “fašistov,idr” in se ga dodeli njim v zameno za volilne glasove,levaki imajo povsem udentičen cilj onim črnim radikalom iz JAR,ki pobijajo bele kmete no pri nas bi šlo to v smeri belih fašistov,rasistov,katolibanov itd.
  In edina rešitev ,da se ta norost ustavi v SLO in da se narod strezne je samomorilski napad z več žrtvami,dotlej bodo levaki manipulirali z vsemi sredstvi in vozili v SLO take “uboščke” kot je oni iz Strasburga,Berlina,Pariza in še kje-edino žrtve bodo narod streznile ,da je treba levake vreč z oblasti in ustaviti njihovo narodnodestruktivno politiko.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!