fbpx

Plen stranke SD: S Petrolom bogato ne posluje le Matjaž Han, ampak tudi drugi člani stranke, njihove žene, možje, sestre, otroci!

Matjaž Han in predsednik stranke SD Dejan Židan. (Foto: STA)

Po razkritju sumljivih in spornih poslov podjetja poslanca SD Matjaža Hana s Petrolom je zdaj v javnost prišla informacija, da tudi drugi člani stranke SD zasedajo delovna mesta v Petrolu, vse od vodilnih, ki zasedajo mesta direktorjev, pa do komercialistov. A to še ni vse, vzpostavlja se tudi mreža, ki zagotavlja službe v Petrolu tudi njihovim otrokom, ženam, sorodnikom. Vse to je razkril POP TV, blizu stranki Marjana Šarca.

Razkritje, da je čistilni servis M&M International v Hanovi lasti, ki ga sicer vodi žena Ljudmila Han, v lanskem letu s Petrolom, ki je v tretjinski državni lasti, sklenilo za kar 275 tisoč evrov pogodb, kar predstavlja skoraj polovico vseh prihodkov podjetja najbogatejšega poslanca državnega zbora, je dobil nadaljevanje, s prav neverjetno incestno-kapitalistično hobotnico povezav.

Hobotnica povezav SD s Petrolom
Pisali smo že o tem, da se v zakulisju govori tudi o prikritem financiranju stranke SD preko Hanovega družinskega podjetja, zdaj pa nove informacije to le potrjujejo. Vprašanje je, kdo v resnici vodi podjetje Petrol? Vse kaže na stranko SD, saj so njeni člani dobesedno preplavili podjetje. Eden izmed njih je član Socialnih demokratov Matjaž Šifkovič, ki je direktor Petrolove organizacije in upravljanja prodajnega mesta, je pa tudi povezan s Hanovim podjetjem, ki posluje v Petrolu, pri njem namreč opravlja delo “naročnika poslov”.

Direktor Petrolove organizacije in upravljanja prodajnega mesta Matjaž Šifkovič.

Tudi Alen Mihelčič iz SD zaseda mesto direktorja Petrolove prodaje in upravljanja naftnih derivatov, podpisuje pa celo pogodbe, kot je bila maja letos z velenjskim premogovnikom. Kot predstavnik zaposlenih pa zaseda tudi mesto v nadzornem svetu. Mesto komercialista v Petrolu zaseda predsednik črnomaljske sekcije SD in državni svetnik iz vrst SD Samer Khalil, poroča POP TV.

Samer Khalil (Foto: STA)

Zakaj je POP TV začel razkrivati Hanove temne plati in zakaj ravno zdaj?
Da so si za tarčo izbrali Hana, ne preseneča, saj je nedavno poskrbel za pravo sramoto vseh koalicijskih strank: “Mi bomo morali v tej državi nehat’, da bomo sestavili levo-sredinsko vlado samo zato, da ne bo Janša. Mi sestavljamo levo-sredinsko vlado zato, ker lahko delamo dobro za ljudi. In se mi zdi, da smo vsi preveč skoncentrirani samo na to, da ne bo prišel Janša na oblast.” Razkril je torej, da je bil edini razlog za nastanek te vladne koalicije izključevalen – da ne pride Janez Janša na oblast.

Družinski člani članov SD zasedajo visoka mesta v Petrolu
Matjaž Šifkovič je izboril mesto v Petrolu za svojo sestro Špelo Šifkovič Soklič, ki je prav tako iz vrst SD, saj se je v Kranju pod Socialnimi demokrati potegovala za poslansko mesto, in za svojega sina Janeza Šifkoviča, ki je na oddelku Petrolove biomase. Tanja Bolte, generalna direktorica direktorata za okolje na ministrstvu za okolje in prostor, ki prav tako prihaja iz vrst SD, pa je službo v Petrolu priskrbela tako možu Simonu Boltetu, dela namreč kot komercialist, bil pa je tudi na predlog SD izvoljen v svet krajevne skupnosti Jagnjenica v Radečah, kot tudi sestri Petri Kajič, ki pa jo najdemo na mestu produktne vodje Petrola.

Okoljski minister Simon Zajc in direktorica direktorata za okolje na ministrstvu za okolje in prostor Tanja Bolte. (Foto: STA)

Darko Zevnik, ki je prav tako član Socialnih demokratov in tudi župan Metlike, pa je celotno družino oskrbel s Petrolovimi delovnimi mesti – njegova žena Mojca Stopar Zevnik vodi Petrolovo podporo za veleprodajo, njuna hči Pia Zevnik je zaposlena v Petrolovem energetskem centru.

Župan Metlike Darko Zevnik in soproga Mojca Zevnik Stopar. (Foto: FB)

Lana Božič