Plen stranke SD: S Petrolom bogato ne posluje le Matjaž Han, ampak tudi drugi člani stranke, njihove žene, možje, sestre, otroci!

Matjaž Han in predsednik stranke SD Dejan Židan (foto: STA)

Po razkritju sumljivih in spornih poslov podjetja poslanca SD Matjaža Hana s Petrolom je zdaj v javnost prišla informacija, da tudi drugi člani stranke SD zasedajo delovna mesta v Petrolu, vse od vodilnih, ki zasedajo mesta direktorjev, pa do komercialistov. A to še ni vse, vzpostavlja se tudi mreža, ki zagotavlja službe v Petrolu tudi njihovim otrokom, ženam, sorodnikom. Vse to je razkril POP TV, blizu stranki Marjana Šarca.

Razkritje, da je čistilni servis M&M International v Hanovi lasti, ki ga sicer vodi žena Ljudmila Han, v lanskem letu s Petrolom, ki je v tretjinski državni lasti, sklenilo za kar 275 tisoč evrov pogodb, kar predstavlja skoraj polovico vseh prihodkov podjetja najbogatejšega poslanca državnega zbora, je dobil nadaljevanje, s prav neverjetno incestno-kapitalistično hobotnico povezav.

Hobotnica povezav SD s Petrolom
Pisali smo že o tem, da se v zakulisju govori tudi o prikritem financiranju stranke SD preko Hanovega družinskega podjetja, zdaj pa nove informacije to le potrjujejo. Vprašanje je, kdo v resnici vodi podjetje Petrol? Vse kaže na stranko SD, saj so njeni člani dobesedno preplavili podjetje. Eden izmed njih je član Socialnih demokratov Matjaž Šifkovič, ki je direktor Petrolove organizacije in upravljanja prodajnega mesta, je pa tudi povezan s Hanovim podjetjem, ki posluje v Petrolu, pri njem namreč opravlja delo “naročnika poslov”.

Direktor Petrolove organizacije in upravljanja prodajnega mesta Matjaž Šifkovič.

Tudi Alen Mihelčič iz SD zaseda mesto direktorja Petrolove prodaje in upravljanja naftnih derivatov, podpisuje pa celo pogodbe, kot je bila maja letos z velenjskim premogovnikom. Kot predstavnik zaposlenih pa zaseda tudi mesto v nadzornem svetu. Mesto komercialista v Petrolu zaseda predsednik črnomaljske sekcije SD in državni svetnik iz vrst SD Samer Khalil, poroča POP TV.

Samer Khalil (Foto: STA)

Zakaj je POP TV začel razkrivati Hanove temne plati in zakaj ravno zdaj?
Da so si za tarčo izbrali Hana, ne preseneča, saj je nedavno poskrbel za pravo sramoto vseh koalicijskih strank: “Mi bomo morali v tej državi nehat’, da bomo sestavili levo-sredinsko vlado samo zato, da ne bo Janša. Mi sestavljamo levo-sredinsko vlado zato, ker lahko delamo dobro za ljudi. In se mi zdi, da smo vsi preveč skoncentrirani samo na to, da ne bo prišel Janša na oblast.” Razkril je torej, da je bil edini razlog za nastanek te vladne koalicije izključevalen – da ne pride Janez Janša na oblast.

Družinski člani članov SD zasedajo visoka mesta v Petrolu
Matjaž Šifkovič je izboril mesto v Petrolu za svojo sestro Špelo Šifkovič Soklič, ki je prav tako iz vrst SD, saj se je v Kranju pod Socialnimi demokrati potegovala za poslansko mesto, in za svojega sina Janeza Šifkoviča, ki je na oddelku Petrolove biomase. Tanja Bolte, generalna direktorica direktorata za okolje na ministrstvu za okolje in prostor, ki prav tako prihaja iz vrst SD, pa je službo v Petrolu priskrbela tako možu Simonu Boltetu, dela namreč kot komercialist, bil pa je tudi na predlog SD izvoljen v svet krajevne skupnosti Jagnjenica v Radečah, kot tudi sestri Petri Kajič, ki pa jo najdemo na mestu produktne vodje Petrola.

Okoljski minister Simon Zajc in direktorica direktorata za okolje na ministrstvu za okolje in prostor Tanja Bolte. (Foto: STA)

Darko Zevnik, ki je prav tako član Socialnih demokratov in tudi župan Metlike, pa je celotno družino oskrbel s Petrolovimi delovnimi mesti – njegova žena Mojca Stopar Zevnik vodi Petrolovo podporo za veleprodajo, njuna hči Pia Zevnik je zaposlena v Petrolovem energetskem centru.

Župan Metlike Darko Zevnik in soproga Mojca Zevnik Stopar. (Foto: FB)

Lana Božič

 

 • VERZIFIKATOR

  KOMENTAR K SLIKI

  Je pogled na šefa fant usmeril,
  pa ga je odneslo nekam v levo,
  rad glede popravil bi zadevo,
  ne bi rad se vidno mu zameril.

  Šef ga potrepljal je bolj previdno,
  ga objel kot lutko je iz slame,
  saj ko ta robavs ga v roke vzame,
  fant se strese ves naravnost vidno.

  Osiveli dve sta kreaturi
  vidno se poljubljali, trepljali.
  Kaj opazovalci bi dejali?
  Jasno vidno, kakšni sta naturi.

  • zokispoki

   Tovarisi kruhoborci so sinonim za LBGT, gospodarski kriminal, uvoz kamelentreiberjev, prevare, goljufije, kupleraj taksne in drugacne sorte, kenede ! Delujejo proti narodu, da bi pomagali narediti red, o tem ni niti govora.
   V sekret komandi, v ukradeni vili, raje pijejo kavo z Ahmadom, kot da bi delali v dobrobit naroda. Skratka, sprevrzena, pokvarjena, zlagana golazen, pedri z eno besedo !

 • Andrej

  Edina rešitev je lustracija. Lustrirati vse iz SD. Vse, ki so bili v SD in njihovih predhodnicah, recimo, od 1991 dalje.

  • hribovc

   od 1937 dalje !!

 • SIMON ROZIC

  S Petrolom se mi spomin vrača na udbovski Genex, kjer je bilo leglo
  največjih barab, izdajalcev in političnih kriminalcev Jugoslavije. IN glej,
  že spet se združujejo okoli bankomata svojih sanj in umazanih želja!

 • Andrej Žalec

  Če ne želite blokad na FB in želite pisat kaj mislite in kaj vas moti, ne da bi vas cenzurirali pojdite na https://vk.com/ Kdo si je mislil, da bomo hodili k Rusom po demokracijo in svobodo :)

 • rubec

  Teli Zevniki tako smrdijo po bencinu, da sploh ne opazita, da pijeta kurilca.

 • janez

  Haha Han in Židan in sledil bo poljub na usta v stilu Brežnjev Honeker.

 • JANEZ GUS

  Ko se bi ta Židan zavedel kakšen konj in debil je, se na mestu vstreli.

 • Artur

  Katastrofa je še večja, da se to ribarjenje v kalnem in nepotizem ne dogaja samo v Petrolu in vse več je tega in temu še ni videti konca dobesedno vse so nam ugrabili nažirajo se na naši skupni lastnini in jo razžirajo kjer se le da. Narod pa kot ovce to lopovko raboto pohlevno prenaša.

  • JANEZ GUS

   Slovenci smo v tem unikatni.

  • Capi

   Počasi se oligarhija spravlja tudi nad Elektrodistribucije. Državni SODO, ki je bil umetno ustanovljen, je že čisto v njihovih krempljih. Od omrežnine, ki jo preko položnic kasira sodo in je namenjena za vzdrževanje omrežja in ki v polnosti pripada El. Distribucijam, še komaj kaj ostane, tako da se v bližnji prihodnosti lahko pričakuje kolaps/sesutje omrežja, če se na tem področju kaj konkretnega ne spremeni…….

 • Antonius

  Pri MOL-u in OMV-ju kupujte gorivo za svoje *konjičke*, ker je v vseh pogledih boljše od Petrolovih pomij.
  Izkoristek je boljši, kar se pozna po prevoženih kilometrih. Gorivo, ki ga ponuja Petrol je slabo, zato ga tudi več porabite. Državni proračun vam je zaradi tega, za hrbtom posmehljivo, zelo hvaležen.
  Zanimivo mi je bilo odkritje, kako na Petrolovih črpalkah kupce vlečejo za nos. Prodajno ceno avtomobilskih akumulatorjev so dvignili za 25 procentov, ki vam jo kot trenutno ugodno ponudbo takoj znižajo za 25 procentov, če boste pri Petrolu kupili akumulator.
  Petrol je v vseh ponudbenih in prodajnih pogledih nateg. Kdor le more, naj se Petrolu izogiba. Ne samo vaši *konjički*, tudi vaša denarnica vam bo hvaležna.

  • pajot

   Drži. Jaz že nekaj let tankam pri OMV-ju.
   Lopovi mi kradejo denar na vseh koncih in krajih. pri bencinu se pa vse neha,he,he,he…

  • Bamperle

   Jaz tankam v Avstriji, cena nima veze ampak kvaliteta goriva! Je pa res da obenem naredim še trgovski šoping, verjemte se splača.

 • pajot

  Darko Zevnik in Mojca Zevnik Stopar pašeta skupaj. Oba imata rada mastno hrano.

 • goldhorn

  Na prvi fotki mi delujeta kot dve pederčini.

 • Igor Pavlič

  Han oziroma njegovo podjetje, ki ga je podedoval, posluje s Petrolom že dolgo in ne šele od novembra letos. In to vedo vsi na Trstenjakovi in so to vedeli že najmamnj 10 let. ZAkaj je to postalo problem konec leta 2019?

  • Amerikanc

   To ne zanima samo Trstenjakove, ampak vse poštene Slovence, ki morajo pošteno delati, da preživijo kompletno slovensko udbopartijo z vrhovnim šefom udbomafije na čelu.

 • Jože Nardin

  Se še spomnite, kakšnega hudiča so počel zaradi prodaje NLB, zdaj pa še Petrol in počasi bodo prišli tudi ostali smrtniki do službe z več znanja in delavnosti.

 • Amerikanc

  Pričakovano. Mladiči starih partijcev so utirjeni v vse paradržavne firme. Zakva so se pa boril !