fbpx

Je na pohodu trgovina z otroki?

“Kot veste, je v začetku letošnjega leta Združena levica z manevrom ostalih socialističnih strank izvedla napad na zdravo pamet v naši državi. S tem, ko so skupnost moža in žene spremenili v zakonsko skupnost kot življenjsko skupnost dveh oseb, so povsem razvrednotili pomen zakonske zveze, katere primarni cilj je ravno v snovanju družine,” je prepričan poslanec Žan Mahnič.

Poslanec SDS in predsednik Slovenske demokratske mladine (podmladka SDS) Žan Mahnič ter podpredsednika podmladkov NSi Bojana Petković in SLS Daniel Valentine so na novinarski konferenci izrazili nestrinjanje z novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in pozvali svoje vrstnike, naj na referendumu obkrožijo PROTI.

Žan Mahnič: Posvojitev otroka ni človekova pravica
“Ker družino lahko zasnujejo samo heteroseksualni pari, homoseksualni pa ne, iz tega izhaja skrb, da se bo v naši državi povečalo število zlorab nadomestnega materinstva. Skrbi nas tudi pojav potencialne trgovine z otroki. Več sodišče je že presodilo, da posvojitev otroka ni človekova pravica,” je povedal Mahnič.

“Izpostavil bi tudi to, da je prva Janševa vlada, v kateri so sodelovale vse tri stranke (SDS, NSi in SLS), tista, ki je uredila istospolno skupnost. Kasneje je Ustavno sodišče določilo nekatere popravke, vendar o posvojitvi otrok ni bilo govora, govora je bilo o dedovanju,” je še dodal.

Bojana Petković: Otroke se naj posvaja izključno v družine z očetom in mamo
“Zavzemamo se za ureditev pravic istospolnih na primeren način, vendar ne na račun posvojenih otrok in uničenja družine kot zakonske zveze med moškim in žensko. Zavzemamo se tudi, da se otroke posvaja izključno v družine z očetom in mamo, ker je to za otroke optimalno okolje,” je povedala podpredsednica Mlade Slovenije Bojana Petković.

Predstavnica podmladka Nove Slovenije je izpostavila tudi, da jih skrbi, ker novi in obstoječi zakon ne omogočata ugovora vesti, kar pa ni demokratično.

Daniel Valentine: Vodilo vlade Mira Cerarja je očitno ‘Kruha in iger!’
“Stari Rimljani so rekli: ‘Kruha in iger!’ Ta rek je očitno postal vodilo vlade Mira Cerarja in še posebej Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti,” pa je izpostavil Valentine.

“Ker Cerarjeva vlada in resorno ministrstvo nimata ustreznih rešitev, kako zmanjšati brezposelnost mladih, odpirata teme, ki umetno delijo slovenski narod. V času, ko bi morala storiti ‘vse pa še več’, da slehernemu  mlademu človeku omogočita boljše življenje, se ukvarjata s tematiko, ki spodbuja nestrpnost in sovraštvo. Mar je spodbujanje sovraštva tisto sporočilo, ki ga želi vlada Mira Cerarja in resorno ministrstvo sporočiti mladim?” se je vprašal Daniel Valentine, podpredsednik podmladka SLS.

Za Novo generacijo SLS je temelj družbe družina kot skupnost moža in žene, ki se jima kasneje pridruži še otrok.

Valentine je na koncu z zbranimi delil še misel, da “tako kot trava ne more biti modra in tako kot morje ne more biti rumeno, tako tudi družina na more biti drugačna kot skupnost moža in žene”.

Žiga Korsika