fbpx

Mariborčani rekli “NE” smradu in migrantskemu centru

Foto: STA, fotografija je simbolična

Mariborski mestni svetniki bodo ta teden kar precej marljivi. Danes naj bi med drugim nadaljevali septembrsko sejo, na katerem bodo obravnavali izvrševanje proračuna mestne občine Maribor v prvi polovici tega leta, dotaknili pa naj bi se tudi sortirnice odpadkov. 

V Mariborskem mestnem svetu bodo imeli v tem tednu kar precej dela. Z današnjim dnem se nadaljuje septembrska seja, na kateri bodo obravnavali izvrševanje proračuna te občine v prvi polovici leta, in če bo dovolj časa, bodo obenem nadaljevali tudi razpravo o sortirnici odpadkov, ki dviguje precej prahu, navaja STA. V preteklosti so že obravnavali predlog postavitve novega azilnega centra na območju omenjenega mesta.

Nedavno preprečevali vzpostavitev novega azilnega doma  
Pred dnevi so se, že omenjeni svetniki na zahtevo opozicijske strani, zbrali na izredni seji, kjer so razpravljali o ustanovitvi novega azilnega centra na območju mestne občine Maribor. Izredno sejo so sicer zahtevali svetniki Nove ljudske stranke, ko se je v medijih pojavila omemba možnosti ustanovitve tovrstnega centra na območju drugega največjega slovenskega mesta.

Foto: STA

Foto: STA

Zloglasna sortirnica odpadkov
Zagovorniki postavitve omenjene sortirnice pravijo, da bi ta prinesla nova delovna mesta. Zanjo si sicer mestna Snaga že dlje časa prizadeva z namenom obdelave mešanih komunalnih odpadkov, ki so jih doslej zgolj predajali prevzemniku. To naj bi med drugim počeli tudi za to, da bi pridobili materiale, ki imajo na trgu sekundarno vrednost s tem pa ustvarili dodatni prihodek. Investicija naj bi stala 12,5 milijona evrov, še navaja maribor24. 

Domen Mezeg