Mariborčani rekli “NE” smradu in migrantskemu centru

Foto: STA, fotografija je simbolična

Mariborski mestni svetniki bodo ta teden kar precej marljivi. Danes naj bi med drugim nadaljevali septembrsko sejo, na katerem bodo obravnavali izvrševanje proračuna mestne občine Maribor v prvi polovici tega leta, dotaknili pa naj bi se tudi sortirnice odpadkov. 

V Mariborskem mestnem svetu bodo imeli v tem tednu kar precej dela. Z današnjim dnem se nadaljuje septembrska seja, na kateri bodo obravnavali izvrševanje proračuna te občine v prvi polovici leta, in če bo dovolj časa, bodo obenem nadaljevali tudi razpravo o sortirnici odpadkov, ki dviguje precej prahu, navaja STA. V preteklosti so že obravnavali predlog postavitve novega azilnega centra na območju omenjenega mesta.

Nedavno preprečevali vzpostavitev novega azilnega doma
Pred dnevi so se, že omenjeni svetniki na zahtevo opozicijske strani, zbrali na izredni seji, kjer so razpravljali o ustanovitvi novega azilnega centra na območju mestne občine Maribor. Izredno sejo so sicer zahtevali svetniki Nove ljudske stranke, ko se je v medijih pojavila omemba možnosti ustanovitve tovrstnega centra na območju drugega največjega slovenskega mesta.

Foto: STA

Foto: STA

Zloglasna sortirnica odpadkov
Zagovorniki postavitve omenjene sortirnice pravijo, da bi ta prinesla nova delovna mesta. Zanjo si sicer mestna Snaga že dlje časa prizadeva z namenom obdelave mešanih komunalnih odpadkov, ki so jih doslej zgolj predajali prevzemniku. To naj bi med drugim počeli tudi za to, da bi pridobili materiale, ki imajo na trgu sekundarno vrednost s tem pa ustvarili dodatni prihodek. Investicija naj bi stala 12,5 milijona evrov, še navaja maribor24. 

Domen Mezeg

 • Za Slovenijo

  Ne samo SORTIRNICA, tudi “vstajniški” župan je en velik SMRAD!!!

 • FORT WORTH

  V Avstriji s sortirnicami vohajo denar,ustvarjajo nova delovna mesta in tudi tako poganjajo ekonomijo.
  Pri nas bi pa tovarisi bili radi gospodje…

  • Adolf Hitler

   tukaj se jih lahko tudi zaposli te kateri tu lenarijo in se smradijo za gradnjo cest objektov in drugih cestni del mislm da saj to znajo čene pa za stara drva uporabt!

 • Olga

  Čuj Maribor! Zbudi se!

 • Adolf Hitler

  tako je treba šut v rit pa vun

 • mona lisa

  Skrajni čas je da se Maribor in država zbudi in rečemo konec. V Mariboru nočemu smradu, Migrantov odločno ne in seveda nočemo škilavega aktualnega župana ki je do sedaj naredil nič. Tudi država potrebuje pošteno budnico, saj se zdi da vsi izkoriščani spimo in smo mirno vdani v usodo kot ovce ki jih pelješ v klavnico. Mesarji si pa bašejo žepe v tem primeru politiki in vodilni in takozvani tajkuni.

  • pokvarjeniSvet

   besede, besede, besede, besede…moralo bi to, mogli bi to, moglo bi se tak…..kaj je zdaj kateri od komentatorjev do zdaj storil z dejanji…mislite da bodo ti vazali globalne elite pri nas, kar se same od sebe odstranili…mislite da bo se zgodil čudež sam od sebe….sami pa nebi pa si nebi radi umazali rok.

   če hočeš spremembe moreš to z dejanji narediti.