fbpx

Mariborski mestni svetniki bodo reševali Maribor pred azilnim centrom

Foto: STA

Mariborski mestni svetniki se bodo na zahtevo opozicije danes popoldne sešli na izredni seji in razpravljali o morebitni vzpostavitvi azilnega doma v Mariboru. Kot predstavnik ministrstva za notranje zadeve se bo seje udeležil državni sekretar Andrej Špenga, sicer mestni svetnik SMC.

Izredno sejo so zahtevali svetniki Nove ljudske stranke, ko je državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve v časopisu Večer omenil možnost vzpostavitve azilnega doma tudi v Mariboru.

Pod zahtevo za sklic izredne seje so se dali podpise tudi štirje člani svetniške skupine SDS ter štirje samostojni svetniki, saj Maribor po njihovem ne bi zmogel takšne obremenitve.

Kot je zagotovila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, vzpostavitev azilnega doma v Mariboru ni prioriteta, saj se v tem trenutku osredotočajo na sprejemno- registracijske centre vzdolž državne meje. Po njenem mnenju Maribor že sedaj veliko prispeva k reševanju migrantske krize, za razliko od drugih občin.

Vendar pa nasprotnikov s tem ni pomirila, zato jo je mariborski župan Andrej Fištravec povabil na skupni sestanek z mestnimi svetniki, da bi jih seznanila z vladnimi načrti za namestitev prosilcev za mednarodno zaščito v prostorih zasebnika. Pred objektom na Sokolski ulici, kjer naj bi bila ena od možnih lokacij za vzpostavitev tovrstnega centra v primeru večjega navala beguncev v Slovenijo, je prejšnji teden tudi potekal protest, na katerem je proti azilnemu domu protestiralo okoli sto ljudi.

M. P., STA