Marjan Šarec kot minister za zdravje pogorel že po nekaj dneh, v zdravstvu je počilo!: Zdravniki ne želijo več delati, situacija je nevzdržna, odgovorni ne ukrepajo!

Foto: printscreen / youtube

V zdravstvu je počilo. Potem ko že več let poslušamo o vedno daljših čakalnih vrstah, korupciji pri nabavi zdravstvenega materiala, preveliki meri birokratizacije zdravstvenega poklica ter vedno večji obremenjenosti zdravnikov, je slednjim prekipelo. Začele so se vrstiti odpovedi družinskih zdravnikov. Nekateri odhajajo v tujino, drugi v farmacijo, večina pa jih je dvignila roke nad medicino.

Začelo se je v zdravstvenem domu Nazarje v Ljubljani. Trije zdravniki so dali odpoved, o enako drastičnem ukrepu razmišlja še 20 zdravnikov v Kranju in 16 iz Celja. Situacija, pravijo, je nevzdržna. Direktorica zavoda Darja Es po pisanju Dela “do nadaljnjega ne daje izjav.”

Zdravniki so vse bolj obremenjeni, vse daljše čakalne vrste se poznajo tudi pri njih. Po drugi strani pa ni samo številčnost pacientov tista, zaradi katere se jih vse več sooča s kronično izgorelostjo. Tu je tudi pritisk s strani države, ta namreč z vso nepotrebno birokracijo duši zdravniški poklic in ga spreminja v nečloveško delo, kjer je pomembno zgolj opraviti s pacienti, ne pa da bi se jim lahko dejansko posvetili.

Prevelike glavarine
“Vzroki pa so seveda prevelike glavarine že sedaj in ostale obremenitve, o katerih v zadnjih mesecih razpravljamo,” pravi predsednica združenja zdravnikov družinske medicine Danica Rotar-Pavlič. Država je te probleme skušala reševati na različne načine; med njimi tudi z uvedbo sekundariata, ki omogoča študentom medicine, ki zaključijo študij, da pred izbiro specializacije lahko opravljajo zdravniško delo pod nadzorstvom.

Foto: Pixabay

Ne čudi, da mladi raje opravijo specializacijo v tujini, kjer si posledično tudi najdejo službo. Stari zdravniki počasi odhajajo v pokoj, tisti, ki  ostanejo v Sloveniji, pa izgorevajo od preobremenjenosti. Njihove kvote daleč presegajo 1200 pacientov, ki naj bi jih bilo na posameznega zdravnika.

Kot je povedala direktorica kranjskega zdravstvenega doma Lilijana Gantar Žura glede grožnje z odpovedjo dvajsetih zdravnikov: “Borijo se za strokovno in kakovostno delo s pacienti. Nihče od naših zdravnikov ni več pripravljen dodatno delati, niti za dodatno plačilo. Želimo odpraviti neenakosti. Denimo, po zadnjem dogovoru bi morali v našem zdravstvenem domu opredeljevati do 2600 pacientov, kar je za 500 pacientov več kot jih imajo na primer v Škofji Loki.”

Zdravniki odhajajo zaradi preobremenjenosti
Ob tem je dodala, da bi za ZD Kranj “razpad sistema” pomenil že odhod trojice, ne pa vseh dvajset saj rezerve ne obstajajo. “Vabi jih tujina, nekateri so se dogovarjali za novo službo v Ljubljani, rade volje jih bodo sprejele farmacevtske družbe, a večina se bo od operativne medicine poslovila,” je pojasnila Gantar Žura.

(Vir: twitter)

A vsaka medalja ima dve plati. Kot nam je povedala bralka, ki je želela ostati neimenovana, v ZD Ljubljana Šiška ravno tako vlada kaos: “Na maile se ne odzivajo, moja zdravnica je šla na porodniško, telefona nadomestni ne dvigujejo. Ko pokličeš na informacije, te prevežejo, oglasi pa se nihče!” Ob tem je še opozorila, da so ji prijatelji iz zdravstva svetovali, naj enostavno pride v čakalnico in vztraja.

Zdravniki kaznovani, če pacienta “neupravičeno” napotijo k specialistu
Ob tem velja izpostaviti tudi, da je specializacija družinske medicine vedno manj privlačna za bodoče zdravnike. Za mnenje smo vprašali tudi študente medicine (njegovo ime je znano uredništvu, op.a.). “Na dan lahko družinski zdravnik obravnava več kot 60 pacientov. Dovoljenih je le sedem minut na pacienta, tričetrt delovnega časa pa je zapravljenega za vso birokracijo,” je povedal eden od ljubljanskih študentov medicine, ki je želel ostati neimenovan. Prav tako od lani velja, da je družinski zdravnik lahko kaznovan, če neupravičeno napoti pacienta k specialistu.”

Foto: Nova24TV.

V letu 2018 se na “spomladanskem razpisu za specializacije na 64 razpisanih mest za družinsko medicino dobili le 13 prijav, za jesenskih 60 razpisanih mest pa samo 8,” so zapisali pri Delu. K temu gre dodati, da so družinski zdravniki “prvi filter zdravstvenega sistema in najbolj obremenjeni.” Družinska medicina se tako kaže kot izjemno nehvaležen poklic, ki si ga izberejo le tisti, ki imajo res radi ljudi.

“Veliko pacientov, ni dovolj časa za korekten pregled in pogovor, kaznovani za neupravičene napotitve naprej,” je naštel študent medicine le nekaj razlogov zakaj delo družinskega zdravnika ni privlačno. Ob tem pa ne gre pozabiti, da je tudi nadomeščanj veliko, saj nekateri med njimi hkrati pokrivajo tudi po dve ambulanti naenkrat.

Ivan Šokić

 • Jan Kovalski

  Na Kubi npr. so zdravniki raje poiskali druge oblike zaposlitve, npr razna obrtniška dela, tako se je začelo pri njih.
  “Veličastne” (mafijsko) socialistične vlade v Sloveniji povzročajo enaka dejanja.
  Več kot 92% vsega časa v zadnjih 74 letih so na oblasti leve vlade, dohitevajo in prehitevajo nas države iz bivšega vzhodnega bloka ki so bile pred 28 leti daleč za nami, ljudje volilci ali ste slepi?

  • sunday

   no slepi ravno ne, so pa naivni, nerazgledani, zavedeni, neumni, polpismeni tudi sado-mazo (ker, da se daš vedno znova je..ba..ti v glavo in to istim je..ba..če..m moraš biti tudi sado-mazo zraven tega, da si še butast in neuk) !!!

   • SIMON ROZIC

    …pa saj ti je že Kučan povedal jasno in glasno!; “pusti narod, narod je butast!”

  • SIMON ROZIC

   Kubanska zdravnica, pediatrinja, je potožila, da se mora v prostem času prostituirati, če hoče
   preživeti ! Takšno življenje je morala sprejeti, druge možnosti ni bilo, tudi, če bi delala v javnem
   zdravstvu 24 ur na dan!
   No, Levica in LMŠ se veselita javnega zdravstva, saj bo na razpolago več prostitutk in
   prostitutov! Zemlajrič& partnerji pa se že veselijo enega še javnega “žaklja” iz katerega bodo
   kradli po mili volji!

 • garfi

  šarc minister za zdravje
  POJMA NIMA

  • SIMON ROZIC

   O čem pa ima sploh “kaj pojma”?

  • karpelec

   Gleda pa zabodeno, tako da že s pogledom skrajša čakalne vrste.

   • garfi

    skrajšal nam bo življenja
    je humorist in humanist

    • Matt von Glanz

     Uvedel bo evtanazijo.

 • montyamp

  Še en popravc .

 • Slovenka

  Ni panike. Mu bo že palček Smuk povedal, kaj in kako.

  • SIMON ROZIC

   …dr. palček Smuk, prosim!

 • Antonius

  Uvod je bil komedija, zdaj se komad lepo razvija v tragikomedijo, razplet in zaključek nam bosta prinesla pa tragedijo.
  Režiser gledališkega dela je M. Kučan, nosilec glavne vloge je Serpentinšek z ostalimi člani partijske zasedbe.

  • Matt von Glanz

   V mnoguh tragedijah umrejo nasilne smrti vsi nastopajoci.

 • Jan Kovalski

  Lansko leto, septembra 2018 sem bil po dolgih letih pri svoji zdravnici, ki je ni bilo in jo je nekdo nadomeščal. Iskal sem jo že dva meseca prej pa je tudi ni bilo ker je bila odsotna, enako se mi je zgodilo tudi pred 8 leti. Vedno odsotna in vedno jo je nadomeščal nekdo drug. Torej sistem t.i. družinskega zdravnika ne deluje.
  Skratka da ne zavlačujem:
  Ker sem že prišel zaradi neke stvari (v zvezi s hrbtenico) sem pokazal zdravniku še en majhen madež na hrbtu. Napisal mi je napotnico za dermatologa. Pogledal sem doma datum 6. julij in pomislil, ja kaj hudiča to je že mimo, zdravnik se je zmotil.
  No potem sem pogledal še malo bolje in opazil letnico 2020.
  Torej septembra 2018 me je naročil za 6. julij 2020, ob 12:56 uri !!!!!!!!!!!!!!
  Bila je t.i. Kolarjeva opcija: Zelo hitro.

  Napisal sem jim, da tega dne ob tej uri ne morem priti, ker mi v kopalnici pušča vodovodna inštalacija in lahko pride do poplave in imam zato za ta dan ob tej uri naročenega vodovodarja :))))) Upam, da bodo razumeli ta štos in mi ne bodo poslali za vrat policije zaradi sovražnega govora ali norčevanja iz najboljšega zdravstva na svetu.

  • Matt von Glanz

   Bodo razumeli, dobil bos nov datum l. 2024

 • traktor

  Saj ne bo počilo samo v zdravstvu. Počilo bo tudi v gospodarstvu.Saj nihče nikjer več noče delati. Zakaj le, če pa so uredili, da je bolje ležati doma in štepati deco. Iz dela in denarja so naredili drek. Norčujejo se iz vseh nas. Grupa bedakov s FDV in njihova strategija spravljanja velikih krogov v male. Budale jedne najprej se naučite kmečke logike in osnov matematike. Dovolj je bilo vašega 3×3 je 625, če pa ni, pa vzamemo kredit.

 • FORT WORTH

  Zgleda vse tako, da nam bodo kmalu uvedli par-nepar, bone za gorivo, redukcije elektricne energije, omejili nam bodo odhode v tujino…sledi neizbezen zlom drzave s temi opravilno nesposobnimi yugo kreteni.

 • Joško

  Komedijant je ravno toliko primeren za zdravstvenega ministra, kot koza za vrtnarja!

 • komar marko

  No samo še čakam na kak TVIT kakega norega mesečnika, da so čakalne vrste dokaz, da javno zdravstvo deluje,

 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Košarec

  NI ZDRAVNIK

  Se pogleda zjutraj v ogledalo,
  kaj, se vpraša, bi specializiral,
  koga bi najlaže imitiral,
  kaj bi se igrati zlahka dalo.

  Se pogleda, je ideja čista,
  kakor solza mu na glavo kane,
  poravna se, od zrcala vstane:
  danes zaigral bo okulista.

  Tu ne bo mu treba sploh igrati,
  še naprej kot prej bo križem gledal,
  diagnozo končno napovedal:
  slep za svet, ni tu kaj pomagati.

  Treba res ni koeficienta,
  da še drugo mnenje se izrazi,
  vsak od daleč namreč že opazi,
  da za resnega gre pacienta.

  Če že doktor ni in ne magister,
  vloga nova mu je dodeljena,
  lahka zanj kot še doslej nobena,
  ni zdravnik, je zdravstveni minister.

 • Novakec1

  Saj niso resni, ne želijo več delat?

  • Steiermark

   Mislim, da se tukaj ne gre za to, ali hočejo delati in ali so resni ampak, večina, kot izgleda, zakaj pa še oni nebi primaknili svojega piskrčka, če se serpentinškova drhal masti z našim, zdravniki pa bi naj odpravljali njihovo “požrešnost” in bili tiho…..

   • Novakec1

    Kaj pa ostala brezpravna raja, bogi dohtarji.

    • Steiermark

     Brezpravna “raja” smo mi, vplačniki v dodatno blagajno za zz, ki nam pa v zameno ponudijo čakanje v vrsti, na smrt….bivši udbovvci in njihovi pankrti se pa mastijo z našim denarje, zaradi česar zmanjkuje denarja za pravo zdravstveno oskrbo, sedaj nam rdeča drhal že ponuja oz grozi z evtanazijo, tako, da ko boš prišel v pokoj, te bodo takoj oz. čimprej spravili na vrsto zanjo….

 • if

  Ko bo počilo na nivoju države, bo začetek obračanja na dobro.

  • karpelec

   …takrat bo narod šele začel razmišljati.

 • Jan Kovalski

  Janša se je med drugim dotaknil treh desetletij slovenske politične zgodovine in razlogov, zakaj Slovenija ni doživela dokončne tranzicije. Ob tem je dodal, da so danes nekatere strukturne težave naše države tako velike, da se jih zgolj s propagando dominantnih medijev ne da več držati nazaj.

  “Pred našimi očmi recimo razpada primarna raven slovenskega zdravstva. Družinski zdravniki so pet let opozarjali, da ne zmorejo več, pa so jih ves čas ignorirali in zafrkavali. Zdaj pa že dajejo kolektivne odpovedi, kar se ne dogaja niti v Venezueli. Mi pa imamo trenutno ministra za zdravje, ki je hkrati predsednik vlade. V najtežjem trenutku je stvar v najbolj komičnih rokah,” je dejal Janša in dodal, da je to le ena od kritičnih točk.

 • realnost

  Imamo lažne zdravnike, imamo lažnega zdravstvenega ministra, imamo lažno vlado, … Vprašanje je koliko časa se bo narod še pustil nat******?? Bo kdo kdaj kje odgovarjal s svojim premoženjem za škodo ki jo delajo????

 • Novakec1

  Colarko je treba za pirhe obesit, ona in cmerar sta to zrihtala

 • bubamara

  Šarec proti belim bogovom ne more nič. Ga ni junaka, ki bi udaril po največjih zaslužkarjih.

 • učko

  Denar je samo za barabe, ki zdravstvu kradejo milijone, za medicinsko osebje pa ni denarja. Tako vam lahko sedaj “režimsko zdravstvo” za vašo zdravstveno zavarovalnino ponudijo samo čakalne vrste. Režimski ljudje pa dobijo kvalitetne usluge, brez čakalnih vrst. Tako je to, če pa imamo totalno nesposobno in leno opozicijo !!!

  • bubamara

   Sej ta opozicija je tudi ustvarila današnje zdravstvo. Recimo Bručan. Gospod zdravnik, ki je omogočil zdravnikom delo na dveh stolčkih.

   • Anton

    od tedaj je minilo koliko let, al je “Trnuljčica” spala?

    sarkazem press

    • bubamara

     Zakon se ni spremenil. Zakaj? Ker je najboljši za zdravnike. Ga ni junaka, ki bi ga spremenil.

     • rabbit

      Bubamara pa a ti resno misliš, da so zdravniki problem in njihove plače in to ,da popoldne delajo še nekje v zasebnih ordinacijah?

     • bubamara

      Seveda ni samo to, ampak še veliko drugega, predvsem glede organizacije. Sedenje na dveh stolčkih je prvo kar morajo ukinit. Razširit koncesije in naj gredo privat. Zaslužili bodo več za manj dela.

     • rabbit

      Če bi bilo tako kot vi pravite bi bila to voda na mlin komunističnemu zdravstvu. Zakaj mislite, da mediji govorijo samo, da zdravniki sedijo na dveh stočkih in je to kot nek glavni problem , pa ni. Vam povem dva primera

      Pred leti mi je moja zobozdravnica dala napotnico za kirurško odstranitev osmice zaradi tega ker se je bala, da bi s puljenjem poškodovala še sosednji zob. Ker na stomatološko nisem hotela mi je priporočila dva koncesionarja in me opozorila na čakalno dobo. Res prvi je imel več kot leto dni čakalno dobo, samo za pregled pri drugemu sem prišla na vrsto drug dan. Po pregledu mi je dal datum 6 mesec. Na vprašanje zakaj in kaj če bi me začel boleti je rekel, ker mi ZZZS plača samo toliko posegov na mesec. Najbrž ne bo delal zastonj ali ne?

      Drugi pa je primer mojega očeta z ortopediji. V javnem zdravstvu bi samo na prvi pregled čakal 2 leti, pri koncesionarju pa je čakal 1 mesec.

      Se pravi ni odvisno od zdravnikov koliko pregledov naredijo ampak od ZZZS. Se pravi da enemu kirurgu v UKC Ljubljana plačajo na mesec 10 posegov ali bi vi zaupali takemu zdravniku, ki nima vsakdanje rutine recimo da naredi vse operacije v treh dneh kaj pa dela naslednje dni v mesecu.
      Problem slovenskega zdravstva je v korupciji ker denar, ki je namenjen zdravstvu ne konča tam, ampak se v velikih količinah preliva v žepe lopovov kot je Zemljarič in njemu podobni.
      Govorijo, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje porabi preveč denarja za delovanje zavarovalnic najbrž res. Ampak potrebna je samo poprava zakona po švicarskem modelu, da se točno opredeli odstotek koliko lahko porabijo in koliko zaposlenih ima lahko zavarovalnica na število opredeljenih zdravstvenih zavarovancev. In tudi, da je denar striktno namenjen zdravstvu nobenih donacij ali sponzorstev tako je v Švici pa to tam zelo dobro deluje. Za 400 frankov mesečno greš lahko v Ameriko na zdravljenje v najboljše klinike in brez čakanja.

     • bubamara

      Ne razumeš. Če si prisljen delati samo v enem podjetju, se boš najbolj trudil tam izkoristiti svoj čas. Koncesija je del javnega zdravstva. Torej je omejena. Če mu plačaš takoj, je zadeva prej narejena. Ker pa v SLO ni zdravstvenih zavarovalnic, ki bi namesto tebe plačale, smo prisiljeni v javno zdravstvo, ki skrbi v prvi vrsti za svoj žep. In vedno ho tako, dokler ne bodo tasebniki dovolj močni, da predstavljajo konkurenco. Brez zavarovalnic pa tega nikoli ne bo. Sedanji sistem omogoča sedenje na dveh stolčkih in bogatenje zdravnikov. Pacienti nimajo od tega nič.

     • rabbit

      Da ti povem recimo:si zdravnica v UKC Ljubljana oddelek za neinvezivno preiskavo srca, kar po domače pomeni Ultra zvok srca in podobne preiskave. Tam je ene 12 ordinacij recimo 6 jih dela dopoldne 6 popoldne vsaka bi lahko na dan sprejela 20 pacientov pa jim ZZZS plača samo 5 posegov na dan. Javnemu zdravstvu. Tvoja plača bi bila takšna ki jo določa zakon za javno upravo. Plačo kakršno dobi zdravnik je odvisna od plačilnega razreda in ni pomembno koliko narediš a jih narediš 5 ali 20 . Narediš pa jih samo toliko kolikor jih plača ZZZS. Vem točno kaj govorim, ker sem dostikrat tam in natančno poznam sistem zato ne govori o stvareh, ki ti jih mediji predstavijo, da je to tisti problem, ki bi rešil slovensko zdravstvo. Lahko si samo srečna,da ti zdravniki delajo še popoldne ali dopoldne odvisno kdaj in plačaš pa si prej na vrsti, če tega ne bi delali bi bile čakalne dobe še daljše. Ja tudi jaz plačam, če je potreba in se mudi. Pa še nekaj primerjati bi bilo potrebno cene zasebnikov in tistih iz javnih zavodov. Moj oče je za ultrazvok trebuha plačal 45 evrov (8 let nazaj) njegov svak je dobil iz bolnice račun ZZZS je računal 200 evrov enako pred 8 leti. Se pravi, če bi ZZZS plačal zasebniku bi naredili 4 preglede in še denar bi ostal.

     • bubamara

      Sej to pravim. Ena zavarovalnica, eno zdravstvo. Copy/paste AVT in smo zmagal. Vsi. Zdravniki in pacienti. Ampak to razume od strank samo NSi. SDS=LMŠ=Levica.

     • rabbit

      V SDS so že pred volitvami 2014 napisali kako bi uredili zdravstvo v osnovno košarico bi dali storitve, ki so nujne in bi jih krilo osnovno zavarovanje vse ostalo pa pod dodatno in več zavarovalnic z večjim nadzorom za porabo teh sredstev, ne da zavarovalnice financirajo razna društva kot je Zveza borcev in podobno.

  • Milan Poljansek

   Expresna je tudi zdravstvena obdelava zapečenih migrantov !

  • Steiermark

   ja, ker opozicija odloča – koliko lahko vkrade bivša udbovska drhal iz blagajne in sedanji njihovi nasledniki, udbovski pankrti!

   • učko

    Skorumpirana in nesposobna opozicija pa kolaborira z režimom v zameno za drobtinice, ki jim jih oblastniki namečejo z njihove obložene mize na tla !!!!

    • Steiermark

     Tako pač vidi nekdo, ki je na svet prilezel slaboviden in indoktriniran, povrhu pa še ima rdečo kopreno na očeh…..

     • učko

      Ja, res si en čorau butel !

     • Steiermark

      Spet vidiš svoj odsev v šeglu—–

 • Anton

  nič skrbet,levičarji/Šarec so že najdli krivca, to je, ne boste verjeli Janez JANŠA

  sarkazem press

  • Anton

   Itak, zakon je iz leta 2004.

   • Anton

    zapisali so si ga v ustavo!

    sarkazem press

 • Jan Kovalski

  Kaže, da je Šarec zastonj hodil v brezplačno šolo.

 • Franjo Trojner

  Šarcu komedijantu se je pričela dogajati tragedija! Vrinjencu se je to tudi od samega začetka napovedovalo, pa je zaradi svojega velikega ega, samovšečnosti in svojih 5 minut slave, kjub temu z vsemi silami nečastno rino v ospredje.
  Ma saj menda ja nihče v državi ni verjel, da bi komedijant Serpentinšek razen zgage, kot vrinjen predsednik vlade za Slovenijo in slovenske držabljane lahko storil, kaj pametnega, kaj pozitivnega.
  Le kako oslovsko se mora danes počutiti tistih par mandlcov, ki so za Šarca in njehove strankarske tovariše na volitvah glasovali. Šarca in njegove bo Cerarjev sindrom očitno doletel že zelo rano.
  Živele nove predčasne volitve! Upam, da volilno telo tokrat na voliščih pokaže več zrelosti in modrosti, ker vsi skupaj z državo na čelu, kakšnega novega Pahorja, Bratuškovo in še posebej Cerarja ali Šarca zagotovo ne bomo preživeli.
  Komedijant predsednik vlade, ha, ha, ha, MADONA to še v BUTALAH ni mogoče!

  • Matt von Glanz

   Smeh je pol zdravja!

 • boogin1

  Nisem vedel, da so Tischler-ji tako sposobni, da se spoznajo tudi na zdravstvo. Hja, najbrž enemu mizarju ni tako težko izdelati lesene noge. Sicer pa je v srednji šoli najbrž imel tudi predmet zdravstvo, zato je še kako sposoben voditi zdravstveno ministrstvo.

 • Montana

  V slovenskem zdravstvu takih klovnov ne bi smeli puščati blizu.

 • Borut Stari

  Začelo se je v zdravstvenem domu Nazarje v Ljubljani.Kje že bebci?

 • Steiermark

  Komedijanti na oblasti, bi bili zelo primerni za vodenje kakšne ustanove, za “mentalne bolnike”, kjer bi si vsak izbral , sebi primerno vlogo, npr. serpentinšek bi postal Napoleon, ostali pa bi se tepli za svoja mesta v komediji, kot se sedaj tepejo in prerivajo rdeči prašički, pri koritu, za svojo porcijo , zraven pa se še grizejo med sabo, ker hoče vsak izmed njih “najboljše” mesto pri koritu, od koder bo se nažiral še za rodove naprej in predhodne – po titovo!

 • xtc

  Dokler se zdravstvo ne bo sprivatiziralo,okinilo ZD in zdravniki naj imajo zasebne ordinacije,dotlej ne bo nič pozabite.Ne glede na vso SLO zdravstveno mafijo z zdravniki vred,je privatizacija edini način ,da se nevzdržno stanje izkorenini.

  • marta

   Zdravstvo niso samo splošne ambulante, kot najbrž ti misliš, ampak veliko več.
   Šarec se je podal na teren, ki ga ne pozna zato pod njim tudi izboljšanja ne bo, ampak ravno obratno.

  • vladka

   in koncesije

 • Frank Novak

  Bogi ste bogi bogi bogi…
  PRIDITE K NAM V ZDA, PLACAJTE EN TISOC DOLARJEV ZA MESECNO ZAVAROVANJE ALI PA CRKNITE NA CESTI…
  TUDI TO JE AMERIKA… O KATERI VI TAKO NEKRITICNO SANJATE…

 • centurion

  Pred zid postaviti Giovannija Della Terra,
  problem rešen.
  Največja pijavka zdravstvenega sistema.

 • centurion

  Bo pa tišler poskrbel za to kar zna.
  Zaključna dela v zdravstvu-krste….

  • tohuvabohu

   V njegovem domačem kraju Šmarci imajo tovarno krst. Denarja, da se ti zmeša …

   • učko

    Jah, če bi zibelke delal, bi propadl.

 • Jožefa Benko

  brajdič muko pravi da je premier obrnil v zdravstveni areni palec navzdol,
  ave serpentinšek,morituri te salutant,pridi za nami,boš naš adjutant

 • Mojca pokraculja

  Primarno je treba sesuti zavod za zdravstveno zavarovanje. Ker ima monopol in diktira tako pacientom kot zdravnikom. Kdo so oni, da bodo kaznovali zdravnika zaradi napacne napotnice? Usran zavod, ki se financira po mili volji iz nasih prispevkov? Uvesti sistem zavarovanja, da bo zavarovanec lahko uveljavljal pravice kjerkoli v javnem in privatnem zdravstvu. In seveda vzpostaviti konkurenco! Veliko problemov bo že s tem odpravljenih.

 • WISKY 1000

  serpentinšek,lenčica ministra za zdravje HA,HA,HA,GROZA.

 • Vera

  ” Zdravstvenega ministra Šarca ” na mizo, mizo pa ” tavün !

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?

   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Država ne ukinja … država ne dela, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
    transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    Država obstaja kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
    (ali pa kaviaržido kominternističnih
    in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
    skupnih poslih.

    Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
    MORATE povedati, katera!

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
    KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

    ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno …
    .
    Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
    JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL
    JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
    predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina revolucije.

    • Get Smart

     Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
     IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
     220 MILIJONOV € za projekt,
     ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
     40 milijonov €

     in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
     = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
     ampak jih
     je nagnal domov BREZ PLAČILA.
     ———
     * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
     ki je pokazal socialno ozaveščenost«
     ———
     Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
     Kaj odmeva v Stoščah?

     – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
     – ZA koga? Za PARTIJU?
     – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
     – “Evviva communismo!”
     – “Bandiera rossa la triumfera!”

     Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
     osvobodila.

 • Get Smart

  POLITIKA pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Onaniranje o “ekstremističnih levicah” je bulšitizem.
     extrem = skrajonst; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = WTF???
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     NESKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”
     (SD DeSUS ŠARAC bratušak sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE),
     kot vemo, UBIJA otroke, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, parazitira na tvojih žuljih …
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete otroci? A zmorete razumeti in nehati onanirati kretenizme?

     Pamet v glavo.

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE VSE SKUPAJ – JE ZASKRBLJUJOČE !
  ZA
  ZDRAVSTVENEGA MINISTRA – imamo zdaj
  – lesarskega tehnika, ki še nikoli ni prodal kakehžga svojega lesarskega izdelka,
  – dipl.. igralca, ki še nikoli ni nastopil v kaki pravi igri – na odrskih deskah,
  – ex PGD GASILCA, KI MORDA NI BIL V NOBENI RESNI GASILSKI AKCIJI,
  PREMIERJA, ki nastavlja nekakšne dipl “varstvenike” ZA MINISTRE ZA INFRASTRUKTURO ITD. ITD.
  ITD., ITD.
  Skratka: tole ni več resno. Na RTV SLO poročajo o ODPOVEDIH OSEBNIH ZDRAVNIKOV.
  Vsaj
  sklic izredne seje Parlamenta – se zdi – nujen. L.r. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA
  P.S.
  ODPOVEDI OSEBNIH ZDRAVNIKOV
  V JAVNEM ZDRAVSTVU.
  PA?
  TOLE JE ZRELO ZA RAČUNSKO SODIŠČE – SE ZDI.
  Samo !
  Kjer ni TOŽNIKA – NI SODNIKA.
  To vemo vsi.
  Kdo bo torej PRIJAVIL URADNIM organom – vse te
  tako lepo prikazane, podane – MAHINACIJE TEH “SD” LJUDI? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ “DOMOVINE”

  https://www.domovina.je/kak

  POGLEJTE, KAKO JE FDV DR. J. ŠTROMAJER V ZDA – “POGOREL”
  V ZDA AKADEMSKI DEBATI O T.I. SVOBODNEM IN SOVRAŽNEM GOVORU.
  IZ “DOMOVINE”

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM TUDI,
   DA SE V T.I. LJUDSKIH GOVORICAH PO LJUBLJANI – SLIŠI,
   DA GRE V OZADJU ZA DOSTI VEČ KOT PA SAMO ZA TA
   EN KLIC EX KP, ZK FUNKCIONARJA, ZDAJ 90 LENEGA JANEZA Z.
   NA UKC LJ.
   SEVEDA
   PA IMAMO V R. SLOVENIJEI ZA URADNO PREISKAVO
   REALNE OSNOVE TAKIH “LJUDSKH GOVORIC”
   – POOBLAŠČENE IN PLAČANE
   URADNE ORGANE MNZ: jaz tu le povzemam “ljudske govorice”
   kot jih slišim in starejše medijske info
   povezane s te 90 letnim ex funkcionarjem J.Z. !
   Kaj realno res je v ozadju – teh “govoric”
   pa kot mlajši, v stranke nevčlanjen upokojenec – seveda – ne vem..

   JAZ Janez Kepic-Kern KOMENDA
   imam ko ex OK ljubljanski knjižničar, ki sem v živo izposojal knjge itd. neposredno ljudjem v LJ in okolišu
   – zelo veliko neposrednih, živih stikov z ljudmi LJ in okoliša.
   Ker me poznajo in mi zaupajo – mi povedo – vse, kar vedo in kar si mislijo.
   Glede
   BARSOSA – mi govorijo, da baje pridobiva zdravstveni material preko UKC-ja, ker ga baje tako dobi ceneje kot če bi ga kupoval neposredno pri dobaviteljih zdr. materiala, kot so : igle, povoji itd.
   Koliko
   je to res, jaz osebno – ne vem. Je pa pa “stvar” – če je res taka – vznemirljiva?! Mar ne?
   Glede
   BARSOSA in tistih psov dr. B. je tedaj, ko je bila zadeva aktualna – poLJ prevladovalo mnenje,
   DA SO TISTE PSE DR. B. UPORABLJALI KOT “KONTEJNERJE” ZA TRANSPORT RAZNIH “SNOVI”, KI NAJ BI JIH NABASALI TISTIM PSOM V ČREVESJE.
   Tudi glede tega, jaz J:K:K: ne vem, če je bilo to res.
   Tema o PSIH DR. B. JE ČISTO – POTIHNILA V MEDIJIH. Toliko. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   O BARSOSU – NA INTERNETU
   HVALA NOVI24TTV
   ZA
   AŽURNE IN AKTUALNE IN POMEMBNE PRISPEVKE,
   KI BODO – UPAJJMO
   POMAGALI, PRITI DO DNA – “NEČEDNOSTIM”, KI SIROMAŽIJO
   IN
   DELAJO NAŠ JAVNI IN KONCESIONARSKI ZDRAVSTVENI SISTEM
   VEDNO MANJ
   SPOSOBEN NUDITI ZDR. POMOČ – NAM – PACIENTOM .
   Ena
   starejša zanimivost: ko je bila AKTUALNA AFERA Z DR. B. IN Z NJEGOVIMI PSI
   – JE BILO PRECEJ PISANJA O TEM,
   DA JE BIL PRAV EX KP, ZK FUNKCIONAR “BOTER” USTANOVITVE – T.I. KLINIKE “BARSOS”!?
   Ali
   kdo kaj ve o tem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   MEDICINSKI CENTER – BARSOS.
   https://www.google.com/sear

   SIMON VRHUNC IN BARSOS, Finance

   https://live.finance.si/890
   SLOVENSKE NOVICE
   O BARSOSU
   https://www.slovenskenovice

   •Edit•Reply•Share ›

   Avatar
   Janez Kepic-Kern • an hour ago
   PONAVLJAM
   MOJE OSNOVNO STALIŠČE
   O SEDANJI KRIZ V ZDRAVSTVU R.. SLOVENIJE.

   MENI OSEBNO
   se sedanja situacija z našim slovenskim javnim in koncesionarskim zdravstvom – zdi res kritična.
   kot mlajši penzionist, jaz Janez Kepic-Kern
   v zdravstvo kot celoto v naši R. Sloveniji- seveda – NIMAM VPOGLEDA.
   Ampak !
   JAZ IN MI VSI KOT AKTUALNI ALI POTENCIALNI PACIENTI – POTREBUJEMO NORMALEN DOSTOP DO ZDR. STORITEV, KI JIH POTREBUJEMO. Glede na stopnjo nujnosti -seveda.
   Tisti
   NORMATIV
   – 7 MINUT – ZA PACIENTA – PRI OSEBNIH ZDRAVNIKIH – JE SEVEDA – NEUSTREZEN.
   To ve vsak, ki je kdaj bil pri osebnem zdravniku.
   Naj
   – ZDRAVNIKI, ZDR. ZBORNICA ITD.
   – PARLAMENT IN POLITIČNE STRANKE R. SLOVENIJE
   in zlasti
   – “SD” stranka, ki se tako samohvali z zdravstvenim sistemom, češ, da je “JAVNO ZDRAVSTVO – DOSEŽEK” EX KP, ZK PO 2. SV. VOJNI,
   – “SD” naj javno pove – svoje mnenje, stališče – ob sedanjem stanju v tem javnem zdravstvu.
   Baje so
   OSEBNI ZDRAVNIKI V R. SLOVENIJI ZAČELI – DAJATI – ODPOVEDI.
   nekateri osebni zdravniki – pa baje delajo po 4 ure,
   ker ne vzdržijo – preobremenjeni so. Baje?! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   RTV SLO
   O ODPOVEDIH OSEBNIH ZDRAVNIKOV
   https://www.rtvslo.si/zdrav

   •Edit•Reply•Share ›
   Avatar
   Janez Kepic-Kern • 2 hours ago
   SKLIC IZREDNE SEJE PARLAMENTA R. SLOVENIJE
   SE ZDI
   NUJEN ! Osebni zdravniki grozijo z odpovedmi.
   Gremo Z LMŠ POKOMUNISTI – v smer VENEZUELE? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   ODPOVEDI OSEBNIH ZDRAVNIKOV
   https://www.rtvslo.si/zdrav

 • Janez Kepic-Kern

  SMO SLIŠALI,
  DA JE POLEG 90 LETNEGA J.Z.
  ŠE VELIKO NEVIDNIH

  “ZEMLJARIČEV”

  V NAŠEM – TAKO HVALJENEM “KOMUNISTIČNEM” JAVNEM ZDRAVSTVU.
  JA?
  Kako se bo “pretepal” ta “ubogi” minister za zdravstvo LMŠ MARJAN ŠAREC
  – Z “ZEMLJARIČI” ?
  Ali
  kdo ve ? To nas PA RES – vse – ZELO, ZELO – zanima ? L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!