Vlada v odstopu, to so tekoči posli, s katerimi bi se morali ukvarjati

Foto: STA

Medtem ko so v SDS v ponedeljek, 10. februarja 2020 vložili zahtevo za sklic nujne seje parlamentarnega odbora za zdravstvo, na kateri bi obravnavali pripravljenost Slovenije na novi koronavirus, se vlada raje od opravljanja tekočih poslov te dni ukvarja z izdatnim kadrovanjem, preiskuje “sporna” financiranja nekaterih medijev, skratka vse kar vsekakor niso tekoči posli.

“Ministrstvo za zdravje naj nemudoma obvesti vse izobraževalne ustanove, bolnišnice, domove za starejše, občine ter vse ustanove, kjer se zadržuje večje število oseb o postopkih varovanja pred prenosom koronavirusa,” so odgovorne pozvali v SDS.

Oglasil se je tudi prvak SDS Janez Janša, ki je izpostavil, da gre pri pozivu SDS na Ministrstvo za zdravje za tekoče posle, ki bi jih morali odgovorni opravljati glede na to, da je premier Marjan Šarec odstopil. A raje kot to, se Šarec ubada z drugimi posli, kot je blatenje stranke SDS in ustvarjanje pritiska na druge stranke.

“Danes v Ženevi več kot 400 strokovnjakov z vsega sveta razpravlja o izbruhu koronavirusa, ki po mnenju WHO predstavlja resno grožnjo svetu. Število potrjenih primerov v naši bližini narašča. Kako je na izbruh virusa pripravljena Slovenija?” se sprašujejo v SDS.

V Sloveniji namreč ni zaznati, da bi pristojni širjenje smrtno nevarnega koronavirusa jemali z resnostjo, ki pritiče tej bolezni. Namreč niti na letališču Jože Pučnik ni poskrbljeno za preverjanje telesne temperature, kakor je to bilo storjeno na ostalih mednarodnih letališčih po svetu.

“Ameriški minister za zdravstvo je izbruh koronavirusa razglasil za javno zdravstveno krizo in ukazal karanteno za vse ameriške državljane, ki se vračajo od tam. Predsednik Donald Trump pa je z izvršnim ukazom prepovedal vstop v ZDA vsem tujcem, ki so v zadnjih dveh tednih potovali na Kitajsko. Ameriški državljani, ki se vračajo iz kitajske province Hubei, kjer je mesto Wuhan, bodo v karanteni dva tedna. Avstralija je sporočila, da prepoveduje vstop vsem nedržavljanom, ki v državo prihajajo iz Kitajske, avstralski državljani, ki so bili na Kitajskem, pa bodo morali za dva tedna v karanteno,” so opozorili v SDS.

Odgovorni v Sloveniji podcenjujejo nevarnost virusa

Namesto, da bi primerno poskrbeli za vse potrebne preventivne ukrepe v zvezi s preprečevanjem vnosa okužbe s koronavirusom v Slovenijo, se pristojni ukvarjajo s kadrovanjem.

Dobršno mero neresnosti so pokazali tudi v slovenskih bolnišnicah, saj niti ena nima pripravljenih prostorov za izolacijo v najstrožjem tehničnem smislu. Bolnišnice namreč lahko zagotovijo izolacijo zgolj v sobah s predprostorom, kjer je možno zračenje in kjer je bolnik ločen od ostalih. Ob tem se odgovorni na ministrstvu za zdravje in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje tolažijo z dejstvom, da so do sedaj obravnavali zgolj dva suma okužbe, ki pa sta bila ovržena.

(vir: NIJZ)

Kaj bi sledilo, če bi bil zgolj eden od sumov na smrtonosni virus potrjen? Glede na to, da se koronavirus prenaša kapljično, poleg tega pa se lahko prenaša že med samo inkubacijsko dobo, bi to lahko kaj hitro pomenilo, da bi število okuženih zaradi neadekvatnih preventivnih ukrepov skokovito narastlo.

A to odgovornih ne zanima, sami so prepričani, da še vedno ni nevarnosti, kar nakazuje tudi sam pristop NIJZ, ki je pripravil besedilo s pogostimi vprašanji in odgovori o koronavirusu 2019-nCoV. Iz besedila je namreč moč razbrati, da glede na stanje na Kitajskem, nevarnost bolezni v Sloveniji krepko podcenjujejo.

(vir: NIJZ)

Dovolj o tem pove, da so kitajske oblasti spustile v Wuhan, od koder virus izvira, celo strokovnjake Svetovne zdravstvene organizacije in uradno priznali, da sami ne bodo zmogli zamejiti bolezni. Po zadnjih informacijah naj bi se prva cepiva proti koronavirusu pojavila šele v roku najmanj od enega do enega in pol leta. Število okuženih do sedaj je preseglo 45 tisoč. Število smrti je bilo po zadnjih uradnih podatkih 1116.

Ivan Šokić

 • Peter

  Tumpek spet zamuja.
  Bo treba sklicati sejo samoupravnega odbora samoupravnega sveta za samoupravljanje in mu izreči strogi samoupravni opomin, no.

 • Peter

  Nobenega novega velikega poka?
  Kaj se dogaja?
  Jast sem že čist obupan. Dajte no, vsaj en mali pokec, tolko pa že še zmorete, no?

  • Vera

   ” Ne kliči vraga ” .

 • Simon Rožič

  …koga pa zanimajo slovenski reveži ? Vlade ne, ministrov ne, nevladnih organizacij ne,
  nikogar, torej ! Crknite, razmišljajo levaki, nas bo manj in bomo lažje kradli in dihal se obenem
  veselijo še zadnjega “!izplena” osiromašenega ljudstva!

  • Peter

   Ja, žalostno. 1900 evrov gre na mesec za oskrbo enega ilegalnega migranta, upokojenec, ki je 40 let delal v tej državi pa lahko dobi samo 400 evrov.
   Pa imamo levo vlado, ki je po difoltu nravnana k skrb za delavce, kaj bi šele bilo, če bi meli desno, no.

   • WISKY 1000

    Peterček no,no,če bi imeli desno se to 1000% ne bi dogajalo,izperi male možgančke,ki so ti jih rdeči levaki pošteno oprali,no,no,no…..

   • rubec

    Madona Peter, kako ti je ratalo, da se je vate obregnila no no l’età Gigliola Cinquetti. Meni na sto prošenj za podpisano fotografijo ni niti odgovorila.

  • WISKY 1000

   Še sreča,da levakov tudi Matilda ne spregleda.

  • VERZIFIKATOR

   Iz lutkovne predstave “Mili in njegovi hlapci”

   Je pri marioneti najprej vroče,
   pa potem se vrže v stanje hladno,
   končno je brezvladno in breznadno,
   transformira v sr..je se tekoče.

 • Peter

  Jaz se vsak večer, ko pridem k Joži, ukvarjam s tekočimi posli, pa nisem v odstopu, no.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Tema o kateri Nova24TV NIKOLI ne piše. Ali jih je sram ali pa vse to podpirajo:

  Richard Bucci, duhovnik na Rhode Islandu, je prepovedal osebam, ki so podprle zakon o pravici do splava, da bi sodelovale pri obhajilu v njegovi župniji. A ni se ustavil tukaj, za drug medij je celo dejal, da splava ne moremo primerjati s pedofijijo, saj pedofilija “nikogar ne ubije.” !!!… Pička mu je materina pokvarjena. Takšnega duhovnika je potrebno ubiti. Ad acta !!!

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   Pedofilija ubije otroka..odznotraj…in tako ostane ubit tudi ko odraste. Pedofilov je povsod dovolj in preveč…največ v RKC. Bo treba lovce na pedofile uvesti. Ta folk bi moral biti totalno brez pravic…prasci pokvarjeni!!!

 • RATATA

  “USTAVITE DESNICO!!!” … čakam vpitje.
  Desnice pa od nikoder in nikjer, ustavljena še pred nastankom!

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   In prav je tako…skrajna desnica ala SDS se mora ustaviti. Ne potrebujemo gnoja v Sloveniji !!!

   • RATATA

    Brez gnoja nič ne zraste (!) prekleti gnoj prfukjen!

  • aatiduj

   Gospa je v toplicah. Se vrne čez tri tedne.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  VABILO

  V četrtek, 13. februarja, ob 17. uri bo v atriju ZRC SAZU okrogla miza o tem, ali je lahko Slovenija še naprej brez vizije. Na pogovoru, ki ga bo vodil urednik Mladine Grega Repovž, bodo sodelovali ekonomista dr. Jože Damijan in dr. Bogomir Kovač ter ekolog dr. Dušan Plut. Uvod v razpravo pa bo imel nekdanji predsednik republike Milan Kučan.

  Vljudno vabljeni…tudi ljudje desničarske provenience.

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   Politične, gospodarske in podnebne spremembe so v zadnjih 30 letih svet, v katerega je rasla mlada država Slovenija, obrnile na glavo. Verjeli smo v demokracijo, pa jo je načel že vzpon populistov. Fašizem se je zdel del zgodovine, a danes izjave, ki jih 50 let ni upal nihče izgovoriti, postajajo del javne govorice. V Sloveniji imamo šolski primer prikritega fašizma… SDS !!!

   • Imperial Commando

    Pozdravi vseh 10-15 udeležencev :)

   • ZatonMesecnikov

    Če se vsak nelevičarski družbeni razvoj smatra za “pupulizem in fašizem”, potem bo ta okrogla miza sama sebi namen in smešnica….

   • mici

    smo vas in še vas bomo, mogoče netite nestrpnost ali pa tudi ne.

    • maček ivan

     Kaj ne morete tega “guest” majmuna blokirat????
     majmun verjetno žere one rastuder majmunske banane prepojene z koko.

     • maček ivan

      Pol žabarije že ve, da se tip ne ukvarja samo z bananami, ampak tudi beli prah….
      vi pa še kar, … nabijat
      Če bi bile samo banane, bi že zdavnaj bankrotiral.

  • ZatonMesecnikov

   Če se pod “vizijo” podrazumeva venezuelski scenarij družbenega razvoja, potem veliko sreče. Prebivalci Slovenije bodo iz tega vlaka izstopili….

  • WISKY 1000

   Ti si rdeče levo okrogel že od rojstva in še pod dozo vsak dan.

 • totex39

  Po Ljubljani in drugih slovenskih mestih se sprehaja vedno več Azijcev, srečuješ jih vsepovsod. Naša vlada v odstopu pa ne ukrepa nič, raje se ukvarjajo z brezveznimi stvarmi in dopušča, da lahko nemoteno prihajajo v državo.

  • maček ivan

   Zakaj vsa panika??? Ta virus napada pljuča, Slovenci pa itak “dihamo” na škrge. Torej! Ni panike za nas.
   Ostale pa ko jebe!!
   Ni zime za Eskime.

 • Unikatna

  Ta virus je terorizem…

 • Viktorh

  Tale fotografija pove vse o obeh “politikih”

 • Antonius

  Tekoči posel Šarčevih rokomavhov je, da zavarujejo in zabetonirajo, kar jim je z zlorabami uspelo.

 • bubamara

  Tekoči posli so priprave in izvedba protijanša volilne kampanje.

 • Marijan Toncic

  Ma dajte ta Korona virus pozabiti, ki je ena navadna navlaka in dober posel. Raje se vprtašajte koliko sto tisočev je umrlo za stare in znane viruse, kolko jih je že šlo zaradi običajne Gripe……kaj ustvarjate paniko brez veze.