fbpx

Milan Kučan se vrača v aktivno strankarsko politiko

Foto: Fb

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje in šport ter vidni funkcionar stranke SD je na svojem Facebook profilu naznanil, da se Milan Kučan vrača v aktivno strankarsko politiko.

Milan Kučan se je udeležil ustanovitve Foruma starejših Socialnih demokratov, to je sekcije starejših strankarskih pripadnikov. Aljuš Pertinač je zapisal, da “se prvi predsednik, gospod Milan Kučan, vrača v aktivno strankarsko politiko. Zdi se, da ni nikoli odšel. V knjigi tega ne piše“.

Že 13 let v političnem pokoju
Kučan je že rosno mlad vstopil v komunistično partijo in je od takrat vselej blizu oblasti. Kljub temu da je leta 2002 zaključil z aktivno politiko, je vsaj za desni pol slovenske politike veljal za Botra.

Kljub skepsi številnih levičarjev, da bi Kučan še lahko odločal o čemerkoli, je nato ozadje številnih iger razkril njegov politični svetovalec Zdenko Rotar. Kot je zapisal v knjigi Padle maske, je bil prav Kučan tisti, ki se je odločil izbrati Danila Türka, da je kandidiral za predsednika republike, pozneje pa je bil znova tisti, ki se je odločil za Zorana Jankovića kot kandidata za predsednika vlade.

M. P.