Minister Poklukar iz norosti v norost: Zdaj predlaga skupne patrulje na avstrijski meji – Da bi čim več migrantov obtičalo v Sloveniji?

Avstrijski notranji minister Peschorn in slovenski notranji minister Poklukar (vir: twitter)

Na srečanju avstrijskih in slovenskih notranjih minostrov Peschorna in Poklukarja v Ljubljani, sta se ministra strinjala glede ideje o skupnem nadzoru slovensko-avstrijske meje. Slovenija tako postaja migrantski žep, namesto da bi varovali slovensko južno mejo pred ilegalnimi migranti, bodo slovenski mejni policisti pomagali varovati avstrijsko južno mejo pred ilegalnim migrantom.

V Ljubljani se je te dni na obisku mudil novopečeni avstrijski notranji minister Wolfgang Peschorn, ki se je sestal s slovenskim notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem.

Potem ko sta si izmenjala vljudnosti pa je minister Poklukar svojemu avstrijskemu kolego predstavljal vzpostavitev mešane policijske patrulje na meji med Sloveniji n Avstrijo. Predlog je bil po trditvah RTV Slovenija všeč tudi avstrijskemu ministru.

Slovenci bodo pomagali varovati avstrijsko mejo

Slovenija tako samo iz sebe ustvarja migrantski žep. Namesto, da bi vse napore vložila v zavarovanje južne meje od koder iz Bosne in Hercegovine preko Hrvaške drejo ilegalni migranti, bodo slovenski policisti pomagali pred ilegalnimi migranti varovati avstrijsko mejo. Namreč ilegalne migracije ne potekajo iz Nemčije na Balkan, temveč preko Balkana na Zahod.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar (foto: STA)

Ob tem pa Peschorn še vedno ni pripravljen odstopiti od mejnega nadzora na meji s Slovenijo, ki so ga Avstrijci vzpostavili na višku migrantske krize leta 2015. Peschorn se namreč sprašuje ali lahko Poklukarjev predlog “dokončno zajezi pritisk migracijskega vala.”

Z drugimi besedami, avstrijskega ministra ne zanima sodelovanje, temveč zgolj to, da ilegalnih migrantov ne bo v Avstrijo. Če so Slovenci pripravljeni priskočiti na pomoč, da bi to postalo realnost medtem, ko Slovenija sama postane migrantski žep, seveda ni njegov problem. To je problem vseh ostalih slovenskih davkoplačevalcev, ki morajo trpeti z notranjim ministrom kateremu je več do zaščite tuje meje, kot pa lastne.

Veliko besed, nič dejanj

Ob tem sta se oba ministra zavzela za še par do zdaj že zguljenih krilatic, kot so “učinkovitejši nadzor zunanjih meja EU” in “celovita rešitev migracijskega vprašanja na ravni EU”. Veliko besed, malo dejanj. Še dalje bodo o tej tematiki razglabljali novembra na srečanju salzburškega foruma na Dunaju, kjer bodo podane pobude za “učinkovitejšo azilno in migracijsko politiko”.

https://twitter.com/AUSTRIAinSI/status/1172586336924110849?

“Treba je poslati sporočilo, da se nezakonite migracije in tihotapljenje ljudi ne obrestujejo,” je večkrat poudaril avstrijski minister. Da bi to postala realnost, bi bilo potrebno kaznovati tako ilegalne migrante kot tihotapce. Dokler je vse kar rabi ilegalni migrant reči, da dobi vse kar hoče “azil” navkljub temu, da mu to ne pripada, se ne bo spremenilo prav nič. Lahko pričakujemo samo še več migrantov.

Ivan Šokić

 • KAPIBARA

  Ne delam primerjave z nobenim okolišem, kamor so se urinili..
  Ampak, danes videl – sobota ob 16 uri,, da so celo v Ljubljani izrinili šiptarje z njihovih lokacij..- kip Majstra, nasproti avobusne v LJ..

 • antimur

  Tega odvratnega, butastega in hudobnega antislovenca Poklukarja je potrebno skupaj s Šarcem in komplet vlado zajebati v doživljenski zapor, vsaj toliko smo pa vredni Slovenci.

  • Slovenec

   Smo Slovenci enotni, koliko demonstriramo, si želimo sprememb, ali redno padajo na nove obraze? Hodimo volit, ali volimo ravno antislovenske levake kot so sedaj na oblasti?

   • antimur

    Ne dajemo glas vsi Slovenci tej golazni, ampak volijo jih kučanistični izdajalci in zaslepljenci, predvsem pa nizkotneži, ki zastavljajo slovenstvo v korist privilegij in denarnih koristi.

 • Ivan Ivanovič

  To so izdajalci slovenskega naroda. Namesto, da bi branili pred ilegalnimi migranti Slovenijo, bodo janičarji branili Italijo in Avstrijo pred njimi. Njihove nakane so očitne: Uničenje slovenskega naroda.

  • Slovenec

   Točno. Drži kot pribito. Popravni izpit ob padcu te vlade, ali na rednih
   parlamentarnih volitvah.

 • Ivan Ivanovič

  KJE JE OPOZICIJA?!
  Spi spanje pravičnega?! Važno, da opozicijski poslanci dobijo svoje plače, potem bo že kako??!!

  • Olga101

   Kar ste izvolili, to imejte! Obrnite se na klovna!

   • Slovenec

    Točno, saj nekateri še volit niso šli…

  • Slovenec

   Ponavljam opozicija ni pasivna, je pa prešibka.

 • branči

  ne rabimo mešanih patrulj! bo jager odprl še par trgovin na gorenjskem, pa bo cela meja pokrita!

 • Unikatna

  Če so sami nesposobni, potem potrebujejo pomoč! Da jim pomagajo uloviti čimveč ilegalnih moških in jih voziti v azilne domove! Res niste vredni, da dobivate plače ( to velja tudi za opozicijo ).

 • Olga101

  Faktor je opravil svojo nalogo? Zdaj se gredo pa rumen medij? So morali samo še narediti agitprop za Tonina in oprati umazano perilo v Domu? Seveda je vsega kriv Janša, kdo pa drug? Tudi za nezakonite migracije in vremenske spremembe! Bravo Butale!

 • učko

  Poklukcu se vidi na kilometer brez rešpetina, da je en hud prfuknjenc !

 • učko

  Avstrijci in Nemci so “našim politikom” že zdavnaj predlagali, da “skupaj” varujemo šengensko mejo. Pa so naši komunjarski režimci ponudbo nesramno zavrnili. Zdaj pa imamo pizdarijo !

 • učko

  “Naši patruljniki” bi se radi infiltrirali v obmejne organe Avstrije, da bi lažje preko mobilcov dajali informacije tihotapcem kje naj grejo čez mejo. Balkanska posla namreč !

 • JANEZ GUS

  Prvo z Italijani,zdaj še z Avstrici.Baraba nesposobna.

 • JANEZ GUS

  Ta idiot je res samo za levičarsko vlado,ki po enem letu še vedno ne vedo,da je treba v bazen natočiti vodo.

 • RATATA

  Osamosvojena socialistična Republika Slovenija pod vodstvom potomcev in naslednikov ter slavilcev komunistične revolucije je Vojna Krajina!

 • mona lisa

  Ta je še bolj nor kot izgleda.

 • Antonius

  Zobotrebce imam v mislih, če bi moral jaz delati protezo ministrantu Poklukarju.

 • Slovenec

  Seveda je treba zapreti in strogo nadzorovati južno in jugovzhodno mejo proti balkanskim potem. Šele potem bodo
  Avstrijci verjeli, da resno mislimo in bodo
  morda le odnehali z nadzorom meja.

 • janko

  Na volitve, vedno, vedno, vsi, vsi!
  Sicer bo konec Slovencev in samostojne države Slovenije.
  Vsi vedno na volitve! To je nujno, enostavno in je najučinkovitejše miroljubno sredstvo za končno že odstavitev rdeče golazni!.

 • Franjo Trojner

  Avstrija gotovo bo odstopila od mejnega nadzora na meji s Slovenijo, ki ga je vspostavila leta 2015 in to iz preprostega razloga, ker je meja med Slovenijo in Hrvaško popolnoma odprta za vse ilegalne migrante tega sveta!
  Grem staviti vse kar imam, da Pokljukarju nikoli ne bo prišlo na pamet, da bi Hrvatom predlagal skupne patrulje vzdolž južne meje! Kar še je en dokaz več, da leva Šarčeva vlada zavestno krši USTAVO in veljavno zakonodajo, ter namerno dopušča prot vstop vsem ilegalnim migrantom tega sveta iz Hrvaške na naše ozemlje.
  Žal danes vlada v Sloveniji manjšinska vlada, ki je sestavljena iz samih poraženih strank na volitvah. Kar pomeni, da ima manjši del volilnega telesa svojo levo vlado, velika večina volilcev pa svoje vlade nima in se naš glas ne upošteva in ne sliši.
  Tako zelo očitno izigravanje volje volilcev je možno samo v Sloveniji in še v par preostalih socialističnih držav v svetu.

 • mapu

  Pa kakšne osle imamo v naši vladi, če je to sploh še naša vlada, a imamo res take omejence…

 • skorpijon93

  Ste vedeli da ;
  – ima najnižji delež revščine v Evropski uniji Češka Republika 9,6 % po zadnjih podatkih eurostata., povprečje EU27 znaša 17 %
  – po deležu kupne moči dosegajo 90 % povprečja EU, povprečje EU je 100
  – državni javni dolg znaša 32,7 % BDP po podatkih leta 2018 ( eden nižjih javnih dolgov v eu )
  – stopnja brezposelnosti znaša 2,2 % ( najnižja v EU )
  – niso sprejeli evra , raziskave kažejo , da skoraj vsi Čehi nasprotujejo uvedbi evra
  – na lestvici indeksa ekonomske svobode se uvrščajo na 24. mesto
  – ni sprejela migrantskih kvot vsiljenih s strani Nemško- bruseljske politike
  – ni sprejela evra, ni podpisala marakeškega sporazuma, država je zelo varna
  Češka ne sprejema tujcev z odprtimi rokami, zato nimajo težav, ne prilagajajo se tujcem, zato pa imajo toliko prebivalcev pod pragom revščine na švedskem, nemškem, avstrijskem , zato, ker ves denar priseljencem razdelijo , da se razmnožujejo, VSE JE ODVISNO OD POLITIKE, Avstrija se lahko skrije pred Češko

 • xtc

  Polejte Pokljukeca otroka z posebnimi potrebami ,vsaka slika ga izda in ti bi vodili državo’

 • montyamp

  Namesto Šiškotu bi morali soditi tej vladi .
  Iz koga se norčuje ta prekleta golazen , katero pre-plačujemo vsak dan ???
  Gošarsko potomstvo je banda cerebralnih invalidov .
  Amen .

 • Anton

  od volitev do volitev dobivamo večji “drek”

  sarkazem press

 • Skrajno Desni

  Slovenci čez kakšno leto dve bo pod to vlado v Ljubljani enako.
  https://twitter.com/deutsch365/status/1172845829696212993?s=03

 • pajot

  skupne patrulje z Avstrijci in Italijani,na slovensko hrvaški meji pa policajski deficit. ampak kasirajo pa še zmeraj na debelo. Če nisi privezan,ali če ti ne gori luč. Ta hitre čez 200 kmh pa tako ali tako ne ujamejo.

 • gabrijelobid

  Golazen.