fbpx

Minister Poklukar, zakaj imajo policisti, ki v avtomobilih čuvajo mejo, ponoči prižgane luči?

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. (foto: STA)

Prebivalci na območjih policijskih postaj Podlehnik, Gorišnica in Ormož se vse pogosteje srečujejo z ilegalnimi migranti ali najdenimi predmeti, ki jih slednji odvržejo, zato je poslanka Suzana Lep Šimenko je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s povečanim številom ilegalnih prehodov državne meje. 

Šimenko je v poslanskem vprašanju zapisala, da smo v Sloveniji še vedno priča velikemu številu nezakonitih prehodov čez slovensko južno mejo. “Kot poslanka, ki živi v eni od občin na južni meji, sem tako na terenu kot tudi preko obiskov občank in občanov v poslanskih pisarnah ali sporočil seznanjena z vse večjimi srečanji domačinov z ilegalnimi migranti ali najdenimi predmeti, ki jih slednji odvržejo”.

V ta namen poslanka želi podatek o številu ilegalnih prehodov državne meje na območju PP Podlehnik, PP Gorišnica in PP Ormož – ločeno po PP v mesecu oktober in november 2019. “Prosim tudi za podatek o številu ilegalnih migrantov po državljanstvu na tem območju ter po spolu”, je Poklukarju še napisala.

Suzana Lep Šimenko. Foto: STA

Kaj namerava Poklukar narediti za večjo varnost?
“Zanima me, kaj nameravate storiti za večjo varnost ljudi na območju, ki jih pokrivajo PP Podlehnik, PP Gorišnica in PP Ormož? Ali nameravate povečati število policistov ob meji na tem območju? Zanima me tudi, zakaj imajo policisti, ki v avtomobilih čuvajo južno mejo na tem območju, ponoči prižgane luči? Državljane namreč le to navdaja z neprijetnim občutkom, saj jim daje signal, da je ilegalnih prehodov veliko več, kot je dejansko prikazano,” je še zapisala, v pričakovanju hitrega odgovora.

Lana Božič