fbpx

[Video] Minister za zdravje Tomaž Gantar podal odstopno izjavo! Začasno bo funkcijo ministra za zdravje prevzel Janša!

Minister za zdravje Tomaž Gantar. (Foto: STA)

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da je minister za zdravje Tomaž Gantar v petek, 18. decembra 2020 poslal pismo predsedniku vlade, v katerem ga obvešča, da je skladno s statutom stranke DeSUS in odločitvijo stranke o izstopu iz koalicije, sprejete v četrtek, 17. decembra 2020, podal odstopno izjavo.

STA poroča, da je premier Janez Janša predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča že obvestil o odstopu ministra za zdravje Tomaža Gantarja. Janša bo začasno prevzel opravljanje funkcije ministra za zdravje.

Gantar je v odstopni izjavi, ki nosi datum 18. decembra 2020 zapisal, da “v skladu s četrtkovo odločitvijo organov stranke DeSUS o odhodu iz koalicije in ob upoštevanju statuta stranke,” odstopa z mesta ministra za zdravje.

“Če koronakrizo karikiramo kot vojno proti virusu, je sredi sovražnikove ofenzive odstopil naš poveljnik, minister za zdravje. Začasno ga bo nadomestil premier Janez Janša, ki je nekaj drugačnih vojn v preteklosti že dobil,” je dogajanje komentiral novinar Nova24TV Luka Svetina.

Pred tem se je ugibalo, da Gantar ne bo sam odstopil, temveč bo vztrajal na mestu ministra, zato da bi lahko v novih medijskih napadih napadli Janšo, ki bi bil ministra prisiljen razrešiti sredi največje epidemiološke krize.

Ivan Šokić