[Video] Republikanski senator Rand Paul: Volilna goljufija se je zgodila, volitve so bile ukradene!

Datum:

Senator Rand Paul je pričal proti volilnim prevaram na ameriških predsedniških volitvah leta 2020. Zaslišanje je potekalo v senatu, ob tem pa je zatrdil, da je prišlo do volilne prevare in da so bile volitve na mnogotere načine ukradene. Paul prihaja iz zvezne države Kentucky. 

                   

Med sredinim zaslišanjem v senatu, je republikanski senator Rand Paul zatrdil, da so bile ameriške predsedniške volitve 2020 na mnogotere načine ukradene in da se je volilna prevara zgodila. V senatu je namreč potekala razprava o varnosti volitev. Po njegovem prepričanju je edini način, kako bi se v prihodnosti temu izognili, s pomočjo okrepitve zakonodaje. Kot je še prepričan Paul ne moremo kar trditi, da se to preprosto ni zgodilo, ko se po vsej državi pojavljajo obtožbe o goljufijah, poroča Washington Examiner.

Ni mogoče samo reči, da je na primer v Nevadi pač glasovalo štiri tisoč oseb, ki niso državljani te zvezne države ter se to dejstvo preprosto prezrlo. Aktualni ameriški predsednik Donald Trump in številni republikanci iz različnih zveznih držav, so v več zveznih državah sprožili legalne postopke, ob hkratnih obtožbah, da je prišlo do obsežne volilne prevare, ob čemer so tako ameriški predsednik, kot tudi številni njegovi podporniki prepričani, da je bil zaradi tega spremenjen volilni izid v korist demokratskega protikandidata Joa Bidna. Ob tem so republikanci postregli s primeri nepravilnosti v ključnih zveznih državah.

Znano je, da je Trumpova kampanja vložila tožbe zaradi sumov volilne goljufije. Novi predsednik ZDA bo znan, šele tedaj, ko se bodo vsi postopki končali. Projekcije medijev niso uradni rezultati. Že večkrat se je v ameriški zgodovini zgodilo, da so mediji napačno razglasili zmagovalca volitev − Deweyja leta 1948 in Gorea leta 2000.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...