fbpx

Ministrica Simona Kustec in minister Janez Poklukar v skupnem pismu študentkam in študentom: “Pred nami je četrti val epidemije. A tokrat imava rešitev!”

Ministrica za šolstvo prof. dr. Simona Kuster in minister za zdravje Janez Poklukar. Foto: STA.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec, in minister za zdravje Janez Poklukar sta v skupnem pismu pred začetkom novega študijskega leta naslovila vse študentke in študente s prošnjo, naj se v izogib ponovnemu zapiranju izobraževalnih ustanov ob bližajočem se četrtem valu epidemije cepijo. Pismo, ki sta ga odposlala 10. avgusta, v celoti objavljamo spodaj.

Spoštovane študentke in študenti,

zadnji dve leti sta bili zaradi okoliščin, ki jih je povzročila epidemija, drugačni in nepredvidljivi. verjamem, da ste pogrešali osvajanje znanja v predavalnici ter druženje s kolegi, kar močno obžalujeva. naša skupna odgovornost je, da zaščitimo najšibkejše skupine naše družbe ter tudi sebe in lastno zdravje, zato je bilo potrebno od samega začetka sprejemati ukrepe in slediti priporočilom stroke.

V prihodnjih mesecih pričakujemo intenzivnejše kroženje virusa in žal smo že na pragu četrtega vala epidemije. Toda tokrat imam rešitev. na voljo imamo cepivo proti covidu-19, ki je varno in učinkovito tudi za mlade. za zajezitev širjenja virusa bo ključna prav zadostna precepljenost, ki nam bo omogočila, da izobraževalne ustanove ostanejo odprte.

Pozdravljava skupni poziv Rektorske konference k cepljenju zaposlenih in študentov in delava vse, kar je v najini moči, da se bo študij v študijskem letu 2021/22 celo leta izvajal v predavalnicah.
Pandemije ne more zaustaviti posameznik. Širjenje virusa lahko zajezimo le kolektivno. Zato vse, ki še niste cepljeni, pozivava in prosiva, da to storite. Povsem razumljivo je, da se vam morda porajajo kakšni dvomi in skrbi, zato se z vprašanji obrnite na svoje osebne zdravnike, ki vam bodo pomagali razjasniti dileme. Kot sva seznanjena, so vsi absolventi študija medicine cepljeni in tudi oni so vam lahko v pomoč in za zgled. Prosiva vas tudi, da še vedno upoštevate vse higienske ukrepe.

Spoštovani študentke in študenti, stopimo skupaj in premagajmo ta virus!

Lep preostanek počitnic vam želiva,