fbpx

[EKSKLUZIVNO] Miro Cerar napovedal predčasne volitve!

Miro Cerar (foto: epa)

Po naših informacijah je predsednik vlade in predsednik stranke SMC Miro Cerar sklical vodstva lokalnih odborov SMC in jim na posvetu stranke dejal, naj se začnejo pripravljati na volitve, saj bodo te že to jesen. Cerar je svojo napoved utemeljil z besedami, da bodo volitve zaradi prevelikih trenj v koaliciji – torej zaradi strank DeSUS in SD. 

Zgodilo se je torej točno to, kar smo na Novi24tv napovedovali že dalj časa. Prav tako je predčasne volitve napovedal prvak opozicije Janez Janša. Ta je že pred migrantsko krizo dejal, da so trenja v koaliciji prevelika, prav tako se je ugibalo, da SMC ni mogel ugoditi vsem lobijem, katerih večina se je pasla na zelniku Socialnih demokratov.

Vladna koalicija razpada
Že dalj časa je bilo jasno, da ta koalicija ne bo dočakala zaključka mandata. Interesi posameznih strank v koaliciji so bili preveč različni. Socialnim demokratom pa sploh ni bilo všeč ribarjenje v njihovem peskovniku, ki ga je izvajala vlada. Spomnimo, da so se koalicijski partnerji skregali že ob dogovoru vlade s sindikatom Fides, nato je prišlo do spora glede kadrovanja, kjer sta SMC in DeSUS sklenila roke, SD pa je popolnoma izvisel. Pred dnevi pa je Bojan Požar pisal tudi o tem, da naj bi Miro Cerar, zaradi terana, zahteval odstop kmetijskega ministra Dejana Židana.

Več kot očitno so levičarji in kameleoni prišli do točke, ko ne morejo več zdržati skupaj. Denarja je premalo, interesov pa preveč. Levičarji so Slovenijo izčrpali do te točke, da je denarja premalo za vse morske pse v gospodarsko-kriminalnem ribniku levice. Kot smo napovedovali, prihajajo predčasne volitve, zdaj pa lahko samo čakamo, katere nove obraze si bodo levičarji izmislili tokrat. Najbolj pomembno pa je, da po treh letih katastrofe Cerar, po letu katastrofe Bratušek in po treh letih katastrofe Pahor, ljudje ne volijo več levo. Država je pod levičarsko tiranijo nazadovala dovolj. Čas je za novi začetek.

Vprašanja o tem, ali se stranka pripravlja na predčasne volitve, smo poslali tudi premierju Miru Cerarju. Odgovore še čakamo.

B. B.