Mirovni inštitut tudi uradno razkril: partner globalnega ovaduštva, ki nadzira in blokira drugače misleče, je FDV, ki ima status zanesljivega špiclja!

Vodstvo FDV, ki ovaja drugače misleče na družbenih omrežjih: z leve tajnik fakultete Matej Zavrl, prodekanja za študijske zadeve izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda, prodekan za razvoj, kakovost in mednarodno sodelovanje izr. prof. dr. Samo Kropivnik, dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob in prodekan za znanstvenoraziskovalno področje izr. prof. dr. Iztok Prezelj. (Slika: FDV)

Glavni ovaduh, ki globalnim družbenim omrežjem sporoča in predlaga cenzuro vsebin, ki niso v skladu z doktrino kulturnega marksizma, je ljubljanska Fakulteta za družbene vede (FDV). To fakulteti, ki bi morala spodbujati različnost mnenj in promovirati svobodo govora, zagotovo ni v ponos. Dekanja FDV Monika Kalin Golob je tako na čelu organizacije špicljev, ki Slovenke in Slovence tožijo mednarodnim korporacijam.

Tomaž Štih, na družbenem omrežju Twitter znan pod imenom Libertarec, je na Facebook profilu zapisal: “Če vas je zanimalo, kdo korporacijam YouTube, Twitter in Facebook pomaga označevati neprimerne spletne vsebine in izvajati cenzuro, je danes prišlo ven. Partner (trusted flagger) v Sloveniji je FDV.”

In res. Na spletni strani Mirovnega inštituta, ki od države prejema milijonska sredstva, ki so bila prej ukradena neto davkoplačevalcem, je zapisano, da je partner projekta, ki ovaja drugače misleče na družbenih omrežjih, FDV, ki je pridobil status “verodostojnega prijavitelja”, kar pomeni, da ima status zanesljivega špiclja. Projekt ovaduštva naj bi trajal od aprila letos do marca 2020.

Partnerja ovaduškega projekta sta še Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Mirovni inštitut, projekt pa financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Mirovni inštitut je o projektu na svoji spletni strani zapisal (TUKAJ):
“Osnovne raziskovalne aktivnosti projekta potekajo v dveh smereh. Izvajalke in izvajalci bomo najprej preučili pojavnost sovražnega govora v slovenskem jeziku na odgovarjajočih delih globalnih spletnih družbenih omrežij (SDO). Na tej osnovi bomo identificirali, na katerih SDO in na katerih lokacijah (skupinah, profilih) je ta pojav najbolj prisoten in ga nato kvalitativno analizirali. Pri tem bomo razlikovali med sovražnim govorom v širšem, sociološkem smislu (in tudi ostalimi sorodnimi oblikami spornega komuniciranja na spletu), ter sovražnim govorom v kazensko-pravnem smislu. Kvalitativni analizi sovražnega govora na družbenih omrežjih bo sledila analiza meril, ki jih uporabljajo SDO pri odstranjevanju prijavljenih primerov domnevnega sovražnega govora in analiza indikatorjev odzivnosti – posebej hitrosti odstranjevanja, vrste (ne)odzivnosti (npr. avtomatska obravnava, prisotnost specifičnega pojasnila, popolna neodzivnost) in deleži odstranitev posameznih primerov sovražnega govora na osnovi prejetih prijav. Projekt preverja tudi, kako na odzivnost omrežij vpliva tip prijavitelja spornih vsebin. Ločiti je namreč treba obravnavo npr. običajnega uporabnika SDO, s strani ponudnika SDO pooblaščenega verodostojnega prijavitelja (»trusted flagger«) in obravnavo uradnih organov (npr. policija).

Preliminarni podatki partnerja FDV, ki je za Slovenijo pridobil status verodostojnega prijavitelja za vodilna SDO (Facebook, Twitter, Youtube) kažejo, da verodostojni prijavitelji bistveno hitreje dosežejo odstranitev spornih vsebin. Drugi tok aktivnosti bo obsegal analizo dejanskih in normativnih (v obsegu kot ga bomo uspeli pridobiti) kriterijev ponudnikov SDO pri odstranjevanju domnevnih primerov sovražnega govora (njihovo samoregulacijo v vlogi ponudnikov internetnih storitev) in odgovarjajočo primerjavo z ustavo RS ter kazensko-pravno ureditvijo na področju omejitev svobode govora v Sloveniji. V skladu s tem bo projekt naprej jasno opredelil sovražni govor v kazensko-pravnem pogledu, nato pa – med drugim tudi na podlagi prakse Evropskega sodišča za človekove pravice in usmeritev Sveta Evrope – obravnaval razmejitev med svobodo izražanja in prepovedjo sovražnega govora. V tem kontekstu bo opozoril na konceptualne težave, nedorečenosti, protislovnosti in nekonsistentnosti obstoječih zakonskih rešitev in s tem povezane pravne prakse. Obravnavali bomo tudi problematiko obravnave sovražnega govora kot kaznivega dejanja po 297. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in sovražnega govora kot prekrška. Na osnovi mednarodnih aktivnosti projektne skupine – tudi članstva FDV v osrednjem mednarodnem združenju INACH (International Network Against Cyber Hate), ki na globalni ravni sistematično spremlja in obravnava spletni sovražnega govor ter svetuje pri sprejemanju politik, bodo ugotovitve postavljene tudi v mednarodni okvir.”

Maja Viher/Demokracija.si

 • jovan jovan

  In kaj je narobe? Razen, da sektaši vsako besedo obrnete tako kot vam paše. Očitno naše tožilstvo in sodnija premalo delata, saj bi, v nasprotnem primeru, bil ta pirtal že zaprt. Če ne portal, pa marsikateri firumaš!

  • šmentanamuha

   Že tvoja beseda sektaši je zapisana sovražno in zaničevalno, ampak, ker imaš slepo pego, sebe seveda ne vidiš. Pamet levičarjev je pač kratka.

   • Franc Šink

    Kot njihova življenska doba.

   • večni srb

    Znanost je generično liberalna in progresivna.

  • macon

   Ti in tebi podobni bi v večini držav EU ta trenutak hodili pred sodnike, ker odkrito častite zločin, smrt, nasilje in sovraštvo.

  • večni srb

   Kaj imaš raje, da smo iskreni in se poskušamo razumno dogovarjati ali da držimo v sebi in sovražimo?

 • Common Sense

  Nič. To samo pomeni, da se mora organizirati še nekdo drug, po pravilih pridobiti to značko “veredostojen ovaditelj” in početi nasprotno. Klin se s klinom zbija.

  • večni srb

   Kaj pa ti pišeš, uh, tukaj pa ne bo v redu, kar gremo…

  • macon

   Ja, samo akademska inštitucija to lahko lažje izvede.

 • Franc Šink

  Komaj čakam prijavo zaradi sovražnega govora. Mislim resno.

 • šmentanamuha

  in mi bi se radi posmehovali Severni Koreji?

 • Ivan Ivanovič

  FDV je Slovencem sovražna fakulteta. Delajo na uničenju svobode govora, demokracije in slovenskega naroda. Požvižgajo se na ustavo in demokratična načela. Globalisti so fašisti 21. stoletja. Pehajo nas v ideološke spore, uvažajo migrante, ki so nekompatibilni z evrospko kulturo, in nam tlakujejo pot pekel.

  • šmentanamuha

   Bravo, zadetek v polno.

  • večni srb

   Nimamo se več kaj za pogovarjati, tak je.

  • samsara

   So agenti novega svetovnega reda (VWO) v nastajanju.
   Diabolične kreature, Satanu prodane duše.

 • sanguis sacrum

  uf..fašisti…to ne bo v redu…

 • večni srb

  lahko bi se preimenovali v FSO, Fakulteta za sodelavce in ovaduhe.

 • jovan jovan

  »Poleg procesa retradicionalizacije je zelo skrb zbujajoče tudi približevanje levosredinskih strank desničarskemu diskurzu – z drugimi besedami, levosredinsko prevzemanje desne politične agende,« …M.Verginella

  • Franc Šink

   Obratno.

   • jovan jovan

    ??

 • ANA JOB

  Kaj pa lahko pričakujete drugega od fakultete Staneta Dolanca, kot da bo skrbela za prevzgojo???!

  • večni srb

   ribarijo…

   • ANA JOB

    Ribarijo v kalnem.

    • večni srb

     …in pobirajo gnilobo.

  • janez cepec

   vel’ki luzer je tud diplomiru na “Dolancu”

   • ANA JOB

    Sovražnika je moral spoznati od znotraj, da se lahko brani proti njemu.

 • macon

  Komunisti se gredo sistemsko igro videza in fasade za katerim se skriva drugačna vsebina kot v starejših demokracijah. Tujini prodajajo primerljivost svojih inštitucij zahodnim, vsebina je pa mimikrija za ohranjanje oblasti levega režima s preganjanjem opozicije. Vzpostavili so celotno mrežo na vseh področjih družbenega.

  • večni srb

   Janša je edini komunist, ki se ne dela, da ni več komunist.

   • macon

    Janša že dolgo ni več komunist. Rez se je izvršil s prvim zaporom in nedokončano osamosvojitvijo.

    • večni srb

     Saj oni tudi niso več, le da Janša misli resno.

     • macon

      Po bistvu in to je delovanje so, mimikrijo videzov se gredo samo zaradi EU.

      Ljubši mi je Krivic, ki se nikoli ni delal, da ni levičar in je nekaj naredil za demokratizacijo te družbe. Minimalno spoštovanje do levice imam samo zaradi Krivica in Zupančiča, mogoče še koga. Večina je banda kriminalcev.

     • večni srb

      Res je ,lažje se je pogovarjat, če ne skrivajo politične identitete, ampak najprej jo morajo seveda imeti.

      Včasih smo lahko bili strokovnjaki, če se je pa s politiko ukvarjala edino partija.

 • večni srb

  Najprej so ljudi naučili brati, da so jim lahko lagali, konkurenco bodo pa zatirali, jasno.

 • večni srb

  Sem si pogledal imena, zgleda so pol srbi in pol hrvati, pa ena bosanka. To je v redu, ker se nevtralizirajo med sabo, če bi bili sami hrvati po rodu, bi brisali vse kar je srbsko in pustili samo verski fanatizem.

  • večni srb

   Ampak to je nenazadnje dobra ideja, zakaj se mora državna agencija ukvarjati z nečim tako iluzivnim kot je sovražni govor, saj niso neka milica, humanistika, kultura ter politologija vendar niso represija. Ali pač?
   Saj ni važno, lahko bi cenzuro prepustili cerkvi, ki ima s spovedjo že tisočletno prakso in neprimerno več izkušenj prepoznavati kaj je čisto zlo. FDV lahko načelno razume, kar se pač da analizirat in preračunavat, vendar levica enostavno ne dojame koncepta abominacije. Vedno govorimo samo o duševni bolezni, s čimer mislimo na zdravstveno okvaro ali kemično neravnovesje v možganih, ki lahko povzroči hudo zblojenost, abominacija je pa nekaj drugega. Um se lahko izrodi šele takrat, ko se znajde v drugačni ideološki ali materialni formi, kajti pripeti smo na to realnost s hrbtenjačo, ki zaznava signale iz okolja in oblikuje splošno počutje. Obstajata torej dve mentalni sferi, ena je osredotočena na možgane, velike in male, druga pa uporablja hrbtenjačo, ki s čustveno inteligenco simulira sposobnosti možganov, ki jih z ideologijo sili v prekomerno in nezavedno izločanje seratonina. Vse to se vleče že pol milijarde let, iz predkambrija, tega nagona se evolucija ni več dotaknila in brezhibno deluje še danes, po vseh vrstah, ki so se razvile iz trilobitov.

   Moč pokvari ljudi, velika moč pokvari ljudi bolj, totalno obvladovanje nadmočnih sil uma pa izrodi človeka absolutno.

 • macon

  Najbolj nespametno od oporećniških profesorčkov v času osamosvojitve je bilo, da se jim je dozdevalo, da lahko te strukture pustijo nedotaknjene in jih postopno reformirajo. Te strukture lahko reformira samo reka, ki je reformirala Avgijev hlev.

  V živo doživljamo, kaj bi se zgodilo v Nemčiji, kjer bi po 1945. letu pustili NSDAP kandidirati na volitvah, ker “drugače pa to ne bi bilo demokratično*. Goering bi se na drugih volitvah pustil izvoliti za predsednika republike (na prvih še ne zaradi okupacijskih oblasti) in bi z veliko večino zmagoval dokler bi mu ustava dopuščala. Vmes bi tema zagrinjala razne Krambergerje, moteče novinarje in protinaciste, vodstvo NSDAP bi se transformiralo v zakulisno mafijo, ki bi ropala Nemčijo in ne bi jim bilo težko, ker bi imeli vse niti napeljane in nikoli prekinjene.

  Auschwitze bi postopno prerasla trava, za vdrževanje nekako ne bi bilo denarja in bi tudi po nepotrebnem vznemirjali javnost, ves čas pa bi se vršil javni govor o pozitivnosti namenov predvojne in medvojne NSDAP in civilizacijskemu napredku za katerega so se zavzemali. Konec koncev so industrializirali Nemčijo in zgradili prve avtoceste, dali ljudem stanovanje in VW hrošče, vsi pa tudi vemo, da so bile službe in vlaki niso zamujali.

  Danes bi ZZB NOB in ZZB SS delala skupinske piknike, Turnšek in Sepp Dietrich Jr (recimo), pomembna moža, oba borca za napredek in proti nestrpnosti pa bi se nasmejana slikala za zanamce.

  • večni srb

   Kjer je volja, se vedno najde tudi denar. Verjetno je NSDAP zato najprej ukinil inštitut predsednika in nacionaliziral vse velike korporacije.
   Avtoban se je začel graditi že v Weimarjevi republiki, ampak ne s strankarskim denarjem.

 • janez cepec

  čak, kdo j’ že tud diplomiru ne tem faxu? aja, vel’ki luzer

  • večni srb

   Takrat je spadalo obramboslovje še bolj med športne discipline.

 • Janez

  Hja ?
  Ta čudni “fdv”?!
  Mislim, da ima formalno status ene od fakultet Univerze v LJ.
  Financiran iz javnega, našega, davkoplačevalskega denarja!
  Torej: naj bi bil ta “fdv”
  NORMALNA, SOLIDNA, APOLITIČNA AKADEMSKA, DRŽAVNA USTANOVA, ZAVOD!
  Pa
  je temu res tako ?
  Točnega vpogleda – nimam.
  Zapisal bom le – kar nnedvomn vem.
  Lani
  sem v KNJIŽNICI FDV ISKAL
  IZJEMNO POMEMBNO
  ZGODOVINSKO “POLITOLOŠKO DELO”
  zelo poznanega in priznanega HR avtorja Miroslava KRLEŽE

  T.I. “DIJALEKTIČKI ANTIBARBARUS”,
  KI JE SLOVITA POLEMIKA M. KRLEŽE S VZPENJAJOČIMI SE KPJ STALINISTI
  J,B. TITOM, M. ĐILASOM ITD. IN NJIHOVIMI STALINISTIČNIMI “PESNIKI”-PROPAGANDISTI – leta 1939 je
  to polemiko M. Krleža objavil v 8. št. njegove revije PEČAT.
  Na
  FDV – v katalogih in na policah njih FDV knjižnice
  TEGA
  FUNDAMENTALNEGA, ZGODOVINSKO, POLITOLOŠKO, KULTURNO ITD.
  RES ZELO POMEMBNEGA
  POLEMIČNEGA SPISA – M. KRLEŽE – SPLOH – N I M A J O ! Dejstvo.
  Torej?
  TAKOJ SE MI JE LANI, 2017. LETA
  NA FDV V NJIHOVI KNIŽNICI,
  KI SE IMENUJE PO VKP/b KPS, KPJ STALINISTIČNEM “PRAVNIKU”
  tedanjem frof. in dr. Jožetu GORIČARJU
  IZ MOZIRJA,
  KI JE “VZGOJIH” POZNANE IN SPORNE “PRAVNIKE” kot je npr. Dr. L. Bavcon
  Torej: lani se mi je vzbudil “grozen sum””,
  DA FDV SPLOH NI PRAVA NORMALNA AKADEMSKA USTANOVA
  PAČ
  PA NEKAKŠNI FOSILNI OSTANEK
  – STALINISTIČNEGA ŠOLSTVA – LETA 2018, V NAŠI R. SLOVENIJI. Grozno ?! Mar ne !
  Moj
  sum je potrdil nek flegmatičen knjižničar iz
  FDV KNJIŽNICE DR. J. GORIČARJA,
  ki mi je rekel,
  da se ta knjižnica in sam FDV – NE BO SPREMENILA –
  DOKLER STTARA GARNITURA “PROFESORJEV” dr. Toš, itd. – ne gre v – PENZIJO.
  Koliko
  JE RESNICE NA TEM – NAJ POVEDO, POVEJTE – DRUGI,
  KI TA “SE ZDI – FOSILNI, VKP/b, KPS, KPJ ITD. – ” F D V ” POZNATE BILJE – KOT JAZ! L.r Janez K. Komenda
  P.s.
  Moj prispevek o
  DIJALEKTIČKOM ANTIBARBARUSU – M. Krleže iz leta 1939 – najdete
  Na mojem osebno, zasebnem in podjezđtniškem e-portalu ” SLOVENIANA” Na domeni : sloveniana.si

  https://sloveniana.si

 • Slovenec sem

  Zakaj moramo vzdrževati FDV?

  Je sploh za kako korist?

  Zakaj je ne ukinejo, vse materialno, kar bi ostalo za njo, pa podrejo, zdrobijo in spremenijo v prah.

 • Morala

  A res? Dobro, da se ve…špicljev nihče nima rad, tudi če so financirani z javnim denarjem…

  • večni srb

   Saj vedo, zato so pa še bolj hinavski in žleht.

 • večni srb

  Zakaj ne bi nad internetom, telefoni in elektriko bdela kar cerkev, bi lahko šli vsak dan k virtualni spovedi, pravzaprav bi nas opozarjala umetna vest že takoj, na licu mesta, v vsakem trenutku in kjerkoli bi se nahajali.
  Cerkev itak nima kaj delat ,vse imajo novo, verniki pa samo molijo, naj molijo za tiste, kjer se najbolj splača.

  • macon

   Umetna inteligenca pa umetna vest, hahaha :))

   • večni srb

    Nad vsem skupaj bi bdela pa umetna nespamet FDV-ja.
    Ljudje se motijo, ko naivno verjamejo, da jim bo inteligenten stroj pomagal, zakaj bi ti kdo kaj dal?

  • FRANC3

   Zlobnež.

   • večni srb

    Zakaj potem spoved, saj ni važno, če kdo drug ve kaj misliš, Bog te vedno sliši, najbolj pomembno za spoved je, da si prideš sam gor.
    Kako ti naj Bog sicer odpusti greh? Rečeš lahko karkoli…

 • Janez

  No !
  Glede na moj spodnji zapis
  MORAM POJASNITI ŠE,
  DA
  JE RAZGLEDANI HR KULTURNIK M. KRLEŽA V ” D I J A L E K T I Č K O M
  ANTIBARBARUSU”
  ŽE LETA 1939,
  SE PRAVII ŠE PRAVI ČAS
  SVARIL TEDANJO JUGOSLAVIJO
  PRED
  NEVARNOSTJO – DIJLEKTIČNEGA, VKP/b J.V. STALINOVEGA – BARBARSTVA.
  Svaril je pred nevarnostjo: GULAGOV, ČISTK, NESODNEGA POLIT MORJENJA ITD.
  PO
  KATEREM JE BIL KOMUNIST, BOLJŠEVIK J. V. STALIN ŽE TEDAJ, LETA 1939
  DOBRO
  POZNAN – SAJ JE ENO LETO PREJ IZBEDEL VELIKE “ČISTKE”1938,
  V KATERIH JE NESODNO POMORIL NA TISOČE – SVOJIH KOLEGOV, KOMUNISTOV.
  M. Krležo
  je leta 1939 prišel “utišati” sam J.B. TITO – V ZAGREB.
  Krleža si ni upal nadaljevati pisanja
  DIJALEKTIČKOG ANTIBARBARUSA – saj so mu grozili – z likvidacijo. Dejstva. L.r. Janez K. Komenda
  P.s.
  OVSEM TEM NA FDV, SE ZDI, ŠTUDENTOM,
  NE POVEJO – NIČ.
  VEČ V MOJI “-SLOVENIANI”

  https://sloveniana.si

  • večni srb

   Miroslav Krleža – ne delajte pizdarij. Pa priden bodi!

 • Ivan Friderik Novak

  Kako lahko Demokracija blati fakulteto, na kateri je diplomiral Ivan Veliki?

  • branči

   takrat se ji je še lahko reklo fakulteta, sedaj je gnojnica in valilnica rdečega smradu

  • FRANC3

   Tudi ti bi, če bi znal.

 • Jan Kovalski

  Gre za zlorabo režimske fakultete za zaščito režima.
  Ko neki režim ljudem odvzame svobodo govora ljudi prisili v sovražna dejanja.

  • večni srb

   Saj to, kaj je sovraštvo?

   • večni srb

    FDV meni, da je sovraštvo;

    1. močno čustvo nenaklonjenosti, odpora do koga, navadno združeno z željo škodovati mu: v njegovih besedah, dejanjih se kaže sovraštvo; zaradi tega se je sovraštvo med njima še povečalo; čutiti sovraštvo do koga; ekspr. divje, smrtno, zagrizeno sovraštvo; ekspr. izbruh, razpihovanje sovraštva; ljubezen in sovraštvo / rasno, versko
    sovraštvo; sovraštvo med narodi / sovraštvo med psom in mačko / v njenih
    očeh je opazil sovraštvo sovražen izraz / to je storil iz sovraštva; biti v sovraštvu s kom sovražiti se; ločiti se v sovraštvu; gledati s sovraštvom // kar je posledica takega čustva: pogosto je čutil njihovo sovraštvo; ekspr. vse sovraštvo bo padlo nanj

    2. v zvezi z do močen negativen odnos do česa: sovraštvo do mačk / sovraštvo do matematike, reda

   • Jan Kovalski

    Odvzeti ljudem svobodo govora je sovraštvo.

    • večni srb

     In to brutalno, govorim, torej lahko povem, da sem.

     (how, how press)

     • Jan Kovalski

      Sovraštvo je čustvo in čustva se ne da prepovedati, prepoveš pa lahko besede, ki ti niso všeč, to pa je že omejevanje svobode govora, ki je sovražno dejanje, ki kar kliče po protiukrepih.

     • večni srb

      Saj nisem mislil nič slabega, strah me je bilo in sem izločil malo seratonina, da bi se malo napihnil, kot jastog, da me ne bi metal stran. Zdaj ko vema, da oba nisva taka, se pa lahko normalno, strpno pogovarjama.

  • FRANC3

   Točno tako. Tudi pomanjkanje dobri povzroči korupcijo in sivo ekonomijo. Liderjem siva ekonomija ni potrebna, ker so del sistema in imajo vsega na pretek. Tako je bilo tudi po letu 1945, ko so privilegiranci imeli posebne trgovine in posebne kartice, ki so jim omogočale nakup dobrin mimo vrst in po ugodnejših cenah. Narod je pa v vrsti čakal kart, potem pa za te karte ni mogel kupiti nič, ker je zmanjkalo.

 • david23

  Zanimivo- projekt bi naj trajal od meseca aprila leta 2018 do meseca marca leta 2020; torej traja že dobrega pol leta in FDV se s sodelovanjem v tem projektu ni pohvalila v slovenski javnosti, in sicer na način, da bi se s to pohvalo seznanila vsaj večinska slovenska javnost (sem relativno veliko na spletu in s tem projektom FDV nisem seznanjen). Torej, kaj je v službi za sodelovanje z javnostmi FDV šlo narobe? No, sicer pa hvalabogu FDV nikoli v končni posledici, ki je kazenskopravna, ne bo odločala o tem, ali gre v posameznem primeru za sovražni govor (v kazenskopravnem smislu seveda), ampak bo v končni posledici o tem v zadnji instanci odločalo Ustavno sodišče RS oziroma ESČP! Me pa zanima, kako jim ni jasno, da v končni konsekvenci, ki je kazenskopravna, oni ne odločajo, kaj je sovražni govor v kazenskopravnem smislu in vsebini, ampak bo to vedno sodišče! O ostalih vidikih sovražnega govora pa lahko govorijo kolikor hočejo, ker gre zgolj za akademske razprave!

 • črnaovca

  FDV ali nimajo oziroma so imeli program obramboslovja katerega diplomant je tudi Janez. Ovaduhi?

  • jovan jovan

   So povsod. Boj se ovaduhov!

   • Schemva Miro

    Še bolj pa takih provokatorjev kot ste vi trije

   • črnaovca

    Saj se jih bojim a ne vem s katere strani prihajajo

  • lili pili

   Ne pozabit na mahnica tudi fdv kader…

 • večni srb

  Sovraštvo je čudna reč, se katerim se ukvarjajo bolj populisti ,kot je Peterson, ki je tudi psihoanalitik in zagovornik svoje teorije izločanja seratonina pri jastogih, ki jim sicer zakrni hipotamus in ne morejo več racionalno razmišljati.

  Sovražni govor sploh ne obstaja, ker ne vemo kaj je govor.

  FDV opredeli termin govora takole;

  1. oblikovanje besed, stavkov z govorilnimi organi
  2. izražanje misli z govorjenjem
  3. izmenjava mnenj, misli; pogovor
  4. sestavek o kaki stvari, ki se neposredno podaja v javnosti, ali podajanje tega sestavka

  sovraštvo pa pomeni;

  1. močno čustvo nenaklonjenosti, odpora do koga, navadno združeno z željo škodovati mu
  2. močen negativen odnos do česa

  Sovražni govor je torej moteč hrup. Meni se zdi to isto kot, če bi skušali prepovedati rock’n roll.

 • Joško

  Se pravi, da je FDV nadaljevanje UDBE. Od FDV_ja država itak nima nobene koristi, razen tega, da je večina deklet za šankom študentk ali diplomantk iz FDV. Sicer pa je to popolnoma nekoristen kader. Nikjer več ni videti Mihelaka.

  • večni srb

   Virtualni Goli otok, kje pa misliš, da si, a nisi opazil, da ti takoj potolčemo vse dol kar rečeš?

   • Beličič

    Še sreča da je goli!

    • večni srb

     Ti veš, da če bi bil to pravi Goli otok, te ne bi samo kastrirali ampak bi ti speštali jajca!

     • Beličič

      Pa Tito bi mi v opankih hrbet masiral.Ni da ni.

     • večni srb

      Takrat si je najbolje zamisliti, da te ni, če pa ne gre, si predstavljaj, da si mala, nedolžna punčka.

     • Beličič

      Mali fantek blesavi!

     • večni srb

      Auč!

  • Ivan Friderik Novak

   Obstajata dve možnosti.
   Prva je, da te je mati povrgla stoje in je udarec ob padcu na trda tla pustil trajne posledice.
   Druga je, da te je v obdobju ministriranja zlorabil katoliški, po postnem fižolu smrdeči, duhoven.

   • Joško

    prijatelj, mislim,da se te mora tvoja mati sramovati od rojstva.

 • Gr Enze

  BARABE UDBOVSKE KURBE !

  • večni srb

   Za kazen, napiši pod komentar stokrat zapovrstjo KURBA (kurba, kurba, kurba….) Dokler ne boš več slišal zven besede v glavi.

   • Beličič

    Kurva vladar sveta.Za male!

  • Sexy lady

   Delaš krivico kurbam, ker so kurbe kulturne delavke oziroma relaksacijske animatorke, udbovci nimajo s kurbami nič skupnega!!!

   • Gr Enze

    OPROSTI NA TO NISEM POMISLIL !

  • Artur

   KOMOT TUDI KARBE.

 • Artur

  Tile “doktorji” v hinavskem, licemernem, podlem špiclanju, ker drugega niso sposobni so znani in imajo naslove svojega bivanja mar ne ?

  • večni srb

   Še več, oni imajo tudi pregled nad premikanjem in postopanjem slehernega posameznika, lahko tudi potujejo v času in simulirjao alternativne dimenzije.

   • ANA JOB

    To se lahko zgodi samo škodljivimi substancami. ;-)

  • Ivan Friderik Novak

   Štern, sedi pet!

 • večni srb

  Ali bi lahko v Sloveniji uzakonili mučenje z vodo?

  • Janez

   A ?
   Misliš na to,
   da bi tebi dovolili samo pitje vode, alkohola – pa ne.
   Tako “mučenje” bi ti koristilo. Se zdi. L.r. Janez K. Komennda

   • večni srb

    Sovražni govor, sledi prijava, ti bi mi očitno rad škodoval.

    • Janez

     Samo nasvet je. Pij vodo, ne alkohola. L.r. janez K. Komenda

     • večni srb

      Ne kažeš nobenega kesanja, ampak jaz ti oprostim, ker sem že na začetku vedel, da je bil to lažni sovražni govor. Pa na zdravje!

  • Sexy lady

   Ne, ker je čas španskega škornja nepreklicno mimo, sedaj nas mučijo z migranti.

 • Janez

  “FDV” ja
  NE POZNAM ZELO DOBRO .
  Mislim,
  da so pred kratkim v vodstvo FDV-JA POSTAVILI NOV, MLAJŠI – KADER, LJUDI.
  Kar je normalno,
  saj tudi FDV profesorje Matilda – obiskuje.
  Stari “prof.” Dr. Toš, dr. Bebler itd pa so vsi že preko 70, 80 let.
  Tako
  bolj sprostilno – vam v link lepim sijajni, prodorni, super kritični TANGO iz leta 1934
  E. S. Discepola ” CAMBALACHE=STARINARNICA, ROPOTARNICA, BOLŠJAK, ” SVINJAK”
  KI
  JE ZAGOTOVO VEČNO ŽIVA MOJSTROVINA – KAKRŠNE NA FDV ZAGOTOVO
  NIKOLI PO LETU 1945 – NISO “PROIZVEDLI”
  V
  NJEJ
  BISTRI, PRODORNI TVOREC TANGA, GLASSBENIK, FILOZOF E.S. DISCEPOLO
  TRDI : ” SVET JE VEDNO BIL IN BO
  – “SVINJAK”,
  V linku poje to pesem o
  STARINARNICI-SVINJAKU
  mojstrica tanga Libertad Lamarque, prijateljica E.S. DISCEPOLA. L.R. Janez K. Komenda
  P.s.
  mojstrovino “CAMBALACHE, STARINARNICA, “SVINJAK” sem vam prevedel
  NA MOJEM PORTALU ” SLOVENIANA” . NA : sloveniana. si
  https://sloveniana.si

  https://www.google.si/search?q=cambalache+marquesa+del+barrio%3A+libertad&oq=cambalache+marquesa+del+barrio%3A+libertad&aqs=chrome..69i57.43607j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • večni srb

   Sovražim sovražni govor, tak sem zato, ker me nihče ni učil pravilno sovražiti.

   • Beličič

    Jaz pa sladkor!

    • večni srb

     Prasica, kako je sladka.

     • Beličič

      Mastna kot prasica nebeška.

     • večni srb

      Jaz sovražim take, ki samo rajcajo, dajo pa ne.

     • Beličič

      Vsi kateri so davali so mrtvi!

     • večni srb

      Pomeni, ostane nam samo sovraštvo do najboljših prijateljic.

     • Beličič

      Ni sovraštva in ni najboljših prijateljic!

     • večni srb

      Ni sovraštva, ni seksa, čim sta enkrat prijatelja, jo ne boš nikoli fukal.

     • Beličič

      Je seks,tudi na sovražnem ozemlju!

     • večni srb

      Sovražim sovražiti prijateljice, zato jih raje pofukam.

     • Beličič

      Pravilno je in spodobi se!

     • večni srb

      Njeni tipi me imajo pa za sovražnika številka 1.

     • Beličič

      Njeni tipi so punčke!

     • večni srb

      lahko bi jih kdo naučil manir, če moraš prijatelju pofukat babo, te nič ne stane, če si z njim prijazen.

     • Beličič

      Kdor ni prijazen fuka na skrivaj!

     • večni srb

      Upajmo, da se zaradi hinavskega govora ne bo revež še ubil, ker meni je FDV pomagal na tak način dobit dobro babo.

     • Beličič

      Meni pa pogled na morje!

 • RATATA

  Mirovni inštitut, slovenska filantropija in drugi kvazi humanitarci iz svojega žepa ne dajo prav ničesar!! Prašiči izkoriščevalski pohabljajo folk, predvsem mladino, za to so pa plačani iz proračuna. Te nevladne organizacije plačuje vlada! MRŠ golazenske pokveke istospolne in migrantoljubne ćifutarske. Zanje je dobro vse, kar za Slovence in Slovenijo ni!!!

  • Artur

   Tile žoharji so se sposobni samo po parazitsko nažirati iz korita, ki ga polnimo tisti pridni in pohlevni, ki ustvarjamo dodano vrednost vsak od njih pa Mara keš.

 • lili pili

  Kar nekaj sds ovc je diplomiralo na FDV, jajo, mahnic…..bo kr drzalo da delajo skart

  • Montana

   A svoje pa ne boš naštel??

   • lili pili

    Ni potrbno vasni so sds ovci, ki tako mritizirajo fdv potem pa tam lepo studirajo ne vem za kaj…

 • Artur

  Soroš smrdljivo zločinsko razpadajoče truplo mrš v tri PM. FDV bedni špiclji “navali narode”.

 • Janez

  Lili pili
  Pili svojo “upiljeno”” podstrešje – se zdi?
  Obramboslovje na FDV je verjetno – še kar – ok !?
  Bolj zanimivo bii bilo vedeti za
  – vsebine ostalih predmetov, predmetnike, “učne vsebine”
  Koliko in kaj imajo še o. K. Marxu,
  O J. B. Titu – otroku iz Kumrovca itd.
  Tunek?
  A ti je
  VELIKA TANGO DAMA LIBERTAD LAMERQUE – KOT “PIJANKA”
  KI POJE O ” SVINJAKU” – KAJ VŠEČ ?
  Super
  gospa je bila – ta Libertad LAMARQUE. L.R. Janez K. Komenda
  P.s.
  L.lAMARQUE IGRA PIJANKO,
  KI POJE “CAMBALACHE-SVINJAK (ZGODOVINE)”

  https://www.google.si/search?q=cambalache+marquesa+del+barrio%3A+libertad&oq=cambalache+marquesa+del+barrio%3A+libertad&aqs=chrome..69i57.43607j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Jure kavčičeu

  Ok dejmo nekaj razčistit… FDV je fakulteta, kjer je nekako logično, da so predavatelji in ves ostal kader politično opredeljeni. Če človek celo življenje študira politiko je normalno, da se zavzameš za neko stališče. Nekateri profesorji se trudijo to zakrivati, nekateri manj, tam imaš na primer par vidnih ljudi iz SDja in nekaj iz SMC. Ampak nihče mi pa ne bo trdil, da tam ni tudi desničarskih predavateljev. Ne bom sedaj z imeni operiral ampak v roku dveh predavanj je mogoče slišati dve različni plati iste zgodbe na isti fakulteti, po možnosti v isti predavalnici.

  • exposingthetruth1111

   FDV naj ukinejo iz rednega študija, tisti ki želi to neuporabno opranoglavsko/manipulatorsko bedarijo študirat si naj PLAČA s SVOJIM DENARJEM SAM.

   • Jure kavčičeu

    Aga. Katoliške pa naj financira država al kaj?

    • exposingthetruth1111

     tudi naj bo samo izredni študij.

 • Vince Blake

  Zato pa jaz trdim, da je treba zmagati volitve, da se lahko pripre pipica raznoraznim “mirovnim institutom”.

  Volitve pa zmagaš tako, da se ukvarjaš z aktualnimi problemi, ne s problemi izpred 70 let.

  Šarec jim ziher ne bo priprl pipice. Jo bo raje priprl družinam z otroki.

  • črnaovca

   Naj pripre pipico takim ki ne delajo torej tudi FDV in lenuhom četudi družinam

  • šmentanamuha

   Ni tako preprosto. Noben človek ne more razrešiti svojih problemov, če ne razčisti s svojo preteklostijo. Sicer se mu problemi ponavljajo v različnih variacijah. To so osnove psihologije. To bi že lahko vedel. Tako je tudi z narodom.
   Tvoja filozofija gre na roko prav povojnim klavcem, ki še danes držijo vajeti države v rokah s svojim podmladkom in totalitarno filozofijo, ki jo ljubkovalno imenujejo kulturmarksizem ali v Sloveniji demokratični socializem (SD). Tu je trdo jedro z globoko korenino, katere začetki sežejo že v Francosko revolucijo in Oktobrsko revolucijo pa vse do komunizma in velikih diktatorjev Lenina,m Stalina, Mao Cetunga, Josipa Broza in afriških veseljakov, njegovih prijateljev, ki jih ne znam našteti, in južnoameriških, ki so pravkar v velikem zaletu v Venezueli in po katerih se zgledujejo mesečniki, združeni pod zastavo Levice, in vse ostale izpeljanke levega pola. Krona vseh pa so LGBTQ+Pedofili, ki so smetana, elita, ki potiho prevzema države in celotno družbeno sfero. Oni so tisti, ki sedijo v vseh svetovnih organizacijah na samem vrhu in pišejo apokaliptične scenarije, oni so tisti, ki ne prenesejo pogleda v ogledalo, zato raje sejejo smrt (abortiranje kot velika civilizacijska pridobitev), poveličujejo istospolni seks (namerno ga ne imenujem ljubezen, ker to ni). NWO prinaša kulturo smrti in totalnega uničenja. Ne vem ali so to samo neljubljeni otroci ali pa so res demoni. Mnogi med njimi so zagotovo tudi zavedeni.
   Tvoje razmišljanje je preveč preprosto, poenostavljeno, ker se ti ne ljubi razmišljati, tako kot večini ne. Izgubil si ostrino, kar pomeni, da si primerno obdelan za nadaljnjo uporabo. Jedro vseh naših problemov je prav 70 let nazaj. In to moramo osvetliti, ozavestiti in spoznati, da za nas ni prihodnosti, dokler smo drug proti drugemu. To morajo spoznati levi in desni. Sposobni moramo biti, da se opravičimo drug drugemu, da obžalujemo ta strašna dejanja, ki so nam povzročile kot narodu in posameznikom tako globoke rane. To je naša civilizacijska dolžnost.

   • Vince Blake

    Podobno debato sva imela že z Lustratorjem in zgleda, da jih bomo imeli še kar nekaj, ker sem še zmeraj mnenja, da si je treba najprej gate navleči in šele potem zavezati kravato.

    Ampak glede na to, da izgubljamo volitve, bi pa le znalo biti nekaj resnice v mojih besedah, se ti ne zdi.

    Pogled na semafor pove vse.

    In zakaj se narodu pere možgane, zakaj mirovni institut ubija svobodo govora v korist samo eni frakciji? Zato ker lahko! Zato, ker je znova prišla na oblast struja, ki bo financirala njihovo delovanje. In začaran krog se je sklenil.

    Ko pa imaš enkrat v večino v parlamentu in v raznih parlamentarnih odborih, potem pa ni problema zapreti pipico tem organizacijam in posledično se bodo sesedle same vase. In šele potem lahko začneš spreminjati narodovo mišljenje. Pa še to zelo previdno in preudarno, saj je ljudko mišljenje zelo inertna zadeva, katere se ne da spremeniti čez noč. Deloma so to spoznali mesečniki s tisto ponesrečeno novelo o druž. razmerjih. Ne gre nekaj na silo.

    Deloma se strinjam, da je jedro problemov 70 let nazaj, se pa ne strinjam z načinom kako te probleme rešiti.

    To, da Slovenci po defoltu volijo leve stranke ne drži, saj smo izvolili demosovo vlado, pa Janševo vlado 2004 in nenazadnje drugo Janševo vlado 2012. In glede na to, da nam vlado zopet sestavljata Kučan in Golubič očitno le ne počnemo vsega prav.

    Nič nisem zgubil ostrine. Rad bi tele kaviar levičarje popolnima porazil in potolkel (politično seveda), da se še 50 let ne bi pobrali, ne pa lajal na njih iz grmovja (opozicije).

    Najprej štalca, pol pa kravca!

    • šmentanamuha

     Ja, dobro, da si malo bolj pojasnil svoje stališče, zdaj razumem kako si mislil iin se lahko strinjam. Mislim, da o tem pristopu intenzivno razmišljajo, kot pa si sam zapisal, ljudje delujejo inertno in tisti, ki ima pod kontrolo vplivne medije, lahko ta proces ustrezno nadzira in usmerja. Kot pa si verjetno opazil, Nova24TV pridobiva na vplivu v javnosti in zato se je sprožil pogrom, kako jih zaustaviti, prepovedati, ne oglaševati, prijaviti za izrečeno itd. … Glede na intenziteto tega napada, da se je v frontalni napad vključil celo sam predsednik vlade, je kot kaže Nova24TV tudi nova medijska zvezda, ki jo ljudje berejo in zaupajo njenim vsebinam, sicer ne bi sprožili take demonizacije prit njim. Zagotovo pa jim gredo v nos tudi naši komentarji, saj tudi te bralci z zanimanjem preberejo. Tukaj smo edini brez cenzure, na režimskih medijih pa se pogovarjajo sami s sabo, zato potem prilezejo na portal Nova24TV.

     • Vince Blake

      Podpišem 100%. Kljub temu, da nekatere prispevke na Novi jemljem z rezervo, jo 100 % podpiram. Ker mi povedo stvari, katere mi msm zamolči. Dodaten plus je seveda tudi ne-cenzura na Novi.

      A vendarle to ne pomeni, da Nova ne more biti še boljša. Priznam, da me motijo prispevki o partizanih in Titu. Ne zato, ker bi jih imel tako grozno rad, pač pa zato, ker ustvarjajo revolt med folkom in posledično sredinci in del desnice raje ostane doma, kot pa gre volit SDS. Zato pa imamo na oblasti kar pač imamo. In to me žre.

      Še vedno trdim, kar sem zapisal….najprej štalca, pol pa kravca. Najprej zmagati volitve, potem pa delanje lustracij. In to previdno, ter z občutkom. Folk je bil indoktriniran 70 let in tega se ne da spreminiti čez noč. Počaaaaasi.

 • Anton

  A šarec ma babo?

 • Janez

  Ah !
  Tunek, Jure K. Itd.
  Pojdi se
  “ZAPIT – KOT SE JE V SPODNJEM LINKU
  “ZAPILA” DAMA Liibertad Lamarque in z njo zapoj:
  ” SVET JE VEDNO BIL IN BO – KOT – EN ” SVINJAK”
  Kaj se trudiš olepševati stvari, ljudi.
  Libertad Ti lepo pove, “DA JE OSEL LAHKO VELIK PROFESOR itd.”
  Nauči
  se špansko , ali pa preberi moj prevod te VELIKE PESMI na portalu “SLOVENIANA”L.R. J.K. KOMENDA
  P.S.
  “SVET JE VEDNO BIL IN BO – SVINJAK”
  E.S. DISCEPOLO&L.LAMARQUE
  https://www.google.si/search?q=cambalache+marquesa+del+barrio%3A+libertad&oq=cambalache+marquesa+del+barrio%3A+libertad&aqs=chrome..69i57.43607j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Felikss_AH

  Ko gledam te humanoidne iztrebke mi je žal da kariero nisem naredil kot sicario.. s temi bi opravil zastonj… iz golega užitka

 • Rotar Jakob

  pasjeglavi kurćan ima povsod povodce za teror kz slovenistana!

  • Ivan Friderik Novak

   Gnida, tvoje noge zaudarjajo.

 • Olga2345

  Ovaduhi so lahko samo defektne, zakompleksane osebe, brez moralne integritete!

  • Viktorh

   Jok, izobraženi, dobro plačani intelektualci z velikim vplivom…

   • slosin

    ‘intelektualci’ …dej no dej…

  • samsara

   Degegerirani produkti negativne udbopartijske selekcije.

  • Ivan Friderik Novak

   W(O)lga, umij si noge.

 • Zora

  Kdo jih financira? Tisti, ki so podkupili Haaške sodnike in imajo zdaj na rokah kri Sokrata Praljaka.

 • sanguis sacrum

  nova( stara) udba..

 • Viktorh

  Nič novega. Zgodovina se nadaljuje tako kot je predvidel Stane Dolanc

  • šmentanamuha

   Vsekakor so to verni učenci velikega učitelja Kardelja, po katerem nosi ime ljubljanska univerza. Mislim, da se jih ne bi sramoval.

   • Viktorh

    Jok, ne gre za entuziazem, gre za izredno dobro plačano nalogo skrajnih Levičarjev. Med desničarji ni takšnih vernikov.

 • slosin

  vi kr prijavljajte….Opomnil bi pa te cinkaroše, da se v Ameriki nikoli ni spilo toliko alkohola, kot v času prohibicije….skratka, več ko bo akcije, več bo reakcije…prosto ko štrudl….

 • Bonifacij

  FDV je ena paradajzarska greznica, njihov ‘intelektualizem’ pa na nivoju blebetanja retardiranega petletnika.

  To zdegenerirano bando bi blo treba že zdavnaj razgont.

  Urednikom tega portala pa predlagam, da pri komentarjih dodajo možnost glasovanja.

  • večni srb

   Pa še povezavo na druga socialna omrežja ,da se bomo lahko prej zmenili kako bomo vsi glasovali.

 • šmentanamuha

  Spomnim se ene predavateljice, takrat je bila še asistentka, ki je rekla nekako takole : “V Sloveniji lahko počneš kar koli, vendar moraš imeti najprej doktorat.”
  Ta beda na zgornji sliki samo pove, zakaj nihče na tem svetu ne ceni te univerze, niti študenti iz tretjih držav ne. Baje da je mariborska univerza daleč pred njimi. Bravo naši, končno nekaj pametnega.

  • Viktorh

   Ena takšnih je že 30 let dr. Vesna Vuk Godina

   • šmentanamuha

    To je bila njena asistentka.

 • šmentanamuha

  Pametni študenti se bodo te fakultete na daleč izogibali.

  • Artur

   Samo falirani šmokljani, ki niso sposobni ustvarjati dodane vrednosti se jegmijo za tem kardeljevskim hlevom.

   • Sexy lady

    Vmes so tudi taki, ki bi radi spoznali sovražnika od znotraj. Si pomislil na to?

    • Artur

     Ja ampak ne poznam takšnih s takšnim svojim poslanstvom, ki bi udarili po mizi zdaj, ko je krvavo potrebno ( “treba je bika zgrabit za rogove” ). S sovražnikom takšnega tipa kot ga poznamo se pošten človek ne more bosti “v rokavicah” .

     • Sexy lady

      To je res. Ampak kako pa se lahko boriš proti sovražniku, če ga ne spoznaš neposredno? Tudi Janez Janša je obiskoval to fakulteto, zato razume kako delujejo.

     • Artur

      Naj se torej enkrat že zgane in to z glavno besedo iz opozicije in javno na trgu ali ulici med ljudmi tudi na mrazu, če je potrebno zbobna vsaj enkret vsesplošen ljudski protest do zdaj ne duha ne sluha o temu.

     • Sexy lady

      Ali si pomislil, da je morda Slovenec zlomljen? Desetletna zatiranja so zahtevala svoj davek. V Evropi smo država z največ samomori takoj za Madžarsko in prva država v Evropi z največ smrti zaradi raka. Morda je pa naš duh zlomljen in nimamo karizmatičnega človeka, da nam bi dvignil moralo. Smo se vdali v usodo? Smo se kot narod že prepustili mrhovinarjem?

     • Artur

      Ja prav to je problem ampak, ampak zdelo se mi bi fer z njegove strani, da se narodu, ki mu je v nekajtisočih nudil podporo na roški 88 leta tudi oddolži četudi bi se mu tresle hlače od straha vsaj to, njegov glas kot javne osebnosti iz opozicije bi več zalegel kot glas tistih nekaj korajžnih domoljubov, ki so do zdaj organizirali proteste proti migrantski invaziji, naj mi ne zamerijo vsaka jim čast ampak tako to deluje.

     • Sexy lady

      Res je tako, kot praviš. Zakaj ne pozove k odporu? Kaj ga zadržuje pri tem? Enkrat je že skoraj uspelo! Takrat bi morali stvari orenk počistiti!

     • Artur

      Enostavno se ne upa, pa se poslužuje mehkih metod političnega retoričnega prepričevanja s parketa, v bistvu je to brcnje v meglo je toliko, da je pol pa kakor bo pa bo.

     • ANA JOB

      Pri tako zakrnjenih in pokvarjenih kumunajzerjih so možne samo TRDE METODE! Nad revolucionarje greš lahko samo z revolucijo, tukaj imamo opravka s trdovratno zalego ki si je prostor ustvarjala 72 let in inštalirala na ključne pozicije vse svoje sorodnike, priležnice in prijatelje. Gre za komunistični aparat. Možen bi bil samo odpor in potegniti vojsko na svojo stran, ampak prasice to točno vedo in v vojsko ne vlagajo, nastavljajo pa zabite kadre kakršna je bila katićka.

     • Artur

      Točno tako Ana .

     • ANA JOB

      Hvala. Upajmo, da pride kmalu ta dan in da bo narod aktiviran od prave osebe, da bo nehal nacionalno crkavat .

     • Artur

      Upam tudi jaz ,me pa prav zanima kaj bo tisti sprožilec, ki bo narod pognal v luft kdaj bo nastopil tisti prelomni trenutek, v Franciji se zdaj to že dogaja in to spontano.

     • Ivan Friderik Novak

      Grdoba desničarska, noge si umij.

     • Sexy lady

      Ti si pa umij smrdljivega tiča in odpravi picajzle, ki te žrejo v riti, da si tako žleht!

     • Artur

      To je vse kar si sposoben bleknit trofazni?
      Bimbo blesavi levi papagajski ne sežeš ji niti do podplatov.

     • Montana

      A že spet žaljivke? Ma sej si že dobil diplomo za to svojo sposobnost.

     • šmentanamuha

      Ne želi si trdega prepričevanja.

     • Artur

      Lahko bi pa tudi tako rekel ne želi si medlosti pri tistih, ki lahko po svoji funkciji dejansko ukrepajo pa četudi s protestnim shodom zdaj ko vrag že muhe žre.
      S takšnim prepričljivim pristopom se nabirajo volilni glasovi.

     • ANA JOB

      +++++++++Se strinjam z napisanim!

     • šmentanamuha

      Lahko da je to stvar strategije. Dokler ga volivci ne bodo podprli z dovolj velikim številom glasov, bo takšen “odpor” težko izvedljiv. Po eni strani vsi pričakujejo, da naj bi on nekaj spremenil, potem pa ne pridejo na volišče ali ga ne volijo in mu nato očitajo, češ, zakaj ničesar ne narediš, ne spremeniš. Mi vsi moramo biti sprememba, ne samo eden.

     • Sexy lady

      V glavah ljudi bo potrebno nekaj spremeniti. Sama veš, da je velik problem tudi v šolstvu in v sami vzgoji. Ljudje niso usmerjeni k tistemu, kar je koristno za njih, ampak se jih od tega načrtno odvrača.

     • šmentanamuha

      Se strinjam, seveda, ampak to je pot osebne spremembe vsakega posameznika ali je pripravljen slišati nekaj, kar ni v skladu z njegovim prepričanjem in temu prisluhniti, razmisliti, se strinjati. Jaz mislim, da komentatorji s tem javnim pisanjem kljub vsemu naredimo veliko. Sama grem večkrat preverjat informacije, ki jih dajejo drugi in tako pridem do vsebin, ki jih v člankih ni. Zato se v glavnem tudi sama potrudim s svojimi komentarji in me veseli, če najdem sogovornika.

     • Sexy lady

      Vsekakor so komentarji dragocen vir informacij in ker zaenkrat niso cenzurirani jih je zanimivo brati. Veliko inteligentnih ljudi je tukaj prisotnih. Zagotovo prispevate k širjenju obzorij.

     • šmentanamuha

      Pravkar je napovedal referendum o Marakeški deklaraciji.

     • Artur

      Vsaj nekaj ampak s tisto tapravo udarno, odločno držo kot jo ima recimo Orban na množičnem ljudskem shodu, ko so potrebni “kohones” zamuja že najmanj 3 leta.

     • Jože

      JA tudi jij je obiskoval ta fax in to zato ker za drugam ni imel talenta(ni bil sposoben)

     • Sexy lady

      To so samo vaše domneve!

    • šmentanamuha

     Morda, vendar pri rednih študentih se mi zdi to malo verjetno.

     • Sexy lady

      Poznam očeta, izjemno zavednega desničarja ki ima svojega sina noter. Fant točno ve zakaj se gre.

     • šmentanamuha

      Super, upam, da bo to “znanje”, ki ga bo pridobil, koristno uporabil.

     • Sexy lady

      Težko je reči, kako se bodo stvari odvijale. Priti iz pralnice neopran je problem, ampak, če mu to uspe, bo zagotovo eden boljših kadrov, ki jih Slovenija potrebuje na poti OSAMOSVOJITVE od levičarjev.

     • šmentanamuha

      Upam, da bo študiral še kaj drugega, ker z diplomo FDV-ja se ravno ne moreš postavljati.

     • Sexy lady

      Zelo je talentiran in odprt fant. Vsekakor tudi jaz upam, da bo izkoristil vse svoje potenciale,.

   • šmentanamuha

    Kardeljanski hlev – to je najboljši opis, bravo!

    • Ivan Friderik Novak

     In v tem hlevu je rastel dr. Ivan Janša.

     • šmentanamuha

      Ja, in še mnogi. Zato je potrebno čestitati vsakemu, ki mu je uspelo počistiti smeti iz glave, ki jih je pokasiral v času študija.

  • O’Brien

   Študentov na FDV ni več, so same študentke! https://www.mladina.si/186361/strasni-novi-svet/

 • Slovenec sem

  Nekam čudno se vidi in sliši, da so na gornji sliki sami profesorji doktorji.

  Če je tako, potem je profesor doktor tudi akademik Jani Moederndorfer, ki tudi ne zna drugega kot klatiti neumnosti.

  • Sexy lady

   On je doktor kahlarskih znanosti.

 • Janez

  Meni se zdi,
  Da je tale mlada zapeljivka
  HUDA NEVARNOST ZA KOMUNIZEM V SLOVENIJI.
  Nekaj se – križa ?!
  O marxizmu – nima pojma, le moda jo zanima.
  Ti FDV-JEVCI
  – A BI JO CENZURIRALI ? L.r. Janez K. Komenda
  P.s.
  Fru FRU
  MLADA
  LIBERTAD LAMARQUE

  https://www.google.si/search?ei=vGT5W8zxBKielwSHibvYAw&q=fru+fru+libertad+lamarque&oq=fru+fru+libertad+lamarque&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3..0i22i30.7185.43608..46737…0.0..0.242.4550.2j26j4……0….1…….3..0j41j46j0i71j0i131j0i131i67j0i67j46i131j0i19j0i22i30i19j33i160.4xL4V67FS2o

 • joza joza13

  Evo nekaj za FDV akterje: gonite se fdv-jevci u 3 p.m. Ja, vi – jebeni indoktriniranci in večina vaših študentov ritopikov, pa lizunk, ki jih je v vsakem “klasu” med 10 in 20 %…
  Mrš, golazen komunistična, pokvarjena, izrojena!

  Ne morem vam povedati, kako zelo sem vesel, da se moji otroci ne izibražujejo v tej ustanovi. Tako imajo vsaj možnost, da ostanejo “ljudje”.

 • Van Der Waals

  FDV BI MORAL IMETI PROGRAME: SMER LEZBAŠTVA, PEDERSTVA, AKTIVISTO FEMINSTVE, ”ANTIFOVSTVA”. SPLOH NE VEM V KERMU SPOLU PISAT KER TM SE NE VEM KDO JE KDO.

 • Djuro Sumar

  Sicer ne vem kaj točno tale inštitut počne, ampak jaz bi ga mirne duše razpustil.

  • šmentanamuha

   Super ideja:)!

 • ljubinica

  Tiranija.
  Kaj je “sovrazni govor” doloca oblast.
  Ze od 1945 ista rdeca oblast.

  • Ivan Friderik Novak

   Če bi prebrala Finžgarjev roman Pod svobodnim soncem, se ne bi podpisovala kot ljubinica, kuzla zahojena.

   • Sexy lady

    Komunajzarske romane samo še ti bereš.

   • Montana

    In ti si tudi iz FDV, ker operiraš samo z žaljivkami, argumentov pa itak ne zmoreš.

  • Djuro Sumar

   Smo imeli pač več sreče kot ostali narodi.

 • VERRZIFIKATOR

  Bližnja Prihodnjica

  MIRNI GETO

  Mir zdaj vlada tam v vandalskem getu,
  kjer razbito vse bilo, razsuto,
  kjer nosilo vse se je naduto,
  kot da prvi, glavni so na svetu.

  Mir zdaj vlada, kjer so razgrajači,
  prazno- puhlo in opranoglavci
  vdajali ležanju se na travci,
  tja tišina čista te privlači.

  Kjer poprej bodeča neža rasla,
  so očistili plevel, grmovje,
  staro zrušili do tal zidovje,
  kjer žival se je nesnažna pasla.

  Padel geto končno je vandalski,
  vandalizem so povsem zatrli,
  kjer poprej so prekocuhi vrli
  plan izdelali si osvajalski.

  A kako je vendar to mogoče,
  da naenkrat vse se je poleglo?
  Ni težav, saj odstraniti leglo
  je mogoče, če se kajpak hoče.

  Zdaj tišina, mir te opozarja,
  da mogoče je prav vse doseči,
  mirno so prisiljeni izpreči,
  brž ko je končan pritok denarja.

  • Sexy lady

   PRALNI STROJ

   Stroj res malo tišje dela,
   da na glas ne ropota,
   vgrajene nove ima že dele,
   a star motor še vedno ima!

   Ni rečeno, da je mirno,
   videz včasih tudi vara!
   Očem tud’ skrita je prevara!

   Duh Dolanca je prisoten,
   najbolj Brglezarja obseda,
   ki je za poslušat beda.

   Nova taktika veli,
   naj se uk mal’spremeni,
   iztočnica pa naj ostane ista,
   vredna orenk komunista!

 • montyamp

  SKRIJMO PSE IN OTROKE .
  JA , RESNICO TUDI .
  Kandelabri čakajo .

 • Delta

  FDV načrtno ustvarja vse te sprane kadre, ki potem zvesto služijo vladarjem novega svetovnega reda. Kričijo o grdih kapitalistih in uničujejo podjetnike, uničujejo vse drugače misleče, obenem pa služijo eliti najbogatejših zemljanov, za katere smo vsi nepomembne mravlje, ki jih lahko teptajo po mili volji. Če že nenehno blebetamo o sovražnem govoru, potem se enkrat tudi vprašajmo, kje je največ sovražnega govora? In FDV bo med prvimi.

  • Dado

   V Sloveniji poteka že nekaj let projekt ugotavljanja in spremljanja negativne komunikacije na spletu. FDV ni sem vedel, vem pa za več točk. Do zdaj še ni bil nihče procesuiran, ker očitno to ni bil namen. To počnejo vse države Moje mnenje je sovražni govor zelo porasel, nasilni govor odkar ima desnica večč teh medijev. Kultura jim je na podnu. Čitajte komentarje, za bruhat…….

   • Delta

    Še dobro, da za negativno komunikacijo ni bil do zdaj še nihče procesiran, ker bi bilo to protizakonito. Zavračanje pravice drugače mislečih do izražanja svojih misli in pogledov je nedemokratično, necivilizirano in zaenkrat k sreči tudi še nezakonito.

 • Jože

  Kaj pa pizdite .Večina vaših dr in tudi visokoizobražen kader se je šolal na fdv,zato ker na drugih fakultetah je bilo potrebno znanje tudi na izpitu pokazati in zagovarjati.
  Lep pozdrav
  Joško

  • Montana

   Ja Joško in ti si tudi iz FDV? (glede na tvoj komentar).

 • ZatonMesecnikov

  FDV, prej tudi Fakulteta za sociologijo, politične vede in novinarstvo, je bil ustanovljen v 70tih letih samo z enim namenom, da bi se tam šolal kader Partije. Zato se je med ljudstvom hitro prijelo poimenovanje “Dolančev Faks za bežigradom” saj je bi Stane Dolanc med ustanovitelji.

  Gre torej za trdnjavo ultra levičarstva, pozicionirano na kardeljevo ploščad v sklopu Univerze Edvarda Kardelja-Speransa, vojnega zločinca in komunističnega agitatorja ter agenta kominterne.

 • Janez Novak

  Gledal sem dokumentarec, o fotoalbumu, ki so ga odkrili na nekem podstrešju v Nemčiji. Posnet je bil med 2. svetovno vojno v nacističnem uničevalnem taborišču. Na posnetkih so v glavnem mladi fantje in dekleta, ki so skrbeli, da so dnevno pobili tudi po več tisoč judov, ki so jih pripeljali v uničevalno taborišče. Medtem, ko so tam ljudje umirali v tisočih, so se mladci in dekleta zabavali na vse možne načine. Skupaj so popivali, praznovali rojstne dneve, hodili na izlete in uživali življenje. Kot ekipa kakšnega podjetja. Umazano delo v taborišču so opravili sami taboriščniki, ki so jih za nagrado pustili živeti. Ti so sprejeli jetnike, jih peljali v plinske celice, nato pa njihova trupla odpeljali v krematorij. Avtorji oddaje so se potrudili in poiskali nekatere od teh ljudi. Živeli so popolnoma normalno življenje tudi po vojni in zanikali, da bi bili oni osebe na slikah. Zaključek oddaje je bil, da ko se ljudje znajdejo v turbulentnih časih, izklopijo moralni kompas in skrbijo za preživetje. Se tisti, ki nas danes prepričujejo, da je belo črno in črno belo, ki nam jemljejo svobodo besede, ki nas hujskajo ene proti drugim, ki nam pripravljajo pot v konfliktno prihodnost – se ti ljudje zavedajo, da so začeli izklapljati družbeni moralni kompas? Spet se išče notranji sovražnik. Išče se “jud”. In če ga ni, ga je treba ustvariti. Zgodovina kaže, kam to pelje.

  • Tone

   “ko se ljudje znajdejo v turbulentnih časih, izklopijo moralni kompas ”
   Nikoli vsi, sicer bi človeštvo že izumrlo ali podivjalo.

  • Dado

   Kompas so izgubili domobranci in bela garda, ki so sodelovali-oboroženo proti sodržavljanom, saj sta Hitler in Musolini načrtovala iztrebljene Judov, iztrebljene dela Slovanov, preselitev dela Slovanov z namenom potujčevanja, zasedba ozemlja Slovanov s strani Italijanov, Nemcev. Izgubiti kompas takrat je pomenilo, da pač nisi očitno proti Nemcu, drugo pa je, da si z Nemcem in nemškim orožjem streljal Slovence. Nihče ni silil domobrance in belo gardo v to. Javili so se , ker so mislili, da bodo z Nemci vladali, sila Hitlerja jim je bila zagotovilo……Pa so se ušteli in so dobili po prstih…..

   • O’Brien

    Dado, pišeš neumnosti. Del Slovencev se je uprl komunistom, ker so ti pobijali Slovence, ne okupatorje. Ker komunistom to ni bilo všeč, so jih pobili, ostale pa utišali. Za pobijanje so uporabljali kar ista taborišča kot okupatorji: Jasenovac, Kidričevo, Borl, Škofijski zavodi … To dokazuje, da so bili zagovorniki iste ideje, nasprotne svobodi.

   • Andrej

    Daj mi no povej: ali je bilo domobranstvo akcija ali reakcija?

 • RATATA

  Kdo je pa z desnice verodostojni prijavitelj sovražnega govora?
  Potrebujemo pa tudi verodostojnega prijavitelja sovražnega molka!! Npr.v šolskih programih, saj molčijo o zgodovinskih resnicah, pa tudi o domoljubju, patriotizmu…, nacionalnem ponosu!!!

  • Sexy lady

   Jasno! S šolskim sistemom in s tem povezano vzgojo je vse narobe! Šolski sistem je glavni krivec za serijsko proizvodnjo nezavednih Slovencev.

   • Tone

    Ali ti nisi hodila v šolo ali pa si pozabila, da normalni učenci sproti pozabljajo vse, kar jim v šoli zabijajo v glavo. Recimo, vsi predvojni komunisti so imeli v šoli verouk in protikomunizem, pa so vseeno postali komunisti in ateisti.

    • Sexy lady

     Ja, sem hodila in kolikor se spomnim so nas šopali samo s komunistično literaturo in lagali o Prešernu in Cankarju. In še danes zafrustrirane babe na “ministarstvu” prirejajo komunistom všečno literaturo. Naše šolstvo je v celoti povozil čas! Čas je za revitalizacijo, samo komunisti nimate pojma kaj je to, ker živite še vedno v času Jugoslavije.

     • Tone

      No vidiš, razlika med desnaki in levaki je v tem, da desnaki mislite, da si morate vse kar avtoriteta pove, zapomniti in verjeti, nam levakom pa gredo take stvar skozi eno uho noter, skozi drugo ven in razmišljamo s svojo glavo.

      Kaj bi pa nam o Prešernu in Cankarju lahko lagali? Njune pesmi in zgodbe so objavljene in vsak lahko vidi o čem in kako sta pisala.

     • diler resnice

      Razmišljate s svojo glavo?
      Škoda da je to razmišljanje bolj klavrno, ker smo po dveh tretinah vaših levičarskih vlad še vedno v post komunističnemu sindromu in nas prehitevajo prav vse bivše države za železno zaveso, zlasti Poljska, Češka, Madžarska !
      Važno da vaše bistroumne glave prirejajo proslave, shode, ter mahajo z komunističnimi simboli, ne glede na to, če vam v čakalnih vrstah komi zdravstvenega sistema umirajo pacienti !?

 • šmentanamuha

  Kakšna nalepka, da dobiš naziv “verodostojni špicelj”! Kardelj bi bil res ponosen nanje. Namesto da bi se potegovali za naslov “ugledna fakulteta”, so si pridobili naziv “režimski špiclji”. Kaki podn so tile družboslovci, omg …

  • Tone

   Niso “režimski špiclji”, ampak kvečjemu špiclji Facebooka.

 • učko

  Pogoj za poklicni uspeh posameznika na FDV je ta, da mora bit totalen kreten.

 • Janez

  JAZ, Janez K. K. Komenda
  IN MOJI ŠTEVILNI OK ZNANCI IN PRIJATELJI PRIČAKUJEMO IN ZAHTEVAMO
  OD
  LMŠ VLADE, OD MINISTRA IN OD PRENOVLJENE EKIPE VODSTVA FDV,
  DA ZAVZAME ZNANSTVENO-STROKOVEN KRITIČEN ODNOS DO PRETEKLE
  S STALINISTIČNO, TITO KOMUNISTIČNO
  MONOPOLNO IDEOLOGIJO OBELEŽENE AKTIVNOSTI – FDVJA..
  FDV
  NAJ POSTANE SODOBNA
  NEIDEOLOŠKA KOREKTNO ZNANSTVENO IZOBRAŽEVALNA
  AKADEMSKA USTANOVA, ZAVOD V OKVIRU UNIVERZE V LJ.
  Taka, pokomunistično- ideološka – kot je
  – nas državljane in davkoplačevalce R. Slovenije – FDV
  – “SPRAVLJA V ZADREGO IN NELAGODJE”, Milo povedano.
  Opusti naj marxizem in zavzame kritičen odnos do marxizma.
  FDV naj se posodobi, s celoto slovenske kulturne in družboslovne tradicije. L.r. Jannez K. K. Komennda.

 • xtc

  Definitivno je treba FDV in podobne levo fašistične tvoprbe ukinit in jim prepovedat delovanje,kot ultra levemu mirovnemu inštitutu ipd ultra levim tvorbam.
  Nadalje treba je točno povedati KAJ je sovražni govor,sovražnii govor je ije SAMO poziv k nasilju,pobojem in drugim fizičnom nasilnim deliktom-nikakor pa sovražni govor ne more biti nekaj kar levičarji nočejo slišati ali jih razgalja.

  • Tone

   Ali je to predvolilni program za naslednje volitve?

 • Slovenec sem

  FDV ali še kdo me znova snel s Facebooka.

  Ne prvič in ne zadnjič bom še danes našel pot, da vrnem na FB.

  • Tone

   FDV alte ne more sneti s Facebooka. To te lahko le tisti, ki ga upravlja.

   • Slovenec sem

    FDV ne, temveč tisti, ki ga poblaščena FDV obvesti, da ga je tzreba sneti s FB.

    Medtem sem po obvodu znova začasno prisoten na FB.

    • O’Brien

     Jaz pa ignoriram Fb in Tw, ker je prav, da propadejo, če najemajo take kot Fdv. Komentiram samo tukaj in jim tako – upam – pomagam.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Andrej

  Če ukinemo FDV – ja kaj nam pa še od vlade ostane?

  • Tone

   Ti V niti od zunaj še nisi videl FDV, kaj šele od znotraj. Samo ponavljaš mantro, ki so jo lansirali diplomanti FDV iz SDS.

   • Andrej

    No, kje pa se je izobraževala večina današnjega vladnega kadra?

    • Tone

     Ne vem, če ravno večina – morda v SDS.
     Kje bi se pa sicer lahko? Samo na FDV predavajo politologijo in družbene vede.

     Še vedno pa velja, da FDV nisi videl ne od zunaj ne od znotraj. To je solidna, v tujini priznana šola, prva in edina, ki je raziskovala družbo in javno mnenje med socialističnimi državami. Med drugim je bila Slovenija v prednosti tudi zaradi te šole.

     • Andrej

      Ivanovemu mnenju se pridružujem:
      “FDV je Slovencem sovražna fakulteta. Delajo na uničenju svobode govora, demokracije in slovenskega naroda. Požvižgajo se na ustavo in demokratična načela. Globalisti so fašisti 21. stoletja. Pehajo nas v
      ideološke spore, uvažajo migrante, ki so nekompatibilni z evrospko
      kulturo, in nam tlakujejo pot pekel.”

     • Tone

      Sin ti študira na Slovencem sovražni fakulteti. Jaz bi na tvojem mestu bil vsaj tiho, če ga že od tega škodljivega študija nisi mogel odvrniti.

     • Andrej

      Kakor si bo postlal, tako bo spal. Zakaj bi tajil resnico?

     • Andrej

      Lahko, da si tam študiral, ampak FDV-jevci so v tujini nezaposljivi. V tujino pobegnejo iz čisto drugih šol. Še doma nimamo z njimi kaj početi.

      Nisem tam jaz študiral, so pa mnogi, ki jih poznam. Pravijo: čisto zanimivo. Na vprašanje, kje boš pa službo našel? je reden odgovor: pojma nimam.

     • Tone

      Nobenega, ki je tam študiral ne poznaš, ali pa kakega faliranega. Ni res, da so nezaposljivi – to je samo floskula, ki kroži v tvojih krogih.
      Družboslovna znanja so danes zelo iskana, tudi na področjih, kjer to ne bi pričakovali, na primer v robotiki. Danes ima vsako večje podjetje zaposlenega vsaj enega družboslovca. Tudi ni razloga, zakaj se nebi mogli zaposlovati v tujini in tudi se.
      Tudi jaz nisem študiral na FDV, sem bil pa kar povezan tako s profesorji kot študenti in poznam situacijo. Ta bedasta gonja proti FDV je nastala zaradi nekaj osovraženih marksistično usmerjenih profesorjev in možnosti študija feminizma, ima pa fakulteta še veliko drugih programov. Da si bil kdaj v njeni stavbi, bi se čudil koliko mladih redovnic lahko srečaš po hodnikih in jih je bilo mogoče srečevati že za časa socializma.

     • Andrej

      Ma, ne da se mi več. Le toliko naj povem, da tam študira moj sin. Katedra za mednarodne odnose. Dobro mu gre, ima Zoisovo. Počasi končuje. Jasno mu je, da če ne bo dobil službe v Bruslju, je pri nas zlepa ne bo. V Bruslju so pa same VIP in nekajletna čakalna doba.
      Sodelavčev sin je končal (pred 3 leti) kulturologijo, same 10-ke, res je brihten. Še danes nima službe, oddal na stotine prošenj.

     • Tone

      Če ne more dobiti službe, naj išče delo. Mogoče pa bodo po naslednjih volitvah tvoji prevzeli oblast, pa se bo že našla kaka dobro plačana službica na zunanjem ministrstvu.

      Na dveh primerih ocenjuješ celo fakulteto. Povej koliko jih tam študira in kolikšen odstotek jih ostane brez dela. Potem pa se lahko pogovarjava naprej. Tvoj in sosedov sin bi morala poznati te številke.

    • Get Smart

     Na šnelkurskih v kumrovcu, murglah. Dva petka šnelkursa.

     MURGL JUGOKOMI psi se ne izobražujejo, ampak samo in le izpolnjujejo direktive.

     • Tone

      Edini od aktivnih politikov, ki se je šolal v Kumrovcu, je Janez Ivan Janša. V Vladi so vsi premladi za to. Tam so se šolali samo tisti, ki so imeli namen narediti partijsko kariero.

 • Get Smart

  FDV je preimenovanje KARDALYJEVEGA oddelka.
  EDWARD KARDALY je bil mekanocurni kaviaržido KOMINTERNISTIČNI bastardek, nepismen ritard tipa MURGLSRBSKI pussić, ki tu drka z imenom Tone nje,
  ki ga je MURGL KOMI JUGA nastopila za kopipastanje kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH brošuric v kao slovenski jezik, ki je bil KARDALYJU seveda tuj.
  .
  Če ukineš kao en oddelek MURGL KOMI JUGE, jim ostanejo še vsi ostali OKUPIRANI oddelki:
  bavconova škola, filopedrska škola, glumačka škola …
  ostane jim celotni državni aparat, sodstvo, tožilstvo …
  ostanejo jim vsa podjetja, ki so si jih spriHVATIzirali =
  = prepisali na FORUM 21 in zdaj SO LASTNIKI = KAPITALISTI nje =

  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA = FORUM 21 =

  = največji KAPITALIST v Sloveniji

  i tako dalje do tokija.
  Slediš?
  VIDIŠ? kaj vse jim ostane, če jim vzameš fdv?

  Otroci se morate odvati teh bulšit kao tvitkarij, ki so same sebi namen.
  Če hočeš bit fensi, mora trditev stat k prbita!

  Če nabiješ kretenizem, ki ga ne moreš obraniti, te potem (sicer res z LAŽMI in POTURANCIJAMI, a vseeno) okol suče celo ritard tipa Tonći nje.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   O fejk-fdv diplomantih (vsi MURGL JUGOKOMI kužki) ne govori kaka depeša iz sds, ampak govorijo dela teh MURGL JUGOKOMI watchdogov –

   da bo res jasno vsem, nam bo pomagala MURGLpussi Tone:

   MURGL JUGOKOMI pussić Tone je mekanocurni MURGL JUGOKOMI drkađija,
   ki drka po spletu za piškotek, ZATO, ker tu drka in sere MURGL JUGOKOMI govna, s katerimi blati ljudi, LAŽE, podtika … ne pa ker bi neki normalni diplomanti iz sds rekli karkoli.
   Slediš, MURGLSRBSKA pitchkica? Ti si mekanocurni pizdek, ker si DEJANSKO pussić, nastavljač dupeta gazdi, ne pa zato, ker bi kdorkoli to rekel.

   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

   • Get Smart

    Povejmo ubogemu MURGL JUGOKOMI kastratu transiću Tončku:

    JJ se seveda ni šolal v Kumrovcu, a tudi če bi se,
    je to nepomembno,
    POMEBNA SO DELA:

    JJ ne laže, JJ ne krade, JJ ne tepihuje ljudi, JJ ne sfukuje ljudi

    ampak
    DELA POŠTENO kot vsi SLOVENCI ZA SLOVENIJO,

    za razliko od MURGL JUGOKOMI pussičev sa razturenim dupetima tipa Tone (sploh so zanimivi ti psi, ko si za drkanje nadenejo kao slovensko zveneče imena nje),
    ki, torej MURGL JUGOKOMUNISTIČNI watchdogi, ki za svojo
    MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO:
    lažejo KRADEJO ropajo UNIČUJEJO Slovenijo, TEPIHUJU in SFUKUJU ljude nje …

    Po delih vas pse prepoznamo.

    Glede na zmožnost drkanja, pa lahko ljudje tudi povemo, koliko petkov šnelkurskov ima nepismeni šnelkursađija Tonći nje.

    Pamet v glavo, ljudje, PAMET v GLAVO
    in
    ne nasedajte MURGL JUGOKOMI provokatorjem.